15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mosaik i det inre av moderna rum

Nyligen blir efterbehandlingsmetoden mer och mer populär, vilket under en tid försvann ur sikte, men existerade långt före det första papprets utseende. Interiörsmosaik användes i det antika Kina och Rom. Arkeologer finner bekräftelse på detta. För närvarande återvinner denna metod sin berömmelse och är efterfrågad. Vi föreslår att studera mer i detalj vad denna konst är..

Unikt badrum med färgade mosaikväggar och tak

Med hjälp av mosaik kan du återuppliva interiören och uppnå olika effekter – från strikt grafik till ett verkligt konstverk.

Vad är mosaikbeklädnadsmetoden

Denna metod har länge varit känd som en konstform. Det användes först för att dekorera vaser och lådor. Senare – stolar och andra inredningsartiklar. Och sedan flyttade denna metod till väggar och golv. Han var en lyxartikel som pekade på rika människor, därför var han högt ansedd. Inuti var det ganska sällsynt på grund av de höga kostnaderna och det noggranna arbetet. Tidigare anlades endast adels- och kyrkohusen på detta sätt..

Keramisk mosaik på badrumsväggen

Den vanligaste typen av mosaik är keramik, tillverkad av kvartssand, lera och andra tillsatser, som beläggningens hållbarhet och slitstyrka beror på.

Väggdekoration i badrummet med glasmosaik

Glasmosaik är inte rädd för temperaturförändringar och kan användas både inomhus och utomhus

Stenmosaik i det inre av vardagsrummet

Naturstenmosaik har en halkfri yta, därför rekommenderas den för trappor och golv

I antiken var grunden för denna konst gjord av bitar av små glas, som lagts ut en efter en i en viss ordning, med ett mönster eller en ritning. Det var ett mycket hårt och noggrant arbete som tog lång tid. De flesta av målningarna var gjorda av lera eller marmor, så målningen hade en matt eller något blank yta..

I den moderna världen är denna beklädnadsmetod mycket förenklad. Det tar inte längre så mycket tid, och det tar mindre ansträngning att arbeta. Du kan möta mosaikelement inte bara i en lyxig herrgård, utan också i en vanlig lägenhet..

Dekorativ panel av bitar av gamla fat och keramiska plattor

Ovanlig inredning från fragment av gamla rätter i kombination med butiksmosaikplattor

Handgjord spegel med ram i keramisk mosaik

Härlig spegel med mosaikfinish

Soffbord med mosaikbordsskiva

En elegant gör-det-själv bänkskiva från bitar av färgad mosaik i olika former

Nu är grunden för sådan beklädnad gjord av konstgjorda material som keramik. Det finns också traditionella typer gjorda av naturmaterial som marmor. Det finns också en look baserad på glas eller porslin stengods. Kostnaden för naturmaterial kommer att vara mycket högre, därför har denna metod till viss del varit dyr. Men med utbytet av konstgjorda råvaror fick vi en prisvärd och vacker typ av rumsdekoration, som används mycket i modern design..

Praktisk tillämpning i olika rum

Denna typ av dekoration har många fördelar, inklusive fuktbeständighet och enkelt underhåll. Därför är köket och badrummet de vanligaste platserna. Det kan också vara efterfrågat för att dekorera en hall eller ett vardagsrum. I det här fallet läggs golvet oftast med kakel eller en ritning läggs ut på väggen. Mosaiken i det inre av sovrummet anses olämplig, eftersom det är ganska kallt och strikt..

Användningen av mosaik i utformningen av vardagsrummet

Handgjord mosaikpanel inuti vardagsrummet

Innan du lägger, kom ihåg att denna typ kan användas för krökta linjer, medan den betonar alla ojämnheter i ytan. Av denna anledning är det nödvändigt att justera innan du börjar lägga mönstret..

Badrum

Badrumsmosaik är ganska vanligt. Här används det mest aktivt. Spegelutseendet är populärt för badrummet, eftersom det ger en slående vacker effekt när man leker med ljus och vatten. Och små leder gör att du kan göra ett mönster i ett stycke och inte förstöra det yttre mönstret med ett stort avstånd från varje detalj..

Badrumsinredning i mosaik

Genomtänkt design av badrummet gör att du kan skapa en enda stil, markera enskilda zoner och plan med mosaik

Mosaikväggar och golv i badrummet

På golvet framför badrummet ser en stenmosaik vacker ut, som påminner om en havsstrand och fungerar som en massagyta för trappstegen.

Bänkskiva i badrum med mosaikbeklädnad

Mosaikelement kan vara rektangulära, fyrkantiga, ovala eller diamantformade

I det här rummet är i princip inte ett visst mönster upplagt, men preferens ges till en prydnad eller en monokromatisk blank bas. Du kan också manipulera storleken på brickorna för att skapa önskad effekt. Både ljusa och mörka nyanser används här, beroende på stilval och rummets allmänna stämning..

Kök

Mosaik i det inre av köket är mindre vanligt än i badrummet. Men i det här rummet dyker hon också upp ofta. Beslutet att fanera köksförklädet på detta sätt är fortfarande fördelaktigt. Eftersom detta område är mest mottagligt för värme, fukt och smuts, är plattor ett bra alternativ. Det är lätt att rengöra och, vilket är mycket viktigt, tillåter inte att fukt ansamlas i öppningarna mellan plattorna, vilket resulterar i att det inte bildas mögel på ytan..

Köksförkläde av mosaikplattor

Köksförkläde i mosaik ser bra ut

Kökssats med bänkskivor i mosaik

Mosaik kan användas för att dekorera bänkskivor i köket

Handfat med mosaikbeklädnad

Icke -standardlösning – mosaikdekoration av diskbänken

I köket finns ofta tvåfärgade mosaikplattor. Modeller är allmänt kända med vitt i kombination med grönt, blått eller lila. Lite dyrare, men användningen av kakel för att skapa ett mönster i köket kommer att visa sig vara mer original.

Vilken stil är den lämplig för

Mosaic är en mångsidig inredning och passar många stilar. Allt beror på färg, textur och det valda mönstret. Placeringen av mosaikelementet spelar också en viktig roll. För vissa trender är endast väggdekoration karakteristisk, för andra är detta oacceptabelt. Därför är det värt att fokusera på lagarna i den valda stilen. Vi kommer att dela upp alla föreslagna destinationer i två breda grupper: historiska och moderna..

Vägg kaklad med mosaik i köket i ett lanthus

Mosaik kan finnas i interiören i lokaler i olika stilar, från land till högteknologisk

Trender från antiken

Eftersom mosaiken uppfanns och blev populär i antiken används den ofta för att återskapa historiska motiv. Det används ofta i riktning mot barock och rokoko. Under dessa tider användes denna konst främst för golv..

Mosaikgolv i det inre av vardagsrummet

Romersk mosaikgolv

Under den gotiska perioden var denna typ utbredd för efterbehandling av olika ytor. Tillsammans med glasmålningar användes det i fönster, på väggar och även på golv. Denna stil är ganska mörk, med skarpa hörn och raka linjer, så välj en mörk matt kakel för att återskapa den..

Foto av en mosaikkomposition i gotisk stil

Mosaikpanel i gotisk stil

Den viktorianska eran är helt annorlunda, vilket återspeglas i designen. Stilen, som fick samma namn, kännetecknas av pompa och lyx i allt, från dekoration till detalj. Denna riktning kännetecknas av stora bilder och stora inredningsdetaljer, därför bör stora element och motsvarande mönster också råda på ritningen..

Badrumsmosaik i engelsk stil

Kombinerar viktoriansk engelsk sofistik med koloniala indiska influenser

Mosaiker var också allmänt kända under renässansen. Här användes det universellt. Renässansperioden anses vara en av de vackraste, därför råder färgglada och positiva motiv i prydnader och teckningar. Riktningen saknar glans och lyx, vilket också avspeglas i beklädnaden..

Moderna riktningar

Trots att mosaiker främst betonar gamla trender används de i stor utsträckning i modern design. Och med tillkomsten av nya material och typer har det blivit ganska populärt för närvarande..

Modernt badrum med marmormosaik

Marmormosaik i ett modernt badrum

Perfekt för medelhavsstilen. Den har uttalade grekiska motiv, så glansiga och ljusa plattor kommer bara att betona riktningens värdighet. I detta fall används mosaikplattor främst för golv. Konstgjorda balkonger och motsvarande arrangemang av ett burspråk är utbrett här. För dessa områden är denna typ av finish perfekt. På tal om färger: Medelhavsstilen använder främst vitt, hela spektret av blått, ljusbrunt, grönt.

Mosaikpanel på väggen i ett badrum i medelhavsstil

Ljus, naturlig och varm atmosfär i medelhavsstil

Provence är en annan stil som är vanlig i modern design. Det kallas också franskt land, så det kännetecknas av sin ömhet och värme. Besökskortet för denna trend är beige färg och rustika motiv i designen. I det här fallet används mosaik typ av dekoration främst i kökets design. Det är önskvärt att välja modeller från naturmaterial, ljusa pastellfärger och liten textur.

Naturliga lockar på en backsplash i mosaikkök

Naturlig rustik prydnad

Klassikerna skiljer sig åt. Hon har absorberat antikens ande och har samtidigt genomgått vissa förändringar i enlighet med den nuvarande eran. Det är också acceptabelt för henne att använda den beskrivna konsten. Men i det här fallet är det nödvändigt att fokusera på noggrannhet och korthet. Klassikern kännetecknas av mjuka linjer, men tolererar inte krusiduller. Välj enkla mönster och mjuka färger för klassisk stil.

Mosaik i klassisk köksdesign

Rosa förkläde i köket i klassisk stil

Låt oss sammanfatta för att bestämma önskad stil.

Stil Färgpreferenser Bild
Barock Blå, rosa, vita, gyllene stänk krävs Komplexa former, pretentiösa figurer, utsmyckade linjer
Gotiskt Brun, grå, svart, vit Enkla motiv med linjära bilder
Viktorianskt Brunt spektrum, nyanser av grönt och gult Rekreation av porträtt av kända personer, vapen och symboler från den viktorianska eran
Renässans Pastell nyanser Bilder av änglar, utsmyckade figurer
medelhavs Hela sortimentet av blått, vitt, grönt, lila Marin fokus, solid ljusbas
Provence Beige, elfenben, oliv, gul Rustika motiv, imitation av naturmaterial
Klassisk Vit, beige, svart, mjölkaktig Vanliga bilder eller enfärgad täckning

Spegel mosaik kök väggbeklädnad

Vitt glans modernt kök i spegeln reflektion av mosaikväggen

Således, om du bestämmer dig för att applicera en mosaik i det inre av din lägenhet, välj en stil för att börja, och sedan, i enlighet med dess lagar, besluta om strukturen och typen av plattor..

Förutom helt eller delvis efterbehandling av väggar eller golv kan du använda mosaikplattor för att skapa intressanta dekorationer som kommer att bli en del av designen. Mosaikdekoration av vaser och lådor är fortfarande populärt; denna teknik används också för att skapa originella fotoramar..

Marockansk stilmosaik på vardagsrumsväggen

I moderna interiörer används fler och mer distinkta motiv som påminner om afrikansk och arabisk kultur.

Modern badrumsdesign med mosaikväggbeklädnad

Mosaic erbjuder ett stort urval för fantasin hos alla formgivare eller vanliga människor som vill inreda sitt hem

Under en längre tid har denna typ av finish visat sig bra. Om du tänker på mosaik i kökets inre, tveka inte länge. Ta gärna ett positivt beslut.

Video: mosaiktyper och installationstips

Foto: mosaik i modern inredning

Glansig mosaik ovanför sänggavel Sexkantig keramisk kakelmosaik i badrumsdesign DIY kakelmosaik Färgglada mosaikprydnad på köksväggen Mosaikkomposition i badrumsdesign Mosaik inuti badrummet Dekorera golvet och väggarna i badrummet med ljusbrun mosaik Spegelmosaik på väggen och ljusstakar på bordet Spegel på mosaikväggen Badrumsbeklädnad med fina mosaiker Speglade mosaiker och vita fasader i ett modernt kök Badmosaik med lång remsa Badrumszonering med mosaik på golvet Badrumsdesign i mosaik Runt badkar med mosaikplattor Köksförkläde av keramiska mosaikremsor Orientaliska motiv i mosaiken ovanför soffan Mosaikpanel med en delfin i badrummet Minimalistisk badrumsmosaik Trämosaik i det inre av vardagsrummet Gyllene vit mosaik i badrummet Stenmosaik i eldstadens design Kombination av en marmorskiva med en mosaikplatta Inför ett köksförkläde med fina mosaiker Kombinationen av vita och blå mosaiker i badrummet Persisk mosaikmatta på badrumsgolvet Grå och vit mosaik i badrumsdesign Varierad mosaikkomposition runt handfatet Mosaikdekoration av ett badrum i ett lanthus Mosaikskyskrapor på badrumsväggen Röd mosaik i badrumsdekoration Dekorera eldstaden i vardagsrummet med mosaik Provence -stil mosaik i köket Glasmosaik poolgolv Mosaikmatta i det inre av badrummet Keramiska plattor med mosaikmönster Flerfärgade mosaiker på väggarna runt diskbänken Väggbeklädnad med meshmosaik Bruna toner av mosaik i badrumsdesign Mosaik i badrumsgolvdekoration Lila badrumsdesign med mosaikinredning Smala linjer i badrumsmosaiker Chic mosaikprydnad på vardagsrumsgolvet Keramiska mosaik solrosor ovanför diskbänken Mosaik honungskaka och glasflaskor Ljusa runda glasmosaikdetaljer Mosaik i mörk köksinredning Spegelmosaik och gröna fasader i köksdesign Duschkabin design med brun och vit mosaik Mosaikpanel ovanför bidén i badrummet

Previous Post
Ako zariadiť dvere bez dverí?
Next Post
Как да изразите своята индивидуалност в необичаен кухненски дизайн