15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi skapar en modern köksdesign med en bardisk

Det inre av köket med en bardisk är funktionalitet, lakonism och elegans av former. Skrymmande köksenheter, massiva skåp och obekväma paneler är ett minne blott. Idag väljer människor de mest funktionella, ergonomiska möblerna gjorda i minimalismens anda..

bardisk i köket

En märkbar acceleration av livstakten under de senaste decennierna har drabbat inte bara invånare i storstadsbor, utan också invånare i förortsbebyggelse..

Köket är platsen där en person kan koppla av, ta en kopp kaffe på morgonen eller spendera tid med sin familj på kvällen efter en hård dag på jobbet. Därför är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt det inre av detta rum, för att göra det bekvämt och rymligt. Bardisken, som kan användas som matbord eller arbetsyta, hjälper till att betona fördelarna, dölja nackdelarna, spara utrymme.

bardisk för hemmet

Allt fler ägare försöker göra sina bostäder inte bara attraktiva, utan också funktionella, praktiska för vardagliga vistelser och rekreation..

Vilka funktioner utför strukturen?

Bardisken i inredningen är ett estetiskt attraktivt och multifunktionellt föremål. Med sin hjälp kan du visuellt dela utrymmet mellan köket och vardagsrummet i en studiolägenhet, eller spara utrymme och vägra några möbler. Om du har en, behöver du inte köpa ett skrymmande matbord. Designen hjälper till att skapa en avslappnad och mysig atmosfär i huset, som är avsedd för sammankomster med vänner. 

bar kök

Tänk bara hur bra det är att tillbringa en kväll med dina närmaste människor, ha en liten fest hemma med dina egna cocktails..

Många möbeltillverkare gör en bardisk som en del av en köksuppsättning. Men i det här fallet finns det en betydande nackdel. Bostadens dimensioner, layouten kan störa harmonisk “montering” av den i interiören. Därför skulle det föredragna alternativet vara att göra denna typ av möbler på beställning. Det kommer att utformas med hänsyn till kundens individuella krav, beroende på rummets arkitektoniska möjligheter. 

bardisk med stolar

Noggrant genomtänkt design av stället hjälper till att skapa en harmoni av komfort och rymd.

Material för tillverkning

Det är nödvändigt att närma sig valet av bänkskivans material inte mindre noggrant än valet av utformningen av själva baren i interiören. Ett fuktbeständigt material bör väljas som inte utsätts för temperatur eller mekanisk belastning. Detta kommer att förlänga bänkskivans livslängd betydligt och rädda dig från problem i form av knivspår på ytan eller svullnad och sprickbildning av ytor från heta grytor och kokkärl..

bardisk i köket

Bardisken, som kom från kulturen i västeuropeiska länder och Amerika, är i huvudsak ett slags vanligt köksbord..

Möbler ska passa in i det övergripande konceptet av interiören så harmoniskt som möjligt. För att skapa en sammanhängande komposition, fokusera på de material som resten av headsetet är tillverkat av. Detta tillvägagångssätt låter dig skapa möbler som inte sticker ut i konsistens eller färg från interiören..

 • Plast är ett billigt och lätt material med många färger. Den enda nackdelen med plast är att den inte är särskilt hållbar.. 

köksdesign med bar

Plast är känsligt för höga temperaturer.

 • Spånskiva – ganska hållbar och lätt att använda, har en låg kostnad. För konstruktionen skulle spånskiva med laminerad beläggning vara ett idealiskt alternativ.. 

bardisk av spånskiva

Finns i en mängd olika färger som imiterar naturmaterial: trä, marmor, sten.

 • Trä är ett estetiskt tilltalande och miljövänligt material. Bardisken av ädelträ kommer att se snygg, modern och dyr ut. Nackdelarna inkluderar den ganska höga kostnaden och det faktum att träytor deformeras över tid på grund av konstant exponering för fukt. 

bardisk av trä

Om du vill göra en sådan bardisk med dina egna händer behöver du minimal snickerikunskaper för att arbeta med trä..

 • Gips är ett av de mest idealiska alternativen. Med gips kan du skapa nästan alla möbler. 

gipsstång

Gips är lätt att installera och har en låg kostnad.

 • Konstgjord eller naturlig sten passar perfekt in i nästan alla interiörer. Inte utsatt för den negativa påverkan av ultravioletta strålar, inte deformerad, inte rädd för fukt. 

bardisk av marmor

Bland nackdelarna är hög vikt och högt pris..

 • Tegel – lämpligt för att dekorera ett kök i loftstil. Tegelstrukturen är enkel att använda, har ökat brandmotstånd och kan hålla i många år. 

tegelsten

Bland nackdelarna är att installationen blir svår att demontera eller justera..

 • Glas är ett naturmaterial som har visat sig bra. Slitstarkt glas har brandsäkra egenskaper, påverkas inte av fukt och solljus. Tack vare glasytor kommer rummet att se så futuristiskt, luftigt och stilfullt ut som möjligt.. 

glasbardisk

Tvätt med speciella tvättmedel två gånger i månaden räcker för att hålla strukturen ren och städad..

Vad är typerna

För att bestämma det perfekta möbelalternativet måste du veta vilka typer strukturen är indelad i. Baserat på denna kunskap kommer det inte att vara svårt att välja den typ av möbler som uppfyller alla krav och önskemål..

Det vanligaste alternativet för stadslägenheter och hus är det stationära stället. Den kan tillverkas i miniformat, vilket sparar pengar på förbrukningsmaterial. I detta fall bör bordsskivans höjd inte överstiga 1,2 meter.. 

foto av ett kök med en bar

Du kan komplettera designen med barstolar, inredda i minimalismens anda..

Rackens höjd från golv till bordsskiva Rekommenderade stolhöjder
130 cm 85 cm
120 cm 75 cm
110 cm 75 cm
90 cm 75 cm
88 cm 62 cm
75 cm 45 cm

I många lägenheter är rummet som används för köket ganska blygsamt i storlek. Sedan måste ägarna till bostadsutrymmet tänka över många alternativ för att göra utrymmet så funktionellt som möjligt utan att störa det med mycket möbler. Ett idealiskt alternativ för ett litet kök skulle vara en kombinerad bardisk med ett matbord. Dess främsta egenskap är arbetsytans låga höjd. Den når en höjd av högst 1 meter. 

köksdesign med bar

Strukturen kan kompletteras med flera kompakta standardstolar..

Ofta är lägenhetsägarnas huvudmål zonering. För att göra detta kan du använda en två-nivå struktur bestående av en hög bar och ett typiskt matbord. I detta fall ligger den låga delen i köket, och den höga delen tas ut i vardagsrummet.. 

barzonering

Detta alternativ är lämpligt för rymliga rum och kommer att se så estetiskt tilltalande och snygg ut som möjligt..

Boende alternativ

 • Autonom position betyder att baren ligger i mitten av rummet och inte skärs med headsetet på något sätt. Det kan köpas som ett färdigt interiörset eller köpas separat. Det är viktigt att överväga vilket material huvudmöblerna är gjorda av och vilken färg de har. Baserat på detta väljs det bästa alternativet. Den fristående designen är idealisk för medelstora till stora kök.
 • Platsen ligger nära fönsterbrädan. Detta alternativ är lämpligt för studiolägenheter och används för rymdzon. Huvuddragen är att bardiskens höjd ska vara lika med fönsterbrädans höjd. Men, tyvärr, i många lägenheter finns ganska låga fönsterbrädor. Naturligtvis kommer höjden på installationerna i det här fallet att vara tillräckligt liten, vilket kommer att skapa en olägenhet..

bardisk nära fönsterbrädan

Det bör noteras att många ryssar ofta associerar en bardisk i ett hus med framgång och lyx..

 • Kombination med arbetsytan. Var särskilt uppmärksam på höjden. Du kan “höja” stället med pallen. Lämplig för zonindelning i små lägenheter.
 • Placering mot väggen. Vet du inte vad du ska placera mot en tom vägg? Placera en stativ mittemot den. Varje typ av design kommer att göra, och det är inte nödvändigt att göra det på beställning. Du kan komplettera den övergripande kompositionen med barstolar..

bardisk mot väggen

Denna möbel vittnar om att husets ägare har egenskaper som självförsörjning, originalitet och stilkänsla..

Lite om stil

När du har bestämt dig för mått och material måste du tänka på i vilken stil möblerna kommer att tillverkas. Detta är en mycket viktig punkt. Håller med, en disk i klassisk stil kommer att se väldigt konstig och inharmonisk ut i ett kök inrett i ett loft eller högteknologisk stil.

bardisk i interiören

Förutom stilfullhet och originalitet lockar denna typ av köksbord med många användbara funktioner..

Så att denna typ av möbler inte kommer ur den allmänna sammansättningen kan du använda en mycket effektiv teknik. Användningen av ljusa accenter på alla ytor på headsetet kommer att se väldigt snygg och lämplig ut. Till exempel, om ditt kök är inrett i blått, kommer en struktur med en blå arbetsyta eller med en kropp i en liknande nyans att passa perfekt in där. Du kan visuellt utöka utrymmet med hjälp av ett kontrasterande färgspel. Som regel är rummet uppdelat i ett kök och ett gästområde.. 

bardisk i det inre av köket

Huvuduppgiften här blir att välja en design som kommer att spela positivt på kontrasten i köksuppsättningen..

 • För ett kök inrett i klassisk stil är möbler av trä och marmor lämpliga. Överflödet av tillbehör av gyllene och silver nyanser är välkomna.
 • Det högteknologiska rummet utmärks av sin asketism och urbanism. I en sådan inredning skulle det vara lämpligt att titta på en bardisk med en kromad arbetsyta..
 • En tegelstruktur passar in i ett rum i loftstil.
 • För modern jugend är det bättre att välja en yta av hållbart glas..
 • En bardisk i en lantlig inredning kommer att se fantastisk ut om den är gjord av naturlig eller konstgjord sten.

bardisk av sten

En sådan bardisk har ett ganska attraktivt utseende och är mycket bekvämt att använda..

Hur man väljer belysning

Baren är en central plats i rummet, så det bör alltid vara i rampljuset. Ljusa och saftiga färger räcker inte, du bör tänka på att belysa rummet. Designers föreslår att man använder flera ljuskällor som kan justeras vid behov. En utmärkt lösning skulle vara att använda två eller tre armaturer som ligger direkt ovanför strukturen. Det är mycket bekvämt. 

belysning ovanför baren

Sitter i köket i baren på kvällen, det finns ingen anledning att tända lamporna i hela rummet. Det räcker med att tända centralljusen.

För en minimalistisk stil är krombelysningsarmaturer lämpliga utan tillbehör. För modern är det bättre att välja lampor med bisarra geometriska former, så moderna och snygga som möjligt. För lantlig stil används endast naturmaterial, så nyanser av tyg eller glas kommer att harmoniskt komplettera interiören.

Typiska misstag när man inreder ett rum

För att ordna möblerna så bekvämt som möjligt och skapa din drömlägenhet måste du veta om några av de misstag som människor ibland gör när de inreder. Brist på lagringsutrymme är ett vanligt och vanligaste problem. Men vad händer om rummets yta är liten? Tänk på utformningen av baren med skjutdörrar. Strukturen kan användas inte bara för sitt avsedda ändamål. 

bardisk med dörrar

Extra lagringsutrymme håller saker städade och sparar mycket utrymme.

Användningen av billiga och lågkvalitativa material vid tillverkning av bardiskar är ett annat problem. Ack, priserna på naturmaterial “biter”. Det är därför många väljer billigare alternativ. När vi sparar pengar glömmer vi ofta praktiska egenskaper och kvalitet. Bardisken, gjord av tunn och tunn plast, kommer mycket snabbt att förfalla och ägaren till lägenheten måste åter tänka på att köpa nya möbler.

bardisk för hemmet

Om strukturen installerad i lägenheten uteslutande kommer att ha “restaurang” -funktion, bör den göras tillräckligt hög.

Att göra en bar med egna händer

Detta kommer att kräva kantade brädor, flera plywoodskivor, en uppsättning spånskivor och skruvar, trälim, lister och fläckar. Du måste göra lite planering först. Installationshöjden bör helst inte vara mer än 1,2 meter. 

bardisk med stolar

Så det blir lättare att plocka upp stolar i setet, och det kommer att vara bekvämt att sitta bakom en sådan struktur..

Basen är byggd av kantade stänger eller plankor. De är anslutna med spikar till varandra och fortsätter till tillverkningen av ramen. Styrskenorna måste vara av samma längd och placerade strikt vertikalt. I den här situationen är det lämpligt att använda en nivå. Den färdiga ramen är mantlad med faner med flera självgängande skruvar. Bordsskivan installeras med spikar på minst 50 mm. För adelning av fasaden är lister eller plywoodrester lämpliga. För enkelhets skull kan ytterligare hyllor göras. 

gör det själv bardisk

Efter avslutat huvudarbete öppnas stället med flera lager av fläckar och lackeras vid behov.

VIDEO: Bardisk i det inre av köket.

50 idéer för modern köksdesign med en bardisk:

bardisk och stolar bardisk för hemmet bardisk till köket bardisk i köket bardisk av trä bardisk med mjuka stolar ovanlig bardisk korgstång bardisk för hemmet bardisk för modernt kök bardisk och stolar för köket bardisk för zonindelning bardisk av trä bardisk metall bardisk minimalism bardisk till köket bardisk i interiören modern bardisk köksbar bardisk i det inre av köket bekväm bardisk snygg bardisk ljus bardisk bardisk i modernt kök bardisk med mjuka stolar låg bardisk bardisk med låga stolar bardisk till köket bardisk av sten bardisk med plaststolar bardisk med röda stolar bardisk med korgstolar bardisk med transparenta stolar bardisk i studion bardisk till köket bardisk av naturmaterial bardisk i ett ljust kök bardisk i ett elegant kök bardisk i det inre av köket bardisk och stolar bardisk i köket foto trä bar köksdesign med bar ovanlig bardisk modern klassisk bardisk bar kök bekväm bardisk till köket bardisk med mjuka stolar bardisk och stolar för köket bardisk i köksdesign

Previous Post
Snygg design av korridoren i lägenheten 2021
Next Post
متطلبات تصميم غرفة طعام المطبخ