15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Takkonstruktion i köket: möjligheterna att möta material

Reparation i köket är ett dyrt företag, här behöver du ett kompetent val av efterbehandlingsmaterial. Takdesign i köket begränsas av valet av beklädnad på grund av praktiska egenskaper. Tillagningsprocessen kräver ofta rengöring och ångor och ångor samlas på väggar och tak. Detta krav prioriteras framför den estetiska komponenten i interiören. Ofta är det meningslöst att utföra reparationer, så vi kommer att överväga alla efterbehandlingsalternativ för att göra det vackert, praktiskt och ekonomiskt.

ett exempel på en ovanlig köktakdesign

Valet av efterbehandlingsmaterial för köket måste vara mycket försiktigt.

alternativ för ett ljust innertak i köket

Material för att avsluta taket måste torkas av snabbt

exempel på ett ljust tak i köket

I slutändan ska köksinredningen vara vacker och praktisk.

Vad ska vara taket i köket

Köket är ett specifikt rum med hög luftfuktighet, alla material måste vara fuktbeständiga. Ett stort filmrum är multifunktionellt, särskilt kombinerar de vardagsrummet för att skapa en rymlig matsal.

Förutom att laga mat och värma upp mat äter folk här; gäster tas ofta hit för att ha konfidentiella samtal. Den genomtänkta designen av denna del av en lägenhet eller hus är inte mindre viktig än i vardagsrummet. Vid inredning av tak i köket beaktas också ytkvaliteten – avlastningsfel, fläckar från takläckor, sömmar vid korsningen av golvplattor.

Ett kompetent val av finish kommer att hjälpa:

 • bli av med takets brister;
 • förbättra köksbelysningen;
 • modernisera lokalerna;
 • ändra föråldrad täckning;
 • dekorera köket med praktiska material;
 • framhäva valet av inredningsstil.

Vid val av takkonstruktion i köket beaktas allmän uppfattning och efterlevnad av moderna krav. Nivellering krävs under en slät yta. Upphängda och spända strukturer tar bort flera centimeter av takhöjden, men de kommer effektivt att dölja alla brister.

Taket kan ha olika former:

 • slät;
 • tänkte;
 • välvd;
 • välvd;
 • steg;
 • välvd;
 • trött.

Varje konfiguration har sin egen finish. För en slät takyta, vitkalkning och målning förblev tapetsering klassiker. Idag har utbudet av efterbehandlingsmaterial utökats. De kompletterades med beklädnad med paneler av olika material, dekorativt gips, stretch och undertak etc..

alternativ för en vacker inredning av köksloftet

Det är lämpligt att välja material med en vattenavvisande effekt.

exempel på en vacker kökstakstil

Tänk på detaljerna i ditt kök när du väljer material.

Viktig! Det kombinerade taket med flera nivåer med diodbelysning ser bra ut. För att förhindra att den fina feta upphängningen sätter sig på väggar och tak är det viktigt att installera en kraftfull huva, annars kommer den härliga designen av taket i köket snabbt att förlora sin ursprungliga estetik..

Materialet för kökstaket måste uppfylla följande krav.

 1. Estetisk.
 2. Praktisk.
 3. Fuktmotståndig.
 4. Miljövänligt.
 5. Brandbeständig.
 6. Hållbar.
 7. Ekonomisk.

Varje finish har sina egna “fördelar” och “nackdelar”, det finns ingen som uppfyller alla krav. Men de har alla sina egna extra bonusar. Till exempel kan upphängda takvyer enkelt dölja rör och ledningar. Du måste välja enligt summan av parametrarna, baserat på din layout, estetiska önskemål och ekonomi. Det är värt att bekanta sig med alla alternativ för att dekorera taket i köket.

alternativ för ljus design av taket i köket

Ett bakgrundsbelyst tak i flera nivåer kommer att se väldigt snyggt ut.

alternativ för den ljusa designen av kökstaket

Diodbelysning kommer att skapa nya linjer och lägga till nyhet i interiören

ett exempel på ett ovanligt innertak i köket

Att matcha takets färg är ett viktigt steg.

Undertak av gipsskivor

Med denna typ av finish kan du ordna ett tak i valfri konfiguration utan att behöva jämna ut ytan. Utan gips- och grundkostnader är den invecklade designen av undertak av gipsskivor i köket relativt billig.

Själva materialet (gipsskivor och en ram för fastsättning) tillhör budgetnischen, men den slutliga kostnaden inkluderar installationspriser. Om du har förmågan att arbeta med gips kommer det att visa sig vara en storleksordning billigare. När du installerar strukturer är det möjligt att dölja kommunikation och defekter, installera diod (eller annan) belysning, som på bilden.

Nackdel – det tar tid för installation, inklusive puts och efterbehandling. Den målade ytan kan målas om, men det är bättre att inte tvätta. Ett tak i gipsskivor ger fantasin fria tyglar – alla böjda strukturer med miljövänliga material (kartong och gips) med diodbelysning. Materialet “andas” – mottagligt för överflödig fukt.

Strukturen bör inte “överbelastas” med element av komplex konfiguration, så att utformningen av undertak av gipsskivor i köket inte verkar löjlig. Detta är inte ett mål i sig, utan ett sätt att designa köksinredningen. Härlig belysningsdesign finns också med denna takdesign. I den stora matsalen görs generellt ljus (hängande nyanser), punktdioder, riktningsvektorer eller LED -remsor runt omkretsen.

variant av den ljusa inredningen i kökstaket

Tak av gipsskiva passar perfekt in i köket

ett exempel på en ovanlig takdesign i köket

Med hjälp av taket kan du dölja intern kommunikation

Utformningen av kökstak kan göras ekonomisk eller dyr, beroende på den övergripande funktionaliteten..

 1. Slät tak.
 2. Två nivåer för att dölja kommunikation.
 3. Flernivåslösning med komplex belysning och kombination av material, inklusive stretchmaterial.

Efter ett tag, när du vill modernisera strukturen, är det tillräckligt att byta beklädnad och lampa och inte röra basen. Valet av topplack kommer att markera valet till förmån för country, hi-tech eller klassisk stil.

Frigolit tak

Många känner till polystyren, som tillverkare har döpt till på ett nytt sätt. Lätt och billigt material är lätt att installera, det är enkelt att klippa med sax och en kniv, men du behöver ett speciellt lim för polymerer och installation på en primer. Du behöver en plan yta, och små sprickor och fläckar döljer beläggningen.

Det är ett enkelt och bekvämt material som kommer i form av plattor, lister och tak gesimser. Allt går bra ihop:

 • med kalkning;
 • målning;
 • slät gips.

Bland fördelarna är motståndskraft mot hög luftfuktighet och enkel installation. En polystyrenplatta med ett volymetriskt mönster kan ommålas över tid i valfri färg om den behandlas med en primer. Nackdel – skummet brinner vid brand, behandling med en speciell förening är önskvärd.

variant av köksloppets ovanliga stil

Polystyrenskumplattor är enkla att installera

ett exempel på en ljus kökstakdesign

Ett sådant tak är perfekt för köket, eftersom det har ökat fuktmotstånd.

exempel på ett vackert innertak i köket

Ett sådant tak kan dölja intern kommunikation och brister.

Töjbart tak

Den moderna versionen används framgångsrikt separat från andra motstående material, liksom för ett tak i gipsskivor – i utformningen av ett stort kök. Du kan välja en polymerduk med vilken grad av ljusreflektion som helst.

 1. Matt.
 2. Satin.
 3. Glansig.
 4. Med teckning.

Med brist på belysning används speglade och glansiga tak – även svart verkar inte mörkt, som på bilden.

Men matupphängning från matlagning lägger sig på köksmaterialen i köket, glansen förlorar sin glans. Tre alternativ är möjliga här – kraftfull huva, sällsynt matlagning, frekvent byte av beläggning.

Sträcktak är praktiska – de kan tvättas med en svamp doppad i varmt tvålvatten. Att byta panel är ekonomiskt – ramen med baguetter av harpun -typ är återanvändbar. Specialister om 1-2 dagar kommer att demontera och sträcka en ny film i valfri färg.

Uppmärksamhet! Om du översvämmas av grannar uppifrån kommer en sådan beläggning att samla vatten, det kommer att hänga, men det kommer att rädda interiören från oplanerade reparationer. Profilföretaget kommer att kunna släppa ut vatten och återställa filmen till sitt tidigare utseende.

Den moderna designen av kökssträcktak innebär en kombination med diodlampor eller ljuskronor på en fotbräda under duken. När det gäller estetik är ett sådant tak utmärkt, särskilt i ett kök kombinerat med ett vardagsrum. Installatörer erbjuder alla färger och dukar med olika ljusreflektion. I ett smalt kök kommer 1 sömlös duk att visa sig, vilket är mycket ekonomiskt.

ett exempel på en ljus takdesign i köket

Sträcktak med LED -belysning kommer att se väldigt vackert ut i köket

exempel på ett ljust innertak i köket

Om det är lite ljus i rummet kan du installera ett glansigt sträcktak med reflekterande effekt.

Dekorativt gips på kökstaket

Denna typ av finish är fylld med råa och dekorativa alternativ. Användningen av ny teknik och verktyg är en ytterligare möjlighet att skapa en unik takdesign i köket. För att förbättra beläggningens användbarhet, använd en färglös lack. Det förenklar rengöring av taket genom att fixera strukturen om gipset smular..

Fancy mönster från rullspetsar och skulpterade kanter ger nya, exklusiva ytor. Det kommer att dölja små takfel. Pigment läggs till texturerat gips för att få vilken nyans som helst. Den färdiga ytan kan också målas eller tonas när så är lämpligt, till exempel om stuckaturlisterna på väggarna går in i takdekorationen. Beklädnaden passar bra med andra texturer. Till exempel i urban stil är dekorativt gips och betong en träff i den moderna köksinredningen..

exempel på en vacker kökstakdesign

Modern stil i det inre av köket kommer att se fantastiskt ut

alternativ för en ovanlig takstil i köket

Det är bättre att täcka dekorativt gips med lack för snabb rengöring.

Målning och kalkning

Även om vitkalkning är ett arkaiskt sätt att behandla taket, förnekar inte ny teknik sådana typer av beläggningar. Detta är lämpligt i privata hus eller Provence -stilhus och i sommarstugor byggda på traditionellt sätt (lera istället för gips). Krita vitkalkning är en “vänlig” topplack inifrån och ut, men dessa komponenter är inte alltid tillgängliga för försäljning.

Ekonomin och praktiken hos sådana reparationer är tveksam. Tvätten “tvättas av” först med kalkborstar, doppas i vatten och vitas sedan med en kalkkalklösning. Bländande vithet är den största fördelen med en sådan yta, vilket kommer att vara en utmärkt bakgrund för utformningen av alla rum..

Kalkmålning ersattes av vattenbaserad färg, och den ersattes av olje- och akrylbaserad inre färg. Detta är det mest ekonomiska alternativet för reparationer utan hjälpare. Varje målad beläggning är lätt att tvätta, den har en lång livslängd. Om så önskas kan du ändra takets färg med nästa ommålning.

Uppmärksamhet! Om kalkning eller målning appliceras på tak för första gången behövs startgips och en preliminär primer. Du kan tvätta på en fuktig yta, måla bara på en torr yta.!

variant av den ovanliga utformningen av kökstaket

Det finns många takdesignalternativ

ett exempel på ett ljust innertak i köket

Takbelysning kommer att återuppliva köksinredningen

Tak i plast och andra modulära konstruktioner i köket

Plastpaneler är en idealisk beklädnad för ett rum med hög luftfuktighet, de ser ganska estetiskt tilltalande ut. Den upphängda strukturen på rack- och pinjongramen döljer alla defekter. Plast används ofta för att “sy upp” tak på översta våningen i ett hus med läckande tak. Dess praktiska och estetiska konkurrens med andra material när du behöver välja en gemensam beklädnad för olika rum:

 • kök;
 • badrum;
 • toalett;
 • hall;
 • korridorer.

Plast är billigare än gipsskivor och stretchtyger, PVC -paneler ser felfria ut. Du behöver inte anlita specialister, förutom att göra en rackram för utformningen av kökstaket. Även en kvinna kan sätta in plastpaneler i lådan. Det finns möjlighet att välja även speglade eller laminerade träliknande paneler. De är lätta att tvätta och demontera och lämnar samma låda när du vill ha förändringar i interiören.

Idag blir galler, kassett, hyllplan eller andra alternativ som kräver preliminär svarv allt populärare. Dessutom kan du fixa allt material på denna bas, även spegel- eller glasplattor, om det är ett privat hus. Komplexiteten i installationen kompenseras av det enkla underhållet av praktiska ytor. Men ett sådant tak kommer att “stjäla” minst 8-10 cm i höjd med rummet. Men du kan kombinera täckningen vid zonindelning, om det är en studiolägenhet eller ett område kombinerat med en loggia och ett vardagsrum.

alternativ för kökets ljusa stil

Välj färg och struktur på taket baserat på kökets egenskaper

ett exempel på en ovanlig kökstaketinredning

Taket i köket måste vara fukttåligt och lätt att rengöra.

Tapetsering

Traditionell beklädnad, när det inte fanns något annat alternativ än vitkalkning. Alla känner till den här efterbehandlingsmetoden, men idag tillverkas och tvättas speciella tak tapeter, med en praktisk filmbeläggning som skyddar papperet från att bli blött..

Den största fördelen är budgetreparationer och ett omfattande sortiment när det gäller texturer och färger. Det rekommenderas att använda trä-, bambu- eller korkstrukturer när det behövs för en viss stildesign. Detta kommer att minska kostnaderna för reparationer, samtidigt som den visuella uppfattningen bibehålls..

Det är möjligt att kombinera olika tapeter. Ramen för trä och vanligt blått i mitten ser bra ut längs takets omkrets. Detta kommer att skapa en “öppen himmel” -effekt för att visuellt expandera rummet. Takfotomalerier med tryck produceras också, till exempel himlen med moln eller grenar av blommande sakura, som om de hänger i ett utrymme utan tak..

Tunna papperstapeter är de billigaste, men de går sönder när de klistrar in tak i ett rymligt rum, även när det finns hjälpare. För praktiska ändamål, välj en tät bas med en fuktbeständig design. Tapeter döljer mindre defekter i taket, men om det finns stötar och ojämn skarv av golvplattor, behövs gips. Ljusa nyanser väljs för taket..

Takplattor

Ett ganska ekonomiskt alternativ, men med material som är bekvämare när det gäller läggningsteknik, verkar det inte relevant. Även om skönheten och praktiken hos ett sådant tak kan konkurrera med andra beläggningar, är sömlösa fogar och behovet av en perfekt plan yta fortfarande ett problem. Dålig kvalitet kommer att förstöra helhetsintrycket av hela interiören på grund av det slarviga taket i köket.

Takplattan ska vara tunn och lätt så att vikten inte stör dess fixering. Storformat material fixeras med en estetisk yttre låda – det här är ett duraluminium eller plasthörn. Frigolit, glas, keramik, plast, trä eller imitationsplattor är lämpliga.

alternativ för en vacker design av taket i köket

Takets färg ska matcha kökets stil

ett exempel på ett ljust innertak i köket

Välj en takdesign baserad på personliga preferenser

Rekommendationer för att välja färg för stilistiska beslut

Hur man dekorerar taket i köket med detta val av variationer? Allt beror på hur ditt matlagningsutrymme är inrett.

TABELL

1.

Vit

En universell lösning för att öka ljuset, det praktiseras i alla inredningsstilar. Välj inte vitt, utan en praktisk mjölkaktig nyans.

2.

Svart

Extravagant och mystisk färg, men med en känsla av “överhäng” eller sänkning av taket, är lämpligt i modern stil. Bättre glansig stretchduk, reflekterande ljus, tar upp bakgrundsbelysningen.

3.

Ljusa beige och pastellfärger

Perfekt för alla kök, det är praktiskt, snyggt och estetiskt tilltalande. Färgen på taket behöver inte kopieras, det är helt självförsörjande.

4.

Ljus färg

Lämplig för en känslomässig, glad design, kombinerad med enfärgade möbler. Det är viktigt att inte överbelasta köket till taket med färgade accenter – designen måste vara genomtänkt i förväg i detalj.

5.

Kallt och varmt område

Coola nyanser är lämpliga för rum i söderläge. Varmt spektrum – för kök som vetter mot norr. Men valet av färg måste matcha stilen..

Oroa dig inte om takets färg överlappar med dekorelementen, men design och efterbehandlingsmaterial bör vara i harmoni med inredningsstilen. Regeln i dekoration är en ljus topp och en mörk botten, det hjälper till att undvika misstag. Fler bra exempel – i fotogalleriet.

Video: Takdesign i köket

50 foton av takdesignidéer i köket:

version av takets vackra stil i köksbilden exempel på ett ljust inre kökstakfoto ett exempel på en ovanlig design av ett tak i köket version av takets ljusa design i köksbilden exempel på ett vackert innertak i köksfotot version av den ovanliga stilen på kökets takbild version av takets ljusa stil i köksfotoet exempel på en ljus inredning av kökstaket exempel på en vacker kökstakdesignbild alternativ för en ovanlig design av taket i köksfotot alternativ för en ljus stil i taket i köksfotot exempel på en ljus inredning i taket i köket ett exempel på ett ovanligt innertak i köksfotot version av den ljusa stilen på kökets takbild exempel på ett vackert kökstakdesignfoto alternativ för ett ljust innertak i köksbilden exempel på ett ljust kök kök tak foto ett exempel på en ovanlig kökstakdesignbild alternativ för en vacker stil i taket i köksfotot ett exempel på ett ovanligt innertak i köksbilden alternativ för en ljus design av taket på köksfotot version av den vackra inredningen i taket på köksfotot exempel på ett ljust tak i köksbilden ett exempel på en ovanlig interiörkök takbild alternativ för en ljus design av taket i köksfotot exempel på en vacker kökstil i takstil version av takets ljusa design i köksbilden exempel på en vacker inredning av taket på köksfotot exempel på en ljus stil av kök tak foto alternativ för en ovanlig takdesign i köksbilden version av den vackra inredningen i taket på köksbilden ett exempel på en ovanlig stil i taket i köksfotot exempel på en ljus takdesign i köksfotot version av den ljusa inredningen i taket på köksbilden alternativ för ljus design av taket i köksfotot version av den ljusa inredningen i kökets takfoto alternativ för en vacker design av taket i köksfotot exempel på en ovanlig stil med kökstakbild exempel på en ljus design av taket i köksfotot version av den ljusa inredningen i taket på köksbilden exempel på ett ljust tak i köksfotot variant av den ovanliga designen av kökstakets bild version av den ljusa stilen i kökets takfoto exempel på ett vackert innertak i köksbilden variant av den ovanliga stilen på kökets takfoto exempel på en ljus design av taket i köksbilden alternativ för ljusdesign av kökets takfoto exempel på ett ljust innertak i köksfotot version av den vackra stilen på kökets takbild alternativ för en ovanlig inredning kök taket bild

Previous Post
Belysningsdesign för en modern lägenhet: ett professionellt förhållningssätt
Next Post
كيفية تجهيز مطبخ فنغ شوي