15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av ett rum för en tonårsflicka i modern stil

Ett snabbt växande barns personliga utrymme måste förnyas vart 2-3 år, eftersom smak, behov och krav förändras. Designen av ett rum för en tonårsflicka förvandlas gradvis från en plantskola till ett sovrum, med alla attribut av kvinnlighet och personliga preferenser. Inredningen förändras gradvis, favoritleksaker “lämnar” rummet en efter en. Om du vet alla hemligheter kan du självständigt utrusta en tonårsflickas rum i modern stil. Men det är viktigt att förändra det personliga rummet, med hänsyn till hennes smak och preferenser..

Vita väggar i rummet för en tonårsflicka

För en tonårsflicka är det inre i hennes rum ett sätt att uttrycka sig själv.

Vad är skillnaden mellan möbler och inredning i ett tonåringsrum?

Barnsängar och soffor blir små med tiden, tonåringens ben vilar mot sidorna och ryggen. Tiden har kommit för en radikal omvandling av flickans rum. För hjälp eller råd vänder de sig ofta till professionella designers. Allt kan göras kompetent och vackert, med tanke på de viktiga punkterna.

Svartvit ritning på väggen i ett barns rum för en flicka

När du väljer utformningen av ett rum måste du kombinera barnets önskemål, designlagarna och föräldrarnas kunskap till en helhet

Överkast med rosa mönster på sängen hos en tonårsflicka

Det är vettigt att omedelbart lägga en säng avsedd för en vuxen, så att du senare inte behöver byta den

Vid utformningen av ett rum för en tonårsflicka från 14 års ålder är viktiga principer för utformningen av barns lekrum fortfarande en prioritet:

 • säkra och funktionella möbler;
 • miljövänliga material;
 • textilier tillverkade av naturfibrer eller blandade tyger, där syntetmaterial blandas för praktiska ändamål;
 • inredningen motsvarar åldersegenskaper, något görs för hand eller speglar en tjejs hobby;
 • färgschemat är acceptabelt för uppfattning, utan överbelastning av psyket, med ljusa känslomässiga accenter;
 • zonregler följs så att allt du behöver finns till hands;
 • tillräcklig belysning, inklusive markering av lokala områden;
 • interiören i en tonåring rum (flicka eller pojke) är utformad i samma stil.

Barnet blir omärkligt tonåring och överträffar i vissa avseenden ofta föräldrarna. Möblerna i detta rum måste tåla en rejäl belastning. Gymnasieelever spelar upptåg som barn och har samma kroppsvikt som vuxna, särskilt med en tendens att vara överviktiga.

Interiör i ett modernt rum för en tonårsflicka

Bordet måste placeras på det mest upplysta stället, det vill säga vid fönstret

Uppmärksamhet! Tonåringar försöker ofta röka i hemlighet från sina föräldrar. Materialens brandbeständighet är inte mindre viktig – stoppade möbler stoppade i icke -brandfarliga tyger.

Spegel på garderobsdörren i en modern plantskola

Skåpet ska vara tillräckligt rymligt, helst med spegeldörrar

Att leka och hoppa på ett sängnät eller sofffjädrar kan gå sönder och skada tonåringar. Oftast händer detta när två barn i olika åldrar tvingas dela ett gemensamt rum. Interiören i ett rum för en tonårsflicka har en mycket lägre belastning, men möblerna måste vara pålitliga och säkra..

Även om mindre utrymme tilldelas spelområdet är det absolut nödvändigt att lämna fria passager. Den unga dottern rusar inte längre runt i lägenheten med barnslig glöd, men med plötsliga rörelser är det lätt att bli skadad genom att röra vid de vassa hörnen på möbler eller inredningsartiklar.

Åldersdrag och design av en plantskola för en tonårsflicka

Ungdomstiden är den svåraste och oförutsägbaraste åldern inte bara för föräldrar utan också för de växande döttrarna själva. Deras intressen är instabila, deras humör är föränderligt, deras önskningar är oförutsägbara. Det är mycket svårt att behaga med efterbehandlingsmaterial och inredning när man bestämmer vad som ska vara design och renovering av ett rum för en tonårsflicka.

Tegelvägg i det inre av ett barnrum för en tonårsflicka

En tonåring är en mycket kräsen varelse som är extremt svår att behaga.

Uppmärksamhet! Föräldrar är skyldiga att lyssna på sin dotters önskemål och göra vissa justeringar utifrån deras förmågor. Det är inte så viktigt vad de vill, det är viktigt att veta att tonåringen kategoriskt inte accepterar. Du kan ge efter för färg eller inredning, men självständigt välja kvaliteten på material, textur och kostnaden för att dekorera en tonårs (tjej) rum.

Vitt överkast på sängen hos en tonårsflicka

Säkert i flickans huvud finns det redan någon form av idé om hennes rum.

Psykologer har märkt att tjejer (över 13 år) drömmer om att avslöja sin individualitet, vilket bör återspeglas i hennes rum. Sökandet efter sig själv återspeglas oväntat i inredningen. På samma hylla, på begäran av en skolflicka, kan de ansluta sig till:

 • favoritdockor och romantiska romaner;
 • kosmetika och pärlleksaker;
 • hårstylingstillbehör och barnritningar;
 • kors och hjärtan;
 • pappersblommor och stenskalar.

Efter ett par år filtreras mycket, flickans sovrum kan renoveras på ett helt annat sätt, mer medvetet för dottern själv. Det är viktigt att efter reparationen och dekorationen av rummet för tonårsflickan är barnet ganska lyckligt..

Vit säng på trägolvet i barnkammaren för en flicka

Rummets storlek spelar en nyckelroll för att fatta det slutliga beslutet. Ju större rummet, desto fler alternativ för dess design

Vita möbler i barnrummet för en tjej

I ett litet rum kommer pastellfärger att se bra ut.

Det är bra när du och din dotter har möjlighet att välja tapeter, möbler, gardiner och inredning från en katalog eller i en butik. Det rekommenderas att fokusera på illustrationer av färdiga interiörer i en plantskola för en tonårsflicka i den stil som ligger närmast livsstilen, som på bilden.

Vad ska vara i en tonårsflickas rum: praktiska lösningar

Utformningen av möbler och tillbehör för tonåringar är viktigare än andra urvalskriterier som funktionalitet, kvalitet och hållbarhet. Vid samråd med barnet är det viktigt att förklara varför det är värt att välja den eller den modellen..

De flesta gillar våningssängmöbler i inredningen i tonårsflickor, så att sängen ligger ovanför garderoben eller skrivbordet. De gillar att klättra upp stegen och gå nerför backen. Men av de två möbelkomplexen är det bättre att välja det som kombinerar flera funktioner. Detta hjälper till att spara mer utrymme i ett litet rum..

Barnrumsdesign i stil med minimalism

En vägg kan lämnas fri för tjejen att själv tänka på designen utifrån sina egna preferenser

Exempel på multifunktionella möbler för tonåringar:

1. Datorbord med hyllor Raka och kantiga modeller, brevpapper, papper, mappar placeras på hyllorna
2. Fåtölj-säng När den monteras tar den inte mer än 1 kvadratmeter, när den är utfälld är det ett bekvämt sovplan
3. Fällbar soffa Raka och hörnsoffor med en omformning i 2-3 veck – en komplett byte av sängen
4. Poof-växlare Osmanskt och soffbord – “2 i 1”, vissa har en nisch eller gömställe inuti
5. Loftsäng Ortopedisk madrass i en låda på 2: a nivån av skåpmöbler (ovanför skåpet, arbetsområdet)
6. Hyllor och skåp med formande sektioner Genom att flytta de horisontella och vertikala planen skapas nischer i önskat format

Säng i barnkammaren, inbyggd i skåpmöblerna

Det bör finnas gott om förvaringsutrymme i barnkammaren.

Multifunktionella skåp med rörliga plan är en prioritet, efter behov är det bekvämt att bilda fack för saker av en viss storlek. Sådana möbler är mångsidiga, funktionerna varierar efter behov..

Staplingsbara möbler är mycket praktiska att använda, det hjälper också till att spara ledigt utrymme:

 • nestbara pallar;
 • stapelbara plaststolar;
 • vikboxar som bildar en hopfällbar byrå (blocken kan användas som säte eller flygplan för att fälla ut stora föremål).

Bäddsoffan är mycket bekväma stoppade möbler. Men tonåringar gillar inte att leka med att lägga ut dem, särskilt flickor. Ju lättare det är att vika och fälla ut sovkvarnen, desto mer sannolikt är det att den äldre eleven inte kommer att krama med benen instoppade, utan att sova helt.

Arrangemang av en säng i rummet av en tonårsflicka

Sovrummet i flickans rum måste vara så bekvämt som möjligt, eftersom tjejerna i sängen inte bara sover utan också tittar på film medan de ligger och håller hemliga med sina flickvänner

Råd. Det är bättre att köpa en fällbar soffa med ditt barn. Säljgolvskonsulten är skyldig att visa upp layouten, vilket ger möjlighet att prova köparna.

Grå möbler i ett tonåringsrum

Någon, i stället för ljusa glidmoduler, kommer att föredra möbler i lugnande nyanser, för att matcha väggdekorationen

Förutom de grundläggande funktionerna i ett tonåringsrum och bekvämligheten med möbler i det, är det viktigt att se till att hela miljön fungerar för att bevara hälsan. Önskvärd:

 • göra golvvärmesystem;
 • överväga möjligheten till högkvalitativ ventilation eller ventilation av rummet;
 • värme levererar ett relä för temperaturdetektering, med anslutning av tilläggsvärme, till exempel från ett delat system eller en värmare med en sensor.

Bra ljudisolering gör det möjligt för en tjej med sina vänner att lyssna på musik, skratta och skämta högt, utan rädsla för att avlyssna eller döma grannar.

Interiör i en barnkammare för en tonårsflicka i stil med ett skådespelerskåp

Rumsdekoration för den blivande skådespelerskan

En genomtänkt design av ett rum för tonårsflickor i modern stil är otänkbart utan speglar. I denna ålder tillbringar uppvuxna döttrar mycket tid framför spegeln, experimenterar med fashionabla bilder och sin egen bild..

Om din dotter har hantverkskunskaper, älskar att göra något av pärlor, papper eller en trasa, behöver hon en bekväm arbetsplats för en hobby.

Rumszonering och belysning

Vi kan säga att rummet för en äldre skolflicka är ett minihus, där många funktionella områden kombineras på flera kvadratmeter:

 • en plats för vila och god sömn;
 • ett gästområde med flera bekväma sittplatser framför en TV eller dator;
 • skrivbord för en dator eller bärbar dator;
 • ställningar eller hyllor för små föremål, läroböcker och mappar;
 • en plats för hantverk eller hobbyer;
 • sporthörna (kan tas ut till den isolerade balkongen);
 • garderob eller garderob med ett litet inredningsrum och en spegel;
 • kosmetik- eller toalettbord (konsol med spegel, toalettbord).

Det är bättre att placera möbler på ett sådant sätt att organisationen delas in i funktionella zoner – detta sparar utrymme. Detta arrangemang är mest motiverat i det inre av ett tonåringsrum för en flicka i modern stil. Bordsskivan kan ersättas av en förlängd fönsterbräda.

Interiör i en tonårsflickas rum i ljuslila

Helst ska rummet ha tre områden: för studier, för avkoppling och för vakenhet.

Råd. Glöm inte bra belysning för att inte förstöra barnets syn. För att inte anstränga dig när du läser medan du gör läxor, i arbetsområdet behöver du en bordslampa eller en lampa som kan tändas med en utsträckt hand..

Tapet under en tegelsten i barnrummet av en tonårsflicka

Rummet ska ha takbelysning, sängbelysning och bra ljus på skrivbordet

Tonåringar älskar det som lyser, glittrar och glittrar. Väl genomtänkt design av ett rum för en tonårsflicka i modern stil på 12 kvm. (eller mer) är:

 • takkrona för allmän belysning;
 • markering av lokala zoner;
 • spotdioder och diodremsor som element i belysningsdesign;
 • praktiska lampor (golvlampa, vägglampa, bordslampa).

I den moderna inredningen i ett tonåringsrum för en tjej som växer är en designersyn på belysning lämplig. Din dotter kommer att uppskatta effekten av stjärnhimlen ovanför sängen eller den glödande vägen på golvet som tänds när du kliver på glasplattorna..

Arbetsplats i en tonårsflickas rum

Planera ett rum för en tonårsflicka, glöm inte att ge plats för kreativitet

Det är bättre att välja färgen på väggarna eller bakgrunden i tonårs sovrummet med belysning i åtanke. På norra sidan saknas det solsken, vilket kompenseras av gula, persika och orange nyanser. Välj genomskinliga gardiner. De södra fönstren är täckta med mörkläggningsgardiner av kalla nyanser som filtrerar ljus, väggarnas färg är lämplig. På husets västra och östra sida väljs neutrala toner; flerskiktade gardiner av den ursprungliga designen är lämpliga.

Tak med stuckaturer i barnrummet för en tonåring

Intressant takdekoration i barnrummet

Vilka stilar passar en tonårsflickas rum?

Den valda stilen bör inte stå i skarp kontrast med den övergripande designen av lägenheten. Men detta beslut kan vara mer vågat om det speglar flickans karaktär och livsstil så mycket som möjligt..

 1. Lantlig stil är mer lämplig för en familj nostalgisk efter att ha flyttat till en storstad.
 2. Provence – fransk elegans och rustik anda, lämplig för romantisk natur.
 3. Shabby chic och boho – för älskare av handstickade tyger och extravagant sömnad.
 4. Informell urban stil New York – för vågade älskare av urban “stenjungel”.
 5. Den dekorativa stilen i Paris design liknar den – för unga kvinnor i mode, med sina oumbärliga egenskaper hos Eiffeltornet.
 6. Neoklassicism är universell genom att dess kanoner förblir oförändrade i alla fashionabla mode..
 7. Modernitet i början av nittonhundratalet förväxlas ofta med den aggregerade moderna stilen (på grund av namnet), men var och en har sina egna igenkännbara egenskaper, även om postmodernism är mest lämplig för tjejer.
 8. Urban loft och ultramodern högteknologi är de stilar som mest beundras av tonåringar, men inte alla tjejer är redo att se ett överskott av plast och metall i sitt rum..
 9. Även om minimalism är populärt, “slår det sällan rot” i mentaliteten och utformningen av ett rum för en tonårsflicka..

Design av ett barnrum för en tonårsflicka i fransk stil

Fransk stil är lämplig för en romantisk och drömmande natur

Stolar med kontrasterande detaljer i barnrummet

Avslappnat och enkelt, men med många färgglada dekorationer kommer New York -stilen att tilltala en ung fashionista

Valet av stilistiska riktningar är mycket bredare, men det är han som dikterar valet av efterbehandlingsmaterial, färger och andra finesser i inredningen. Det är nödvändigt att ta hänsyn till ungdomens intressen och åldersegenskaper. Bli inte förvånad eller skrämd om ett romantiskt sovrum under din semester förvandlas till en “vampyrgrop” i gotisk stil. Fritidsintressen för subkulturer försvinner ganska snabbt, om du inte stannar kvar vid detta val och orsakar ännu mer protest från lite upproriska.

Ezel i rummet av en tonårsflicka

Rumsdekoration för en ung konstnär

Rekommendationer från specialister för reparation av ett tonåringsrum

Vissa föräldrar har svårt att bestämma sig för en radikal omvandling av barnrummet, de vet inte var de ska börja. Men tiden springer obönhörligt, barn växer upp, du behöver vart du ska börja. Den bästa tiden är att göra en renovering med en ny rumsinredning för en tonårsflicka i födelsedagspresent eller inför skolåret.

Steg 1. Vi bestämmer interiörens färgpalett med hänsyn till dotterns personliga önskemål och graden av belysning av rummet. Smakspreferenser bör vara i harmoni med inredningen och inte anstränga dina ögon. Barnkammarens dimensioner och mängden möbler beaktas. Den optimala lösningen – vita väggar och tak, samt ett klassiskt golv med trästruktur, detta är den bästa bakgrunden för alla miljöer.

Röd gardin i det inre av ett vitt rum för en tonårsflicka

Färgpalett alternativ för älskare av ljusa accenter

Steg 2. Valet av stil, med hänsyn tagen till tonårsflickans ålder, intressen och livsstil.

Steg 3. Fördelning av utrymme för zonering och arrangemang av huvudzonerna – för sömn och vila. Detta är den mest romantiskt inredda platsen i ett flickas sovrum, där det är bra att koppla av, läsa, kommunicera på sociala nätverk, drömma och göra planer för framtiden..

Säng för en tonårsflicka på vinden i ett privat hus

Romantiskt sovrum på vinden

Steg 4. Arrangemang av arbetsplatsen. Det är bäst att ordna vid fönstret så att det blir gott om dagsljus. Det ska finnas hyllor och lätta hyllor bredvid datorbordet som kan användas som en partition för zonindelning. Separera hobbyområdet och “visa” hyllor eller “prestationsställ”.

Steg 5. Gästområde eller plats för gemensam rekreation. Det är bättre att markera ett separat hörn eller sätta stoppade möbler på en ö i mitten av rummet. En hopfällbar soffa eller soffa, fåtöljer, ottomaner och bänkar är lämpliga. Du kan inte klara dig utan soffbord och TV (bildskärm, ett akvarium som alternativ). Det här alternativet är också lämpligt för ett vardagsrum i kombination med ett tonåringsrum..

Hängande stol i rummet för underväxt 14 år

Om utrymme tillåter kan du hänga upp den ursprungliga stolen

Steg 6. Vi väljer en plats för garderoben, om rummet är litet måste det tas ur det. Du kan lösa problemet med en inbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar. Det minsta alternativet är en byrå och en stor spegel ovanför, och ta med en garderob och en nisch för ytterkläder och skor i korridoren.

Steg 7. Sporthörna, om det finns plats kvar. Det rekommenderas att begränsa dig till kompakta, bärbara träningsmaskiner som kan läggas ut i mitten av rummet och läggas bort efter användning i garderoben..

Skifferbräda i utformningen av ett rum för en tonåring

Interiör i ett rum med en liten sporthörna

Steg 8. Dekorera ett rum för en tonårsflicka efter att ha genomfört viktiga designelement, möbler och renoveringar. Det är bra när det finns en plats för oberoende kreativitet – gör det själv.

Det finns särdrag i att organisera ett tonåringsrum för två döttrar och barn i olika åldrar. Det viktigaste är att alla ska ha sitt eget personliga utrymme och inredning som matchar smak, intressen och åldersegenskaper. Fler idéer – i vårt fotogalleri.

Video: ett drömrum för en ung fashionista

Bilder på snygga rum för tonårsflickor

Öppna hallonfärgade hyllor på väggen i barnrummet Säng utan ram i barnkammarens inredning Vintage fåtölj i barnrummet Röd fåtölj i en vit plantskola med sluttande väggar Loungesoffor i vindsrummet Lådor under sängen vid fönstret Trägolv i en plantskola i klassisk stil Gula kuddar på sängen av en tonårsflicka Gardiner med spetsmönster på fönstret i barnrummet Vridbar stol i barnrummet Zonera ett barnrum med gardiner Interiör i ett rymligt barnrum Förvaringssystem under fönstren i barnrummet Vit säng för en tonårsflicka med ljusa teckningar på filten Arbetsplatsdesign med anpassade hyllor Glasdekorationer i det inre av ett flickrum Gul färg i utformningen av barnrummet Loft bokstäver vägg Glaskrona i taket i barnens sovrum Designprojekt för ett barns sovrum på vinden Anteckningar från Paris i det inre av ett rum för en flicka Mysigt rum för en tjej över 12 år Bokhyllor ovanför arbetsbordet Zonera ett barnrum med en podium Hängande stol i det inre av ett rum för en tonåring Unga ballerinas rumsinredning Röd färg i dekorationen av sovrummet för en tonårsflicka Rosa väggar med en övergång till taket i barnrummet Lila väggar i rummet för en tonårsflicka Påfågel svans sänggavel Dekorerar ett vitt rum för ett barn över 13 år Högen av dekorativa kuddar på soffan i barnkammaren Lila säng för en tonårsflicka Dekorera väggen med inramade barnkammarbilder Fyrkantig hylla på en tegelvägg Hängande korgstol i barnkammaren på andra våningen Flerfärgade nyanser på en ljuskrona i barnrummet Barnrum med balkong Den ursprungliga designen av ett modernt barnrum Inredning för barnkammare i beige färger Skåpmöbler i retrostil Vit säng i en blå plantskola Speglar på garderobsdörrarna Inredning av en plantskola i modern stil Nyanser av lila färg i barnkammarens interiör Grönt i designen av ett vardagsrum Vit soffa i barnrummet Nyanser av rosa i designen av ett flickas sovrum Dekorera taket med flerfärgade tyger Gör-det-själv sänggavelbelysning

Previous Post
Designprinciper för ett litet kök 5 kvm. m.
Next Post
أكثر الأخطاء شيوعاً في التصميم الداخلي