15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

3 i 1 rumsdesign: kök matsal vardagsrum layout med foto exempel

Att kombinera flera funktionella områden i ett rum är en vanlig designteknik. Att bli av med delande partitioner gör att du kan utöka utrymmet och välja en original stillösning. Kök matsal vardagsrum i ett rum fotolayout kan vara olika. Det kan antingen vara ett mysigt bo i Provence -stil eller en rymlig minimalistisk hall. Lyckad möbelplacering hjälper till att skapa en känsla av rymlighet och gör varje sektion bekväm..

3 i 1 rumsdesign: kök matsal vardagsrum layout med foto exempel

Kök matsal vardagsrum i ett rum layouten på fotot kan vara annorlunda

Rumskoncept

Tre-i-ett-rummet fungerar som en viloplats. Här tar de emot och lagar mat, kommunicerar och i vissa fall till och med arbetar. Att kombinera dessa tre rum är inte lätt. Samtidigt kan ett rymligt vardagsrum med flera funktioner verka mer bekvämt än två eller tre små rum..

Zonerad modernt 3 i 1 -rum med vardags- och matkök

Ett rum med en zonindelad utrymme för kök, matsal och vardagsrum

Det finns situationer när partitioner måste rivas och utrymmet utvidgas. Och ibland ger layouten för en lägenhet en kombination av flera zoner i ett rum.. De flesta människor kopplar ihop vardagsrummet med matsalen, dukar matbordet framför soffan och köket i det fria hörnet, det är här förnyelsen av inredningen slutar..

Ljust rum med zonindelning 3 i 1 vardagsrum matsal kök

3 i 1 rum idé kök vardagsrum matsal

Standardlösningar går snabbt ur mode. Designers på tidskrifternas sidor pratar om zonindelning, konstruktion av komplexa skiljeväggar och placering av speglar. Men det är inte alltid klart hur man genomför dessa rekommendationer, bor i en liten lägenhet och inte i en stor herrgård..

Rumskoncept

De flesta människor kopplar ihop vardagsrummet med matsalen, dukar matbordet framför soffan och köket i det fria hörnet, det är här förnyelsen av inredningen slutar..

Interiör stil

Rita först en plan av rummet på ett papper och beräkna den önskade mängden möbler.. En stor familj kommer att behöva många stolar. Fans av restaurangköket klarar sig med en kompakt uppsättning, och i vissa fall är en rymlig soffa helt enkelt nödvändig. Att veta hur mycket utrymme möblerna kommer att ta, kommer du att beräkna hur man sätter det korrekt.

Den ursprungliga designidén för ett rum med en separation för matsalen och vardagsrummet

Snyggt stort rum med separat matsal och vardagsrum

Dekoratortips med praktiska tillämpningar hjälper dig. Kom ihåg att köket i vardagsrummet måste göras i en lakonisk stil.. Om du gillar antikviteter som en lyxartikel borde det inte vara för många av dem. Lämna ledigt utrymme så att rummet inte är rörigt och väl upplyst.

Litet rum 3 i 1 med solida möbler i gula toner

Original delat rum med ljusgul inredning

Välj inredning av rummet beroende på dina personliga preferenser. Modern design perfekt för små lägenheter. Det finns inga viktdelar i den och du kan alltid hämta budgetmöbler i högteknologisk eller modern stil..

Interiör stil

Modern design perfekt för små lägenheter.

Färger – sätt stämningen

Valet av en stillösning börjar med valet av de dominerande färgerna i interiören.. Det är önskvärt att huvudfärgen är vit eller en av dess nyanser.. Du kan späda ut neutrala färger genom att lägga till ljusa detaljer. Vitt kombineras med rika färger – grönt eller rött.

Original 3-i-1-rum i en ljus men enkel design

Snygg och snygg design för ett 3-i-1-rum

Trots det begränsade utrymmet kan intressanta färgscheman realiseras. Med ovanliga tapeter eller fototapeter betonar de de viktiga avsnitt som du vill uppmärksamma. En dekorativ panel markerar en plats för lunch eller en sittgrupp.

 Golv

3-i-1-rum med ljusgröna detaljer i inredningen

Ljust och elegant 3 i 1 rum med ljus inredning

I ett multifunktionellt rum är golvdesign en av huvuduppgifterna.. En intressant lösning för rum med högt i tak – ett golv i två plan. Ett bord, stolar, soffa, soffa, TV är placerade på en liten podium. Detta är en mysig liten ö, skild från köket. På nedervåningen finns en hemmafrus arbetsplats, där hon lagar godis.

Golv

Det är önskvärt att huvudfärgen är vit eller en av dess nyanser..

Du kan också höja köket till en dais, sedan kommer gästerna som kommer att med intresse att se hur läckra aromatiska rätter tillagas. Köksbordet blir ett improviserat stadium där kulinariska mästerverk skapas.

Fönsterdekoration

Du vill alltid ha solljus in i rummet. Därför överger dekoratörer tomma partitioner, vilket gör det inhägnade området till ett mörkt, trångt utrymme. Låt ljuset från fönstren tränga in obehindrat. Ordna möblerna så att solens strålar kan tränga in ibland i varje sektion..

3-i-1-rum med den mest användbara användningen av zonområde

Rumsdesign med flera arbetsytor för vardagsrummet och matsalen

Gardiner betonar värdet av fönsteröppningen. Om du bor i en stad och en ful utsikt över byggarbetsplatsen eller väggen i ett grannhus öppnas från ditt fönster, plocka upp textilier med fotoutskrift. Med modern teknik kan du överföra bilden till tyget med maximal noggrannhet. Perfekt för ett idylliskt sommarlandskap eller blommotiv.

Fönsterdekoration

Om du bor i en stad och en ful utsikt över byggarbetsplatsen eller väggen i ett grannhus öppnas från ditt fönster, plocka upp textilier med fotoutskrift

Låt dig inte dras med mörka färger när du väljer gardiner. Ett klassiskt alternativ för rum i alla storlekar – tunna vita gardiner som sträcker sig till golvet. Med dem ser rummet ljust ut, och det neutrala färgschemat låter dig kombinera gardiner med valfri rumsdesign..

Belysning är husets ansikte

3-i-1-rum med original LED-belysning för varje arbetsområde

Ett rum med stort utrymme för kök, vardagsrum och matsal

Lampor kan radikalt förändra känslan av rymd. Ju ljusare rummet, desto rymligare ser det ut.. Men riktningsljuset är tröttsamt, det kan skada dina ögon. Det rekommenderas att placera kraftfulla ljuskällor ovanför köksenhetens bord och arbetsytor. Det är bättre att installera vägglampor nära soffor och fåtöljer, vilket ger ett mjukt ljus..

Råd. Om ett avsnitt smidigt övergår till ett annat kan du indikera övergången med hjälp av LED -bakgrundsbelysning. Till exempel kan den ljusa konturen i sträcktaket överlappa med belysningen på köksskåpens fasader..

Belysning är husets ansikte

Ju ljusare rummet, desto rymligare ser det ut..

Hemliga knep inom inredning

 • För att dölja köksuppsättningen, välj ett skåp som matchar färgen på väggdekorationen, eller omvänt, måla om väggarna för att matcha möblerna.. Då kommer gästerna i vardagsrummet inte att uppmärksamma dina köksredskap. Det finns ett annat alternativ – att välja möbler för köket som matchar stilen på skåpen för rummet. Då blir det ingen märkbar övergång från den nyttiga delen av rummet till framsidan.

  Interiör i ett stort rum med ytor för kök, matsal och vardagsrum

  Modern och elegant design av ett stort rum med flera arbetsytor

 • Ett annat knepigt knep är att gömma köket i garderoben genom att installera skjutdörrar.. När som helst kan du flytta skärmarna och få tillgång till diskbänken eller spisen. Om du sätter dörrarna på ett avstånd från skåpen får du ett litet rum.
 • Du kan skapa ett fantastiskt landskap med dina egna händer och till och med motljus. Nedan, på nivå med skåpens ben, monteras duralight -tejpen och möbelfasaderna klistras över med fototapeter för möbler. Denna enkla teknik expanderar visuellt utrymmet, och landskapet verkar vara en fortsättning på rummet..

  Trendigt delat rum för matsal och kök

  Idén om ett 3 i 1 -rum med ett vardagsrum, kök och matsal i ett utrymme

 • Om du inte vill installera en tegelpartition, byt ut den mot en gardin, skärm eller bärbar vägg. Ett sådant visuellt hinder kan enkelt omarrangeras till en annan plats eller tas bort när det blir tråkigt..
 • Ett litet kök för dem som sällan lagar mat. I detta fall passar alla tillbehör i ett litet sängbord, som kan stängas med en servett för att matcha möblerna för gästerna.. Om du sällan lagar mat och föredrar att beställa färdiga måltider, passar det här alternativet dig..

  Stort 3 i 1 rum i ljusa färger

  3 i 1 rumsdesign i ljusa färger med ljus inredning

Råd. För att spara dyrbart utrymme, byt ut din vanliga svängdörr mot en skjutbar eller hopfällbar modell. Det lediga utrymmet kan tas av ett sängbord eller hörnskåp.

Så olika partitioner

Ibland finns stödbalkar och andra delar kvar från den gamla skiljeväggen. Ta dig tid att förstöra strukturella element som inte längre behövs, använd dem för att markera gränserna mellan sektionerna. Om du har ett vanligt rum är det inte svårt att ge det en mystisk atmosfär med hjälp av pelare eller takkonstruktioner. Kolumner i rad kommer att skilja matbordet från soffan och soffbordet. Samtidigt passerar solljus mellan strukturelementen..

Så olika partitioner

Om du har ett vanligt rum är det inte svårt att ge det en mystisk atmosfär med hjälp av pelare eller takkonstruktioner.

Växter är trogna assistenter till formgivaren som deltar i zonindelningen av rummet.. En klättrande växt kan placeras på en hylla eller göras till en icke-blind skiljevägg. En sådan grön vägg kommer att bli ett slående naturligt element som ger ljushet till interiören. I stället för växter kan du sätta ett akvarium med fisk eller en dekorativ fontän.

Design av ett rum 3 i 1 kök matsal vardagsrum i ljusa färger

Modernt rum 3 i 1 matsal vardagsrum kök

Användbar information. I specialaffärer säljs elektriska eldstäder, där elden kan övervägas från flera håll. Eldstaden kommer att dela utrymmet och bli en ljus accent.

Stort 3 i 1 rum med snygga och ljusa dekorationer i inredningen

Trendig 3 i 1 rum interiör idé

Zoning och visuell ökning av rymden

När det gäller speglar, kom ihåg att det är vettigt att installera dem i matsalen eller vardagsrummet.. I köket kan spegelytan gå sönder, fett och sot kommer att sätta sig på den. Det är inte nödvändigt att köpa en helväggsspegel. Det bästa alternativet är en modell som är mindre än en meter bred.

Modern design av ett multifunktionellt rum 3 i 1

Snyggt multifunktionellt rum med kök och vardagsrum

Glas reflekterar ljus och är ett visuellt hinder. Genom att placera en glaspartition delar du upp rummet i zoner, samtidigt som rummet inte blir tyngre. Dessutom kan transparenta skåp och glasdörrar installeras.

Zoning och visuell ökning av rymden

För ett rum där köket skiljer sig från rekreationsområdet är det nödvändigt att välja en allmän stillösning och flera kontrasterande nyanser.

För ett rum där köket skiljer sig från rekreationsområdet är det nödvändigt att välja en allmän stillösning och flera kontrasterande nyanser. Vardagsrummet kan utföras i barock- eller viktoriansk stil, fyllt med snidade möbler och antika målningar. Och köket kommer att vara ljust, avantgarde, med lackerade fasader och metalliserade ytor..

Design av ett stort och ljust rum med arbetsytor för kök och matsal

Stort ljust rum med kombinerat kök, matsal och vardagsrum

Skjutdörrar

Minimalistiska rum är ofta i japansk stil. Det kännetecknas av frånvaron av huvudväggar, som ersätts av rörliga skiljeväggar.. Du kan installera dörrskenor tvärs över rummet. Då kan du när som helst gå i pension genom att stänga dörrarna och snabbt kombinera båda delarna av rummet..

Skjutdörrar

Schema

Affischer och målningar

Partitionen kan ersättas med en stor banner med en ljus bild. Nu står för installation av banners som säljs till rimliga priser. Fördelen med en banner är att den är lätt att montera, placera den på den valda platsen och ta sedan bort den igen.. Så snart du vill ändra tomten som visas på affischen är det tillräckligt att ersätta den med en ny.. Affischduk är gjord av syntetmaterial, papper eller tyg.

Stort och rymligt rum med kombinerat kök, matsal och vardagsrum

Kombinerar kök, matsal och vardagsrum i ett rum

Fördelarna med ett kombinerat rum är att du inte behöver gå långt för att ge gästerna en maträtt.. Alla nödvändiga föremål finns till hands. Gröt och pannkakor brinner inte om du tittar på ditt favorit -tv -program. Du kommer att kunna kommunicera och samtidigt övervaka tillagningen av mat.

Kök, matsal, vardagsrum – modern design

Kök matsal vardagsrum layout 41 foto idé:

Previous Post
Krásny dizajn vidieckeho domu: vytvárame si ho sami
Next Post
Cottage-Innenarchitektur: Modetrends, Designmerkmale, Fotos