15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Veselă frumoasă și elegantă – caracteristici și sfaturi pentru alegere

Designerii folosesc o varietate de opțiuni pentru a crea o atmosferă confortabilă și un design elegant al bucătăriei. Una dintre ele este vesela. Mai mult decât atât, ar trebui să fie atât o sală de mese, cât și să fie folosită pentru gătit – deoarece totul din interiorul camerei ar trebui să fie în deplină armonie..

Cum să alegi feluri de mâncare.

Vesela trebuie să se potrivească cu designul interiorului bucătăriei.

Atunci când alegeți feluri de mâncare, este necesar să țineți cont de stilul camerei pentru a armoniza spațiul..

Prin urmare, pentru interioarele clasice, este important să alegeți seturi de masă din porțelan sau porțelan din os și care au forme clasice. Va fi valabil atât o versiune monocromatică, cât și una care are un ornament floral sau geometric..

Pentru stilurile moderne, sticla sau metalul sunt preferate în veselă. Din forme, acordați preferință celor mai neobișnuite și geometrice, fără bibelouri.

feluri de mâncare pentru servire.

Setare modernă a mesei.

Este important să se ia în considerare faptul că felurile de mâncare pot fi preparate din:

  • ceramică;
  • porumb din oase;
  • sticlă;
  • plastic;
  • lemn;
  • lut;
  • metal – cupru, oțel inoxidabil și fontă;
  • compozite polimerice.

Fiecare material este adecvat pentru anumite interioare, deci este important să luați în considerare această caracteristică atunci când așezați vasele într-un loc vizibil în bucătărie..

Veselă modernă.

Pe lângă stilistică, trebuie acordată atenție materialului din care sunt preparate vasele..

Cum să alegi ustensilele potrivite pentru bucătărie

Este important nu numai să alegeți materialul potrivit pentru un anumit stil de bucătărie. Dar ia în considerare și paleta de culori a produselor. Ar trebui să se încadreze armonios în spațiul înconjurător, formând o singură soluție coloristică pentru interior..

Atunci când cumpărați orice produs, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • pentru utilizarea de zi cu zi, este mai bine să alegeți feluri de mâncare funcționale;
  • cel mai colorat este potrivit pentru decorarea unei camere și ocazii speciale pentru amenajarea mesei;
  • atunci când alegeți produse, ar trebui să acordați atenție producătorului și mărcii – acest lucru va oferi nu numai o garanție de durabilitate și calitate, ci și de respectarea mediului (siguranță).

Marcă de vase.

Produsele de masă de marcă vor dura mult mai mult.

Doar produsele cu o estetică ridicată sunt potrivite pentru amplasarea în locuri deschise. În plus, acestea trebuie curățate perfect, fără așchii sau alte daune..

Tipuri de feluri de mâncare

Vorbind despre varietatea ustensilelor de gătit, acestea ar trebui clasificate după scop și după utilizarea lor..

feluri de mâncare simple.

Vesela simplă și funcțională este potrivită pentru utilizarea zilnică..

La programare, există:

  1. Bucătărie, care servește pentru gătit. Include – oale, cratițe, oale, tigaie, vase de copt, lingură cu fante, împingătoare și multe altele..
  2. Sala de mese, care este folosită pentru consumul de alimente și servește mese. În care categorie se numără: farfurii de diferite adâncimi și volume, feluri de mâncare, farfurioare, cupe, pahare, pahare de vin, pahare de vin, șervețele, salate, furculițe, cuțite, ceai și linguri de masă și multe altele.
  3. Pentru depozitare – acestea sunt tot felul de recipiente pentru ceai, sare cu zahăr, cereale, făină și așa mai departe..
  4. Auxiliar – această categorie poate include suporturi pentru șervețele, găleți de gheață și alte accesorii și fleacuri.

Tigaie în bucătărie.

Un set de tigăi de nuanță albastră.

Ce material este mai bun

Ustensilele de bucătărie elegante pot fi realizate dintr-o varietate de materiale. Atunci când alegeți care dintre ele este mai bun, ar trebui să acordați în primul rând atenție nu numai produselor care vă plac, ci și stilului în care astfel de feluri de mâncare pot completa armonios și nu vor discorda cu acesta. Deci porțelanul, osul sau obișnuitul este ideal pentru o bucătărie de designer, proiectată în stiluri clasice..

China.

Serviciu de ceai din porțelan.

Lemnul și argila funcționează bine pentru vesela rustică.

Vase din lemn.

Vesela din lemn se va potrivi perfect într-un interior rustic.

Ghivecele și tigăile din cupru pot decora interiorul din Provence și de la țară.

Sticlă, plastic, metal lucios cromat și mat – vor fi tovarășul ideal pentru high-tech, mansardă, minimalism, stil scandinav.

Veselă din ceramică

Apropo de faianță, merită menționat imediat că va deveni un decor frumos pentru o bucătărie rustică și în stil rustic.

Pot fi reprezentate faianțe – vase, oale, ulcioare, cani, boluri, vase, farfurii. Toate sunt cu pereți groși și autentici. Astfel, creează o culoare aparte și un aspect neobișnuit al camerei..

Gresia poate fi obișnuită sau rezistentă la căldură, ceea ce permite utilizarea acesteia în cuptor.

vase de lut.

Ceramică rezistentă la căldură.

Pe lângă formele tradiționale, există și ceramică decorativă interioară, care include amfore, sfeșnice, farfurii decorative, ulcioare, ulcioare, ceainice, turci și multe altele..

O astfel de ceramică interioară poate fi un cadou original..

Veselă din ceramică.

Veselă din ceramică în alb.

Sticlărie în interiorul bucătăriei

Produsele din sticlă vor deveni un decor demn în interioarele moderne de bucătărie. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că sticla poate fi făcută nu numai pentru tacâmuri, ci și pentru bucătărie.

Sticlărie.

Sticlărie.

Dacă alegeți modele originale în cataloagele mărcilor celebre, atunci puteți da interiorului cu ajutorul unor astfel de articole de designer o aromă complet unică și elegantă..

China

Apropo de veselă, porțelanul este cel mai răspândit. Are o mare varietate, datorită căreia poate fi asortat cu aproape orice interior al camerei. În plus, este oferit atât individual, cât și în seturi, ceea ce este destul de convenabil.

China.

Există o mare varietate de porțelanuri.

Cea mai scumpă și de elită este porțelanul osos, care are o nuanță lăptoasă și o transluciditate nobilă..

Ustensile metalice

Metalul este utilizat în principal pentru produse de bucătărie și poate fi:

  • oțel lucios;
  • oțel mat;
  • mat de cupru;
  • cupru lucios;
  • metal înnegrit.

Vase din metal.

Set de oale metalice pentru bucătărie.

O tigaie de cupru atârnată pe perete va fi un accent luminos pentru un stil rustic sau rustic. În timp ce oțelul cromat periat sau lustruit va accentua stilul minimalismului, high-tech și mansardă.

Vase din oțel inoxidabil

Vorbind despre vase din oțel inoxidabil, în primul rând, înseamnă orice vase și cratițe de bucătărie. În majoritatea cazurilor, acestea au un aspect standard, deci nu este practic să le folosiți pentru decorarea camerei..

Vase de inox.

Veselă inoxidabilă, potrivită pentru excursii de camping și picnicuri.

Veselă din lemn

Vesela din lemn are un sortiment mic și este reprezentată în majoritatea cazurilor de meșteșuguri populare rusești. Prin urmare, este potrivit pentru decorarea casei în stil etno sau rustic. Plăcile de lemn decorate cu diverse picturi pot fi folosite pentru decorarea pereților.

Vase din lemn.

Vasele din lemn sunt în armonie cu bucătăria din vitralii,

Design și paletă de culori

Atunci când alegeți un set de veselă pentru proiectarea unei camere de înaltă tehnologie, minimalistă, scandinavă, în stil mansardă, ar trebui să alegeți un produs care are o culoare neutră, de exemplu, alb, bej, gri pal sau negru. În plus, este de dorit să nu existe niciun ornament pe el..

Pentru stilul de țară și Provence, ar trebui să alegeți produse colorate care au un mic ornament cu model. Mai mult, schema de culori trebuie să aibă neapărat un fundal alb cu modele florale pastelate. Astfel de ustensile de bucătărie colorate se vor încadra armonios în interior și îi vor sublinia individualitatea. Ca ornament, florile, crenguțele de măslin, păsările și animalele ar trebui oferite pentru astfel de stiluri..

Mâncăruri colorate.

Mâncărurile colorate se vor potrivi perfect în interiorul unei bucătării în stil rustic.

Stilul și forma vaselor de gătit

Pentru un design modern al bucătăriei, ar trebui să preferați formele originale ale plăcilor și cupelor, tindând la geometria liniară. Adică, alegerea ar trebui să cadă în forme ovale triunghiulare, pătrate și neobișnuite. Stilul ar trebui să fie ascetic și strict – fără bibelouri și înfrumusețări. Totul ar trebui să fie cât mai funcțional și ergonomic posibil.

Mâncăruri austere.

Setarea mesei folosind ustensile stricte.

În timp ce pentru opțiunile clasice de design de cameră, dimpotrivă, ar trebui să preferați formele tradiționale cu o varietate de elemente din stuc. Vasele ar trebui să fie decorate cu margini aurii sau argintii și să aibă decorațiuni din stuc texturat.

Imagini la modă ale felurilor de mâncare

Plăcile și cupele din sticlă strălucitoare realizate într-o formă geometrică strictă arată destul de la modă. Ele pot decora orice interior modern, ascetic. Bucatele transparente și translucide galbene, verzi, roșii și albastre vor fi accentul perfect într-o cameră acromatică, fără alte accente de culoare.

Veselă tradițională.

În proiectarea unei bucătării clasice, ar trebui acordată preferință mâncărurilor tradiționale..

De asemenea, recent, formele de tacâmuri nestandardizate au devenit foarte populare. Sunt capabili să atragă atenția asupra lor înșiși, făcând locurile exclusive..

Sfaturi de proiectare

Dacă doriți să adăugați un accent de culoare bucătăriei, care este realizată în culori neutre, atunci puteți alege feluri de mâncare luminoase, monocromatice. De exemplu, într-o bucătărie albă sau bej, culoarea albastră sau turcoaz va arăta bine – poate fi o ceramică simplă sau sticlă în verde de mare sau accesorii pentru o bucătărie turcoaz. Astfel de combinații de culori vor ajuta la crearea unui stil nautic care este în prezent în trend..

Veselă simplă.

Veselă din ceramică solidă pe masă.

Pentru a înțelege cum să decorați cel mai bine bucătăria cu ajutorul vaselor, trebuie să luați în considerare o varietate de fotografii care reprezintă soluții de stil.

Video: Cum să alegi feluri de mâncare

50 de idei foto pentru proiectarea unor feluri de mâncare frumoase

Set frumos de masă

Previous Post
Färgpsykologi i inredningen
Next Post
صوفا زاوية في المطبخ: خيارات التصميم ، الأحجام ، الأصناف ، نصائح للاختيار ، أمثلة.