15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Designregler för en liten lägenhet

Även i planeringsstadiet för design av en liten lägenhet uppstår svårigheter i samband med brist på plats. Designern måste hitta en kompromiss för att skapa ett funktionellt och bekvämt utrymme. I det här fallet blir det vanligtvis nödvändigt att ersätta den ursprungliga layouten med en mer acceptabel..

design av liten lägenhet

Gratis men välorganiserat utrymme är grunden för utformningen av en liten lägenhet.

Lägenhetens blygsamma storlek begränsar möjligheterna till dess design. Du måste närma dig det realistiskt och överge pretentiösa stilar som barock eller rokoko, föredrar loft, minimalism, fusion.

liten lägenhet i skandinavisk stil

Lycka är inte i kvadratmeter, huvudsaken är att huset är bekvämt och mysigt.

Utökar lokalerna

Det finns speciella tekniker som gör att du kan spara utrymme i lägenheten, samt skapa den visuella effekten av att öka ytorna i rummet..

projekt med små lägenheter

Om du behandlar ombyggnaden korrekt och ändrar utformningen av små interiörlägenheter korrekt, kan hela tillgängligt område ordnas ordentligt..

Det vanligaste alternativet för en radikal expansion av rymden är ombyggnad. Alternativet att placera köket i samma rum som vardagsrummet är populärt. Du kan också riva väggen mellan toaletten och badrummet, öka dess yta genom att använda korridoren eller ersätta badkaret med en dusch.

badrum i en liten lägenhet

De flesta ägare till små lägenheter vill verkligen förbättra sina levnadsvillkor och få ut det mesta av varje hörn av deras lägenhet.

När man planerar ett hus tar många förgäves inte hänsyn till loggian. Genom att ansluta den till vardagsrummet kan du tjäna ytterligare kvadratmeter, vilket definitivt inte kommer att vara överflödigt i en liten lägenhet.

Om du är mindre beslutsam, är det bättre att vägra sådana drastiska åtgärder.. 

art deco i en ateljé

Visuella metoder kommer att hjälpa dig, som utökar utrymmet endast visuellt..

Den första regeln för design av små lägenheter är ljusa nyanser. Du måste ge dem företräde både när du väljer finish och när du köper möbler. För att rummet inte ska bli opersonligt är det nödvändigt att späda ut den ljusa bakgrunden med ljusa accenter och mörka inlägg..

design av en ett-rums lägenhet

Innan du designar ett designprojekt för inredningen i en lägenhet bör du analysera allt mycket noggrant..

Fel proportioner i rummet kan också korrigeras. Här kommer våra assistenter att vara horisontella ränder, med vilka du kan förlänga en av väggarna och vertikala ränder som kan höja taket..

Ett win-win-trick skulle vara att använda speglar och blanka ytor.. 

speglar i lägenhetsdesign

Dessa element kommer inte bara visuellt att förstora rummet ibland, utan också göra det ljusare..

Släng massiva möbler. Ersätt den med ljusa, graciösa mönster. Använd infällda lampor istället för takkronor. I allmänhet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt belysning. Ju bättre rummet är upplyst, desto rymligare verkar det..

tände en liten lägenhet

Det finns många sätt att förbättra och korrigera nästan alla situationer..

Kom ihåg att tomma fasader på hyllor och skåp gör utrymmet tyngre. Därför kommer glasdörrar eller öppna hyllor att se bättre ut i stället..

hyllor istället för en skiljevägg

Problemet med att öka utrymmet i lägenheten måste lösas på ett heltäckande sätt med både arkitektoniska metoder och design.

Vi använder utrymmet effektivt

Ägarna till stora hus tänker inte ens på hur olämpligt de spenderar sitt bostadsutrymme. I utformningen av en liten lägenhet är sådan extravagans oacceptabel. Därför är det nödvändigt att bli av med allt som inte används, utan bara skräp i rummet..

interiör för en liten lägenhet

Var noga med att följa hela processen i alla dess etapper, eftersom slutresultatet borde gillas av dig..

Vad blir vi av med? Hur bli av med
Gamla fotoalbum Vi kommer att digitalisera alla foton och lagra dem på elektroniska medier
Lager av onödiga saker på balkongen Vi slänger alla onödiga saker, isolerar balkongen, kombinerar det med rummet, organiserar en arbetsplats eller rekreationsområde på den
Gjutjärnsbatterier Vi byter ut mot radiatorer, för större effektivitet installerar vi en värmereflekterande folieskärm på väggen
Smal tröskel Vi demonterar, installerar en metall-plast analog, utrustar under ett bord, bardisk eller rekreationsområde
Kök Vi byter ut den mot hopfällbara möbler eller en infällbar konsol

Vi vägrar vanliga möbler

När man inreder interiören i en liten lägenhet måste man tänka utanför boxen och ersätta de vanliga möblerna med mer funktionella och tekniska modeller. Att spara det ockuperade utrymmet hjälper:

 • Transformeringstabeller;
 • Garderober-sängar;
 • Loftsängar;
 • Våningssängar;
 • Bäddsoffor.

garderobsäng i interiören

Utan undantag är alla designprojekt för små lägenheter underordnade två mål: visuell expansion av bostadsytan och dess funktionella förbättring.

Förutom färdiga ergonomiska mönster kan du hitta andra lösningar för att optimera utrymmet..

Istället för golvskåp och ställningar använder vi upphängda moduler. De tar inte extra plats och väcker väggarna till liv.

lägenhet inredning

För en liten lägenhet bör inredningen utvecklas enligt vissa regler..

Låt oss ge upp sängborden till förmån för höga skåp. Samma plats läggs på dem, men de är mer rymliga..

Ingången till rummet kan slås genom att placera hyllor på båda sidor av det och hänga en hylla ovanpå.

design av liten lägenhet

Använd endast stora inredningsartiklar och skrymmande möbler i miljön..

Byt ut stolar och pallar med ottomaner. De är bekvämare, de är lätta att skjuta under bordet, och de har också lådor för förvaring av saker..

Om du står inför valet mellan en bekväm säng och en stor garderob, ska du inte leta efter kompromisser. Utgången blir en pallbädd som kombinerar funktionerna för båda dessa föremål..

sängpall i interiören

Ge företräde åt ljusa nyanser av möbler och efterbehandlingsmaterial.

Matchande färger

Den ljusa interiören är verkligen perfekt för designen av en liten lägenhet, men du bör inte måla väggarna i en monoton vit färg. Flera färger måste läggas till, och vanligtvis 2 eller 3 nyanser. Paret passar bättre in i interiören i klassisk stil, och de tre – i en mer avslappnad design..

design av en ett-rums lägenhet

Låt dig inte slösas med dekorativa detaljer och små tillbehör.

En färg måste väljas som bas. Det är i det som de flesta väggar, tak och eventuellt golvet kommer att målas. Detta är vanligtvis den ljusaste färgen i kombinationen..

Den andra väljs ljusare. Det gör rummet djupare, mer mångsidigt och intressant. Den kan användas för att dekorera möbler, en vägg eller ett fönster.. 

interiör i en liten lägenhet

Denna färg bör skilja sig från grundfärgen i mättnad, men samtidigt kan den överlappa den..

Den tredje färgen representeras endast av detaljer: möbelelement, hyllor, mattor, kuddar och andra. Det är oftast det mörkaste. Ibland används till och med svart som det. Dessa komponenter gör inredningen i en liten lägenhet mer uttrycksfull och ljus..

foto av designen av en liten lägenhet

Färgkombinationen måste väljas mycket noggrant..

Designers rekommenderar att inreda lokalerna för en liten lägenhet i andelen 60:30:10. De mörkaste färgerna upptar 10% av utrymmet och ligger på baksidan av rummet, de ljusa täcker större delen av området och ligger utanför.

design av en ett-rums lägenhet

Designers föreslår att du använder lätta gardiner för fönster.

Tänk på de mest framgångsrika färgkombinationerna

Bas (1 färg) Accenter (2 färger) Tillägg (3 färger)
Mjölk Beige Ljust gult, skarlet, orange
Ljusbeige Choklad Korall, orange, vit
Ljusbeige Terrakotta Bärnsten, varmrosa
Mjölk Persika Orange, grön, terrakotta, choklad
Askgrå Citron Vitt, ljusgrönt, tegel
Ljusblå Ljusgrön Vit, pärlemor, blå, smaragd
Citron Turkos Mörk träfärg, ljusgrön, orange
Elfenben Körsbär Lila, gult, mörkt trä
Pärlemor Bärnsten Mörkblå, snövit, blå-svart
Ljusrosa Ljus lila Fuchsia, ljus lila, ljusblå
Askgrå Mjukt blått Snövit, blå, aska, terrakotta
Persika Vedartad Choklad, gyllene, mjölk
Champagne Brun Rött, vinrött, aubergine

I utformningen av små lägenheter kan färgförsök äga rum, men det är bättre att avstå från kontrasterande och svartvita kombinationer..

Hur man skapar rätt belysning

I en liten lägenhet spelar belysning en stor roll. Både naturliga och konstgjorda ljuskällor måste vara genomtänkta.

skandinavisk inredning

Kombinera olika ljuskällor (och många av dem).

Nyckeln till framgången med designen av en liten lägenhet är fönstren. Det ska vara så många som möjligt, och de själva ska också vara så stora som möjligt. Väg inte ner dem med tunga baldakiner och tunga tyger. Släng skrymmande gardiner. Modeller av romersk design, persienner eller ljusgardiner är perfekta här..

Tänk på belysning så att den sprider sig till varje hörn av rummet. 

modern lägenhet design

Lämna inga skuggade väggar och installera små spotlights om det behövs.

Underskatta inte vikten av ljusdesign. Rätt val kommer inte bara att spara utrymme och visuellt utöka det, utan också stödja den övergripande stilen i din lilla lägenhet.

Under inga omständigheter hänger en hängande ljuskrona i ett rum med lågt i tak, annars riskerar du att slå huvudet mot den. Och det kommer inte att se så imponerande ut som det kan tyckas.. 

lampor i en liten lägenhet

Välj mellan kompakta taklampor, snygga vägglampor eller infällda modeller.

5 originalidéer för en liten lägenhet

 1. Väggställ. En sådan design kommer att fungera som en partition som skiljer en zon från en annan, men samtidigt kommer den inte att slösa bort det utrymme den upptar..

  vägghyllor inuti

  Väggstället är mycket funktionellt, eftersom ett stort antal olika saker kommer att passa på det.

 2. Ombyggt förråd. Denna del av huset är ännu ett underskattat utrymme som förgäves är glömt. Om du tar bort dörrarna blir det en bra studie..
 3. Draperi över sängen. Med hjälp av den här saken kan du separera sovrummet från vardagsrummet utan att spendera extra utrymme..
 4. Bardisk som rumsavdelare. Denna detalj kommer att skilja köket från alla andra områden, ersätta bordet..

  bardisk i interiören

  Bardisken kommer att bli ett elegant inslag i din inredning.

 5. Spegelvägg. Vad är din idé om en balettklass? De flesta föreställer sig det som ett stort rum fyllt med utrymme och ljus. Faktum är att detta vanligtvis är ett litet standardrum som ligger i en helt vanlig byggnad, ofta inte ens utformad för sådana aktiviteter. Effekten av ett gigantiskt torg skapas tack vare speglade väggar, som alla visuellt förstorar rummet med 2 gånger.

  spegelvägg i design

  För design av ett litet rum kan du också använda denna teknik, som passar perfekt här..

En liten lägenhet är inte alls en dom för design. 

design av små rum

Våra tips hjälper dig att skapa ett varmt och mysigt bo även i det minsta utrymmet..

VIDEO: Mysig inredning för små lägenheter.

50 designidéer för en liten lägenhet:

art deco i en ateljé inredning av en liten lägenhet inredning av en liten lägenhet inredning inredning av ett litet lägenhetsfoto inredning av en liten lägenhet foto idéer inredning av ett litet lägenhet fotoprojekt inredning av ett litet lägenhet vardagsrum inredning av en liten lägenhet idéer inredning av en liten lägenhet idéer inredning av en liten lägenhet design idéer inredning av en liten lägenhet foto idéer inredning av ett litet lägenhetskök inredning av ett litet lägenhetsprojekt inredning av en liten lägenhet moderna idéer modern inredning av en liten lägenhet inredning av ett litet sovrum inredning av ett litet sovrum sovrum foto inredning av en liten lägenhet elegant projekt inredning av en liten studiolägenhet inredning av en liten studiolägenhet inredning av ett litet lägenhet badrum inredning av en liten lägenhet i Chrusjtjov lägenhetsdesign kompakt lägenhet design lägenhet design foto studio lägenhet design studio lägenhet design 25 kvm. studio lägenhet design design av liten lägenhet liten studio design design av liten lägenhet design av en ett-rums lägenhet lägenhetsdesign 35 kvm design av en två-rumslägenhet lägenhet inredning lägenhet inredning design av liten lägenhet foto av lägenhetsdesign idéer för små lägenhetsdesigner interiör i en liten lägenhet kompakt lägenhet design liten lägenhet design original layout original lägenhet design projekt med små lägenheter liten lägenhet i skandinavisk stil loftstil i en liten lägenhet studiolägenhet 35 kvm. lägenhet studio design designa knep för små lägenheter

Previous Post
Nyttige hjemmemøbler: en benk på soverommet
Next Post
Jak vybrat design velké kuchyně?