15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako zariadiť dvere bez dverí?

V závislosti od veľkosti a rozloženia bytu môžu byť dvere ozdobené dverami alebo oblúkom bez dverného krídla, ktoré budú vyzerať výhodne medzi kuchyňou a jedálňou, medzi obývacou izbou a chodbou. V každom prípade hrá priechod medzi miestnosťami v interiéri dôležitú úlohu, upozorňuje na seba a v niektorých prípadoch dodáva pohodlie a funkčnosť..

Sála súkromného domu s dverami

Dvere bez bežných dverí prekvapivo premenia miestnosť

Ak sa z niekoľkých dôvodov rozhodnete nechať dvere otvorené, mali by ste pochopiť výhody a nevýhody tejto metódy..

Plusy zahŕňajú nasledujúce body:

  1. Umožňuje pridať funkcie do susedných miestností. Najvhodnejšia je možnosť takého dizajnu medzi kuchyňou a jedálňou..
  2. V otvorenom oblúku nie sú žiadne pánty a kovania, takže nič nezlyhá.
  3. Dekorácia denného otvorenia sa bude vykonávať bez ťažkostí, pretože v železiarstve je pomerne široký sortiment obkladových materiálov.
  4. Zdobenie otvoreného otvoru nevyžaduje veľké finančné investície, úsilie a vo väčšine prípadov časovo náročné.
  5. Prácu môžete vykonať sami.
  6. Otvorený oblúk sa harmonicky zmieša s akýmkoľvek štýlom interiéru a dizajnu. Jeho tvar môže byť ľubovoľný – štvorcový, trojuholníkový, zakrivený, klenutý.

K nevýhodám patrí nedostatok dostatočnej zvukovej izolácie v susedných miestnostiach a voľné prenikanie pachov, čo je obzvlášť dôležité pre kuchyňu.

Poličky na knihy v oblúku medzi susednými miestnosťami

Otvor bez dverí je obojstranne výhodným riešením pre vizuálnu kombináciu susedných miestností: obývacia izba a predsieň, chodba a jedáleň, kuchyňa a obývacia izba

Tvary dverí

Všetky dvere je možné rozdeliť do niekoľkých základných typov:

  • Klasická obdĺžniková alebo štvorcová verzia je najobľúbenejšia a najľahšie sa navrhuje. Môžete to urobiť sami. Ak v interiéri prevládajú hladké línie, bude táto forma najvýhodnejšia..

    Vstavané police medzi dvoma miestnosťami

    Jednoduchý obdĺžnikový otvor jasne vymedzuje tieto dva priestory a je ideálny pre moderný interiér

  • Klenutý otvor vyzerá zaujímavejšie, jemnejšie a štýlovejšie. Dobre zapadne do väčšiny interiérových štýlov a bude darom z nebies pre byty s nízkymi stropmi. Polkruhový otvor ho zvýši a vizuálne zvýši strop.

    Vytvorenie dverí vo forme oblúka

    Oblúk môže urobiť veľkú izbu pohodlnejšou a malá priestrannejšou.

  • Dvere vo forme lichobežníka. Táto forma je schopná priniesť do interiéru okázalosť a teatrálnosť. Odporúča sa rozšíriť horné okraje, aby sa predišlo nadmernej linearite, prísnosti a domýšľavosti..

    Drevené obloženie lichobežníkových dverí

    Trapézový oblúk vyzerá skvele, ak zodpovedá tvaru miestnosti za ním

  • Asymetrické oblúky sa považujú za ťažšie vykonateľné. Budú vyzerať skvele v moderných high -tech interiéroch. V závislosti od rozloženia miestnosti si môžete vybrať mäkší a hladší ohyb alebo sa uchýliť k ostrým a hranatým tvarom. Najpohodlnejším spôsobom, ako dokončiť podobný tvar otvoru, bude použitie sadrokartónu, pretože z tohto materiálu je možné vyrobiť akúkoľvek štruktúru. Nemalo by sa zabúdať, že takéto ozdobné asymetrické oblúky nemožno použiť na nosné steny, aby sa zabránilo nadmernému zvýšeniu otvoru a zníženiu funkčnosti steny..

    Viacfarebný asymetrický oblúk sadrokartónu

    Dizajnéri milujú asymetrické oblúky pre schopnosť implementovať najúžasnejšie interiérové ​​riešenia.

Konštrukcia dverí v závislosti od účelu má niektoré vlastnosti. Najmä spálne a detské izby by mali poskytovať pokoj a pohodu, preto nie je vhodné nechať ich bez tesne zatvárajúceho sa krídla dverí. Kuchyne, knižnice a obývačky môžu byť naopak vybavené otvorenými dverami – to zvýši pohodlie pri pohybe, rozšíri priestor a umožní slnečnému žiareniu voľný vstup do malých miestností..

Lesklá biela porcelánová kameninová podlaha

Svetlý dekor dverí zdôrazní krásu a zložitosť interiéru miestnosti

Lemovanie dverí sadrovým štukom

Široké lemovanie naopak zvýrazní komplexný tvar otvoru a urobí z neho vizuálny akcent.

V malých bytoch s nízkymi stropmi budú najlepšie vyzerať oblúkové otvory. Tento typ priestor vizuálne rozšíri a dodá mu na výške. V tomto prípade by mal byť oblúk plochý a mal by mať veľký polomer.

Ako zariadiť dvere?

Populárne možnosti dizajnu:

  1. Zdobenie závesmi alebo závesmi. Bude slúžiť ako ideálna možnosť prechodu medzi spálňou a lodžiou. Odporúčame používať vysokokvalitné husté textílie, ktoré zabraňujú prechodu slnečného svetla. Pre ľahšiu možnosť sú vhodné závesy z korálkov a korálkov..

    Dekor dverí so zatemňovacími závesmi

    Pre bohémsky štýl sú vhodné záclony z hustého materiálu nasýtenej farby.

  2. Na dekoráciu dverí sú vhodné aj rôzne vertikálne žalúzie. Ich sortiment je široko zastúpený v železiarstve. Môžu byť použité skladacie priečky na drevo, sklo, tkaninu alebo plast.

    Zónovanie kuchyne a obývačky s vertikálnymi žalúziami

    Vertikálne žalúzie ako ozdobná priečka

  3. Klasickejšou možnosťou zdobenia otvorených dverí je sadrokartón a drevený obklad. Pohodlie prvého je, že z neho môžete postaviť takmer akýkoľvek tvar a zakryť ho dokončovacím materiálom – dekoratívnou omietkou, farbou alebo tapetou – voľba je na vás. Na dekor dreva môžete rezať vzory a ozdoby. Strom bude vyzerať „elegantnejšie“ a bude trvať dlho. Pri zmene farebnej schémy miestnosti – povrchovú úpravu dreva je možné ľahko prelakovať na iný odtieň.

    Drevený obklad dverí

    Drevené opláštenie bude dobrým riešením, keď potrebujete zvýrazniť lemovanie na pozadí stien.

  4. Malá dekoratívna rímsa s názvom „sandrik“ bude harmonicky prúdiť do klasických interiérov. Môže pozostávať zo stĺpikov alebo štukových výliskov, obsahovať prvky sošiek.

    Polyuretánová lišta na dverách

    Výroba dverí v klasickom štýle

  5. Ak je interiér vyrobený v renesančnom, gotickom alebo barokovom štýle, mali by ste sa bližšie pozrieť na ozdobné štukové lišty a stĺpy. Táto technika určite dodá miestnosti elegantnosť a aristokraciu. Nie sú vhodné pre high-tech a moderné miestnosti. Povrch štukovej lišty je možné natrieť rôznymi farbami, ozdobiť a pozlátiť. Nie je potrebné používať prírodné prírodné materiály, polyuretán sa s touto úlohou dobre vyrovná. Je oveľa ľahší a pevnejší ako sadra. Navyše ho možno použiť na simuláciu povrchovej úpravy prírodného kameňa a mramoru..

    Svietidlá z otvorených žiaroviek na drôtoch

    Zdobenie otvoru štukom urobí miestnosť sofistikovanou

Sklenené dvere oslovia tých, ktorí nechcú priestor úplne rozdeliť a izolovať. Môžete použiť vitráže, matné alebo tónované sklá. Naneste naň ornament alebo ho nechajte úplne priehľadný.

Sklenené dvere s matným povrchom

Sklenené dvere sú dôležité vtedy, keď nie je potrebná úplná vizuálna izolácia, je však potrebné chrániť sa pred hlukom a zápachom

Odkladacie dvere sú vhodné pre majiteľov veľkých priestorov so schopnosťou vybaviť široký otvor. Pohodlie ich multifunkčnosti. Ak potrebujete vymedziť priestor – stačí zavrieť dvere.

Posuvné dvere v miestnosti v klasickom štýle

Posuvné dvere je možné prispôsobiť akémukoľvek štýlu interiéru

Akordeónové dvere budú vynikajúcim a pohodlným spôsobom, ako vyzdobiť dvere v malých bytoch. Môže to byť sklo, plast alebo drevo. Absolútne nezaberá miesto a nevyžaduje voľné miesto.

Úzke plastové skladacie dvere

Dvere akordeónu sa skladajú kompaktne, preto sú veľmi vhodné do malých miestností

Zdobenie dverí kameňom

Obkladové dvere s dekoratívnym kameňom oslovia znalcov prírodných materiálov. Tento druh dekorácie je dosť drahý a časovo náročný. Vyzdvihnúť kameň nebude ťažké, pretože paleta farieb, odtieňov, textúr je veľmi široká – od hladkých sivých, čiernych až po reliéfne tehlové prvky. Tento materiál nájdete v rôznych veľkostiach a tvaroch. Pomocou umelého kameňa môžete napodobniť škrupinu, malachit, pieskovec alebo akékoľvek iné.

Tvárou v tvár oblúku z prírodného kameňa

Ak ste si vybrali dekoráciu z prírodného kameňa, pamätajte, že táto myšlienka by mala byť skutočne hodnotná a podporená podobnými detailmi v dizajne miestnosti.

výzdoba stien chodby prírodným kameňom

Tvárou v tvár dverám s „roztrhnutými hranami“

Obvykle sa používajú malé prvky, ktoré ich umiestňujú pozdĺž okraja otvoru a vytvárajú buď rovnomerné alebo roztrhané okraje. Kameň je možné použiť ako v rovnakej farebnej schéme s interiérom, tak aj na zvýraznenie povrchu pomocou kontrastných odtieňov. Kameň je kombinovaný s textilom aj drevom. Pomerne odolný, nenáročný spôsob čistenia dverí. Pretože je dekoratívny kameň ťažký, je dôležité ho pevne pripevniť k stene. Na tento účel by ste mali použiť špeciálne navrhnuté kompozície na báze lepidla, tekutých nechtov.

Namiesto ozdobného kameňa sa často používajú tehlové obklady. Tento materiál je odolný voči vlhkosti a ohňu. Je schopný slúžiť niekoľko desaťročí. Rovnako ako v predchádzajúcej verzii je rozložená v rozptyle pozdĺž obrysu otvoru alebo sú vytvorené rovnomerné okraje. Hodí sa ako k sadre, tak aj k tapetám.

Tehlový oblúk vo vnútri chodby

Možnosť zdobenia oblúka dlaždicami pre starú tehlu

Tehlový oblúk medzi kuchyňou a obývacou izbou

A tu boli dvere prekryté skutočnými tehlami

Na prípravu časti steny na kladenie dlaždíc musíte odstrániť všetky predchádzajúce dokončovacie materiály, odmastiť povrch. Ak má stena hrubé nerovnosti, praskliny, odporúča sa vyrovnať ju tmelom alebo omietkou. Povinný krok – naplnenie v dvoch krokoch.

Na konci procesu sušenia pokračujte v inštalácii „slinku“. Na upevnenie dlaždíc na stenu sa používajú lepidlá na dlaždice a tekuté klince. Je dôležité zabrániť vzniku lepidla vo švíkoch medzi prvkami. Aby boli kĺby dokonale vyrovnané, odporúča sa použiť špeciálne kríže. Nájdete ich v každom železiarstve. Posledným krokom bude aplikácia zálievky, ktorá môže byť v tieni alebo v kontraste k dlaždici..

Ako ozdobiť dvere plastom

Rýchla a lacná možnosť dokončenia dverí. Proces inštalácie je jednoduchý. Môžete to urobiť sami. Dostatočne silný, flexibilný a vyberavý na starostlivosť. Pod materiálom môžete viesť káble a podsvietiť malé žiarovky. Plast upevnite plastovým lepidlom.

Dokončenie dverí plastovými panelmi

Pred lepením panelov by mali byť roviny vyrovnané tmelom a základným náterom

Dvere s PVC obložením

Rohové prvky sa používajú na utesnenie medzier medzi panelmi a stenami.

Pomocou otvorených dverí môžete radikálne zmeniť miestnosť. Dodá priestor, svetlo a ľahkosť. Ak je byt malý, táto možnosť je jednoducho nenahraditeľná, pretože ušetrí využiteľný priestor. Bude slúžiť ako obojstranne výhodná kombinácia kuchyne s jedálňou, spálne s lodžiou, knižnice s obývacou izbou a predsiene so vstupnou halou.

Široká škála dokončovacích materiálov, rôzne tvary vám umožnia vybrať si dizajn dverí pre každú izbu – od vidieckych chát a obrovských sídiel až po moderné byty v nových obytných komplexoch. Ak sa chystáte skombinovať priestor na spanie s lodžiou, nezabúdajte na rôzne spôsoby blokovania slnečného žiarenia, ako sú závesy, záclony alebo rolety..

Okno v spálni s dreveným rámom

Oblúk pôvodnej podoby v spálni

Stĺpy z prírodného dreva v hale súkromného domu

Zdobenie dverí drevenými stĺpmi

Bez ohľadu na to, ktorú možnosť si vyberiete – dokončenie dekoratívnym kameňom alebo drevom, plastom, murivom, tapetou alebo sadrokartónom – je dôležité zachovať rovnováhu. Všetky interiérové ​​prvky musia byť navzájom harmonicky kombinované..

Drevené police vo dverách

Pôvodné riešenie – vstavané otvorené police

Video o tom, ako ozdobiť dvere kameňom

Foto: nápady na dizajn pre otvorené dvere

Jasné svetlo z okna obývačky Pôvodný oblúk s vitrážovým oknom v hornej časti otvoru Fialové závesy z jemných nití Záclony s lambrequins vo dverách Čelná k dverám s MDF panelmi Starožitné stĺpy vo dverách Biele steny s otvormi bez dverí Interiér obývačky s klenutými oknami Pytlovinové kuchynské stoličky Barový pult s mramorovou doskou Slnečné svetlo na parketovej podlahe Omietaný oblúk v dedinskom dome Farebný koberec na podlahe malej chodby Kuchyňa s jedálňou v sivých tónoch Retro stôl a moderná stolička Dvere v obývacej izbe v klasickom štýle Jedálenská skupina pre šesť členov rodiny Čierny klavír v obývačke vidieckeho domu Izbová rastlina na drevenom stojane Maľované steny s klenutými otvormi Dekoratívny kameň v interiéri súkromného domu Vstupná hala súkromného domu v duchu minulých storočí Zdobenie miestnosti v etnickom štýle Červený koberec na chodbe vidieckeho domu Okrúhla mozaiková podlaha na chodbe Interiér chodby v krémovej farbe Drevené stoličky s čalúneným sedadlom Nástenné svetlá po stranách dverí Osvetlenie priestrannej haly súkromného domu Dvere s kamenným lemovaním Úzka dlhá chodba s bielymi stenami Reflektory v drevenom oblúku Viacúrovňový luster nad jedálenským stolom Okrúhle dvere s vitrážami Rustikálny dizajn kuchyne Vstupná hala v orientálnom štýle v mestskom byte Rebrík s figurálnym stĺpikom z dreva Moderné preglejkové stoličky Navlečte závesy na tenkú rímsu Secesný vchod prírodné drevo v dekorácii obývačky Vstavané kuchynské spotrebiče s prednými panelmi z nehrdzavejúcej ocele Jedáleň s oblúkovým zónovaním Interiér chodby v kombinácii s obývacou izbou Fotografická tapeta na stenu obývačky Maľba vo výklenku ako dekorácia interiéru Oddelenie chodby oblúkom Dve stoličky v klasickom štýle Parketová podlaha na chodbe vidieckeho domu

Previous Post
Baderomsdesign 3 kvm. m.: valg av layout, møbler, finish
Next Post
فسيفساء داخل الغرف الحديثة