15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fällbara soffor i köket: typer, urvalskriterier och användbara tips

Brännpunkten i lägenheten är köket. Familjemedlemmar samlas alltid här. De dricker te, äter middag, diskuterar de senaste nyheterna. En sådan plats bör motsvara mys, komfort, värme och bekvämlighet. Och när avlägsna släktingar kommer på besök, eller vänner vill stanna över natten, ska köket fortfarande rymma alla här. För att göra detta måste du utrusta den med en separat, fullfjädrad kaj. Så mycket att det var bekvämt att sitta och gå och lägga sig utan problem på natten. För att lösa detta problem är en hopfällbar soffa i köket lämplig. Och för att välja det korrekt och inte misstas, läs vår artikel.

Fällbar soffa i köket.

En fällbar soffa låter dig lägga till en koja på grund av köket.

Varianter av soffor för köket

Omedelbart noterar vi att valet är stort. Allt beror på mer än en parameter. Det finns flera.

Här är vad du ska hålla utkik efter:

 1. Rammaterial. Detta är den primära parametern som direkt påverkar produktens livslängd..
 2. Fällbart, utdragbart system.
 3. Mjukt fyllmedel. Och detta avgör användarvänligheten, komforten, mysigheten.
 4. Klädselmaterial. Påverkar hållbarhet och visuella egenskaper.
 5. Mått. Storleken på köksutrymmet begränsar denna parameter. Det är viktigt att mäta alla värden först..
 6. Ytterligare funktioner. Lådor, öppna hyllor i ändarna, andra funktionella funktioner, användbara och bekväma.
 7. Dekorativa prydnader. Kökets visuella atmosfär beror till stor del på den hopfällbara soffans utseende. Färgade trådar, skär, volanger, inslag av dyra trä- eller metallfinisher – allt detta förvandlar utrymmet många gånger.

Fällbart soffmaterial.

När du köper bör du vara uppmärksam på rammaterialet.

Alla storlekar måste mätas innan köp. Besluta också om det funktionella syftet, jämför köksytan. Om rummet inte är mer än 5-7 kvadratmeter är det ingen mening att köpa en dubbelsäng. Men över 7 är redan logiskt.

Det finns enkelsängar för ett litet pentry. De kallas soffor. För att rymma en person på natten är de mycket bekväma. De kompletteras med lådor, liksom en bekväm rygg, som fungerar som ett stöd under ryggen för sittande människor.

En soffa med sovplats.

Röd skinnsoffa med sovplats.

Fällbara system

Till salu finns det många sorter beroende på typ av omvandling från sittande till liggande position. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar, rörelsegeometri, glidbeslag.

Och här är några av dem:

 • Franska / amerikanska hopfällbara sängar.
 • Boksystem.
 • Click-gag (vanligt namn).
 • Utrullning, utrullning.
 • Eurobook.
 • Dagbädd (singel).
 • Delfin (den mest rymliga).
 • Puma, Konrad och andra.

Soffbok.

Boksystem för en utfällbar soffa i köket.

För att förstå vilken som är rätt, svara på frågan: hur många kommer att övernatta, hur ofta? Då kommer det genast att bli klart vad som är bättre att köpa. Men glöm inte att passa.

Enligt typen av rammaterial kan soffan för köket vara gjord av trä, metall eller plast. Var inte rädd för det senare. Tillverkningstekniken har gått så långt att plasten produceras starkt. Men, naturligtvis, inte starkare än metallstrukturer.

Trästommen har varianter. Den är tillverkad av plywood, spånskiva, MDF eller naturligt trä. Naturligtvis är den senare den mest pålitliga och miljövänliga. Men det kommer att kosta mer än träbyten. Alternativt fungerar plywood och MDF bra.

Fällbar soffram.

De mest hållbara sofforna anses ha en metallram..

Om du bestämmer dig för att ta med en träram, föredra tall, julgran, ek. Men du behöver inte ta björk och akacia. Dessa träslag är benägna att överdriva och vrida sig..

Välja fyllmedel

Användarvänlighet, livslängd och komfort beror på rätt val av sofffyllmedel. Här är typerna:

 • Comforl, holofiber.
 • Polyuretanskum.
 • Expanderad polystyren.
 • Skumgummi.
 • Latex.
 • Fjädermekanism.
 • Gel fyllmedel.

Fyllmedel till soffan.

De dyraste materialen för att fylla soffor är latex- och gelfyllmedel..

Från de beskrivna vill vi markera latex, liksom ett gelfyllmedel. Dessa två material är de dyraste. Men deras höga pris kompenseras av den förtjusande prestandan, livslängden och användbarheten av applikationen för det mänskliga muskuloskeletala systemet. Ett billigt alternativ är en kombination av polyuretan och fjädermekanismer. Lätta kuddar som följer med produkten kan fyllas med komfort, holofiber eller vadderad polyester.

En soffa gjord av fjädrar.

Fjäderfyllningssystem är billigast.

Faktum. Den ojämförliga fördelen med latex är dess naturliga ursprung. Den är gjord av saften från en exotisk växt med en speciell behandlingsteknik. Detta skiljer materialet från alla andra..

Valet av en liten hopfällbar soffa i köket med fyllmedel beror enbart på ekonomiska besparingar.

Soffa till köket.

Liten soffa i köket med sovplats.

Hur man väljer en soffa: praktiska råd

Först och främst, se till att soffan är bekväm för dig och din familj. Vid ankomsten till butiken, sitta på produkten, försök sitta en stund. Var uppmärksam på designen. Det måste matcha den befintliga designen i din lägenhet..

Be säljaren, eller bättre, be honom att om möjligt visa vad den inre klädseln, fyllningen och även produktramen är gjorda av. Om du väljer en soffa med träinsatser av dyrt trä, var noga med att inspektera den lackerade ytan. Den ska vara jämn, jämn, fri från repor, fläckar, blekning..

Träsoffor.

Naturliga träsoffor är de mest miljövänliga.

Var noga med att försöka vika vikningsmekanismen för att fälla ut, vik. Så du kommer att förstå driftsprincipen och kvaliteten på möbelbeslag. Inspektera noggrant produktens tyg- eller läderyta för hål, repor, alltför utskjutande trådar, lösa sömmar, spår av lim, färg och andra fläckar.

Om du vill köpa en läderprodukt till ett rimligt pris, var uppmärksam på ekoläder, konstläder och arpatek. den sista är den mest lika, men den dyraste. Från tyger är velour, jacquard, flock lämpliga. Du kan också köpa gobelängsoffor och mattor. Det sistnämnda kännetecknas av dess jämförande billighet, motståndskraft mot kemisk tvätt, pulver och även mot smuts. Den enda nackdelen är att den externa inte är dyr. Materialet i sig är billigt.

Bäddsoffa i läder.

Utdragbar soffa med beige läderklädsel.

Köksdesign med soffa

En mjuk soffa passar in i vilken inredning som helst. Köksutrymmet är inget undantag. Få en intressant bit grön matta med en mörk valnötsträ. Denna design innebär en betoning på stoppade möbler. Då är golvbeläggningen beige och gul, gjord av keramiska plattor..

Kök med soffa.

Köksdesign med bäddsoffa.

Gör väggarna kombinerade. Huvudfärgen är orange-gul. Du kan göra trädekorationer i hörnen av rummet. Välj hörnet som används av köksuppsättningen med en mönstrad keramik i ett litet format. Detta är en slags accent. Avsluta resten av den intilliggande delen med förklädet med keramiska plattor som liknar huvudväggen i färg.

Soffa i det inre av köket.

En liten soffa passar in i vilken köksinredning som helst.

Välj en köksuppsättning i naturliga träfärger. Avsluta bänkskivan med konststen. Lyckligtvis tillåter efterformningsteknik att imitera alla naturligt dyra material..

Video: Soffa för köket med sovplats

50 fotoidéer för att designa kökssoffor

Previous Post
Nakupujeme alebo šijeme vlastnými rukami? 50 nápadov na vankúš.
Next Post
Консумация на електроенергия на електрическа печка