15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY köksinredning: fotoidéer

Gör-det-själv-översyn eller renovering i köket gör det möjligt att genomföra många originalidéer som du har kläckt i många år. Köket är ett litet, men så viktigt rum i ett hus eller lägenhet, det varmaste, mest bekväma och “läckra”.

Innan renoveringen påbörjas, titta på de ursprungliga köksdekorerna som gjorts av dig själv, fotoidéer hjälper dig med detta. Först och främst är detta ytbehandling och gör-det-själv-hantverk..

1

Det är viktigt för värdinnan att allt är funktionellt, bekvämt, kompakt. En kvinna tillbringar mycket tid i köket och vill att inredningen ska glädja ögat, vara snygg och modern. Hantverk från keramik, trä och textilier hjälper till med detta. Byggmaterialindustrin erbjuder ett brett utbud av material för golv-, vägg- och takytor..

Praktiska material väljs för köket, dessa är plastpaneler, tvättbara tapeter, sträcktak, linoleum på golvet.

Alla ytor ska vara lätta att rengöra, men överflödet av samma plast får kök att se lika ut. Och den konstgjorda stenfinishen är praktisk och ser extraordinär ut..

2

Konstgjord sten i det inre av köket

Fördelen med att avsluta med konststen är att den är lättare än natursten och priset är mer överkomligt. Konstgjord sten är ett miljövänligt material. Den är baserad på cement och sand. Tillsatser används för att imitera mönstret och strukturen hos natursten. Konstgjorda stenplattor är släta och grova..

Dess design ligger nära strukturen av naturmaterial med karakteristiska marker. Matplatser är dekorerade med sådana plattor. Där mat lagas ska väggarna vara släta så det är lättare att hålla dem rena. Det är original att göra ett förkläde av slät sten över skärbordet och spisen.

3

Innan renoveringen påbörjas, titta på det stora antalet foton som visar interiörer med stenplattor.

Vid första anblicken kan tanken på att arbeta med sådant material skrämma någon. Men det går bra med gips, tegel och är perfekt fäst.

Fördelar med väggdekoration med konststen:

 • styrka och hållbarhet;
 • enkel installation;
 • stenen försämras inte med tiden från fukt, yttre skador;
 • stenen är miljövänlig;
 • ett foto av kök med stentrimning visar tydligt hur ovanligt och originellt ett sådant rum ser ut;
 • det är lätt att ta hand om den konstgjorda stenen med hjälp av milda tvättmedel;
 • låg materialkostnad.

Stenväggplattor kan väljas “antika” eller för en elegant modern inredning.

4

Idén med att använda natursten i köket

Natursten i köksdekoration ser bra ut, den är resistent mot mekaniska skador, förlorar inte sitt utseende och är hållbar. Bänkskivan i sten är lätt att rengöra, det finns inga knivmärken på den. Det kommer att tjäna mer än en generation i din familj. Det kommer inte att finnas några spår av en varm stekpanna eller gryta på den polerade ytan. En bänkskiva, ett skärbord och ett handfat kan beställas från en sten med samma färg och struktur..

Viktig! Matbordets stentavla kan bli den centrala detaljen i inredningen, till vilken andra designelement matchas.

Hon dikterar kökets övergripande stil. En variant av en bänkskiva i sten kan vara en bardisk av naturlig sten..

5

En diskbänk av natursten är inte bara vacker och solid, den är hygienisk, lätt att rengöra och är inte rädd för tvättmedel. Bredvid det kommer en matchande skäryta att se harmonisk ut.

Levande sten ger komfort och värme i köket. Olika nyanser kommer att tillfredsställa alla smaker. Vanligtvis väljs en sten med varma bruna sandiga nyanser. Det finns en nackdel med sådana produkter – det höga priset, men det kommer att löna sig. Även om du ändrar inredningen i köket kommer sådana ytor stilfullt att passa in i alla färgscheman..

Designer kök

Det finns många inredningsalternativ och idéer på denna poäng. Du kan dekorera arbetsområdet med egna händer i gammal stil. Till exempel kan du avbilda en härd, i fördjupningen där det kommer att finnas en spis och ett skärbord, detta syns tydligt på fotot. Hörnen och fönsteröppningarna trimmade med stenplattor ser original ut. Förresten, under en sådan finish kan du dölja defekter på väggen, oegentligheter och spår av pluggar.

Oftast är inte hela väggen täckt med en sten, utan dess fragment. Lägg ut väggen till hälften av höjden, eller till botten. Det finns många idéer, vilken kommer att passa ditt kök, en professionell designer kommer att ge råd.

Lägga dekorativ sten

Innan du lägger stenplattor med egna händer måste du jämna väggen. Om väggens yta behandlas bör plattorna limmas på flytande naglar eller silikonlim. Dessa material kommer inte att fläcka resten av ytan. Kan limmas på speciellt kakellim.

7

Om en lösning är grunden måste den knådas väl med en mixer och får stå. De första brickorna läggs längst ner på nivån. Det är mycket viktigt att murverket inte snedvrids ytterligare. Plattornas längd är annorlunda. Det är nödvändigt att sprida, alternerande kort och lång.

Förutom att dekorera med konststen finns det många andra dekorativa tekniker för att dekorera köksväggar med egna händer. Kök i lägenheter är vanligtvis små i storlek. Därför är stenen inte lämplig i alla kök. Han kommer att göra ett litet rum till en grotta och agera deprimerande.

Speglar i köket – en original inredningsidé

Speglar på väggarna hjälper till att utöka utrymmet. I köket kan denna teknik också tillämpas. Du måste kombinera den med ljusa toner på väggar och tak..

Speglar från geometriska former kan användas för att dekorera väggen i matsalen, samt att göra ett spegelförkläde över spisen och skärbordet..

En reflekterande yta kan vara grunden för ett porträtt, foto eller panel. Denna idé kommer att ge många alternativ för väggdekoration..

åtta

Speglade hyllor med söta hantverk – ljuspunkter i dekorationen.

Dekorativt gips

Ett av de mest moderna alternativen för att avsluta ett kök är dekorativt gips. Detta är inte en typ av vägginriktning, utan ett alternativ för deras design.

Det finns två typer av dekorativ gips – syntet och mineral. I den första versionen är bindemedlet akryl eller styren, och i den andra, gips och cement.

Kök i trä och rostfritt stål

Huvudkomponenten är granit-, marmor- eller kvartsmineralflis. Med tanke på egenskaperna hos dekorativt gips är det bekvämt att använda det i köket. När allt kommer omkring, hon:

 • hållbar (förlorar inte sitt utseende från frekvent tvätt, luftfuktighet);
 • hållbar;
 • unik i olika texturer, färger och fyllmedel.

Sådan gips låter dig förkroppsliga alla designidéer i ditt kök..

Titta på webbplatserna för foton med olika alternativ. Och några av dem kommer definitivt att fängsla dig.

Det krävs lite skicklighet att arbeta med detta material, men det är intressant och kreativt..

Bilden nedan erbjuder två helt olika designlösningar, men båda alternativen förkroppsligas med dekorativ gips. I det första fallet är detta en modern stil med präglad väggdekoration, och det andra alternativet är halvantika väggar.

Hur utförs präglat gips??

Metoden att dekorera väggar med dekorativ gips har varit känd i mer än fyra århundraden..

Om du inte har förmågan att arbeta med en murslev och en murslev, är det bättre att först träna på ett mindre viktigt område än väggen i vardagsrummet. Venetiansk gips appliceras till exempel i tre steg på ett speciellt sätt som efterliknar marmorstrukturen.

tio

Och om du aldrig har gjort detta, ge upp din egen implementering av idén. Överlåt en så komplex typ av arbete åt befälhavaren. Men om du fortfarande vill göra det själv, hitta en steg-för-steg-beskrivning med ett foto på Internet. Men enklare alternativ kan göras för hand..

Fyllmedlet är annorlunda – mer eller finare fraktion. Tänk på en metod för att applicera en kalk-sandblandning.

Arbetsprocess

  1. Ytförberedelse. Ta först bort den gamla beläggningen (och i köket kan det vara fett och sot) och grunda väggen med kitt i akryl. Det kan primas med tillägg av färg i färgen på huvudgipset..
  2. Späd ut det färdiga gipset, knåda det med en mixer, lägg till färg.
  3. Viktigt att notera! En lösning med tillsats av färg måste spädas med en marginal, eftersom det är omöjligt att få samma nyans två gånger.
  4. Applicera lösningen på väggen med en spatel från botten till toppen. Efter utjämning, applicera det präglade mönstret. För detta, använd medlen till hands. På speciella sajter hittar du foton med bilder av verk.

  Typer av dekoration i dekoration:

  1. använd en räfflad spatel för att rita tvärgående linjer som liknar vågor;
  2. blomliknande lockar är gjorda med en enkel pappersvadd inslagen i cellofan;
  3. kaotiska inslag med en skrynklig plastpåse skapar en texturerad yta;
  4. schabloner i form av blommor, frukter, blad.
  5. Låt väggen torka i minst 24 timmar.
  6. Den resulterande dekorerade väggen kan målas i valfri färg. Reliefens utskjutande ytor slätas ut med en spatel.

  Om fyllmedlet är grovt kan inget mönster appliceras.

  En grov, plan yta målad i en ädel ton ger rummet ett elegant utseende.

  Du kan måla bilder på präglat gips. Men för detta måste du vara målare.

  elva

  Dekorelement för köket

  Varje stil kräver att fylla utrymmet med små saker och originella gizmos. Kvinnor med konstnärliga talanger och förmågan att skapa hantverk för hemmet med egna händer.

  Idéer för kökshantverk

  • Antika skärbrädor som har slipats och lackats kan bli hantverk. De kan hängas på väggarna med läderremmar eller färgglada band. Själva massivt trästruktur ger komfort och värme.
  • Dekorativa tallrikar kan handmålas eller stenciler. Tallrikar och fat kommer i en mängd olika former och storlekar. Det är viktigt att observera färgschemat för kompositionen på väggen. Om gården har vackra brickor kan de också visas offentligt..
  • Bilder, affischer, fotoramar på väggen passar i alla rum. Det viktigaste är att de kombineras med den allmänna interiören. Om det finns en nålkvinna i huset kan hennes broderier och hantverk placeras i ramar, placeras på hyllor och dekorera väggarna i köket med dem..

  Klassiska interiörer är dekorerade med målningar och stilleben, svartvita affischer och tryck passar för modern stil.

  DIY kökstextilier kommer att dekorera och värma köket. Detta är också ett slags hantverk. Dessa inkluderar gardiner, kuddar på soffor, sängkläder på pallar.

  DIY köksinredning: 40 fotoidéer:

  Previous Post
  Originalidéer och vackra sovrum: design, foto i lägenheten
  Next Post
  Аквариум във вътрешността на апартамент и къща