15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Förvaringssystem för köket: typer, funktioner, användbara tips

För att köket ska vara funktionellt och vackert på samma gång spelar valet av ett förvaringssystem för köksredskap en viktig roll i det..

Designers tänker inte bara inuti köket, utan också dess funktionalitet. Tillgängligt utrymme för bekväm förvaring av köksattribut. Rymlighet är det viktigaste som de flesta hemmafruar kräver när de utformar ett kök. Tänk på de mest intressanta, bekväma lagringssystemen.

Förvaringssystem i köket.

Hittills har många olika förvaringssystem uppfunnits för köket..

Öppna lagringssystem

Öppna förvaringssystem för köket är den mest relevanta lösningen, enligt konstruktörerna. De kan helt ersätta köksuppsättningen eller vara ett tillägg till det. Öppna lagringssystem med inbyggd belysning är allt vanligare. Detta är det mest lönsamma alternativet för ett litet kök..

Hyllor i köket.

Öppna förvaringssystem i köket.

Fördelarna inkluderar följande faktorer:

  • Spara utrymme i köket och öka utrymmet visuellt.
  • Sparar tid. Alla nödvändiga egenskaper på ögonen, du behöver inte leta efter någonting.

Förutom köksredskap kan du placera dekorationer på hyllorna som betonar det inre i köket..

öppna hyllor i köket.

Öppna hyllor i modern köksdesign.

Den enda nackdelen med ett sådant lagringssystem är ansamling av damm på hyllorna..

Hyllor

Köksinredningen använder ett stort utbud av förvaringshyllor. Inbyggda hyllor i uppsättningen, väggmonterade, hörnhyllor, takmonterade, öhyllor. Ibland finns det hyllor inbyggda i köksfönsteröppningarna. Beroende på vad som ska lagras på hyllorna kan de vara smala, breda, långa, korta. För bekvämare förvaring installeras breda hyllor längst ner i köket. Långa smala hyllor kommer att se fördelaktiga ut i takområdet..

Hyllor på väggarna.

Öppna hyllor fästa på väggen.

Hyllorna är huvudsakligen gjorda av samma material som köket som helhet. Det kan vara plast, trä, spånskiva, MDF. Huvuduppgiften för sådana hyllor är att passa in i kökets inre och skapa unikhet i det. Till exempel hyllor i kombination med ett bord, stolar eller gardiner. Eller denna kombination: ett kök inrett i vita toner med hyllor med tydliga svarta linjer.

VIKTIG! För att betona kökets inre på hyllorna måste du placera flaskor, burkar, fat i samma stil.

Design av öppna hyllor i köket.

Öppna hyllor ska passa in i rummet så mycket som möjligt.

Nischer

En nisch är ett urtag i väggen med skåp eller hyllor där. För att underlätta lagring av köksattribut. Det kan placeras både små hushållsapparater och krukor, tallrikar med flingor med kryddor. Om krokar är monterade där, kommer det att vara möjligt att placera – skärbrädor eller stekpannor med slevar. Välvda nischer ser särskilt vackra ut, de installeras som dekorativa och imiterar stuckaturer i klassisk köksstil. Om den är öppen kan dekorativa uppsättningar av rätter, kryddor, flaskor med burkar, designdesmycken, figurer och allt som harmoniskt passar in i köket inuti.

Nisch i det inre av köket.

Lagringssystem i köksnischer för vin och kryddor.

Öppna skåp eller hyllor

Öppna skåp används främst i kök i lantlig stil eller i Provence -stil. Denna typ av hylla är perfekt för ett litet kök. Närvaron av hyllor ökar utrymmet.

Nackdelen med öppna skåp och hyllor är damm. Men det finns några tips om hur du minskar mängden:

  • Placera hyllan bort från spisen
  • Montera huven
  • Ordna ett minimum av föremål på hyllorna, så blir det lättare att torka av dem.

Hyllor i köket.

Köksgolvställ.

Tack vare de öppna hyllorna har du allt du behöver i sikte, vare sig det är en kokbok, kryddor eller en burk sylt. Om du installerar ett ställ från golv till tak kan du lägga en enorm mängd nödvändiga saker i det. Denna design gör att du ekonomiskt kan använda utrymme, lämna de mest nödvändiga sakerna i ögonhöjd och ta bort onödiga föremål på övervåningen. Om hyllan eller de öppna hyllorna inte passar så bra in i köket kan de placeras bort från nyfikna ögon, till exempel ovanför ett fönster eller en dörröppning.

Öppna hyllor i köksdesignen.

Öppna hyllor kan vara gjorda av spånskiva, MDF och naturligt trä.

Takräcken, krokar och magnettejp

Ett annat multifunktionellt system är skenan.

I matlagningsprocessen, för att inte bli distraherad av sökandet efter skedar och slevar, föredrar många hemmafruar räcke och magnetband. Räcken är en tvärstång med krokar hängda på den. Alla typer av tillbehör och små saker kan placeras på dessa krokar. Det fästs vanligtvis längs omkretsen av bänkskivan och under det gångjärniga kökssetet. Detta system är bekvämt genom att du kan ändra arrangemanget av objekt efter eget gottfinnande. Den kan användas som hängare för grytlappar, handdukar. Om köket har ödelar kan skenan fästas i taket. För förvaring hänger krukor och kokkärl där, vilket sparar plats i skåpen i köket.

Räcke i köket.

Takräcke förvaringssystem i köksdesign.

En magnettejp eller remsa är en struktur som liknar en skena. Den är fäst på ett köksförkläde och för bekvämlighetens skull läggs köksknivar, bestick, metallburkar med kryddor på den..

Det finns två sätt att fästa den här strukturen:

  • Skruva fast pluggar
  • Limma på flytande naglar.

Magnetisk tejp.

Spice Jar Magnetband.

Perforerad väggpanel

Hållbara och pålitliga perforerade paneler används i modern kökinredning för att ge delikatess och lätthet till interiören. Det är en hårdplatta (fiberboard) med mönstrade hål borrade i den. Dessa paneler blir slag- och fuktbeständiga under härdningsprocessen. Det finns flera varianter av mönstret: Hellas, Lotus, Caesar, City, Techno, Ephesus, Gloria. För dekoration av köket används paneler med en tjocklek på 5 och 6 mm. Detta är det bästa alternativet för att stödja tillbehörens genomsnittliga vikt. Vanligtvis används en perforerad panel för att tilldela ett område för att fästa köksredskap, alla typer av brädor, krukor, lock, tång och mycket mer..

Perforerad väggpanel.

Perforerad väggpanel för förvaring av köksartiklar.

Korgar och lådor

Du kan använda korgar och lådor för att organisera ditt köksutrymme. Korgar är vanligast i köket för förvaring av frukt och grönsaker, och alla möjliga småsaker. Det är bekvämt att lägga bestick och matprodukter i organisatorlådor. Butiker erbjuder ett brett utbud av förvaringskorgar. Korg, rostfritt stål, plast med olika fack, alla former och storlekar. Detta är en bra lösning för att städa upp öppna hyllor. Ordna och dekorera inredningen i köket. Till exempel, i metallkorgar är det mycket bekvämt att lagra alla typer av spannmål, kryddor och korgdesigner kommer att betona kökets stil perfekt. Lådorna kan användas för att lagra hushållskemikalier, oanvända tallrikar, bulkprodukter.

Korgar i köket.

Korgarna rymmer grönsaker, kökshanddukar och andra småsaker..

Mobilt bord – piedestal

Den idealiska lösningen för ett litet kök är ett mobilt bordsskåp. Det är mycket kompakt och funktionellt. Den kan användas som arbetsyta, och om du öppnar den får du ett fullbordat matbord. Designen innebär ett stort antal rymliga nedre lådor som rymmer porslin, pannor, slevar, fat och andra köksredskap. Många modeller är utrustade med hjul för att optimera rörelsen. Hörnversion av bordet – skåpen är vanligtvis utrustade med ett handfat och speciella hyllor för förvaring av tvättmedel.

Mobilt piedestalbord.

Mobilt bordsskåp är en utmärkt lösning för ett litet kök.

Stängda lagringssystem

För alla som inte gillar onödiga detaljer i det inre av köket, samt torkar damm igen, är ett slutet förvaringssystem idealiskt. Detta system gör att du får ut det mesta av ditt köksskåp. I ett förkläde kan du perfekt göra ett hemligt skåp, och i det kan du lagra burkar, flaskor och kryddor. I det minsta utrymmet mellan ugnen och skåpet kan en utdragbar panel placeras inuti för att placera ett räcke med krokar och hänga kokkärl där. Eller installera hyllor med små behållare där. Eller installera ingenting, bakplåtar och plåtar passar perfekt där. Lådor med utdragbar bas, som maskerar hushållsapparater. Källarlådor är bara en gåva för ett litet kök, där varje centimeter räknas. Denna låda kan användas för att lagra föremål som sällan används. I ett djupt stort skåp kan du installera ett litet ställ och använda denna plats mer rationellt. Alla typer av burkar, lådor kan döljas genom att fästa metallstöd – hyllor på skåpdörren.

Stängda system i köket.

Stängda förvaringssystem hjälper till att få ut det mesta av köksutrymme.

Hörnlagringssystem

Det finns mycket oanvänt utrymme i hörnskåpet. Oftast finns det ett handfat och under det finns en papperskorg. Detta är ett missbruk av denna plats. Du kan lösa detta problem med en infällbar hörnstruktur. Detta kan vara inuti skåpet, både diagonala fack och vertikala hyllor fästa vid dörren till hörnskåpet. För maximal laddning av köksskåp, i hörnet av bänkskivan, kan du placera en roterande hylla och lägga formar, krukor, alla typer av tillbehör på den. Tack vare den rationella användningen av skåpets hörn kan du lagra skrymmande rätter där. Hörnförvaringssystem kan användas både i de nedre skåpen och i de övre våningarna.

Hörnlådor i köket.

Design av hörnutdragbara förvaringssystem i köket.

Skåp

Ett kök utan skåp är inte ett kök. De finns i olika storlekar och innehåll inuti. Men deras design matchar alltid inredningen i köket. De kan öppnas vidöppna, uppifrån eller uppåt. Vissa skåp är också utrustade med en utdragbar mekanism. Skåpen är standard utrustade med en eller flera hyllor, samt fack för olika köksredskap. Vanligtvis är de övre skåpen något mindre än de nedre, de används för att rymma tallrikar, porslin, olika små köksaccessoarer, spannmål, bröd, kryddor och mycket mer. Överskåpen kan dessutom utrustas med en diskmaskin, olika lådor, korgar, ställ. De undre skåpen är större, så du kan lägga alla typer av köksredskap där. De kan också utrustas med ytterligare skiljeväggar, korgar, räcke med krokar.

Köksskåp.

Köksskåp är ett måste köksmöbler.

Lådor

Huvudkravet för köksmöbler är snabb åtkomst till saker. Lådor gör det här jobbet bra. Dessa är funktionella strukturer inbyggda i konventionella vägg- eller golvlådor. Varje låda kan dras ut självständigt, eller om du använder ett speciellt system, kommer alla hyllor att glida ut automatiskt när du öppnar dörren. Lådor kommer att göra det mycket lättare att hitta de nödvändiga rätterna, för när du drar ut allt framför ögonen behöver du inte rota i garderoben böjd i hälften. Horisontella lådor är oftast utrustade med en utdragbar mekanism. Köksskåpet kan utrustas med en utdragbar korg där du kan hålla fat eller kryddburkar.

lådor i köket.

Golvlådor i köket.

VIKTIG! För ett litet kök, beställ dig en uppsättning med utdragbara paneler, så att du kan placera allt du behöver.

Vertikala lådor

Dessa lådor kännetecknas av en smal och långsträckt form. Vanligtvis placeras de på platser där ingenting passar. De är vanligtvis utformade för att lagra bestick, slitsskedar och spatlar. Förvaring av flaskor är också möjligt. Lådorna är mycket smala, vilket gör det mycket lätt att hitta det du behöver i dem.

Vertikala lådor.

Vertikala lådor i köket för förvaring av flaskor och burkar.

VIKTIG! En smart lösning i en vertikal låda skulle vara att placera en urna. Således är det mer bekvämt att byta sopsäckar, och hinken kommer inte i kontakt med andra köksredskap..

Förvaringssystem för köket: skafferi

Efter de senaste modetrenderna och av ekonomiska skäl kan du installera ett skåp-skafferi. Det tar ganska mycket plats, men sparar tid på resor till livsmedelsbutikerna. Organisera ett förvaringssystem i en köksnisch. Utformningen av garderoben-skafferiet väljs vanligtvis på samma sätt som kökets inre. Den har många olika hyllor, lådor. För en bekvämare placering av produkter där är det bättre att utrusta den med alla typer av behållare, lådor, lådor. Om du ska förvara flaskor där måste du köpa speciella begränsningar för dem. De kommer att skapa miniceller för bekvämare och säkrare placering av glasflaskor. Du kan lagra absolut alla köksattribut och produkter i dessa skafferiskåp..

Skafferi.

Skåp i köket.

Tips och tricks för att ordna förvaringsutrymmen:

  • Överdimensionerade rätter placeras bäst längst ner på skåpen..
  • Använd öppna hyllor eller hänglådor för att få ut det mesta av ditt köksutrymme.
  • Överför alla bulkprodukter omedelbart till lufttäta behållare, detta kommer att rädda dig från matfjärilar.

Det skulle vara en bra idé att installera ett ställ i ett litet kök och ta bort mindre populära köksredskap på de översta hyllorna..

Köksuppsättning.

Kökssats med öppna och stängda förvaringssystem.

Video: Tandem tvåvånings lagringssystem för köket

Foto av förvaringssystem för en köksuppsättning

Fusion x64 TIFF -fil

Previous Post
Glidande garderob inuti en modern hall: vi väljer möblerna korrekt
Next Post
ديكور المائدة: تقنيات تحويل كونترتوب وطرق تزيين وليمة