15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Decorarea piscinei: soluții originale și recomandări utile

Viața de zi cu zi monotonă a unui locuitor al unui oraș mare este uneori deprimantă, mai ales vara. Aș vrea să-mi decorez cumva weekendul dacă nu există nicio modalitate de a pleca în vacanță. Construirea unei piscine într-o casă de țară sau în țară va fi o soluție excelentă pentru problemă. Designul piscinei include nu numai finisajul său decorativ, ci și specificul instalării și comunicațiilor.

o variantă a stilului frumos al unei mici piscine

Piscina din țară poate fi căptușită cu lamele de lemn pentru rezistență

ideea unui decor neobișnuit pentru o piscină mică

Piscina din țară va fi un loc minunat pentru relaxare în zilele toride

ideea unui interior modern pentru o piscină mică

Piscina din țară vă va ajuta să supraviețuiți căldurii extreme

Tipuri de piscine

Piscinele sunt clasificate din diferite motive.

Baza clasificării

Vizualizări

Localizarea rezervorului artificial

Închis și deschis

Metoda de scurgere a apei

Skimmer și overflow

Caracteristici de proiectare

Staționar și pliabil

Tipul de piscină ales va afecta în mod direct particularitatea designului său. O piscină în aer liber, de exemplu, poate fi ușor echipată cu fântâni, mobilierul de plajă este perfect pentru interiorul unei curți, dar este dificil de utilizat astfel de elemente decorative în cele închise. În plus, proiectarea piscinei în interior și în exterior va fi foarte diferită, deci trebuie să începeți proiectul de proiectare cu definiția tipului de construcție. Alegerea formei și dimensiunii bazinului depinde de tipul de rezervor și de caracteristicile peisajului sitului..

Un rezervor artificial de orice fel ar trebui să arate armonios în interiorul camerei sau în peisajul parcelei personale. O soluție de proiectare de succes va crește atractivitatea și valoarea complexului rezidențial și va deveni un excelent indicator al statutului social al proprietarului său..

varianta designului original al unei piscine mici

Deasupra piscinei puteți face un perete cu plante

opțiune pentru un decor neobișnuit al unei mici piscine

Pentru un aspect mai prezentabil, puteți utiliza această soluție.

piscina mica idee de design modern

Piscina poate fi făcută în casă

Dezvoltarea unui proiect de proiectare

De obicei, proprietarii unui teren sau al unei case încep să se angajeze în decor după finalizarea lucrării principale. Deși este mai bine să combinați ambele proiecte, deoarece soluțiile de inginerie sunt extrem de importante în proiectarea bazinului, care, de regulă, sunt puse în aplicare în timpul lucrărilor preliminare.

Combinația de funcționalitate și aspect atractiv este posibilă dacă:

  • încearcă să menții stilul clasic;
  • încercați să realizați utilizarea diferitelor culori în design;
  • folosiți elemente de construcție ușoare.

Evitați nuanțele întunecate, ci mai degrabă încercați să creați o dispoziție ușoară, de vară. Utilizați o temă marină sau compoziții abstracte strălucitoare pentru a decora fundul piscinei..

ideea unui stil frumos de piscină mică

O piscină mare în țară va fi un loc minunat pentru relaxare cu familia

varianta interiorului original al unei mici piscine

Fântânile vor decora perfect imaginea de ansamblu

Principii de iluminare pentru rezervoare artificiale

Iluminatul joacă un rol cheie în proiectarea tuturor tipurilor de piscine. Cele mai populare sunt două direcții:

  • stil clasic;
  • abordare decorativă.

Iluminarea clasică va crea o lumină moale care va oferi piscinei un aspect complet natural pe timp de noapte. O abordare decorativă vă va permite să bateți caracteristicile de proiectare ale unui rezervor artificial, o astfel de iluminare va arăta deosebit de avantajoasă într-o piscină non-dreptunghiulară pentru zonarea zonelor individuale. Lumina decorativă poate fi combinată cu muzică, ceea ce va adăuga și mai multă originalitate designului rezervorului..

Recent, corpurile de iluminat cu LED-uri cu protecție sporită și etanșeitate fiabilă pentru a evita contactul cu apa au devenit populare. Pentru a crea un spațiu sau un peisaj unic al unei parcele personale, puteți combina iluminatul piscinei și a zonei înconjurătoare.

ideea unui interior neobișnuit pentru o piscină mică

O piscină interioară este o idee minunată

o variantă a designului modern al unei piscine mici

Puteți face pași în piscină

Stiluri moderne de design

Cel mai adesea folosește patru direcții pentru decorarea piscinei:

  • Clasic. Utilizarea tipică a materialelor precum vopseaua și tencuiala decorativă.
  • Art Deco. Mozaicurile colorate și suprafețele reflectorizante sunt utilizate în mod activ.
  • Etno. Spațiul este conceput pe baza tradițiilor unui anumit popor.
  • Stil rustic. Se folosesc materiale naturale: piatră naturală, lemn, plante vii.

idee pentru decorul original al unei mici piscine

Puteți pune un televizor și șezlonguri lângă piscină

idee de decor neobișnuit pentru o piscină mică

Piscina din curtea din spate vă va salva de căldură

Iazul în aer liber – idei de design

O piscină în aer liber este mai potrivită pentru regiunile sudice ale țării, unde nu există perioade lungi de îngheț de iarnă, deci nu este nevoie să cheltuiți resurse pentru încălzire, ceea ce ar trebui să împiedice înghețarea apei. Un alt dezavantaj al unui rezervor deschis este poluarea excesivă a apei cu frunze, iarbă uscată și alte resturi naturale. Pentru climatul temperat din cea mai mare parte a Rusiei, sunt potrivite rezervoarele artificiale pliabile în aer liber.

Pentru decorarea zonei de coastă se utilizează materiale rezistente la îngheț: lemn, plăci de pavaj sau piatră naturală. Proiectarea piscinei în aer liber include cu siguranță plante vii: copaci, arbuști și flori, care sunt cel mai bine așezate nu numai lângă rezervor, ci și pe tot parcursul grădinii. Este mai bine să plantați plante care au o perioadă de înflorire în diferite luni. Apoi, zona piscinei va arăta confortabilă și frumoasă pentru o lungă perioadă de timp..

varianta interiorului original al unei mici piscine

Decorarea piscinei poate fi realizată din plăci de mozaic

ideea designului original al unei piscine mici

O astfel de piscină vă va salva de căldură

opțiune pentru un stil frumos de piscină mică

Cel mai bine este să terminați piscina cu plăci mozaic albastre.

Piscine interioare

Când construiți o clădire, este mai bine să vă așezați inițial în proiectarea arhitecturală a spațiilor pentru piscină. Dacă este prevăzut să fie amplasat un rezervor artificial într-o casă veche, trebuie să faceți o extensie specială, în care să fie prevăzute comunicări tehnice pentru funcționarea piscinei. Principalul avantaj al unui rezervor închis în condițiile noastre climatice este că poate fi utilizat în orice perioadă a anului..

varianta unui interior neobișnuit al unei mici piscine

Când faceți o piscină, trebuie să aveți grijă de copii și să le faceți o piscină mică.

piscina mica idee decor modern

Plăcile mozaic albastre vor face apa transparentă

opțiunea unui interior frumos al unei mici piscine

Puteți face o mică fântână în piscină, va arăta frumos

Este necesar să se construiască un rezervor artificial la parterul cunoștințelor, ceea ce se datorează reglementărilor actuale. Subsolurile sunt, de asemenea, slab adaptate pentru o piscină, deoarece va fi dificil să se asigure o ventilație adecvată și un sistem de drenaj. Zona piscinei trebuie să fie bine ventilată.

Tavanul trebuie să fie cu siguranță tencuit și vopsit sau să folosească plafoane întinse sau sticlă. Utilizarea materialelor din lemn pentru decorarea sa nu este recomandată, deoarece umezeala se va acumula în partea de sus. Tavanul poate fi folosit pentru a ascunde sistemele de ventilație și utilitare.

ideea unui stil neobișnuit de piscină mică

Pietrele din piscină vor arăta foarte frumoase

versiunea designului modern al unei piscine mici

Va fi o plăcere să vă relaxați într-un astfel de loc în căldură.

Se recomandă utilizarea materialelor impermeabile pentru decorarea pereților. Această funcție este îndeplinită perfect de plăci ceramice, sticlă, fresce speciale, piatră sau tencuială decorativă. Această abordare va ajuta la prevenirea mucegaiului și a mucegaiului..

Atunci când proiectați podeaua, este mai bine să utilizați plăci sau gresie porțelanată. Tendința actuală în design este pardoseala din lemn, dar acest lucru nu este foarte practic. În camera în care se află piscina, umiditatea aerului este ridicată, iar podeaua caldă o va usca. Un alt avantaj este abilitatea de a merge desculț, indiferent de funcționarea sistemului de încălzire..

ideea decorului original al unei mici piscine

Piscina din casă va fi un loc minunat pentru relaxare

varianta decorului original al unei mici piscine

Piscina este finisată cu mozaic albastru strălucitor

Decorarea interioară a piscinelor din case

Proiectarea piscinei într-o casă privată diferă de proiectarea rezervoarelor deschise. Este foarte dificil să creezi un colț autentic al naturii în patru pereți, astfel încât să poți experimenta și aplica imaginația.

Ar trebui să începeți să decorați interiorul piscinei cu finisarea bolului. Filmul decorativ într-un rezervor închis arată ieftin, deci această opțiune ar trebui aruncată imediat. Piatra naturală este bună și în aer liber. Cea mai bună soluție ar fi ceramica sau mozaicurile. Alegerea materialelor de decorare este determinată de forma bolului, mozaicul pe bază de plasă este mai convenabil pentru decorarea liniilor curbe.

O imagine a fundului mării într-un castron, linii abstracte, utilizarea combinațiilor de culori îndrăznețe va arăta frumos. Dacă piscina este pe mai multe niveluri, puteți utiliza plăci sau mozaicuri în nuanțe diferite pentru zonarea suplimentară..

piscina mica idee de design modern

Puteți pune o piscină portabilă în țară.

varianta decorului original al unei mici piscine

Piscina este finisată cu mozaic albastru

ideea unui design frumos al unei mici piscine

Proiect de proiectare a unei case cu piscină în curte

Este mai bine să faceți designul podelei concis, fără piese proeminente pentru a evita accidentele. Vizualizarea 3D arată spectaculos pe pereți și tavan.

Abordarea decorării oricărui tip de piscină ar trebui să fie la fel de responsabilă și serioasă ca și construcția. Puteți încerca să alegeți singur stilul și elementele de decor, dar dacă nu sunteți sigur că vă puteți descurca, profesioniștii vă vor ajuta cu decorarea unui spațiu închis și crearea unui design de peisaj.

Video: Piscină de casă în casă

50 de fotografii cu idei de decor pentru piscină:

versiunea designului modern al unei mici imagini de piscină ideea unui interior frumos al unei mici fotografii de la piscină ideea unui stil neobișnuit de fotografie mică de piscină versiunea decorului original al unei mici imagini de piscină ideea stilului original al unei mici fotografii de piscină opțiunea unui interior frumos al unei mici imagini de piscină ideea decorului neobișnuit al unei imagini mici de piscină versiunea designului modern al unei mici fotografii de piscină versiunea interiorului modern al unei mici imagini de piscină ideea decorului original al unei mici fotografii de la piscină ideea unui design frumos al unei mici imagini de piscină varianta stilului neobișnuit al unei mici fotografii de piscină versiunea interiorului neobișnuit al unei mici imagini de piscină ideea unui decor frumos al unei mici fotografii de la piscină fotografie mică idee modernă piscină mică versiunea stilului original al unei mici imagini de piscină piscina mica idee decor modern imagine versiunea stilului frumos al unei mici fotografii de piscină versiunea interiorului original al unei mici imagini de piscină idee pentru un design neobișnuit al unei mici fotografii de piscină versiunea interiorului modern al unei mici fotografii din piscină idee de decor neobișnuit al unei mici fotografii de piscină versiunea stilului original al unei mici imagini de piscină variantă a designului neobișnuit al unei mici imagini de piscină versiunea stilului modern al unei mici imagini de piscină ideea unui interior frumos al unei mici fotografii de la piscină ideea decorului original al unei mici fotografii de la piscină versiunea stilului frumos al unei mici imagini de piscină versiunea interiorului neobișnuit al unei mici imagini de piscină ideea unui design frumos al unei mici fotografii de piscină versiunea stilului modern al unei mici fotografii de piscină versiunea stilului original al unei mici fotografii din piscină versiunea decorului original al unei mici fotografii din piscină ideea unui stil frumos de imagine mică de piscină fotografie mică idee modernă piscină mică versiunea interiorului original al unei mici fotografii din piscină ideea designului neobișnuit al unei imagini mici de piscină opțiunea unui decor frumos al unei mici fotografii de piscină piscina mica idee stil modern imagine ideea unui decor frumos al unei mici fotografii de la piscină versiunea stilului modern al unei mici imagini de piscină opțiune pentru un decor neobișnuit al unei mici fotografii de piscină imagine modernă piscină mică idee imagine ideea interiorului original al unei mici fotografii de la piscină versiunea frumosului design al unei mici imagini de piscină variantă a designului neobișnuit al unei mici fotografii de piscină versiunea decorului modern al unei mici imagini de piscină ideea interiorului original al unei mici fotografii din piscină ideea stilului original al unei mici fotografii de piscină opțiunea unui decor frumos al unei mici imagini de piscină

Previous Post
Cum să desenezi singur o cameră
Next Post
ديكور واجهة المنزل: المواد والتقنيات