15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tysk lantlig stil i inredningen

Pragmatism och rationalism har alltid varit det tyska folkets kännetecken. Och naturligtvis omgås dessa funktioner inte av den tyska stilen i interiören. Det kännetecknas av komfort och ordning, i kombination med den rustika enkelheten i dekorationen..

Design av ett vardagsrum i ett privat hus i tysk stil

Soliditet, ordning och praktiska är de tre pelarna som interiören i tysk stil vilar på

Stilfunktion

Fachwerk, eller från den germanska strukturen, är det som är grundpelaren i den tyska stilen. Husets huvudelement är en balk (horisontell träbalk), en stolpe (vertikalt trästöd) och hängslen (träbjälkar i vinkel). Poängen här är att strukturen inte innehåller centrala stödelement, utan gissas i de rumsliga sektionerna, byggda med träbjälkar. Det fria utrymmet mellan dem upptas av olika material till hands – lera, sten eller tegel.

Fasad av ett tyskt korsvirkeshus

Den tyska stilen associeras främst med korsvirkeshus.

Träbjälkar i sovrummet i tysk stil

Viktiga strukturella element kan också spåras inuti vardagsrum

Trägolvbjälkar i utformningen av vardagsrummet i ett privat hus

Endast naturmaterial används i dekoration, tyger och möbler

Hur man skapar en tysk inredningsstil?

Kriterier som är viktiga att följa för att skapa en europeisk anda i inredning:

  1. Bli av med pretentiösa element i dekoration (skulpturer, etc.).
  2. Praktisk och ekonomisk i valet av efterbehandlingsmaterial.
  3. Återhållsamhet och strikthet i färger.
  4. Interiörens snålhet.

Vardagsrumsinredning i vitt med hallonpuff

I vår tid kom den tyska stilen nära minimalismen.

Interiören i korridoren i ett privat hus i tysk stil

Mest troligt måste du ge upp många saker.

Komfort och funktionalitet är kännetecknen för den tyska stilen

Den tyska stilen för hemförbättring skiljer sig från andra i sin betoning på komfort och funktionalitet. Han vill inte skämma ut dig med flamboyanta inredningsdesigner eller oväntade arkitektoniska lösningar. Han vill bara att du och din familj inte ska bry sig om vad som saknas i ditt hem, och därför tar stilen ofta till minimalism. Varje pjäs har ett mål att skapa komfort, och dess design motsvarar den tyska stilen. För denna germanska dekoration uppskattas i alla hörn av världen..

Keramikgolv i vardagsrummet i ett lanthus

I den tyska interiören är allt extremt logiskt – en soffa för en god vila, en fåtölj för bekvämt sittande

Rymligt vardagsrum i ett lantligt hus i rustik stil

Hem praktiserar ofta fri planering på två nivåer.

Färgschema i tysk stil

Övergripande, mjuk och varm, möblerar tonen i möblerna harmoniskt med det mörka (vanligtvis trä) golvet och skapar en fördelaktig kontrast som gör att uppmärksamheten kan dras till de eleganta möblerna. Vanligtvis används beige, bruna, mjölkiga, sand- och terrakottafärger, mindre ofta grönt, olivoligt, grått, ljusrosa och ljusblått. Silver, lila och svart rekommenderas inte.

Hall i ett lanthus i tysk lantlig stil

Den tyska interiören kännetecknas av lugna värmande nyanser, grädde, mjölkiga och ljusa kaffetoner är välkomna.

Rumsdesign i mörka färger med trätak

Kontrasterande dekoration av taket i ett korsvirkeshus

Möbler och tillbehör i tysk stil

Möbler ska vara lakoniskt utformade och tillverkade av naturmaterial av hög kvalitet (främst trä, smide och läder). De väljer eleganta, enkla, icke-illustrerade möbler som fyller sin specifika funktion. Countrymusik är dekorerad med tillbehör som rätter, ljusstakar, matkorgar.

Vardagsrum i tysk stil med öppen spis

Bekvämlighet är huvudkravet för möbler

Träbjälkar i taket i kök-vardagsrummet i tysk stil

Det är viktigt att lämna ledigt utrymme – du måste också gå bekvämt

Dekorerar ett kök-vardagsrum i tysk stil

Tysk stil innebär inte rik inredning

Väggar och tak

Väggdekorationsmaterialet ska motsvara rummets syfte. Så för korridoren och köket använder de porslinsporslin, och i vardagsrummet och sovrummet kan du klistra över väggarna med tapeter.

Entré till ett chatthus med trädörrar i en mörk nyans

Väggarna är oftast målade, belägna med kakel eller sten och mantlade med trä. Bakgrundsbilder är sällsynta

Tak med keramiska plattor på ett tyskt hus

Keramiska plattor, traditionella för tyska hus, är sällsynta nuförtiden; moderna tak är ofta täckta med ett mjukt tak

Tak är kaklade i brunt, vinrött, tegel eller rött och har många ramper..

Fönster och dörrar

Fönstren i ett sådant hus är stora för mer naturligt ljus. Fönsterramar är lätta trä, uppdelade i sektioner, uteslutande rektangulära eller välvda, ibland med fönsterluckor; fönster bör inte täckas med tjocka gardiner.

Vardagsrum med stora fönster i tysk stil

Ett riktigt tyskt hus genomsyras av ljus – det har stora fönster, som ofta ligger inte bara på väggarna och i taket

Landhusets halldesign

Massiv trä ytterdörr

Ytterdörren kontrasterar mot fasadens färg och är ljust inredd.

Interiör och fasad av ett hus i tysk stil

Husets inredning måste matcha fasaden. Varma färger bör mätta insidan av ett sådant hus. Belysning bör spela en viktig roll, för ju mer ljus det finns i vår koja, desto bättre. Vintage ljuskronor av mörka metaller med nyanser eller imitation av ljus kommer underbart att passa in i interiören..

Vita väggar i vardagsrummet med träbjälkar i taket

Modern inredning i ljusa färger

Fasad i bostadshus i Fachwerk -stil

Klassisk konstruktion – träram fylld med moderna material

Ett traditionellt tyskt hus är alltid rektangulärt eller fyrkantigt med två, en eller tre våningar. I moderna hus ägnas också stor uppmärksamhet åt de korrekta proportionerna, men de tillåter också förekomst av tillägg, viss asymmetri av former. En ökning av användbart utrymme i hus är vinden, burspråk eller källare. För konstruktion används rött tegel, natursten, flisblock och keramikblock, och för korsvirke – limmade balkar, sandwichpaneler och DSP. Ofta är första våningen byggd av sten eller tegel, och den andra är av trä. Traditionellt är fasaden putsad och målad. Den mest populära efterbehandlingsmetoden är en sockel med natursten eller dess imitation..

Vardagsrum och sovrum

Vardagsrummet i huset fungerar som en plats för vila och mottagande av gäster, och därför är det mysigt och lakoniskt. Vardagsrummet i tysk stil är dekorerat med massiva möbler, soffor och fåtöljer, bord med rätt geometrisk form utan dekorationer. Sådana möbler ser harmoniska ut mot bakgrunden av varma och mjuka färger, trevligt kontraster. Var är utan en riktig (eller konstgjord) öppen spis som värmer husets invånare under den kalla europeiska vintern? Det är vardagsrumets huvudattraktion – det viktigaste är att inte glömma att täcka dig själv med en filt. När det gäller resten, då måste du gardina fönstren med ljusgardiner, hänga familjebilder eller jakttroféer på väggarna, ordna blommor runt i rummet, sätta ett bord på tunna ben vid soffan. Lägg en kort högmatta på golvet.

Matbord i vardagsrum med öppen spis

För ett korsvirkeshus behöver du en riktig öppen spis eller en imitation av den

Massiv säng i sovrummet i tysk stil

Huvudattributet för ett tyskt sovrum är en rejäl och stor säng. Rummet är inte fullt med garderober, vilket ger mer utrymme för fri rörlighet

Sovrummet i tysk stil är enkelt och enkelt. Det kräver blygsamhet i valet av möbler, valet av naturmaterial och maximalt naturligt ljus. Möbler passar en säng, ett par stolar, en byrå och sängbord. Även om det finns ledigt utrymme ska du inte fylla det. Laminat läggs på golvet, imiterar träets struktur och väggarna klistras in i ljusa tapeter.

Huvudgavel i naturligt trä

Material nummer ett är trä, i någon form bör det finnas i alla hem i tysk stil.

Badrum och kök

Badrummet är kaklat med keramiska plattor, men även gips är lämpligt. Möbler och sanitetsartiklar är begränsade av behov, och deras linjer är karakteristiska för den tyska inredningen. Duschkabin kan användas.

Badrumsinredning i tysk stil

Badrummet har bara det mest nödvändiga VVS, så att det är bekvämt att tvätta och rengöra

Tyskt kök bör tillgodose alla hemmafruars behov. I ett sådant kök ekar harmoni komforten funktionellt. Varje del av interiören är på sin plats. Det tyska köket föredrar ny köksinredning, så här kan du se möbler gjorda av trendiga material och modern teknik. När det gäller efterbehandling av köket är den bästa lösningen ett mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Glöm inte att några dekorativa föremål i dekoration, till exempel dekorativa nischer, kommer att vara överflödiga. Bättre att dekorera köket i tysk stil med färska blommor, vackra rätter och söta gardiner..

Kök-vardagsrum inredning i tysk lantlig stil

Köket är ett viktigt rum i huset, en symbol för tysk karaktär, renlighet och ordning

Köksset med träfasader

Här vet varje liten sak sin plats

Video: lakonisk inredning i tysk stil

Bilder på genomtänkta interiörer

Interiör i rum i gula toner Trämöbler i barnrummet Kökssats i enkel stil Tegelväggar i matplatsen i köket Sovrum i ett tyskt hus i mörka nyanser Mörka gardiner i vardagsrummet i tysk stil Möbeluppsättning med vita fasader i köket i stil med minimalism Tysk köksdesign Kristallkrona i vardagsrummets inre Tyskt kök med inslag av minimalism Svart matta i vardagsrummet med ljusgröna väggar Tonårsflickor i tysk stil Belysning i köket i tysk stil Sten och trä i lantlig rumsdekoration Biljardbord i vardagsrummet i ett privat hus Gardiner i lantlig stil på köksfönstren Rustik sovrumsinredning Interiör i rum i ett korsvirkeshus Träbjälkar på väggen och taket i vardagsrummet Köksutrymme dekoration i tysk stil Mörka soffor på det svarta vardagsrumsgolvet Färgglada textilier på sängen i det rustika sovrummet Vit färg i vardagsrummets design Vardagsrum med öppen spis i ljusa nyanser Kombinationen av vitt med brunt i vardagsrummets inre Mysigt vardagsrum i ett lantligt hus Stora fönster i vardagsrummet i ett privat hus Vardagsrumsdesign med tecken på minimalism Skinnsoffa med brun klädsel Rymligt kök-vardagsrum i ett privat hus Soffbord av träpallar Vit säng i sovrum i industriell stil Gröna granar utanför vardagsrumsfönstren i ett lanthus Vardagsrum med stora fönster i ljusa färger Modernt vardagsrum i grå nyanser Matbord dukning i ett kök i tysk stil Sovrum med klassiska inslag i ett tyskt hus Köksö med förvaringsutrymme för flaskor Vardagsrum i ett privat hus med högt i tak Trätak i ett rum med öppen spis Trästrukturer i det inre av sovrummet Entré till ett lanthus med gröna väggar Trähyllor för disk i det inre av köket Svarta tavlan på köksväggen Mattor i korridoren i ett privat hus Bärande träbjälkar i det inre av ett modernt vardagsrum Minimalistisk matplatsdesign Vardagsrumsdesign i tysk stil med vintagemöbler Badrum i ett trähus Vitt sovrum på vinden i ett tyskt hus

Previous Post
Decorarea piscinei: soluții originale și recomandări utile
Next Post
ספה בסגנון פרובנס במטבח: מגוון, דוגמאות למיקום, עצות