15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gör-det-själv köksmöbler: gör-det-själv ritning och diagram

Mot bakgrund av en allmän höjning av skatter, pensionsålder, priser på bostäder och kommunala tjänster och mat kan våra människor bara bli en prick för alla affärer. Men det här är inte en dålig sak. Med stöd av din egen entusiasm kan du uppnå otroliga höjder. Låt oss först börja med grunderna. Hur man gör köksmöbler med egna händer? Och i allmänhet, är detta möjligt? Svaret är entydigt positivt. Att göra ett headset för ditt köksutrymme är en bra krisbekämpning. Läs vår artikel. Här hittar du användbara råd från möbeltillverkare, studerar designdiagram, materialskärning och mycket mer..

Hur man gör köksmöbler med egna händer?

Hur man gör köksmöbler med egna händer?

Fördelar med självständigt arbete

Innan du fortsätter med installationen är det nödvändigt att förbereda och justera materialet. Och ännu tidigare bör du förstå – är det lönsamt att sminka bord och stolar med egna händer?.

Låt oss lista fördelarna.

1. Du kan göra vad du vill.

2. Nackdelar kan du eliminera dig själv.

3. Möjlighet att ändra plan och layout under arbetet utan onödigt krångel.

4. Gott om möjligheter till dekoration.

5. kvalitet på arbetet garanteras av dig.

6 anständiga pengar att spara.

Av bristerna blir det bara en anständig investering av tid. Och det är allt. Men detta är mer sannolikt inte en nackdel, utan kostnaden för reparationer. Och om din familj har barn kommer samarbete att ge många positiva känslor. Det viktigaste är att ordentligt förbereda sig för hela processen. Förbered materialet för framtida bruk, plocka upp det först vid behov och mycket mer. Allt i ordning.

Det viktigaste är att förbereda sig ordentligt för hela processen.

Det viktigaste är att ordentligt förbereda sig för hela processen.

Att välja möbler

Men innan du börjar rita är det viktigt att bestämma vad du vill ha. I förhållande till köksmöbler är detta valet av typen av headset. Men vad är:

 • hetero;
 • hörn;
 • u-formad;
 • ö;
 • parallell;
 • med en bardisk;
 • kombinerad.

Det är också viktigt att välja typ av möbler. Matsalen kan ha flera platser. Bestäm också vilken typ av bord med stolar som är att föredra. Det kan vara fristående pallar, fåtöljer eller till och med en hörnsoffa i ett stycke med ett bekvämt bord..

Det kan vara fristående pallar, fåtöljer eller till och med en hörnsoffa i ett stycke med ett bekvämt bord.

Det kan vara fristående pallar, fåtöljer eller till och med en hörnsoffa i ett stycke med ett bekvämt bord..

En annan sak att tänka på är storleken på rummet där reparationen kommer att ske. Det är bekvämt att använda olika typer av headset för varje storlek.

För små utrymmen på 4-6 kvadratmeter – direkt placering.

Med en volym på 6-8 – kantig.

8-12-U-formad, kantig, med en stång eller kombinerad. Parallellt fungerar också.

12-16 och uppåt – definitivt ett ö -kök. Sådana alternativ är attraktiva på grund av användarvänlighet, funktionalitet och möjligheten att skapa kulinariska mästerverk..

Sådana alternativ är attraktiva på grund av användarvänlighet, funktionalitet och möjligheten att skapa kulinariska mästerverk.

Sådana alternativ är attraktiva på grund av användarvänlighet, funktionalitet och möjligheten att skapa kulinariska mästerverk..

När du har bestämt dig för typen, gå till design.

Vi designar

Design kan vara av tre typer:

 • det viktigaste är planen;
 • dimensionell – skärning;
 • design – perspektivskiss.

Var och en uppfyller sitt syfte. Det första är nödvändigt för den grundläggande representationen av headsetets placering i köksutrymmet. Detta inkluderar:

 • mäta ytan på väggar, tak, golv;
 • pålägg;
 • beskriva rummets huvudparametrar på ett pappersark;
 • kontur av platsen för inbyggda möbler i köket;
 • en bild av varje enskilt element (skåp, skåp, hyllor);
 • detaljerad ritning av den inre ramen, samt manteln av varje enskilt element;
 • bestämning av dimensionerna för varje komponent (skiljeväggar, dörrar).

En sådan detaljerad plan låter dig beräkna den erforderliga mängden material, fästelement och tillbehör. Redan i detta skede kommer det att bli klart hur mycket ekonomi som kommer att läggas på reparationer.

Viktig. Mätningar måste göras på tre punkter: golv, vägg, tak. Felaktig rumsgeometri kan påverka felaktigheter i väggskåp eller andra element. Var också noga med att överväga placeringen av huvudnäten i en lägenhet eller ett privat hus. Detta gäller el, vatten och avlopp. Glöm inte avgassystemet..

Efter att ha utarbetat den primära planen går de vidare till designprojektet. Detta är en skiss. Ritat efter en perspektivmetod. Metoden bygger på konceptet som bestämmer närvaron av en eller två försvinnande punkter. Det är till dessa punkter som alla skissens horisontella linjer är riktade. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att bestämma den framtida designen av både möbler och hela rummet som helhet med extrem precision. Och att rita inredningen med lämpliga färgscheman gör att du kan representera den framtida interiören så exakt som möjligt..

Efter att ha tagit fram den primära planen går de vidare till designprojektet. Detta är en skiss.

Efter att ha tagit fram den primära planen går de vidare till designprojektet. Detta är en skiss.

Vanligtvis måste du göra flera designprojekt för jämförelse. Efter att ha funderat på två eller tre alternativ kommer en tydlig förståelse av den slutliga inredningen..

Efter de tidigare ritningarna upprättas en skärplan av materialet. Innan dess måste materialet väljas, men inte köpas. Skärplanen ger en stegvis produktion av arbetet, samt en ekonomisk och ändamålsenlig användning av material. Efter kompetent ritning av skärningen kan du köpa byggmaterial.

Efter de tidigare ritningarna upprättas en skärplan av materialet.

Efter de tidigare ritningarna upprättas en skärplan av materialet.

Klippning är en översikt över alla nödvändiga detaljer för varje möbel. Till exempel, om vi talar om sidoväggarna i sängbordets underskåp, bör det totala antalet av dessa väggar skrivas in på varje spånskiva eller massivt trä (beroende på vad du har valt).

Det positiva resultatet av reparationen och gör-det-själv-möbelproduktionen beror på hur exakt, omtänksamt och kompetent du behandlar designstadiet. Med brist på kunskap, tvivel eller helt enkelt brist på tid är det bättre att överlåta detta arbete till en professionell.

Klippning är en översikt över alla nödvändiga detaljer för varje möbel.

Klippning är en översikt över alla nödvändiga detaljer för varje möbel.

Du kan också använda färdiga program på Internet, presenterade helt gratis. På nätet hittar du design, skärning och planerare. Modern integration för användarförfrågningar, ett intuitivt gränssnitt och utbildningsprogram gör att alla kan bli en riktig expertdesigner på ett par timmar.

Du kan också använda färdiga program på Internet, presenterade helt gratis. På nätet hittar du design, skärning och planerare.

Du kan också använda färdiga program på Internet, presenterade helt gratis. Det finns design, skärning och planerare på webben.

Vi gör mätningar korrekt

För att utrusta ett modernt kök med egna händer måste du mäta rummet korrekt. Detta görs i följande ordning.

1. En referenspunkt väljs från vilken alla avstånd kommer att fortsätta.

2. Från det börjar du lägga åt sidan de nödvändiga dimensionerna och markerar mellanvärden på golvet eller väggen.

3. Ta mätningar på flera ställen samtidigt. För mer exakta data tas avstånd på tre platser på väggen: nära golvet, i mitten och nära taket. Rummets geometri är vanligtvis inte idealisk, det kommer att finnas avvikelser. På så sätt skyddar du dig själv..

4. Mät avståndet till förbrukningslinjerna i lägenheten. Om det finns utstående rör, en fönsterbräda, en värmeradiator (batteri) – överväg dessa nyanser. Gör korrigeringar när ritningen fortskrider.

Det är viktigt att mest exakt bestämma alla avstånd, toleranser, avstånd och andra viktiga nyanser. Om du är osäker, var inte lat, det är bättre att mäta om än att klia sig i huvudet över ett annat misstag.

Layout

Bestäm listan över nödvändiga möbler. För att göra detta, analysera dina behov och önskningar. Fråga hushållet vad de vill. Det viktigaste och viktigaste är användarvänligheten. Var därför bekväm hemma och lita på denna princip..

Här är elementen i köksuppsättningen som kommer att intressera dig:

 • golvställningar;
 • hängande skåp;
 • öppna hyllor;
 • matbord;
 • stolar;
 • puffar;
 • bänkar;
 • skåp;
 • underlägg;
 • huvud bordsskiva;
 • bänkskiva av ön;
 • bardisk.

Alla dessa komponenter kommer att lägga till sofistikering, sofistikering och extraordinär charm till köksutrymmet. Det viktigaste är att välja rätt design, möblera rummet enligt alla regler och föreskrifter. Först och främst beror layouten på kvadraturen. Arbetsytan för matlagning ska uppfylla ergonomi, funktionalitet och användarvänlighet. Efter dessa parametrar finns det redan stil och design..

Arbetsytan för matlagning ska uppfylla ergonomi, funktionalitet och användarvänlighet.

Arbetsytan för matlagning måste uppfylla ergonomi, funktionalitet, användarvänlighet.

Ritning på papper

Mycket arbete beror på en kompetent ritning. I praktiken är detta det viktigaste steget. Behåll en tydlig konsistens när du ritar ett teckensnitt på ett papper.

Detta är arbetets process.

1. Överför rummets mått på ett pappersark. Gör flera kopior samtidigt så att du har något att jämföra och arbeta med.

2. Applicera verktygsledningar, utskjutande VVS- och avloppsrör samt värmeradiatorer och en fönsterbräda.

3. Ange huvudmåtten.

4. Börja komponera utrymmet genom att lägga till vissa element av möbler.

5. Efter att ha ritat flera utkast, överför det sista till ett blankt papper..

Dessa åtgärder kan utföras på en dator. Om du har förmågan att arbeta i AutoCAD kommer du enkelt att kunna beskriva diagrammet i en viss skala. Detta eliminerar eventuella felberäkningar. Förutom Autocad är programvara som Archikad, Corel Drow och andra grafiska redaktörer lämpliga..

Om du har förmågan att arbeta i AutoCAD kommer du enkelt att kunna beskriva diagrammet i en viss skala.

Om du har förmågan att arbeta i AutoCAD kommer du enkelt att kunna beskriva diagrammet i en viss skala.

Var särskilt uppmärksam på ritningarna av varje individuell möbelinredning. Observera att du måste rita varje skåp, hylla, skåp och stå på ett separat pappersark. Detta görs i tre prognoser:

 • frontal;
 • horisontell;
 • vy uppifrån.

Denna metod låter dig visualisera det framtida sängbordet eller garderoben så tydligt som möjligt. Se också till att rita de inre måtten på kantstenens funktionella utrymme, dess ram. Faktum är att tillverkningen börjar med ramstrukturen, och utan dess dimensioner kommer du inte att kunna göra mönstren korrekt. Var noga med att lämna utsläpp på 1-3 mm. Detta är nödvändigt för att passa delar, eftersom det under monteringsprocessen kan vara nödvändigt att förlänga strukturen eller anpassa till en befintlig nackdel.

Var noga med att lämna utsläpp på 1-3 mm. Detta är nödvändigt för att passa delar, eftersom det under monteringsprocessen kan vara nödvändigt att förlänga strukturen eller justera till en befintlig nackdel.

Var noga med att lämna utsläpp på 1-3 mm. Detta är nödvändigt för att passa delar, eftersom det under monteringsprocessen kan vara nödvändigt att förlänga strukturen eller anpassa till en befintlig nackdel.

Märk alla siffror på diagrammet läsbart. Det är inte för ingenting att det finns speciella GOSTs, enligt vilka utbildningsinstitutioner kräver att man ritar. Om du plötsligt, efter att ha ritat upp ett diagram och läst det felaktigt, tar in i ditt huvud ett annat värde av en eller annan detalj, kan allt arbete gå ner i avloppet.

Signerat alla siffror på diagrammet

Signerat alla siffror på diagrammet

Material (redigera)

Från vad man ska bygga ett hörnkök, och till och med göra det själv? Svaret är: det finns flera av dem. Här är vad som fungerar:

 • naturligt trä;
 • MDF;
 • vanlig plywood;
 • Finsk plywood;
 • Kanadensisk OSB -plywood;
 • Träfiberskiva;
 • Spånskiva;
 • plast;
 • glas;
 • sten;
 • metall.

Naturligtvis är de tre sista alternativen de dyraste. Och från dem kan inte alla möbler monteras, utan bara en del. Mest populärt använder invånare i stora städer spånskiva och MDF. De två träbytena är mycket lika i struktur. De är gjorda av rester från träindustrin (spån, sågspån, trädamm). Plastark limmas ovanpå sådana plattor. Denna process kallas postforming..

Denna process kallas postforming.

Denna process kallas postforming..

Det är att föredra att använda naturligt trä. Det är mycket hälsosäkert, miljövänligt, har ett estetiskt, attraktivt utseende. Men den viktigaste fördelen är hög prestanda, hållbarhet och tillförlitlighet..

Enligt träslag för köket är följande lämpliga:

 • Tall;
 • Julgran;
 • Björk;
 • ek;
 • bok;
 • Äppelträd;
 • päron;
 • al;
 • aska;
 • nöt.

Men poppen är inte bra. Denna träslag har en lös struktur, vilket så småningom kommer att göra produkten oanvändbar. Alla kammar som anges ovan för att göra en ram kommer att göra. Det finns en uppfattning om nätverket att mjuka raser, som är tall och gran, inte är lämpliga för att göra en ram. Detta är en rotfel.

Men poppen är inte bra.

Men poppen är inte bra.

Mjuka stenar är mycket hållbara. Dessutom ger närvaron av harts produkterna flexibilitet och viskositet, motståndskraft mot fukt och tid. Jämfört med samma hårda ek eller ask är de naturligtvis starkare. Men du kommer inte att dansa hela dagen och natten på din bänkskiva, eller hur? Även om det kommer att klara en sådan belastning.

Jämfört med samma hårda ek eller ask är de naturligtvis starkare.

Jämfört med samma hårda ek eller ask är de naturligtvis starkare..

För tillverkning av yttre ytor, fasader, paneler, bänkskivor, är nästan alla listade arter lämpliga, förutom björk. Den senare utmärks inte av den stora skönheten i dess struktur. I grunden används björk för invändiga ramelement..

I grunden används björk för invändiga ramelement.

I grunden används björk för invändiga ramelement..

Men tillverkningen av köksmöbler från trä är en mödosam process som kräver speciell erfarenhet och verktygsmaskiner. Om det här handlar om dig, kommer vi i detalj att överväga processen att tillverka bänkskivor, fasader, paneler och andra delar..

I avsaknad av maskiner är det bättre att montera skåp och skåp från spånskiva eller MDF. Men plywood är endast lämplig för dolda arbeten och skiljeväggar. Den är mestadels gjord av samma oattraktiva björk..

I avsaknad av maskiner är det bättre att montera skåp och skåp från spånskiva eller MDF

I avsaknad av maskiner är det bättre att montera skåp och skåp från spånskiva eller MDF

Den stora fördelen med att använda spånskiva och MDF är den relativt låga kostnaden för förbrukningsvaror, enkel skärning samt ett stort urval av olika alternativ. Dessutom levereras många lämpliga beslag, speciella fästelement och speciella dekorativa lotioner till MDF och spånskiva. Detta tillvägagångssätt får ett stort antal människor att välja just sådana produkter..

Den stora fördelen med att använda spånskiva och MDF är den relativt låga kostnaden för förbrukningsvaror, enkel skärning samt ett stort urval av olika alternativ.

Den stora fördelen med att använda spånskiva och MDF är den relativt låga kostnaden för förbrukningsvaror, enkel skärning samt ett stort urval av olika alternativ..

Verktyg

För tillverkning av träprodukter behöver du:

 • en cirkelsåg;
 • hyvlingsmaskin;
 • tjockleksmätare;
 • fräsmaskin;
 • Geringssåg;
 • manuell frys;
 • elektrisk hyvel;
 • kontursåg;
 • borrmaskin;
 • slitsmaskin;
 • borra;
 • skruvmejsel.

Listan är imponerande. Detta är en hel verkstad för tillverkning av möbler. Alla kan inte skryta med sådana maskiner. Om du vill kan du klara dig med det nödvändiga minimumet. Och ersätt den saknade utrustningen med ett handverktyg, från vilket samma skarvning och cirkulära maskiner kan göras. Vi kommer inte att överväga detaljerad maskinteknik inom ramen för vår artikel. För dessa ändamål finns det mycket specialiserad litteratur på Internet, samt videorecensioner av lämpliga ämnen..

Men för att montera möbler från spånskiva behöver du en storleksordning mindre specialiserad utrustning. Måste ha:

 • skruvmejsel;
 • kontursåg;
 • borra;
 • skruvmejslar;
 • handsåg;
 • regel;
 • snickerilinjal;
 • roulett;
 • lod.

Det senare behövs för att installera vertikala ställen som är strikt vinkelräta mot golvytan.

Steg-för-steg-instruktioner: montera headsetet

Det första steget är att göra en ram. Om dina möbler är gjorda av trä, är ramen gjord av ett liknande material. När de monteras från spånskivor kan ramen tillverkas av dem. Men det är värt att uppmärksamma ämnets tjocklek. Det bör ha ett minsta värde på 16 mm. Bättre om du hittar MDF (spånskivor) 20-12 mm tjocka.

Det första steget är att göra en ram.

Det första steget är att göra en ram.

Tillverkningen av golvlådor utförs först. Detta är nödvändigt för att sedan montera bänkskivan. Den senare är gjord speciellt för dessa ändamål. Dess tjocklek skiljer sig mycket från vanliga spånskivor för piedestaler och hyllor. Lämpliga storlekar börjar på 30 mm och går upp till 60 mm. Bordsskivans yta är tillverkad av en mycket hållbar plast som är resistent mot nötning och fukt.

Tillverkningen av golvlådor utförs först.

Produktionen av golvlådor sker främst.

Efter installationen av bänkskivorna går de vidare till tillverkning och installation av väggskåp. De är tillverkade i tillräcklig mängd för att säkerställa kapacitet för alla husgeråd och bekväm användning. Dörrar görs och hängs sist, eftersom de måste justeras.

Dörrar görs och hängs sist, eftersom de måste justeras.

Dörrar görs och hängs sist, eftersom de måste justeras.

Glöm inte att slipa alla spår för att installera dörrarnas stängnings- och stängningsmekanismer. Enheten måste säkerställa smidig öppning, stängning och en passande passform av ytor.

När möblerna monteras fortsätter de att impregneras med speciella färger och lacker, och om tillverkningen utfördes från MDF installeras tillbehören omedelbart.

När möblerna är monterade fortsätter de att impregnera dem med speciella färger och lacker, och om tillverkningen utfördes från MDF installeras tillbehören omedelbart.

När möblerna är monterade fortsätter de att impregnera dem med speciella färger och lacker, och om tillverkningen utfördes från MDF installeras tillbehören omedelbart.

Matbordet och stolarna är gjorda separat. Här är principen densamma som när du installerar headsetet: först och främst monteras en ram av förklippta ämnen. Sedan monteras breda grundytor, till exempel en bordsskiva, säte för stolar och sidoskivor..

Matbordet och stolarna är gjorda separat.

Matbordet och stolarna är gjorda separat..

Du kan också göra klädsel med dina egna händer. Allt som behövs är skumgummi eller annat modernt mjukt fyllnings- och klädselstyg. En konstruktionshäftapparat och häftklamrar kommer också att läggas till verktyget. Mönster är gjorda på tyget för efterföljande skärning av klaffar och klädsel av pallar, bänkar och till och med soffor.

Du kan också göra klädsel med dina egna händer.

Du kan också göra klädsel med dina egna händer..

Fristående skåp tillverkas på liknande sätt. Det viktigaste att komma ihåg är grundprincipen: först är ramen gjord och först sedan ritas sidoväggarna (om vi pratar om naturligt trä) eller skärs ut i hela delar.

Fristående skåp tillverkas på ett liknande sätt.

Fristående skåp är gjorda på ett liknande sätt.

Designidéer

Att göra möbler med egna händer gör att du kan utrusta inredningen i köket efter din förfinade smak. Självständigt arbete innebär en kreativ partiskhet. När allt är gjort har du en känsla av estetisk överlägsenhet..

När du installerar med dina egna händer kan du välja flera lämpliga stilriktningar i design. Detta är en gammal rysk stil, liksom konstgjord lagring av trä. Anteckningar om slarv vid tillverkning, brister och små avvikelser från idealet är perfekta för dessa två riktningar. Men detta gäller bara möbler av naturligt trä..

När du installerar med dina egna händer kan du välja flera lämpliga stilriktningar i design. Detta är en gammal rysk stil, liksom konstgjord lagring av trä.

När du installerar med dina egna händer kan du välja flera lämpliga stilriktningar i design. Detta är en gammal rysk stil, liksom konstgjord lagring av trä..

När en köksuppsättning är gjord av spånskiva eller MDF, bestäms interiörets stil av materialets tidigare valda färg och nyans. Det är viktigt att visa vederbörlig iver och kompetent kombinera den befintliga designen av lägenheten.

Kolla in ett urval av foton för den här artikeln. Du hittar många lämpliga idéer för att dekorera ditt köksutrymme.

Var noga med att försöka samla dina egna designmöbler i ditt liv.

Var noga med att i ditt liv försöka samla dina egna designmöbler..

Var noga med att försöka samla dina egna designmöbler i ditt liv. När du gör det med egna händer visar det sig att förkroppsligar de mest intima önskningarna. Skapa med oss!

Video: DIY -kök

50 fotoidéer för DIY -kök

Previous Post
Snygg design av ett litet kök 2021
Next Post
Decor de Ziua Îndrăgostiților