15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

MDF bänkskivor för köksenheter: funktioner, klassificering, tips för att välja.

Trenden under det senaste decenniet är designerbänkskivor. Utomlands har sådana produkter länge funnits med i vardagen. I Ryssland är detta alternativ för att dekorera ett köksutrymme en ny trend inom mode. Olika material kan användas för dessa ändamål. Men det finns vissa accepterade normer. Och när det gäller estetiska kvaliteter är inte alla lämpliga. Det mest moderna och prisvärda materialet för unga familjer är bänkskivor i MDF. Vad det är? Vilka är fördelarna och nackdelarna med denna produkt, samt vad man ska jämföra den med: du hittar svaren på dessa frågor i vår recension.

Kök med bänkskiva i MDF

Kök med bänkskivor i MDF – trenden för den nya säsongen

Vad är bänkskivorna?

För att dekorera ett modernt kök används följande material vid tillverkning av bord:

 • Spånskiva
 • laminerad spånskiva;
 • MDF;
 • solitt trä;
 • glas;
 • platta;
 • keramikplatta;
 • konstgjord / natursten;
 • metall;
 • akryl-.

Vit bänkskiva i modern design

Olika material används för tillverkning av bänkskivor. MDF är det bekvämaste och säkraste

Från hela listan kommer vi bara att i detalj överväga de första 3. De liknar tillverkningsteknik, visuell kvalitet, prestanda och kostnad. Resten av materialet för att göra matbord förtjänar en separat artikel..

Spånskiva och spånskiva

Denna förkortning står för spånskiva. Från produktens namn är det lätt att gissa vad den är gjord av. Det här är spån. Det pressas efter att ha blandats med formaldehydharts. Hela processen sker vid en hög ytuppvärmningstemperatur. Under pressapparaten förvaras spånskivan under standardtiden, varefter den läggs ut på en plan yta för kylning.

När arket har svalnat är det klart att använda. Detta är spånskiva, men det är ännu inte klart för installation i köket. Det måste lamineras. Lamineringsprocessen sker med hjälp av flera tekniker.

 1. Postforming (plastklistermärke).

efterformande lamineringsprocess

Efterformande lamineringsprocess

2. Klistermärke av hantverkspapper, impregnerad och ångad.

Kraftpapper klistermärke på bordsskivan

Kraftpapper klistermärke på bordsskivan

3. Laminering med melaminpapper.

Melaminpapper som används för limning och bänkskivor

Melaminpapper som används för limning och bänkskivor

Efterformning är den mest moderna metoden för att avsluta ett spånskivor. Den mest motståndskraftiga ytan erhålls med denna teknik. En sådan bänkskiva bryr sig inte om fukt. Även om det är skadat, repat eller annan liten deformation, kommer inte vattnet att skada beläggningens integritet.

Efterformning är den mest moderna metoden för att avsluta spånskivan

Efterformning är den mest moderna metoden för att avsluta spånskivan

Klassisk laminerad spånskiva tillverkas med lamineringsteknik med papper impregnerat med melaminharts. Prefixet “L” betyder “laminerat”. Spånskiva används sällan i köket. Slitstyrka och hållbarhet är inte starka sidor här..

Så här ser den laminerade spånskivprocessen ut

Så här ser den laminerade spånskivprocessen ut

Vad är MDF?

Till skillnad från spånskiva är MDF inte dechiffrerat som det är skrivet. Fiberboard är MDF. Skillnad från spånskiva i tillverkningsmaterialet. Den använder fibrer istället för spån. MDF är mycket mer miljövänligt och ofarligt än spånskiva på grund av användning av paraffin som lim. Lamineringsprocessen är densamma som för spånskiva.

MDF är mycket mer miljövänligt och ofarligt än spånskiva,

MDF är mycket mer miljövänligt och ofarligt än spånskiva på grund av användning av paraffin som lim.

Plastbelagda MDF -bänkskivor är det mest moderna materialet. Deras egenskaper liknar spånskivor..

 • Fuktmotståndig.
 • Bra motståndskraft mot rengöringsmedel / tvättmedel.
 • Livslängd över 10 år.
 • Utmärkt visuell prestanda.
 • Prisvärt pris.

Plastbelagd MDF -topp

Plastbelagd MDF -topp

MDF -bänkskivor har bevisat sig på den positiva sidan. De är de vanligaste alternativen i köksenheter. Hög miljövänlighet och lång livslängd bidrar till detta faktum. Naturligtvis är det ingen mening att jämföra MDF med trä, glas och sten. Dessa dyra material är av en högre klass, och deras prestandaegenskaper är en storleksordning mer mogen..

Plastbelagda bänkskivor i MDF

Plastbelagda MDF -bänkskivor är de vanligaste alternativen i kök.

MDF är ett budgetalternativ. Pris / kvalitet följt av moderna familjer. Om du behöver dekorera utrymmet i en modern stil är det bästa lösningen att använda fiberplatta. Den är lämplig för Hi-Tech, Modern, Minimalism, Art Deco och många andra. Plastbeläggningen, som appliceras med efterformning, är färdig för att matcha alla naturmaterial. För en professionell designer är detta ett effektivt fynd..

Högteknologiskt kök med MDF-topp

Om du behöver dekorera utrymmet i en modern stil är det bästa lösningen att använda fiberplatta..

Plastklassificering för fiberplatta

Du kan ofta höra en fråga från ägarna till lägenheter och hus där köket renoveras, vilket material är denna MDF -bänkskiva uppifrån? Olika typer av plastbeläggningar används vid tillverkning av MDF. De har specialiserade namn, klassificeringar och andra viktiga egenskaper, inklusive märkning. Men det är meningslöst att gå in på industrialisternas terminologi. De har för många egna nyanser där. För att förstå essensen i frågan noterar vi att två huvudtekniker används för efterformning..

 1. Högtryckspressning.

efterformning med högtryckspressning

Efterformning med högtryckspressning

2. Lågtryckspressning.

efterformning - pressning med lågt tryck.

Lågt tryck efterformning.

När det gäller plastens sammansättning skiljer sig dessa två syften åt, liksom produktionsprocessen. Pressning åtföljs av olika temperaturförhållanden. Detta påverkar produktens kvalitet och prestanda. Den första metoden, högtryckspressning, är bättre än den andra. Produkten är mer motståndskraftig mot nötning, dess livslängd är längre och de visuella egenskaperna kvarstår länge.

kök med efterformad bänkskiva

Kök med högtryckspostformad bänkskiva

Köksbänk design i plast

Träfiberplatta eller MDF kan se ut hur som helst på grund av efterformning. Plasten är målad i vilken textur som helst. Dessutom trycker de på en sådan yta:

 • mönster;
 • landskap;
 • familjefoton;
 • silhuetter;
 • djur;
 • och andra ritningar.

Träfiberplatta eller MDF, kan se ut hur som helst

Träfiberplatta eller MDF kan se ut hur som helst på grund av efterformning

Alla önskemål från kunden om plast MDF kan uppfyllas. Tekniken tillåter. Sammantaget är dessa köksbänkskivor en riktig gåva. En sådan produkt är lämplig för vilken stil som helst. Klassiker, Provence, Modern, Loft – vad ditt hjärta än önskar. Lyckligtvis tillåter postforming dig att imitera naturmaterial. Du kan få sten, trä, glas, samt många mönster och målningar. Denna metod kan inte upprepas på hantverkspapper. Vanlig melaminlaminering är inte aktuell..

Kök med efterformad bänkskiva.

Kök med efterformad bänkskiva. Ritning i form av natursten

För tydlighet och bekräftelse av ord, låt oss titta på flera alternativ för att dekorera köksutrymmet i moderna och klassiska stilar. Vad man ska kombinera med, vad man ska fokusera på, hur man lyfter fram och hur man installerar.

Klassisk

Old England -stil är en av de mest populära trenderna inom designkonst. Dess aristokrati, återhållsamhet och lyx kan förvandla den tråkigaste interiören i en provinsstad. Designvetenskap skapades trots allt för människans glädje och lycka. Men låt oss gå från ord till handlingar.

Låt oss börja designen med golvet. Ta keramiska plattor. Formatet på varje enskilt torg är stort, cirka 50×50 centimeter. Matcha färgen med en marmor accent. Blandat vitt, beige och mörkgrått kommer att lägga till mystik och renhet samtidigt.

För golvet, välj stora kakel

För golvet, välj en stor kakel med ett marmormönster.

Köp en köksuppsättning av naturligt trä eller från laminerade spån- / fiberplattor. Till skillnad från bänkskivor kommer de inte att utsättas för stark värme, fukt eller kemiska tvättmedel. Färgen är nödvändigtvis mörk valnöt. Skåpdörrar ska ha ett klassiskt utseende: standardkarmar med paneler. Om vi ​​pratar om en träplatta, köp ramar.

Mörka valnöts köksskåp

Mörka valnötskåp med klassiska dörrar

Toppen med en blank blank MDF -yta är markerad i grönt. Marmorens struktur är mycket lämplig att kombinera med resten av köksutrymmet och dess element. Väggarna är färdiga med beige eller ljus sand tapeter. Förklädet är nödvändigtvis annorlunda än resten av väggutrymmet. En mosaik av vita och gröna toner kommer att göra.

Topp med plastglansig MDF -yta

Blank plastbelagd MDF -grön marmorplatta

Taket är traditionellt vitt. Använd breda baguetter (taksockel). Detta kommer att skapa en välkomnande atmosfär. För att visuellt belysa skönheten i din köksbänk, använd spotlights (spotlights) ovanför ditt arbetsområde. Glöm inte köketriangelregeln. Lys upp viktiga platser.

Vitt tak i köket

Taket i köket är bättre att välja en traditionell ljus nyans.

Provence

Den franska stilen i Provence är känd för sin mjukhet, naturlighet, lätthet och friskhet. Du hittar inte så många nyanser av vitt i någon annan designriktning. Det finns mycket beige, ljusbrunt. Traditionella lavendelblommor för Provence är ett visitkort. Det var de som på en gång blev en passbiljett. Genom lavendel och känna igen denna stil.

Kök i provensalsk stil

Kök i Provence -stil med lavendeltoner

Golvbeläggningen ska vara varm. Och det är bättre att överlåta denna effekt till naturligt trä. Parkett eller parkettbräda, polerad till en blank glans, monterad en till en skiva är den bästa lösningen.

Provence har sitt ursprung i södra Frankrike i en av byarna. Dess kännetecken är lavendel, rottingmåttmöbler och dekorativa kompositioner av korgar med frukt, blommor och husgeråd..

Kök i Provence -stil

Kök i Provence -stil i blå nyanser

Kökssatsen köps i en vit nyans. Åldrad träeffekt kan användas. Denna lösning ser bra ut. De nedre och övre väggskåpen är standard. Ramen och panelerna ska vara här. Öppna hyllor som hängs längs väggarna uppskattas särskilt i Provence. Dekorativa kompositioner är installerade på dem.

Kök i Provence -stil

Kök i Provence -stil med vitt set och öppna hyllor

Bordsskivan passar här marmor, texturerad. Nödvändigtvis blank med mönstrad fasad kant. Färg – vit med mörka, svarta fläckar. Om det finns en ödel, görs ett fristående block med ett figurbord. Så det är mer bekvämt att laga mat å ena sidan, och å andra sidan – att äta..

Kök i Provence -stil

Kök i Provence -stil med svart marmorplatta och vita stänk

Träfiberskiva täckt med ett lager dekorativ, tålig plast är ett populärt, hållbart och prisvärt material. De tjänar länge, är resistenta mot temperatur och mekanisk påfrestning, är inte nyckfulla i underhållet.

Kök i Provence -stil med bänkskiva i MDF

Kök i Provence -stil med bänkskiva i MDF kommer att tjäna dig i många år

Tips för att välja köksbänk

50 fotoidéer för ett kök med bänkskivor i MDF

Previous Post
Designregler för en liten lägenhet
Next Post
حضانة بنات على طراز بروفانس: الرقة وسحر المقاطعة