15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krásny dizajn vidieckeho domu: vytvárame si ho sami

reťazec (0) "" reťazec (0) ""

Môžete žiť bez atraktívneho krajinného dizajnu vidieckeho domu. Prečo by ste si však mali odopierať potešenie, ak si môžete s vlastnými rukami vytvoriť krásne nádvorie s minimálnymi nákladmi na materiál. Na vytvorenie projektu musíte vynaložiť trochu úsilia a rozhodnúť sa o hlavnej myšlienke. Takáto úloha je v moci akejkoľvek osoby. Táto publikácia pojednáva o všetkých najužitočnejších tipoch a odporúčaniach na vytvorenie mimoriadneho krajinného dizajnu lokality vidieckeho domu.

Registrácia prednej zóny súkromnej prímestskej oblasti

Začnite so zlepšovaním prímestskej oblasti, pripravte sa na to, že to budete vždy robiť. Rastliny nemôžu zmraziť v pôvodnom stave, rastú a menia okolitý dizajn

Stručne o hlavnom

Na internete je veľa živých príkladov interiéru záhrady, dvora. Mnoho ľudí si myslí, že si môžete vybrať ktorúkoľvek z uvedených možností. Nie je to však tak. Aj najkvalitnejšia dokončená práca bude v konkrétnych oblastiach vyzerať inak. Je to všetko o topografických, klimatických vlastnostiach, želaniach majiteľa. Individuálny interiér môžete vytvoriť iba na objednávku. Táto služba je drahá. Neberte však hotové nápady z internetu, aby ste ušetrili..

Vysoké záhony z hobľovaných dosiek na nádvorí letnej chaty

Nikdy nekopírujte hotovú kompozíciu na šírku. Zvážte, študujte, kritizujte a vyberte si najlepšie možnosti, označte detaily, ktoré sa vám páčia, a použite ich pri vytváraní svojho jedinečného dizajnu

Je lepšie vytvoriť projekt sami, pričom z príkladov zvýraznite niekoľko základných myšlienok. Na to stačí preštudovať si niekoľko jednoduchých pravidiel, pristupovať k práci zodpovedne.

Kde začať?

Krajinný dizajn vidieckeho domu je potrebné rozvíjať postupne. Iba tento prístup povedie k harmonickému výsledku. Prvým krokom je vytvorenie plánu. Nie je potrebné používať nové programy a aplikácie. Stačí pripraviť jednoduchý papier, ceruzku a zmerať územie. Ďalším krokom je rozdelenie krajiny na zóny. Je potrebné poznamenať funkčné a problémové oblasti. Jamy, kopce, prudké nížiny sú považované za problematické. Nie je potrebné ich vyrovnávať výkopom. Takéto problémy sa dajú ľahko zmeniť na výhody. V jamách môžete postaviť malé jazierko a na kopce vysadiť krásne rastliny. Existuje veľa podobných nápadov na dizajn krajiny vidieckeho domu..

Približný diagram rozloženia letnej chaty

Nakreslite na papier diagram svojho webu a označte umiestnenie všetkých významných objektov

Najjednoduchšie z nich sú uvedené v tomto článku. Funkčné oblasti sú v každom prípade odlišné. Všetko závisí od osobných preferencií obyvateľov. Na území môžete postaviť altánok, letnú kuchyňu, miesto na oddych na ležadlách atď. Ďalšou fázou je výber smeru štýlu. Podrobnejšie sa o tom pojednáva v ďalšej časti..

Štýly dizajnu

Existuje veľa štýlových smerov pre návrh vidieckeho domu. Najúspešnejšie možnosti sú uvedené v tabuľke..

Názov štýlu Charakteristika
Francúzsky Obľúbený štýl romantických, zasnených ľudí. Francúzsky štýl je jemný a ľahko sa zdobí. Na trávnik by ste mali zvoliť trávu s kvetmi, nábytok by mal byť vintage. Takéto položky si môžete vyzdvihnúť na blšom trhu v špecializovanom obchode. Štruktúra bazéna môže byť umelo starnutá, záhradu je možné ozdobiť kovanými plotmi. Akékoľvek kované výrobky vyrobené na mieru sú však dosť drahé. Kvety s jemnou vôňou dodajú dvoru jemnú arómu. Levanduľa funguje skvele.
Orientálne Orientálny krajinný dizajn vidieckeho domu bude skutočným nálezom pre praktických ľudí so špeciálnym prístupom k poriadku. Do interiéru sa kupujú bonsaje, krásne kamene, hrozno a ďalšie popínavé rastliny. Celý projekt musí byť v súlade so skutočnou divočinou. Mal by byť malý nábytok. Stačí pár lavičiek, malý stôl.
Moderné Vynikajúce riešenie pre zdobenie územia okolo modernej chaty, letnej rezidencie. Moderný štýl zaisťuje poriadok, úhľadnosť vo všetkom. Záhony, obrubníky, rybník by mali mať jasné, rovnomerné hranice. Veľkosť výsadieb musí navzájom harmonicky vyzerať. Pri návrhu si musíte dať pozor na prílišný jas. Farebná záhrada bude pripomínať kvetinárstvo.

Malá záhrada pred domom vo francúzskom štýle

Hlavná farba francúzskej záhrady vždy bola a zostáva zelená

Altánok na vode v čínskej záhrade

Východná záhrada je iná, ale vždy by v nej mala byť voda, vo forme jazierka. rybník alebo jednoduchá fontána

Fotografia moderného záhradného pozemku v secesnom štýle

Pre milovníkov všetkého najmodernejšieho bude vyhovovať záhrada v secesnom štýle

Projekt stránky v závislosti od oblasti

V závislosti od oblasti má dizajn miesta vidieckeho domu svoje vlastné charakteristiky. Pozrime sa na ne podrobne.

  • Malá plocha – až 6 akrov. Geometrický štýl je tu perfektný. Predtým sa používal v sovietskych zeleninových záhradách. Geometrický štýl vyzerá úhľadne, čo vám umožní naplno využiť každý kúsok zeme. Je ľahké spestriť vertikálne záhradníctvo, exotické rastliny. Na severnej strane je zvykom sadiť stromy, inštalovať rôzne technické stavby. Zatvoria dom pred studeným vetrom. Nestojí za to nainštalovať vysoký plot. Vizuálne bude interiér stiesnený..

    Projektový projekt prímestskej oblasti 6 árov

    Projekt pozemku o rozlohe 6 árov

  • Priemer – až 10 akrov. Táto veľkosť umožní odvážnejšie nápady na južnej strane. Princíp dizajnu severného je identický s predchádzajúcim. Na 10 hektároch môžete sadiť lesné stromy, vytvoriť japonskú záhradu, vybudovať kút prírody s prírodnými kameňmi, neobvyklými kríkmi.

    Rozloženie pozemku o rozlohe 10 akrov

    Projekt pozemku o rozlohe 10 akrov

  • Veľký – od 12 akrov. Dvanásť akrov vám umožní postaviť obrovský rybník s vodopádom, priestranný altánok, nádhernú letnú kuchyňu pod holým nebom. V tomto prípade nie sú nápady obmedzené. Všetko bude závisieť iba od zvoleného štýlu, osobných želaní majiteľov..

    Projektový projekt prímestskej oblasti s rozlohou 20 akrov

    Projekt lokality s rozlohou viac ako 20 akrov

Veľkolepé zelené trávniky

Bez výsadby vysokokvalitného trávnika nie je možné zatraktívniť pozemok vlastnými rukami. Zelený trávnik dodá interiéru sviežosť a bude skutočnou pýchou majiteľov. O druhu trávnika je potrebné rozhodnúť sa vopred, a to ešte pred začiatkom zemných prác.

Zelený trávnik anglického typu pred fasádou vidieckeho domu

Zelený trávnik – celkom jednoduchý a veľmi efektívny

Typ by mal byť vybraný na základe niekoľkých bodov:

  • účel trávnika;
  • rozpočet;
  • štýl.

Trávnik pre detské hry, večierky, meditácie v prírode bude výrazne iný. Na tieto účely je potrebné vybrať rôzne odrody obilnín. V oblastiach, kde chodia zvieratá, môžete položiť športový trávnik. Rekreačná oblasť sa ideálne hodí do záhrady a parku. Všetky tieto nuansy nájdete na mieste nákupu obilnín. Predajca vám pomôže vybrať ten správny typ.

Parterový trávnik na osobnom pozemku

Na detských ihriskách sa používa špeciálne vybrané zloženie byliniek, ktoré si vyžaduje špeciálnu starostlivosť

Veľa závisí aj od schopnosti starať sa o trávnik. Ak tam nie je, vyberú lúčnu modrastú trávu, poľnú trávu, kostravu. Táto zmes nevyžaduje pravidelnú údržbu. Keď nie je čas na pestovanie trávy, mali by sa uprednostniť rolkové pásy. Predávajú sa v škôlkach. Kvalitné valcované pásy vyzerajú úžasne, okamžite zušľachťujú oblasť.

Položenie valcovaného trávnika v letnej chate vlastnými rukami

Valcovaný trávnik nie je lacný, ale umožňuje vám získať plnohodnotný trávnatý porast za týždeň

Pravidlá pre trávnik

Zelený dizajn vidieckeho domu je možné vykonať iba vtedy, ak sú dodržané určité pravidlá:

  1. Najlepším obdobím na vycibrenie je apríl-máj. V tejto dobe sa Zem úplne rozmrazí, zmäkne.
  2. Tráva vysiata na jar potrebuje výdatnú zálievku. Nejde však o nič vážne. V apríli a máji často prší. To výrazne uľahčí úlohu majiteľov..
  3. V obchodoch sa predávajú hotové zmesi semien. Sú to záhradné, športové, elitné atď. Každá zmes má svoj vlastný účel, vlastnosti, náklady. Pri výbere nezabudnite vziať do úvahy vlastnosti pôdy, účel lokality. Podrobné rady k tejto problematike je možné získať priamo v škôlke.
  4. Nestojí za to používať rýchlo rastúce rastliny. Sú vhodné iba na bodové „opravy“ trávnika. Takéto rastliny netrvajú dlho, vyzerajú nekvalitne.
  5. Pri zakladaní trávnika venujte osobitnú pozornosť príprave pôdy. Za optimálnu hrúbku sa považuje vrstva 25 centimetrov. Ak nie je dostatok pôdy, určite ju prineste. V prítomnosti nadmernej vlhkosti bude potrebné vybudovať drenážne priekopy. Ich hĺbka by mala byť až jeden meter. Priekopy by mali byť umiestnené vo vzdialenosti 5 metrov od seba. Pred výsadbou rastlín odstráňte nečistoty z povrchu. Kamene, burina, úlomky – to všetko treba pri kopaní ornice odstrániť.

Vyrovnanie zeme pred výsadbou trávnika

Príprava pôdy na výsadbu trávnika

Semená trávy na siatie trávnikov

Výsev semien trávnej trávy

Prvé zavlažovanie trávnika po vzídení sadeníc trávy

Sila a krása trávnika bude závisieť od včasného zalievania

Prvky dekorácie pozemku

Prvky dekorácie dodajú krajinnému dizajnu vidieckeho domu osobitnú eleganciu. Dnes je výber takýchto prvkov obrovský. Originálne nápady môžete zdôrazniť na internete, na stránkach svojich príbuzných a priateľov. Táto publikácia zváži najjednoduchšie a najlacnejšie spôsoby, ako vyzdobiť interiér miestnej oblasti..

Hrniec s kvetmi v krajinnom dizajne vidieckej záhrady

V poslednej dobe je populárne pestovanie kvetov v kvetináčoch. Takáto kompozícia vyzerá pôsobivo a starostlivosť o rastliny je jednoduchšia.

Kvetinový záhon

Čo by mohlo byť jednoduchšie ako výstavba kvetinových záhonov vlastnými rukami? Tento jednoduchý dekoratívny prvok je schopný kvalitatívne premeniť záhradu, urobiť územie usporiadaným. Kvetinové záhony môžu byť rôzne. Najjednoduchším typom sú partery. Sú to pravidelné kvetinové záhony. Obvykle sú partery vyrobené z betónu a majú dosť strohý tvar. Táto možnosť bude vyhovovať klasickému štýlu. Mixborders sú modernejšie riešenie. Pri ich usporiadaní sa používajú kamenné kompozície. Nie je ťažké vytvoriť taký kvetinový záhon sami. Najdôležitejšie je, aby ste na záhon nevysadili príliš veľa rôznych kvetov. Je lepšie zaobísť sa s jedným alebo dvoma typmi.

Kvetinový záhon urobte si sám s nechtíkom a ľaliami v záhrade

Prázdne trávniky sa rýchlo nudia, kvety dodávajú letnej chate slávnostnejší vzhľad a pozitívny prístup.

Záhradný záhon s červenými a žltými kvetmi

Pri výbere kvetov na záhon by ste mali vziať do úvahy frekvenciu kvitnutia každej rastliny.

Záhradné figúrky

Rôzne záhradné figúrky predávané v špecializovaných predajniach sú originálnym prvkom dekoru. Pri ich výbere musí kupujúci zvážiť niekoľko dôležitých kritérií..

  • Interiérový štýl. Musíte si kúpiť tematické figúrky vhodné pre zvolený smer. Potom bude stránka vyzerať harmonicky..
  • Kvalita prevedenia. Figúry musia byť vierohodné, bez chýb.
  • Odolnosť voči prírodným javom. Neustále vyberanie von, prinášanie dekoratívnych prvkov do miestnosti nie je možnosťou. Je lepšie uprednostniť údaje odolné voči vode a teplotným zmenám.

Záhradné figúrky zvierat v krajinnom dizajne

Všetky údaje musia byť v pomere. Pre malú oblasť stojí za výber nízke modely

Kreslená žabia figúrka v záhradnej výzdobe

Pred kúpou sochy zvážte celú kompozíciu, ktorú chcete vytvoriť

Alpská šmýkačka

Dnes je ťažké si predstaviť krajinný dizajn vidieckeho domu bez alpského toboganu. Môžete nájsť veľa variácií, kompozícií takéhoto dekoratívneho prvku. Je ľahké vyrobiť si alpskú šmýkačku sami. Najdôležitejšie je jasne si to premyslieť od začiatku do konca. Odporúča sa opraviť plán snímky na papieri. Potom bude proces vytvárania trvať kratšie a výsledok poteší obyvateľov..

Urobte si alpskú šmýkačku na pozadí kamenného živého plotu

Pre alpský diapozitív je lepšie zvoliť divoké bylinky a nenáročné exempláre nízko rastúcich kvetov

Pri zdobení horského údolia v záhrade sa používajú rôzne materiály: mramorové dosky, kamienky, hlinené vázy, piesok. Rastliny môžu byť tiež použité rôznymi spôsobmi. Najpopulárnejšie sú zakrpatené trvalky. Omladený, plesnivý les vyzerá v tejto kompozícii úžasne.

Záhradné chodníky

Skladby sú nevyhnutné zo zrejmých dôvodov. Bude možné ich použiť na to, aby ste sa dostali do konkrétnej miestnej oblasti bez poškodenia trávnika. Ďalšou dôležitou funkciou koľají je však dekoratívna. Web budú zdobiť kľukaté, svetlé a neobvyklé cesty.

Cesta z prírodného kameňa z verandy domu k bráne

Vzhľad cesty závisí od preferencií majiteľa lokality, štýlu budov, reliéfu záhrady alebo dvora, ako aj od zloženia pôdy.

Na výrobu dráh môžete použiť tieto materiály.

  • Betón. Tento materiál vyzerá skvele, ale môže prasknúť pri najmenšom porušení výrobnej technológie..
  • Drevo. Drevené chodníky v záhrade musia byť ošetrené špeciálnymi zmesami. Zabránia rozpadu, praskaniu materiálu.
  • Štrk. Najdostupnejší a najľahší spôsob, ako vytvoriť záhradnú cestu. Štrk môže byť zafarbený. S jeho pomocou rozložte na povrch rôzne ozdoby, kresby.

Vyplnená cesta z jemného štrku v záhrade letnej chaty

Na plniacu cestu slúžia štrk, štrk, sito alebo kamenná drť

Záhradná cesta dláždená prírodným kameňom

Spevnené cesty sú položené z cementových dlaždíc, slínkových tehál, umelého alebo prírodného kameňa

Kombinovaná záhradná cesta z kameňa s jemným štrkovým zásypom

Materiály je možné kombinovať a vytvárať tak jedinečné kompozície

Znalecký posudok Alina Kvileva.

Video o tom, ako navrhnúť a zasadiť krásnu kvetinovú záhradu

Fotografie krásnych krajinných kompozícií

Kvetinové stojany pozdĺž okrajov spevnenej cesty Alpská šmýkačka s kríkmi v rohu letnej chaty Registrácia predzáhradky vidieckeho domu Vázy s kvetmi okolo letnej chaty Pôvodná dekorácia kvetinového záhonu vlastnými rukami Centrálny chodník prímestskej oblasti z betónových dlaždíc Anglický trávnik v krajinnom dizajne vidieckeho domu Kombinované kladenie dlažobných dosiek Altánok v gréckom štýle na okraji krajiny Ruské brezy v krajine záhradného pozemku Rabat kvitnúcich letničiek pozdĺž záhradnej cesty Zdobenie starého plotu kríkmi vlastnými rukami Terasy z prírodného kameňa na svahovitom pozemku Mixborder s kvitnúcimi trvalkami Japonská spirea pozdĺž záhradnej cesty Krásna ozdoba spevnenej záhradnej cesty Zvýraznenie okraja trávnika červenou tehlou Alpská šmykľavka v krajine záhradného pozemku Moderný dizajn prímestskej oblasti Záhradná dekorácia Kozák jalovec v záhrade vidieckeho domu Ihličnany v krajinnom dizajne Letná kuchyňa s panoramatickým zasklením Relaxačná zóna s čalúneným nábytkom Mokrá záhradná cesta z prírodného kameňa Farebné dlažobné kocky na záhradné chodníky Mulčovanie pozemku pred domom štrkovým zásypom Vidiecka záhrada v anglickom štýle Vázy s kvetmi v krajinnom dizajne Kameň a betón v záhradnej výzdobe Predný chodník pred hlavným vchodom do vidieckeho domu Oddychová zóna pred vidieckym domom Breza a tuje v blízkosti rybníka dacha Zdobenie predného vchodu do vidieckeho domu evergreenmi Kvitnúce rastliny v záhradnom dizajne Registrácia prednej časti stránky v anglickom štýle Záhradná úprava vo francúzskom štýle Predzáhradka vidieckeho domu s kvitnúcimi rastlinami Ihličnatý mixborder pred múrom z prírodného kameňa Soška anjela v dekorácii záhradného pozemku Geometrické tvary v záhrade v klasickom štýle Lucerny na nohách v záhone Dekoratívne ježkovia pre krásny záhradný dizajn Báječný škriatok v záhone záhradného pozemku Krovinové kríky v európskom záhradnom dizajne Plot vyrobený z tepelných dosiek v prímestskej oblasti Starožitná váza ako záhradná posteľ Vertikálne záhradníčenie záhrady pomocou kvetináčov Nízke kríky v dizajne letnej chaty

Previous Post
Dekorera champagneflaskor för ett bröllop i form av ett brudpar
Next Post
Kolme yhdessä huoneessa: keittiö, ruokailuhuone, olohuone, valokuvaesimerkkejä