15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man uttrycker din individualitet i en ovanlig köksdesign

Du kommer inte att överraska någon med den vanliga interiören. Fler och fler kreativa idéer dyker upp i kataloger, som dessutom lockar med sin funktionalitet. Vi erbjuder att arrangera en ovanlig köksdesign tillsammans och överraska gäster. För att göra detta måste vi ta reda på vilka nyanser vi måste vara uppmärksamma på och hur vi ska ge interiören just det här utseendet..

Ovanlig köksö med inbyggd spis

Det är ganska enkelt att skapa en ovanlig inredning – du måste kasta bort alla stereotyper och göra köket som du vill att det ska vara

Viktiga aspekter

Den första regeln är funktionalitet. Kreativ design kan vara praktisk; dessutom borde det vara så. Vi rekommenderar inte att offra det praktiska för skönhetens skull. Nu erbjuder tillverkarna många alternativ för bekväma och vackra köksmöbler, alternativa material för väggdekoration och andra områden. Extravaganta projekt görs huvudsakligen på beställning, individuellt. Men vi kan, efter att ha fått erfarenhet av proffs, ordna en kreativ inredning.

Köksdesign med speglade ytor

Köksö med speglade fronter

Den viktigaste nyansen som är värd att fokusera på är alltså kombinationen av funktionalitet och extraordinära lösningar..

Interiören i ett rymligt kök i en ovanlig stil

Ovanlig designidé

Hur du gör ditt kök speciellt

Begreppet “ovanligt” för varje person representerar ett annat intervall. Någon klarar sig med en djärv kombination av färger, och någon kommer inte ens att räcka till och med extravaganta möbler. Här bör du fokusera på dina egna idéer för en ovanlig design. Vi erbjuder flera alternativ som hjälper till att omvandla rummet och göra det extraordinärt..

Tak

Låt oss börja stegvis. Den moderna designen avgränsar ett brett spektrum av olika förslag. Ett tak på flera nivåer kan också anses vara ovanligt för detta rum, eftersom det ännu inte används i stor utsträckning..

Köksdesign med ovanligt tak

Kombinerat tak med träelement

Tänk på flera designalternativ för denna zon, från de enklare till de mest extravaganta:

  1. Flernivåstrukturer. Detta alternativ kräver gips. Det används sällan för detta rum, eftersom det är hygroskopiskt och brandfarligt. Det fungerar dock bra för detta område. Kärnan i en sådan idé är att bygga en flerskiktsstruktur, välja element i olika former, där dold belysning ofta monteras..

    Tak i köket i en modern lägenhet

    Flernivådesign möjliggör användning av olika ytor i alla kombinationer

  2. Töjbart tak. Detta alternativ kombineras ofta med det föregående. PVC -filmen, som används för att skapa denna design, bör användas försiktigt i rum av detta slag, eftersom den försämras från exponering för höga temperaturer. Om du väljer en speciell färg, till exempel vit eller svart, blir sträcktaket en riktig höjdpunkt.
  3. Spegelyta. Detta är en djärvare och mer ovanlig lösning. Alla kommer inte att våga montera en spegel i detta område. Detta är dyrt och är endast lämpligt för kök med höga väggar..
  4. Ovanliga mönster. Förutom gips kan andra material användas för att skapa mätvärden i detta område. Ofta har de dold belysning installerad i dem, vilket gör dem mer speciella. Om idén med tak på flera nivåer huvudsakligen är begränsad till att skapa flera jämna lager, är fantasin i detta fall inte begränsad, och du har rätt att skapa vilket element som helst.

Här är kanske intressanta och funktionella förslag för att avsluta denna del av rummet..

Köks takdekoration med träpaneler

Genomtänkt design på flera nivåer hjälper till att öka takhöjden visuellt

Råd! Gör inte en alltför extravagant design för taket i köket, detta kommer att göra det tyngre och skapa en övergripande obehaglig atmosfär i rummet..

Glas tak kök design

Glastaket ser inte bara originellt ut utan fyller också köket med ljus

Vi dekorerar golvet

Förutom de vanliga idéerna, som att lägga golv med kakel, laminat, linoleum eller parkett, kan vi erbjuda en annan originalidé.

Relativt nyligen dök ett fantastiskt erbjudande ut på marknaden – ett självutjämnande 3D -golv.

Interiör i ett modernt kök med självutjämnande golv

Det självutjämnande golvet ser dyrt och originellt ut

Det självutjämnande golvet består av tre lager: en betongbas (bas), jord och det självutjämnande golvet. Det sista skiktet kan vara polyuretan, epoxi-epoxi-uretan, metylmetakrylat. Kärnan i 3D-självutjämnande golv är att en 3D-bild installeras mellan det sista lagret och marken.

Köksinredning med volymetriskt 3d -golv

Den största fördelen med det självutjämnande golvalternativet är olika mönster och mönster.

Med hjälp av denna teknik är det möjligt att förkroppsliga alla idéer. Fördelen med en sådan beläggning är också dess hållbarhet, hållfasthet, motståndskraft mot yttre mekanisk belastning. Dessa egenskaper är mycket viktiga för de kommande driftförhållandena..

Självnivellerande golv i ett kök i klassisk stil

Den önskade bilden kan matchas till absolut vilken köksstil som helst

Råd! Kombinera denna teknik med ett varmt golv, eftersom det föreslagna utseendet är ganska kallt jämfört med andra beläggningar.

Glansig yta på självutjämnande golv

Kombinationen av ett glansigt golv med grovt murverk och rått trä är ovanligt. Och här är köket?

Original kök i loftstil

Och köket är dolt bakom en hopfällbar panel. Idealisk lösning för ett loft, där köket ofta kombineras med sovrummet och vardagsrummet

Vad man ska tänka på för väggdekoration

Glaspaneler kommer att vara en intressant idé. De är ofta 3D eller geometriskt abstrakta. Således kommer du att kunna byta ut konventionella keramiska plattor..

Köksinredning med ovanlig väggdekoration

Köksdesign med volymetrisk 3D -tapet

För vissa stilar fungerar faux tegel eller sten också. Efter att ha utformat ett köksförkläde på detta sätt kommer du att kunna föra exotiska anteckningar till den allmänna atmosfären. Denna lösning är lämplig för loft- och Provence -stilar..

Original väggdekoration i matplatsen

Varje väggdesign, uppfunnen självständigt, hävdar i princip att den är ovanlig och unik

Köksväggdekor med originalklockor

Svart vägg med vita pilar av ovanliga klockor

Råd! Försöker ge ditt kök en speciell touch, ge företräde åt en zon. Efter att ha gjort ett stort 3D -golv, ett speglat tak, ett köksförkläde med en ljus bild, kommer du att överbelasta den övergripande atmosfären i rummet..

Anpassad väggdekoration i kökets accent

Ovanlig mosaik på köksväggen

Experimentera med möbler

Vad mer kommer att göra ditt kök intressant? Möbler, förstås. Här har tillverkare försökt, och varje konsument kommer att hitta en modell som kommer att tilltala honom. Du kan också göra vilken modell du vill i katalogen att beställa. En intressant lösning är uppfinningen av ditt eget möbelprojekt, som kommer att göras av en mästare. Vi erbjuder en översikt över de områden som du kan experimentera med.

Köksinredning med trämöbler

Handgjord chic köksuppsättning av naturligt trä

Köksö

Inte varje lägenhet har stora dimensioner, men många projekt introducerar redan ny teknik avsedd för stora utrymmen. En sådan innovation är köksön..

Köksinredning med en ovanlig köksö

Ett intressant tillskott till köksön – ett ovalt svart bord på en original bas

Köksö med oregelbundet formad svart yta

Svart topp av härdat glas

I sig självt anses en sådan idé på de sätt vi är vana vid att designa redan vara ovanlig. Men om du vill diversifiera den, välj en ö med en oväntad form. Blomma eller annan konfiguration.

Köksö med tunna ben

En intressant modell av en köksö i modern stil

Köksö med induktionshäll

En elegant induktionshäll är installerad i mitten av bänkskivan och används för både matlagning och mat

Köksset

Detta är det viktigaste elementet. Om du inte gör det som vanligt kommer det att vara möjligt att diversifiera det inre av rummet. Vad kan du leka med? Här är några exempel och variationer:

Experiment aspekt Varianter
Formen Hörn, rektangulär, rund, med och utan utdragbara system
Material Trä, spånskiva, plast, granit, marmor (för bänkskivor)
Avslutningsmetod Postforming, 3D -klistermärken, foton, målning
Färglösning Ljusa kontrasterande kombinationer eller omvänt en monokromatisk beläggning

Original matbordskiva

Inte alla kök har en bänkskiva som denna.

Att experimentera med dessa parametrar hjälper dig att lägga till en intressant smak. Hitta en modern uppsättning kvalitetsmaterial medan du kan experimentera med form och storlek. Byt ut dina bekanta väggskåp mot hyllor. Det bör noteras att en sådan ersättning är mindre rymlig. Men det här är en ytterligare anledning att inte göra skräpförvaring här och vänja sig vid moderna designmetoder..

Sittplatser

Stolar och en soffa med extraordinär form kommer definitivt att göra det resulterande interiören till ett ämne för diskussion. Hitta en modell som matchar resten av dina möbler. Bordet är av stor betydelse här, stolarnas höjd och andra dimensioner beror på dess parametrar..

Köksbord med röd skiva

En intressant kombination av vita och röda färger för ett litet kök

Det är värt att notera att soffor och hörn är ett minne blott. Men för älskare av sådana alternativ finns det moderna analoger. Runda och fyrkantiga hörnsoffor bundna med dyrt tyg kommer definitivt inte att åldra det övergripande utseendet på rummet.

Flerfärgade stolar i det inre av köket

Anspråkslösa stolar kan se ut ur lådan om de är målade i olika färger.

I den moderna interiören ersätts den tidigare versionen med stolar. Du hittar många varianter av dem: med en hög, eller vice versa, en låg rygg, ursprungliga former och material. I samband med utbredningen av mode för bardiskar blir motsvarande stolar allt populärare. Barstolar är också bra för en köksö.

Bionisk stil relaxavdelning

Möbler i bionisk stil ser väldigt ovanliga ut

Färgschema

Ett annat sätt att uppnå originalitet är med djärva färgscheman. Genom att leka med färg kommer du att kunna uppnå variation i utformningen av rummet. Det finns några intressanta lösningar som får köket att se fräscht och modernt ut..

Ljusa accenter

Det första som kännetecknar en djärv modern design är närvaron av ljusa accenter. Du kan markera en vägg med en ljus färg och därmed uppnå en uppmärksamhet på detta objekt..

Gula skåp i köket mot bakgrunden av en vit vägg

Djärva accenter kan användas även i ett litet kök, men här måste de kombineras med vitt.

Alla möbler eller delar av den, till exempel en bordsskiva eller stolskydd, kan spela rollen som en accent. Servis eller textilier kommer också att ge ljusa anteckningar..

Grått kök med gult skåp

Gula accenter uppdaterar miljön perfekt

Viktig! För att denna teknik ska fungera fullt ut bör resten av rummet ha lugna toner..

Köksinredning i rymdstil

En hel galax på köksöns fasader

Kontrasterande kombinationer

Du måste vara försiktig här. För att tillämpa denna teknik, studera lagarna för färgmatchning. Detta kommer att hjälpa färghjulet och bordet som presenteras i designtidningar och böcker..

Färghjul för val av nyanser i kökets design

Med hjälp av färghjulet kan kombinationen av färger väljas så korrekt och harmoniskt som möjligt.

Trots att du försöker uppnå en kontrasteffekt, bör kombinationen vara harmonisk, inte obehag för ögonen och inte orsaka negativa känslor..

Röda barstolar i köksdesign

En lyckad kontrasterande kombination av röda stolar med en vit uppsättning

Handgjorda smycken är en bra idé för att dekorera vilken yta som helst. Om du älskar att pyssla kommer du definitivt att gilla den här metoden, och när det gäller interiören kommer det att göra ditt kök ovanligt. Kom ihåg att din egen anpassade design kommer att ge ännu mer originalitet..

Video: ovanlig köksdesign

Foto: intressanta lösningar för den ursprungliga köksinredningen

Grått utdragbart matbord Kök-vardagsrum i bionisk stil Välvt fönster med träram Mobil köksö med gasspis Futuristisk matplatsdesign Köksdesign med en välvd halvö Barnfotografier på köksöns fasad Köksmöbler med hyllor för böcker Vita kuddar på grå möbler Köksmöbler med släta linjer Original diskbänk i form av en halvö Glansiga köksfronter Modern köksdesign i ovanlig stil Bänkskiva i rostfritt stål Köksdesign i gråtoner Gul färg i interiören i modernt kök Grått minimalistiskt kök Röd fasad av köksmöbler Extra bord i rött Designerö för trendigt kök Bardisk med mjuka konturer Matbord med glasskiva Mjuka stolar i olika färger i matsalen-köket i ett privat hus Svarta barnstolar Plaststolar i det inre av köket Matplats med intressanta stolar Runt högt bord Modern matplatsdesign Köksö med bänkskiva i rostfritt stål Rött kök i stil med minimalism Grön och vit köksuppsättning av icke-standardform Kökssats i form av honungskaka Rund formad köksö i trä Stenmur i ett långt kök Hög bänk istället för barstolar Rund köksdesign i modern stil Köksdesign med popkonst Ursprungligt kök från en känd designer Lila kök i ovanlig design Röda tulpaner på köksgolvet Oval formad köksö Köksfläkt i form av en näsa Bionisk stil matplats Orange köksö på bänkskivan Tak på flera nivåer i köksdesign

Previous Post
Mosaik i det inre av moderna rum
Next Post
עיצוב דירת שני חדרים: ייעול שטח באמצעות ייעוד ושיפוץ