15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige hjemmemøbler: en benk på soverommet

Det er umulig å forestille seg et koselig hjem uten komfortable polstrede møbler – en sofa og lenestoler. Et like viktig element i interiøret er bankett for installasjon til soverommet eller et hvilerom. Det er en polstret benk uten rygg eller en liten sofa. Sittende på benken kan du slappe av eller bytte. Et slikt design vil fylle interiøret med en atmosfære av luksus og rikdom..

Varianter av banketter

I utgangspunktet ble utskårne tremøbler med ben referert til som banketter. De siste årene har designere utviklet dusinvis av varianter av de tradisjonelle hjemmemøblene. Noen ganger er det vanskelig å skille en benk fra en sofa eller puff. Som et resultat dukket det opp flere typer banketter:

  • Med eller uten ryggstøtte
  • Med eller uten ben
  • Med eller uten armlener
  • På hjul
  • Benkstøtte for føtter
  • Transformator

Klassiske banketter er dekorert med utskjæringer, forgylling, patina. Materialet for produksjonen er massivt tre. Verdifulle arter brukes – eik, aske, kirsebær, bøk, valnøtt. Produktet er elegant formet og minner om antikke barokkmøbler. I en moderne tolkning ligner banketten en puff.

Varianter av banketter

Materialet for produksjonen er massivt tre

Produkt-dimensjoner

Møbler må være passende for størrelsen på rommet. Det praktiske med benker er at de tar et minimum av plass. Men hvis du ønsker det, kan du bestille en toseter eller til og med en treseter modell. I dette tilfellet er det fornuftig å være oppmerksom på produkter med ergonomisk rygg..

Møbler utstillingslokaler selger til og med hjørnemodifikasjoner designet for plassering i rom med en ikke-standard layout. En benk med armlener uten rygg er plassert rett ved siden av sengen. I dette tilfellet brukes det til å kle seg..

Setehøyden varierer avhengig av formålet. Fotstøttene er ganske lave og selges vanligvis med stolen. Ben kommer også i forskjellige lengder.

Råd. Når du velger en benk, må du kontrollere at den er i samme høyde eller litt lavere enn sengen.

Produkt-dimensjoner

Det praktiske med benker er at de tar et minimum av plass.

Robust design – kvalitet i århundrer

Den klassiske benken står på fire bein og ser ut som en sjeselong. De grasiøse formene til produktet er hentet fra den gamle greske kulturen. Trerammen er trukket med stoff. I dag, i tillegg til standardmodeller, produseres budsjettbanketter fra sponplater. Produkter med metallramme er ekstremt sjeldne og anses å være beregnet for installasjon på offentlige steder..

Historien om bankettens utseende

I gamle dager var prisene på møbler uoverkommelige, fordi hver detalj ble laget for hånd. Bare representanter for en velstående adelsfamilie kunne kjøpe produkter med møbeltrekk laget av elitesorter. Eierne av herskapshusene vant til luksus, og foretrakk å leve under komfortable forhold. Selv i antikken var kamrene innredet med en stor mengde møbler til forskjellige formål. Banketter ble plassert på soverommene og garderobene. En slik miniatyrsofa ble brukt til å bytte sko eller antrekk. Dette elementet i interiøret erstattet stolene for gjester. Den finnes i salonger og ballsaler i palasser..

Historien om bankettens utseende

Benk for soverom

Moderne trender

Århundrer senere har ikke banketten mistet sin relevans. Kompakte benker trukket med lær eller stoff kjøpes for arrangering av leiligheter, landsted og innredningsrom i kjøpesentre. Til salgs er avanserte modeller laget av treskjærere og rimelige masseproduserte varer. Banketter er ikke nødvendigvis gammeldags antikvitetsbutikkstrukturer. Samlingene av møbelmerker inneholder minimalistiske modeller i stil med høyteknologi og art deco.

Det er interessant. En nyhet fra det tjueførste århundre – en rammeløs benk med minneeffekt. Hun tar form av en person som sitter i henne.

Polstringstyper

Utseendet på møbler bestemmes i stor grad av typen polstermateriale. Når du kjøper, må du ikke bare ta hensyn til designfunksjonene, men også tekstilene som brukes til møbeltrekk. Følgende materialer brukes til dekorasjon:

  • Polstring silke – dyrt, ser edelt ut
  • Brocade – luksusstoff for dyre hodesett
  • Jacquard – tiltrekker seg oppmerksomhet med et lyst mønster
  • Tapet – minner om jacquard, miljøvennlig og elegant
  • Ekte skinn – ser dyrt ut
  • Imitert skinn eller imitert semsket skinn – stilig og billig
  • Velour eller fløyel – behagelig å ta på, forbundet med elegante palasser
  • Flock er et standardmateriale for å lage sofaer
  • Mikrofiber – forskjellig i lav pris, ser ut som fløyel

Polstringstyper

Når du kjøper, må du ikke bare ta hensyn til designfunksjonene, men også tekstilene som brukes til møbeltrekk.

Interiør dekorasjon

For å oppdatere interiøret og fylle huset med nye farger, er det nok å kjøpe nye møbler. På soverommet tar sengen ledelsen, og en fasjonabel benk vil bidra til å skape et komplett ensemble. Det vil erstatte en stol, et nattbord og en henger. Klær kan stables eller henges på armlenet. Når du våkner om morgenen, kan du bytte mens du sitter og enkelt finne de nødvendige garderobeartiklene.

Råd. Velg polstrede møbler fra en samling. Da vil alle elementene fra stolen til puten til føttene overlappe hverandre..

Benk er den optimale løsningen for en liten leilighet

Når plassen i rommet mangler sterkt, må du bruke hver ledige kvadratmeter. For å kvitte seg med store skap oppfant designere møbler med oppbevaringsbokser. En romslig benk med oppbevaringsrom for sengetøy vil spare verdifull plass. Det vil også være en kompromissløsning hvis du vil sette en ekstra sofa på soverommet..

En miniatyrbenk vil ikke ta mer plass enn en vanlig kommode. Dessuten vil den utføre flere funksjoner samtidig. Du kan slappe av på det myke setet etter en travel dag, og legge klærne og andre personlige ting i oppbevaringsboksen.

Nyttig informasjon. Den kompakte benken kan skyves under bordet eller settes inn i skapet med en liten bevegelse av hånden.

Benk er den optimale løsningen for en liten leilighet

En miniatyrbenk vil ikke ta mer plass enn en vanlig kommode.

Praktisk oppbevaring

Praktiske mennesker nøler først med å kjøpe en benk. Kanskje den ikke vil bli brukt hver dag eller til og med forstyrre. Hvis du har slike tanker, vær oppmerksom på de multifunksjonelle modifikasjonene..

Transformatorbanketten har blitt utbredt. Det kan være en kommode med et avtagbart mykt sete eller et bord med setetrekk. Uvanlige variasjoner finnes i nettbutikker.

Modeller med avtagbare armlener eller ryggstøtte er praktiske. Det er også ting som et bryst. Setet hviler seg, og det indre rommet er designet for oppbevaring av ting. Damer vil elske stilige modeller med innebygd speil eller toalettbord.

Praktisk oppbevaring

Transformatorbanketten har blitt utbredt.

Alltid oppdatert eklektisisme

For å lage et interiør i en ensartet stil, må du bruke mye penger. I fremtiden, før du kjøper et nytt tilbehør, må du nøye vurdere hvor passende det er. Du kan unngå disse vanskelighetene ved å velge en eklektisk stil, noe som innebærer en blanding av stiler. I dette tilfellet vil enhver bankett du liker gjøre. Det skal imidlertid tas i betraktning at motivet må passe inn i fargeskjemaet.

Bruk i et klassisk interiør

Denne stilretningen kan ikke forestilles uten dyre semi-antikke møbler og elegante dekorative ornamenter. En uunnværlig følgesvenn av klassikerne er myke stoler med armlener og fotstøtter. Med tanke på detaljene i det tradisjonelle interiøret, vil både imponerende modeller, som sofaer og små osmanniske krakker være passende. Preferanse bør gis til dyktige kreasjoner med krøllete ben, forgylning, ispedd bronse. Minimalistiske, uten frills trealternativer er også egnet..

Rokokko

Bølgete kanter og sære former får denne stilen til å skille seg ut fra resten. Overfloden av dekor og sentimentale dekorative elementer gjorde Rococo til en utelukkende feminin stil. Denne trenden er på en eller annen måte som en klassiker. Men innredningen er ikke så behersket, orientalske motiver kjennes i den. En fengende benk med mange dekorasjoner vil harmonisk utfylle det pretensiøse interiøret. Fløyelspolstring, frynser og dusker rundt kantene på setet.

Rokokko

Bølgete kanter og sære former får denne stilen til å skille seg ut fra resten..

Land

Den rustikke stilen er delt inn i flere uavhengige retninger. Det kan vises i form av et elegant Provence -design, fylt med antikkens ånd. I dette tilfellet vil en benk malt med pastellmaling, gjennom hvilken tekstur av tre kan sees, være et passende tillegg til eldre møbler. Oppgradering av setet med broderte eller blomstrete stoffer vil fungere, men den mer formelle countrystilen har sine røtter i USA. Mye rått tre brukes her til pynt. Soverommet ligner en bondebolig, som først og fremst setter pris på praktisk og komfort. Møblene er enkle, uten unødvendige detaljer. Benken er valgt med rutete eller vanlige trekk. Pompøse utskårne elementer og satengstoffer er uakseptabelt.

Høyteknologisk

Speilede overflater og møbler i en streng geometrisk form uten frills er direkte tegn på høyteknologisk stil. For moderne interiør velges ofte modeller, ferdig med skinn eller grovt stoff. Farger – behersket, dominerende farge – grå eller sølv.

Hvor du skal sette benken

Selv i et romslig rom kan det være vanskelig å bestemme plasseringen av skap og andre gjenstander. Det er ikke mye møbler på soverommet. Benken plasseres ved siden av sengen eller mot veggen. Det blir ikke dominerende, men fremhever heller andre elementer. Men uten denne komfortable tingen ser interiøret uferdig ut. Tidligere ble banketter kjøpt av konger og mektige mennesker. Nå kan alle kjøpe et lignende produkt. Den symboliserer komforten og varmen i ildstedet. Banketten fremkaller assosiasjoner til tidligere epoker, og har samtidig en praktisk anvendelse. Dette er ikke en enkel dekorasjon, men et behagelig sted å slappe av eller til og med en oppbevaring for ting..

Benk fra MebelMayak

42 bilder av ideer til banketter til soverommet:

Previous Post
Veselă frumoasă și elegantă – caracteristici și sfaturi pentru alegere
Next Post
Направи си сам декоративни плочи на стената