15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grundregler för att dekorera en barns födelsedag

Ett barns födelsedag är en av årets viktigaste helgdagar, för du vill verkligen ge honom en saga tills han växer upp och slutar tro på mirakel. Den festliga dekorationen av lägenheten kommer bäst av allt att hantera skapandet av en högtidlig atmosfär..

Dekorera söta rätter till ett barns födelsedag

Barnens festliga ljusa dekoration kommer att bli ett oförglömligt minne för ditt barn

Viktiga principer

Det finns flera enkla principer för korrekt semesterinredning..

Fokusera på barnets ålder

För små barn är det bättre att hålla sig till ljusa pastellfärger som inte irriterar ögonen, och ett enkelt tema utan onödig sofistikering och sofistikering..

Heliumballonger för barnfödelsedagsdekoration

Barnet kommer att älska de ovanliga transparenta ballongerna

Äldre barn kommer att älska den tematiska designen i andan av sina favorit -tecknade serier, sagor eller dataspel. Håll inte tillbaka din fantasi, använd de ljusaste färgerna och förkroppsligar de mest vågade idéerna.

Babykaka i Winnie the Pooh -stil till ett barns födelsedag

Barnbordsdekoration baserad på Puh

Å andra sidan, med tonåringar, måste du vara försiktig i dina idéer. Denna kategori av födelsedagsfolk kommer inte att vilja verka som barn för gästerna, och födelsedagsdekorationen borde vara mer återhållsam. Begränsa dig till bara vackra bollar och klassiska dekorationer. För en temafest är sport-, musik- och filmteman acceptabla.

Dela in rummet i zoner

Koncentrera huvudinredningen i matbordet, där barnen kommer att spendera en betydande del av hela firandet..

DIY dekoration av ett festligt bord för en barns födelsedag

Ett exempel på utformningen av ett festligt bord

Lämna tillräckligt med ledigt utrymme i den andra zonen, som kommer att bli en lekplats för hjälten under tillfället och hans vänner. Ta bort alla onödiga föremål härifrån, använd en lekstuga och många kuddar som dekorativa element.

En annan bra idé är att organisera en speciell fotozon. Så denna semester kommer att förbli inte bara i dina hjärtan, utan också på underbara fotografier..

Involvera ditt barn i designen

En överraskning är naturligtvis underbar, men det kommer att vara mycket intressant för äldre barn att själva ta del av dekorationen av semestern, känna sig som en fullvärdig värd för semestern och arrangören av ett högtidligt evenemang.

DIY -dekoration av ett barnrum för ett barns födelsedag

Barn deltar gärna i att inreda rummet för semestern

Ett alternativ är att dekorera rummet endast delvis, vilket gör en överraskning för barnet och sedan fortsätta med den återstående inredningen med barnet..

Vägg- och takdekoration

Festlig dekoration, som skapar en unik feststemning, är en garanti för ett ljust och minnesvärt födelsedag för ditt barn. Och för att skapa den är det nödvändigt att omvandla lägenheten till oigenkännlighet. Vi rekommenderar att du börjar med taket och väggarna..

Luftballonger

Flerfärgade bollar är en universell lösning som ser fördelaktig ut, men som inte träffar plånboken samtidigt. Använd heliumballonger för att dekorera taket, och ju fler det finns, desto bättre.

Ballongdekoration för en barns födelsedagsfest

Ballonger skapar en festlig atmosfär och kan också användas för att dekorera presenter och överraskningar

Heliumballonger med kransar i dekorationen av en barns födelsedag

Vertikala kransar kan knytas till heliumballonger

Väggarna kan dekoreras med vanliga bollar, vilket skapar intressanta kompositioner av dem. Vikbågar, djurfigurer och magiska slott från bollar ges inte till alla, så om du tvivlar på dina egna förmågor kan du göra en beställning i ett företag som sysslar med festlig inredning.

Du kan också dekorera matsalen med ballonger. För att göra detta, binda dem helt enkelt till stolar och på så sätt uppmärksamma det eleganta matbordet..

DIY dekoration av taket i barnkammaren med ballonger och band

Taket kan dekoreras med flerfärgade band, som leder dem från ljuskronan till väggarna

Girlander

För att dekorera taket och väggarna kan du använda en mängd olika alternativ för kransar som köps i en butik eller görs för hand:

 • papper;
 • tyg;
 • kransar av godis;
 • med pom-poms;
 • Japanska kransar av runda lyktor;
 • elektrisk.

Det senare alternativet är mer lämpligt för evenemang som hålls på kvällen. Från samma elektriska kransar kan du lägga till en gratulationskod, som också kommer att positivt överraska barnet..

Elektriska kransar kompletterar discokulan under taket perfekt, från vilket både små barn och äldre killar kommer att glädjas.

Papperskrans på byrå i barnrummet

Girlander av pappersflaggor kan också användas för att dekorera möbler.

DIY väggdekor

För att göra en barnfödelsedag speciell behöver du inte köpa allt från hyllorna i en semesterinredningsbutik. Att dekorera ditt födelsedagsrum med dina egna händer är verkligen lika enkelt som att pilla päron.

Flickrums dekoration med pappersblommor för födelsedag

För att dekorera flickornas semester är pappersblommor lämpliga.

Handlingsplanen är följande.

 1. Klipp blommor, fjärilar, bilar från färgat papper – vad du vill, om bara ditt barn gillar det. Du kan också skriva ut bilder på en skrivare och klippa dem också. Tejpa upp allt på väggarna med dubbelsidig tejp..
 2. Hitta foton som påminner dig om de bästa stunderna i ditt barns barndom. Välj bland dem som födelsedagsbarnet gillar, annars kan han bli arg för att du har blinkade foton som han är blyg för. Fäst nu alla fotografier på en eller flera strängar med små klädnypor och häng också runt i rummet..
 3. Rita en affisch med grattis eller gör en sträcka med din egen hand. Fäst resultatet av din kreativitet på den mest iögonfallande platsen i lägenheten.

Collage av foton av ett barn i dekorationen av ett födelsedagsrum

Ett fantastiskt tåg från foton

Du kan också se till att gästerna har möjlighet att lämna sina önskemål som ett minne. Lämna bara lite utrymme på din affisch eller ha ett separat Whatman -papper till dem. Denna kreativa handling tar inte bara barn, utan också vuxna..

Festligt bord

Ett bord med godis är en oumbärlig gäst på alla barns födelsedag. Det är viktigt att innehållet inte bara är gott, utan också vackert utformat. För att göra detta måste du först bestämma färgschemat. Det ska inte vara tråkigt, men inte för färgstarkt. Temadesign av matplatsen bör överlappa med den allmänna idén om inredningen.

Fruktkanapéer för ett festligt bord för ett barns födelsedag

Barnen kommer att älska de läckra fruktkanapéerna

Vid bordets utformning bör du också följa balansregeln: för en ljus duk, välj neutrala rätter, späd en vanlig ljus duk med catchy tillbehör.

Inte bara vackra glas, tallrikar och vaser kan användas som dekorationer till matbordet. Mat kan också spela den här rollen: mastiktårtor, mångfärgade muffins, sallader i form av djur kommer att dekorera bordet inte värre än en gammal mormors tjänst.

Att duka ett sött bord för ett barns födelsedag

När du förbereder kakor och bakverk, gör dem i andan av ditt barns favoritkaraktärer

Rätter till en barnfödelsedag kan överhuvudtaget vara engångsartiklar, det är inget fel med det. Dessutom kan du i butiker hitta söta engångsset med ditt barns favoritkaraktärer..

Engångsservis för barn med tryck för barnets födelsedag

Det är bekvämt att använda engångsservis för dukning, det går inte sönder och behöver inte tvättas

Således, för att få bordet att se bra ut, kan du använda:

Oätliga dekorationer           Ätbara dekorationer
Blomsterarrangemang Roliga formade godisar, kakor och muffins
Små leksaker Frukt och bär i glasyr
Bågar Choklad fontän
Vackra rätter Vackert dekorerade sallader
Gästnamn kort Masktårta
Pappersfigurer Tematiska muffins och knappsatser

Dekorera en tårta med bilder för ett barns födelsedag

Skriv ut små flerfärgade bilder och fäst dem på pinnar

Tematisk design

Festlig inredning som lyfter fram ditt barns intressen – den perfekta dekorationen för en barns födelsedag. Oavsett vilket tema du väljer kommer en enda komposition att vara en vinn-vinn-lösning..

För en ung forskare

Ett barn som är intresserat av vetenskap behöver stödjas från tidig ålder så att detta intresse inte försvinner med tiden. Festlig dekoration i ett fantastiskt laboratoriums anda kommer att se väldigt originellt och intressant ut.

Tårta till en ung kemist till ditt barns födelsedag

En tårta för den blivande kemisten blir dekorationen av semestern

Fäst det periodiska bordet på väggen, dekorera det med bollar eller kransar. Häng bilder i hela rummet med bilder av kottar, magneter, glödlampor och mikroskop, strukturer av atomer och molekyler.

Färgschemat ska vara neutralt med levande gröna, gula, röda och blå..

Dekoration av ett festligt bord för en ung kemists födelsedag

Till festbordet för en ung kemist behövs rätter som liknar kolvar och provrör

Välj glasögonen så att de liknar kolvar i form. Häll flerfärgade juicer utan massa, liknande en kemisk lösning, över dem. Resten av godisarna serveras också bäst i genomskinliga glasbehållare, medan godis och kakor placeras bäst i glasburkar..

Körsbäret ovanpå tårtan blir en inbjudan till firandet av en animatör som visar vetenskapliga experiment. Den lilla vetenskapsälskaren kommer definitivt att glädjas..

För superhjälte

Superhjälte -temat är också mycket intressant och omfattande. Batman, Superman, Spider-Man och många andra seriefigurer har länge blivit favoriterna hos de modigaste och mest modiga pojkarna som drömmer om riktiga bedrifter..

Superhero-tema barnfest dekoration

Lilla superhjälten kommer att älska en födelsedag i Batman-stil

Barns födelsedagsdekoration kan göras i superhjältars allmänna anda, eller så kan det tillägnas en separat karaktär.

En intressant idé är att klippa gratulationsbrev från komiska sidor och dekorera väggen med dem. Glöm bara inte att speciellt köpa ett par tidningar för detta ändamål och i inget fall låna dem från din sons samling..

Dekoration med födelsedagsfest för barn med Spiderman-tema

Spider-Man Party Table Decorating

Gäster kan få masker vid ingången. Beställ dem online eller gör det själv.

Inredningen av rummet är i ett enda färgschema, där inslag av superhjältemärket finns.

Superhjälte Färgspektrum Symbolism
Läderlappen Svart gul fladdermus
Spindelmannen Röd, blå, svart, vit Spindel, spindelnät
Stålman Blå, röd, gul Bokstäverna”
Blixt röd gul Blixt

Superhjältepapper Garland

Garland för rumsdekoration i stil med superhjältar

Du kan bjuda in en aquasminkartist till semestern, som hjälper barn att helt fördjupa sig i underverkens och äventyrens värld..

För trollkarlar och häxor

Pojken som överlevde älskades av alla, unga som gamla, och nu drömmer barn runt om i världen om ett omhuldat brev från Hogwarts. Du är naturligtvis inte Albus Dumbledore, men för en dag kan du kasta ditt barn in i trolldomens värld..

Barnens födelsedagsdekoration i stil med Harry Potter

Ugglor är ett måste för en födelsedagsfest med Harry Potter-tema

Varje semester börjar med en inbjudan. Redan i detta skede kan du fokusera på temat för firandet. Skriv dem på papper, artificiellt åldrade med hjälp av svetsning, limma kuvertet med plasticine och sätt en stämpel på det, liknande Hogwarts vapen. Det är inte nödvändigt att skicka ett brev med en uggla, du kan använda mer traditionella metoder.

Gör inbjudningar till en barnfödelsedag med dina egna händer

Specialpapper med åldrande effekter är perfekt för inbjudningar.

Det kommer att vara bra om du också blir stylist för dina gäster. På födelsedagsbarnet, sätt på runda glasögon, rita en blixtlås på pannan. Ge dräkter, hattar och trollstavar av vanliga plastpekare till alla inbjudna.

Gästerna kan bli överraskade direkt från dörren. Häng en bit tegelliknande tapeter eller tyg precis utanför din dörr. Gör en slits i dem. Alla kommer att behöva gå igenom det för att komma till din semester. Detta är ungefär hur Harry Potter själv en gång kom in i magiens värld..

Harry Potter födelsedagskakor

Harry Potter pepparkakor

Servera godis som nämns i böckerna om den berömda trollkarlen på bordet:

 • chokladgrodor;
 • pumpakakor;
 • godis med den mest ovanliga smaken;
 • bakverk med melass.

Bröd kan ersättas med brödpinnar, formade som magiska. Skriv namnen på olika drycker på glasen.

En söt godbit till ett festligt bord till en barnfödelsedag

Du kan göra chokladgrodor för att dekorera festbordet.

Dekorerar ett barnrum med egna händer i stil med Alice i Underlandet

Barnrumsdekoration baserad på “Alice i Underlandet”

Och glöm inte: vilken dekoration du än väljer, det viktigaste på semestern är ditt barns leende. Var därför inte nervös och inred ditt hem enkelt och med nöje..

Video: idéer för att dekorera en semester med egna händer

Galleri: ett urval av foton med exempel på barns födelsedagsdekoration

Festlig dekoration av rummet för barnets årsdag Dekorera med pappersgirlanger i en plantskola med egna händer för ett barns födelsedag Registrering av ett barns födelsedag i ett sporttema Fantastiska älvor i det inre av barnrummet för födelsedag Festlig dukning för barnets födelsedag Garland av bollar på väggen i barnrummet Tecknat tema i barns födelsedagsdekoration DIY -masker för barnens födelsedag Födelsedagstårta med dinosaurier till barnbordet Dekorera ett sött bord för ett barns födelsedag Födelsedagstårta för barn Hängande leksaker i barnrummet Födelsedagstårta för ett barn Inredning av rummet för barnets födelsedag Festlig dukning för en födelsedag Söta desserter till barnbordet Dekorera taket i ett barnrum med heliumballonger Festligt bord för flickans födelsedag Ljusa dekorationer för dotterns födelsedag Dekorera ett barnrum för en flickas födelsedag Heliumballonger och foton i dekorationen av rummet för födelsedagen Ljusa ballonger för barnets födelsedag Födelsedagsfest dekoration med dotter Pink Balloon Garland Superhjälte -tema i utformningen av en barns födelsedag Festligt bord för sonens födelsedag Ballonger i form av leksaker för barnets födelsedag Vi dekorerar rummet med barnet för hans födelsedag Vacker dekoration för barnens födelsedag Dekorera en plantskola baserad på tecknade serier för en födelsedag Godis till en barnfödelsedag Grattis på födelsedagen på väggen i barnrummet Barns födelsedagsbord dukning Sött bord för tjejens födelsedag Vackra DIY pappersblommor för ett barns födelsedag Födelsedag barnrumsdesign Födelsedagsflickas rum Antal ballonger för ett barns födelsedag Dekorera barnkammaren med ballonger Färgade heliumballonger i dekorationen av ett festligt bord för ett barns födelsedag Enkla pappersgirlanger i barnets rum för födelsedag Godis på bordet för barnets födelsedag Pojkes födelsedagsbord dekor Blå och gula ballonger i inredningen i födelsedagsrummet Vi dekorerar rummet för barnets födelsedag med egna händer Ballongclown för barnets födelsedag Sött bord för barnets födelsedag Vita och svarta ballonger i rummet inredning för sonens födelsedag Gör-det-själv-krans för ett barns födelsedag Dekorera ett barnbord med egna händer för en födelsedag

Previous Post
Väggdekor: de mest intressanta idéerna
Next Post
Mitä virheitä talvipuutarhan suunnittelussa ja tyylin valinnassa tulisi välttää?