15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Snyggt barnrum 2021: fashionabla nyheter i inredningen

Varje barn har ett behov av att organisera personliga utrymmen i enlighet med individen. Om föräldrar planerar renoveringar kan designen av barnrummet 2021 ses på fotografierna. När allt kommer omkring vill barn, liksom vuxna, att inredningen ska vara modern och inte värre än vänners.

barn, liksom vuxna, vill att inredningen ska vara modern och inte värre än vänners.

Barn, liksom vuxna, vill att inredningen ska vara modern och inte värre än vänners.

Populära idéer för ett barnrum 2021

Barn växer, utvecklas, de måste tillgodogöra sig stora mängder information för att lära sig. Efter att ha kommit till sitt rum gör barnet sina läxor, och efter det måste han lugna ner sig och somna. En tonårs livsstil motsvarar hans personliga utrymme, interiören 2021 ska vara tilltalande för ögat, vara miljövänlig och säker..

Genom att dekorera sitt barns rum kan en förälder använda trenderna från 2021.

  • Ekologisk stil – användningen av återhållsamma naturliga toner och naturmaterial.
  • Originella designlösningar, inklusive sängar i form av en wigwam eller ett hus.
  • Färglösningar i lila och lila toner.
  • Design i akromatiska färger – nyanser av vitt, grått, mjölkigt, svart.

Inredning i ett modernt barnrum

Tyngdpunkten ligger på miljö och säkerhet. Gipsade, helt plana väggar är perfekta i barnrummet. Ljusa beige, mjölkiga och vita färger används ofta. En av fördelarna med ljusväggar är att det ljus som reflekteras från dem ger mjuk belysning, vilket är mest bekvämt för ögonen..

... En av fördelarna med ljusväggar är att det ljus som reflekteras från dem ger mjuk belysning, vilket är mest bekvämt för ögonen.

. En av fördelarna med ljusväggar är att det ljus som reflekteras från dem ger mjuk belysning, vilket är mest bekvämt för ögonen..

Fototapeter har kommit på mode igen, tomterna är väldigt olika – från pastorala landskap till föremål i djupa rymden eller seriefigurer. Väggen i ett barns rum kan ha en ganska diskret dekoration – remsor i trädets färg eller för att matcha väggens nyans. De placeras både parallellt eller vinkelrätt mot golvet och diagonalt. Detta gör att du kan uppnå olika dekorativa effekter..

Fototapeter har kommit på mode igen, tomterna är väldigt olika - från pastorala landskap till föremål i djupa rymden eller seriefigurer.

Fototapeter är igen på modet, tomterna är väldigt olika – från pastorala landskap till föremål i djupa rymden eller seriefigurer.

Kombinationen av färger i barnkammarens design

Lugna pastellfärger används. Choklad och ljusgrönt, liksom deras kombinationer är på modet. När man skapar de mest avancerade designlösningarna måste en förälder komma ihåg att rummet är ett sovrum, lekrum och arbetsrum. Även de trendigaste och mest prickiga nyanserna kan hindra dig från att fokusera på klassen eller somna..

Choklad och ljusgrönt, liksom deras kombinationer är på modet.

Choklad och ljusgrönt, liksom deras kombinationer är på modet..

Det har länge erkänts att varma färger i ett rum bidrar till kommunikation och aktivitet. Kallblått, grönt, hämmar nervös aktivitet, främjar avslappning, somnar. Vitt, svart och grått är däremellan. När du väljer en design för ett barnrum för en pojke eller tonåring 2019 är en sådan kombination på topp i popularitet. Interiören i röda och orange nyanser kommer att uppmuntra ett inaktivt barn att kommunicera, leka, intellektuell aktivitet.

Det har länge erkänts att varma färger i ett rum bidrar till kommunikation och aktivitet.

Det har länge erkänts att varma färger i ett rum bidrar till kommunikation och aktivitet..

Att inreda ett rum i svala, blåaktiga toner kommer att ha en lugnande effekt på en hyperaktiv tonåring. Den universella lösningen är en ekostildesign: mjölkiga väggar och ett ljust tak målat med latexfärg. Aktiva färger är på modet i år – ljusgrön, mörkblå, solgul, rosa. De kan användas för enskilda färgfläckar, till exempel kan en fåtölj eller en garderob vara ljusa. Resten av tonerna måste lyda solisterna.

Att inreda ett rum i svala, blåaktiga toner kommer att ha en lugnande effekt på en hyperaktiv tonåring.

Att inreda rummet i svala, blåaktiga toner kommer att ha en lugnande effekt på en hyperaktiv tonåring..

Ju ljusare väggarna är, desto mer sparar du på armaturer. Det är trots allt känt att vitt reflekterar alla spektrumets strålar. Vita väggar och tak är mest användbara för syn. Tillbehör av vilken färg som helst kommer att kombineras med ljusa väggar, till exempel en rosa spjälsäng, en gräsgrön matta, en gul månformad lampa. En annan bra idé är att dekorera allt i naturliga färger. Det är mjölkigt, krämigt, omålat linfärg, mörkgrönt. De kommer att skapa en lugn atmosfär, kommer inte att vara irriterande..

Ju ljusare väggarna är, desto mer sparar du på armaturer.

Ju ljusare väggarna, desto mer sparar du på armaturer.

Viktig! Om väggarna är målade i en ljus färg, till exempel blå, måste du se till att andra färger inte överensstämmer..

Stilistiska riktningar i utformningen av barnkammaren

Rummet kan inredas i enlighet med barnets preferenser, temperament och hobbyer. Det är möjligt att skapa en bild i följande stilar.

  • Marin design – coola rena toner.
  • Fusion – en blandning av olika riktningar.
  • Brittisk design – med Storbritanniens flagga och dubbeldäckare.
  • Samtida – seriemöbler i kombination med moderna tillbehör.
  • Provence – grova möbler, blommotiv på textilier, olivolja, mjölkiga och brunaktiga nyanser.
  • Hi -tech – akromatisk skala, ett överflöd av metalliska nyanser och ytor. Denna stil passar en tonåring som är intresserad av teknik..

Modern stil i design

Minimalistiska interiörer är relevanta när det finns mycket ledigt utrymme i rummet. Detta är mycket viktigt för ett aktivt barn som inte kommer att vända ordentligt i en trång barnkammare. Den moderna designen inkluderar diskreta möbler i skandinavisk stil och olika designelement. Sådana rum är vanligtvis gjorda i ljusa färger, och kontraster skapas av färgade textilier..

Minimalistiska interiörer är relevanta när det finns mycket ledigt utrymme i rummet.

Minimalistiska interiörer är relevanta när det finns mycket ledigt utrymme i rummet.

Engelsk stil i det inre av barnkammaren

Denna stil väljs av konservativa, rika människor. Designers säger ofta att engelska interiörer är en av de dyraste. För att inreda ett rum behöver du naturliga autentiska tyger, massiva trämöbler, många kuddar, en tung ljuskrona.

Designers säger ofta att engelska interiörer är en av de dyraste.

Designers säger ofta att den engelska interiören är en av de dyraste.

Traditionellt är den engelska stilen kolonial. I en tid då Storbritannien ägde ett stort antal kolonier hade människor råd med siden tyll, gardiner med prydnader och ett överflöd av draperier. Denna trend kännetecknas av bronskronor, neutrala väggar och föremål från Indien eller andra länder. När du inreder en plantskola i engelsk stil kan du låna den helt eller ta fragment av den. Parkettgolv och ljusa väggar, kan vara i harmoni med en puff dekorerad med brittisk flaggklädsel.

Traditionellt är den engelska stilen kolonial.

Traditionellt är engelsk stil kolonial.

“Notera!” Den ursprungliga designen är en kombination av en bokhylla som liknar en röd telefonkiosk och en säng i form av en dubbeldäckarbuss. Allt detta kan glädja de små..

En sådan improvisation om temat för den klassiska engelska stilen har gått långt från den ursprungliga källan. Men det viktigaste är att barnet trivs i sitt utrymme. Designen av ett barnrum i engelsk stil kan bara ha en färgpunkt – en fototapet med utsikt över London. Allt annat kan göras i vita eller gråaktiga nyanser. Garderober eller våningssängar kan målas i färgerna på den brittiska flaggan.

Designen av ett barnrum i engelsk stil kan bara ha en färgpunkt - en fototapet med utsikt över London.

Designen av ett barnrum i engelsk stil kan bara ha en färgpunkt – en fototapet med utsikt över London.

Loftstil

Trenden har sitt ursprung i Amerika på 1940 -talet. Växter och fabriker gick ut ur staden och sålde sina lokaler som lägenheter till privatpersoner. Som ett resultat fick en person en enorm lokal av en tidigare verkstad upp till tio meter hög med tegelväggar och ett gammalt golv. Ett karakteristiskt drag för denna stil är frånvaron av skiljeväggar mellan rum, stora och rymliga utrymmen. Du kan lägga till en grov tegelsten och några falska balkar. Då återskapas den eleganta bilden av loftet till en lägsta kostnad..

Växter och fabriker gick ut ur staden och sålde sina lokaler som lägenheter till privatpersoner.

Du kan lägga till en grov tegelsten och några falska balkar.

Marin stil i barnkammarens design

Det inre av rummet kan verka enkelt vid första anblicken. Dess huvudidé är inte bara färgschemat, som består av vitt, blått, mörkrött och svart. Det är viktigt att skapa en speciell atmosfär. Det finns alltid stora utrymmen på havet, så det borde vara mycket luft i rummet, det är oönskat att störa upp saker.

En innovativ idé för 2019 är att måla väggarna i ett rum i mörkblått.

En banbrytande idé från 2021 – att måla väggarna i ett rum i mörkblått.

En innovativ idé för 2021 – att måla väggarna i ett rum i mörkblått. Om hela utrymmet är kallt kan personen känna sig obekväm. Därför är det bättre att späda ut det med varma färger. Golvet kan göras grädde, mattan – ljus beige, möbler – naturliga träfärger.

Ytterligare information! För att skapa en atmosfär är det bekvämt att använda tillbehör i form av ankare, målningar med fartyg och fyrar. Möjliga accenter av metalliska nyanser på väggarna i barnkammaren.

Futuristisk stil med en inriktning mot minimalism

Denna riktning dök upp på 60 -talet, när det fanns de första bemannade flygningarna i rymden. Lokalerna började dekoreras i stil med rymdskepp eller framtidens inredning, som konstnärer såg det. Denna design kännetecknas av användning av tekniskt avancerade material som metall, plast. Ovanliga former är inblandade, och färgschemat är enkelt – grå eller vita nyanser med förekomst av enfärgade fläckar.

Denna design kännetecknas av användning av tekniskt avancerade material som metall, plast.

Denna design kännetecknas av användning av tekniskt avancerade material som metall, plast.

Det enklaste sättet att uppnå denna effekt 2021 är att måla golv och väggar i akromatiska färger, som påminner om ett rymdskepp. I barnrummet kommer stämningen att hjälpa till att skapa tillbehör – målningar på rymdtemat, UFO -formade ljuskronor, väggpaneler i aluminium. En av de tillgängliga lösningarna är designen av skrivbordet i form av en lång struktur på fästen med en lindande invecklad form. Du kan beställa en liknande produkt enligt din egen ritning i verkstaden.

Det enklaste sättet att uppnå denna effekt under 2019 är att måla golvet och väggarna i akromatiska färger, som påminner om ett rymdskepp.

Det enklaste sättet att uppnå en liknande effekt 2019 är att måla golv och väggar i akromatiska färger, som påminner om ett rymdskepp..

Valet av golv i barnkammaren

År 2021 används återhållna naturliga, som blekta toner i utformningen av barnrummet. En budgetgolvslösning är laminat eller golvbräda. En ny trend är att lägga parkettgolv med lappmönster. Plankor i olika färger staplas, som strimlor. Ett glatt golv i en stor gulgrön cell är på modet.

En ny trend är att lägga parkettgolv med lappmönster.

Ny trend – att lägga parkett med ett mönster som ett lapptäcke.

Golvbeläggningen måste matcha den övergripande designen. Du kan lägga ljusa mattor ovanpå laminatet, om färgerna blir uttråkade kan de enkelt ändras till andra. Mattan går på modet, och den ersätts av mer praktiska lösningar – modulära mattor. De kan tvättas eller kemtvättas, eftersom rengöring av mattan är mycket svårare..

Mattan går på modet, och den ersätts av mer praktiska lösningar - modulära mattor.

Mattan går på modet, och den ersätts av mer praktiska lösningar – modulära mattor.

Barnrumszon 2021

Ett utrymme kan erbjuda olika typer av aktiviteter – umgås med vänner, studera, spela och koppla av. Inte alla föräldrar har möjlighet att göra sitt barn till ett separat lekrum, sovrum, vardagsrum, gym. Därför, inom ramen för ett barnrum, försöker de göra flera zoner..

Ett utrymme kan erbjuda olika typer av aktiviteter - umgås med vänner, studera, spela och koppla av.

Ett utrymme kan erbjuda olika typer av aktiviteter – chatta med vänner, studera, spela och koppla av..

Interiören är fortfarande relevant och delar utrymmet i två nivåer. En trappa är fäst på väggen, under vilken det finns en garderob för alla möjliga små saker. På andra våningen i rummet finns en säng och bokhyllor. Persienner, gardiner och ställningar kan användas som skiljeväggar..

Interiören är fortfarande relevant och delar utrymmet i två nivåer

Interiören är fortfarande relevant och delar utrymmet i två nivåer

Horisontell

För att säkerställa maximal komfort under spel, rekreation, intellektuell aktivitet, är rummet uppdelat i delar. Detta kan göras på två sätt – visuellt eller fysiskt. I ett rymligt rum är fysisk separation av utrymmet möjlig. Till exempel separeras sängen från resten av rummet genom hyllor eller persienner.

För att säkerställa maximal komfort under spel, rekreation, intellektuell aktivitet, är rummet uppdelat i delar.

För att säkerställa maximal komfort under spel, rekreation, intellektuell aktivitet, är rummet uppdelat i delar.

Rörliga partitioner i stil med japanska traditioner kan också installeras i barnrummet. Visuell delning innebär till exempel att måla väggar i olika färger. Väggen vid sängen kan ha en lugn mintfärg. Det är bättre att limma ljusa tapeter med en dynamisk tomt nära skrivbordet och bokhyllan.

... Visuell delning innebär till exempel att måla väggar i olika färger.

Visuell delning innebär till exempel att måla väggar i olika färger..

Vertikal

Att zonera ett rum vertikalt liknar horisontell zonering, men rummet är uppdelat som i flera nivåer. Detta är möjligt i ett ganska högt rum. Den enklaste versionen av en sådan designlösning är att installera en struktur där det finns en arbetsplats längst ner och en säng ovanpå..

Att zonera ett rum vertikalt liknar horisontell zonering, men rummet är uppdelat som i flera nivåer.

Planeringen av ett rum vertikalt liknar horisontell zonering, men rummet är uppdelat som i flera nivåer..

Ett mer avancerat alternativ är att bygga en podium. Sovrummet kan placeras både på pallen och nedanför. Installationen av sådana strukturer kombineras ofta med konstruktionen av ett lekkomplex, inklusive en bild, trappor, rep, gymnastiska ringar..

Ett mer avancerat alternativ är att bygga en podium. Sovrummet kan placeras både på pallen och nedanför.

Ett mer avancerat alternativ är att bygga en podium. Sovrummet kan placeras både på pallen och nedanför.

Val av möbler

Headsetet måste vara funktionellt och hållbart. Det är viktigt att beräkna hur mycket utrymme som krävs för böcker, leksaker, målarbok. Det är värt att välja modeller utan skarpa hörn och räkna med rymlighet med en marginal. Strukturellt måste möbler tåla aktiva spel, helst frånvaro av glas, även härdat. Den moderna stilen är mycket vanlig, det vill säga enkla möbler från butiker som IKEA.

Headsetet måste vara funktionellt och hållbart.

Headsetet måste vara funktionellt och hållbart.

Du kan anpassa standardskåpen genom att dekorera dem med klistermärken. Ett bekvämt alternativ är en garderob med många hyllor och lådor. Dörrar med en vacker design kan fungera som en dekorativ panel eller helt gå samman med väggen. För att spara utrymme kan sängen kombineras med en garderob. För barn som går på dagis kan du köpa ett barnbord med stolar och ett dockhus. Så barnet kommer inte att bli uttråkad under dagen om föräldrarna har fullt upp..

För att spara utrymme kan sängen kombineras med en garderob.

För att spara utrymme kan sängen kombineras med en garderob.

Belysning

Valet av belysningsarmaturer beror på rummets funktionalitet. Det är bättre att inte överbelasta barnkammaren med ett stort antal lampor bara för skönhet. Om ett barn spelar boll med kamrater kan alla strukturer med halogenlampor skadas..

Det är bättre att inte överbelasta barnkammaren med ett stort antal lampor bara för skönhet.

Det är bättre att inte överbelasta barnkammaren med ett stort antal lampor bara för skönhet.

För överliggande belysning väljer du en matt krossfri ljuskrona som ger mjukt ljus. Nära arbetsplatsen installeras lampor eller lampor på fästen som belyser skrivbordet. Vi behöver fortfarande ett nattljus, men de senaste åren har det funnits ett sätt att hänga upp en krans med monofoniska lampor istället..

För överliggande belysning väljer du en matt krossfri ljuskrona som ger mjukt ljus.

För överliggande belysning, välj en matt krossfri ljuskrona som ger ett mjukt ljus..

Urval av textilier och tillbehör

Det är viktigt för ett barn att känna värme och komfort i sitt rum. Därför bör mjuka kuddar, golvlånga gardiner, mjuka leksaker eller modellbilar vara närvarande. Den stilistiska lösningen bör motsvara den allmänna idén. Trenden de senaste åren är dekoration med dekorativa bokstäver.

Den stilistiska lösningen bör motsvara den allmänna idén.

Den stilistiska lösningen bör motsvara den allmänna idén.

Ett måste för ett barns rum i alla åldrar – en magnetbräda för anteckningar eller ett galleri med ritningar. Hon kommer att hjälpa barnet att planera sina affärer från tidig barndom. För pojkar kan du lägga till tekniska anteckningar i rummets design – 3D -väggklistermärken med sportbilar eller ett rymdtema. Flickan kan förses med lådor, resväskor och lådor där hon kommer att förvara olika småsaker. Den nya trenden 2021 är en baldakin över sängen, som den lilla prinsessan säkert kommer att gilla.

Ett måste för ett barns rum i alla åldrar - en magnetbräda för anteckningar eller ett galleri med ritningar.

Ett måste för ett barns rum i alla åldrar – en magnetbräda för anteckningar eller ett galleri med ritningar.

Produktion

Att skapa interiören i ett barns rum är en rolig aktivitet för föräldrar, men ett barn bör också delta i det. Bland trenderna 2019 kan du hitta lämpliga för barnets behov och samtidigt praktiska.

Bland trenderna 2019 kan du hitta lämpliga för barnets behov och samtidigt praktiska.

Bland trenderna 2019 kan du hitta lämpliga för barnets behov och samtidigt praktiska.

Video: Barnrumsdesign

50 fotoidéer för barnrumsdesign

Previous Post
Designprinciper för ett litet kök 5 kvm. m.
Next Post
أكثر الأخطاء شيوعاً في التصميم الداخلي