15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Akvarium i det inre av en lägenhet och ett hus

Närmare naturen är huvudmålet med modern design. Akvariet i det inre av lägenheten är inte bara en livsmiljö för fisk, små djur och vattenväxter. Detta är ett verkligt konstverk som skapar en speciell atmosfär och kompetent dekorerar rummet. Dess plats spelar en viktig roll inom inredning.

Litet akvarium på skrivbordet

Det finns många sätt att använda ett akvarium i ett hem eller en lägenhet.

Undervattensvärlden i köket

Integrationen av akvariet i köket kan helt påverka uppfattningen av atmosfären i rummet, där hela familjen ofta samlas. Detta är en ny touch till rummets design. Den enklaste lösningen är att sätta en behållare med fisk på en piedestal eller på golvet. Denna metod kännetecknas av rörlighet, enkel underhåll. Fiskmat, nödvändiga tillbehör kommer att förvaras i nattduksbordet.

Inbyggt akvarium inuti ett modernt kök

Kanske det bästa köksförklädet ur estetisk synvinkel.

Köksö med ett akvarium i det inre av köks-vardagsrummet

Om du verkligen vill sätta ett stort akvarium i köket är det logiskt att placera det i bardisken eller på ön

Köksskåp med inbyggt akvarium

Eller bygg in i ett skåp om köket är litet

Inredningen kan vara så nära naturen som möjligt och få in en liten partikel av havet i rummet. Akvariet i det inre av köket kan placeras i matbordet, bli en pittoresk bakgrund av baren eller dess bas, det kan byggas in i väggen. Ett sådant kök glädjer sig med sin livlighet, sitt naturliga utseende, är en stimulerande och inspirerande inredningslösning, interiören med ett akvarium gynnar bara.

Original: dricka kaffe och titta på fisk

Den moderna interiören är dynamisk och intressant. Ett soffbord med inbyggt akvarium är något nytt och originellt. Det kan vara av alla storlekar – för små och rymliga rum. Bordet kommer att bli en höjdpunkt i interiören, vilket säkert kommer att locka uppmärksamhet, särskilt eftersom det tack vare designers fantasi kan ha olika former: kvadratisk, rektangulär, oval.

Soffbord med inbyggt akvarium

Bordsskivan på akvariumbordet ska vara av glas

Glas soffbord i form av ett akvarium

Vackert bord i form av ett runt akvarium

Härdat glas väljs vanligtvis som material för bänkskivan, det är hållbart, det kan enkelt tas bort för underhåll. Ett tekniskt hål finns för matning av fisken. Ytterligare utrustning finns i bordsramen, bottenavlastning. Det är trevligt att sitta för en vänlig konversation, lägga en kopp kaffe på glaset och titta på de färgglada levande invånarna i akvariet, leken av ljus och skugga i vattnet. Dekorativa element: båtar, småsten, grottor gör undervattenslandskapet särskilt attraktivt, designen av ett rum med ett akvarium är alltid fördelaktigt. Anspråkslösa guppies, neons, cockerels och guldfisk väljs till soffbordet. De kommer inte att uppfylla önskan, men de kommer säkert att bli en prydnad av ett litet vattenrik.

Möte mellan två element: eld och vatten

Designers fantasi känner inga gränser. Det verkar som att det finns tillräckligt med utrymme i huset för att sätta upp ett akvarium. Men det var eldstaden som de erbjöd. Varför? Det visar sig att kombinationen av imiterad eld på stockar och den vackra vattenvärlden blir ovanligt effektiv. Mycket arbete väntar dem som bestämmer sig för att kombinera ett akvarium med en öppen spis.

Öppen spis och akvarium i det inre av ett rymligt vardagsrum

Lyxigt akvarium runt spisen i vardagsrummet

Öppen spis med ett akvarium i det inre av vardagsrummet i ett hus på landet

Det blir lättare att kombinera ett akvarium med en öppen spis om det senare är en imitation, och inte en riktig härd

Processen kommer att visa sig vara ganska mödosam, du måste korrelera eldamnens och akvariets elektriker så att den inte skärs, försök att undvika kortslutning vid läckage. Men när alla frågor är lösta och de två elementen – eld och vatten – är på samma plan, blir intrycket fantastiskt. Nu kan du inte bara beundra flamdansen, utan också titta på rörelsen av vacker fisk, ljus flora.

Vardagsrum och akvarium: gjorda för varandra

Akvariet i vardagsrumsinredningen ser bra ut, passar bra in i vilken stillösning som helst. Det är inte bara ett dekorativt element, utan skapar också en unik inredning, gör atmosfären mysig, hjälper till att koppla av efter en hård dag, distraherar dig själv, byter från negativa känslor till positiva tankar..

Akvarium på ett stativ i vardagsrummet i en stadslägenhet

Även några minuter av att titta på fisken kommer att förbättra ditt humör kraftigt.

Litet akvarium i form av ett soffbord

Litet akvarium tar inte mycket plats och är lätt att bära

Den golvstående versionen av akvariet i det inre av lägenheten tar mycket plats och är lämplig för rymliga rum. Om du måste spara varje centimeter av det användbara området i huset är det bättre att integrera ett akvarium med ett undervattenslandskap i väggen. Inbyggda behållare ger en speciell stämning och blir en slags levande bild som aldrig kommer att bli uttråkad. Akvarier är integrerade i en byrå, en kantsten, de kan ansluta två rum med ett pittoreskt genomskinligt “fönster”. Hörndesignen gör att du framgångsrikt kan använda utrymmet, ser original ut, skapar ett panoramautsikt.

Akvariumskåp som rymddelare

Ett massivt akvarium är perfekt för zonindelning av ett rum

Populära “levande bilder” – platta rektangulära akvarier på väggen. De är inramade med en baguette, vilket ger känslan av ett riktigt konstverk. Designers föreslår att passa undervattensvärlden i ett biljardbord, i utrymmet ovanför soffan eller vid huvudet. Akvariet ser väldigt intressant ut under TV: n inuti.

Vardagsrumsinredning med måleriakvarium på väggen

Endast de mest opretentiösa fiskarna kan förvaras i ett plattbildsakvarium.

Du kan inte bara köpa en lämplig behållare, utan också beställa en struktur för ett akvarium i det inre av en lägenhet enligt dina ritningar. Storleken ska motsvara vardagsrummet, inte överbelasta rummet, ta hänsyn till förekomsten av andra dekorativa element – golvvaser, figurer och så vidare.

Vardagsrumsdesign med ett akvarium mot väggen

Högt akvarium i det inre av ett modernt vardagsrum

Viktig. Akvariets form ska vara i harmoni med vardagsrummet. Om det är klassiskt eller romantiskt, kommer ett fint avrundat interiörakvarium att göra, om raka, lakoniska linjer dominerar bör du välja en rektangulär version.

Långt akvarium i det inre av köket-vardagsrummet

“Vattentejp” som dekoration för köket-vardagsrummet

Placeringen av det vackra undervattensriket är viktigt. Akvariet ska vara tydligt synligt var som helst i rummet. Välj en plats som är bekväm för fisk på ett avstånd från radiatorer eller högtalarsystem.

Interiör skiljevägg

Ibland är akvariet inrättat för att zonera rummet. Istället för en tråkig vanlig skiljevägg visas ett fantastiskt, ständigt föränderligt undervattenslandskap med mystisk belysning. Denna idé är särskilt användbar för rum med öppen planlösning. Genomskinligt glas mörknar inte rummet, tillför ljus, luft till det, men samtidigt kan du stänga av dig, få nödvändig integritet.

Inbyggd akvarie-skiljevägg mellan matsal och vardagsrum

Du kan njuta av skönheten i detta akvarium från båda rummen, som det delar

Akvariet kan dela rummet på ett originellt sätt och bli en intressant designlösning, medan du måste komma ihåg några regler:

 1. För mycket strålande sol kan stressa invånarna i vattenvärlden och leda till deras död..
 2. Behållarstativet måste vara starkt och kan enkelt bära akvariets vikt..
 3. Behållaren är placerad så att den kan ses från alla sidor.
 4. Lämna ledigt utrymme runt akvariet för enkel rengöring.

Träavskiljning med akvarium och inbyggda garderober

Stort akvarium kan byggas in i ett träskåp

Båge med ett akvarium i det inre av ett bostadshus

Eller placera den i en öppen båge

Det är framgångsrikt att skilja med hjälp av en glasbehållare vardagsrummet och matsalen, matplatsen i köket och arbetsområdet. Fyllningen av akvariet bör vara i harmoni med inredningen av rummet. För att använda utrymmet på det mest ergonomiska sättet organiseras lagring under akvariet..

Mysen i vattenvärlden i sovrummet

Älskare av fred, komfort och ett magiskt undervattenslandskap inrättade ett akvarium i sovrummet. Det är vanligtvis inte överbelastat med inredning och möbler, så en transparent behållare med exotiska färgglada växter och stenar kommer att vara en ljus detalj..

Dekorera väggen i sovrummet med ett akvarium

I sovrummet är akvariet perfekt för att dekorera väggen ovanför sänggavel. Det kan vara litet och elegant

Stort akvarium inuti sovrummet

Eller enorm, tar upp det mesta av väggen

Fördelar med att placera ett akvarium i sovrummet:

 1. Blå och grönaktiga toner har en gynnsam effekt på nervsystemet, hjälper till att slappna av, lindra spänningar.
 2. Vattnets öppna yta har en fuktgivande effekt, vilket är särskilt viktigt i hus med centralvärme..
 3. Modern tyst utrustning stör inte vilsam sömn.
 4. LED -belysning fungerar som en original nattlampa.
 5. Ett skåp eller konsolbord räcker för ett akvarium..

Om fiskens flimrande är irriterande kan du välja alternativet wabi-kusa-stil där växter växer under och ovanför vatten. Eftersom det inte finns några fiskar krävs inte frekvent rengöring och det kommer inte att finnas någon karakteristisk lukt..

Grundläggande aqua design stilar

Akvarium är en ung, dynamiskt utvecklande riktning, nya idéer dyker upp varje dag. De viktigaste stilarna för aquascaping kan särskiljas:

 1. Holländska. Växter tar upp det mesta av området, varierar i storlek, färg och design.

  Akvariumdekoration i holländsk stil

  Den nederländska stilen för akvariedekoration i vardagen kallas “herbalist”

 2. Iwagumi. Stora stenar, fragment av sten har sitt eget namn och syfte i enlighet med japansk filosofi.

  Akvariuminredning i Iwagumi -stil

  Iwagumi påminner något om en japansk stenhage.

 3. Tysk. Harmonisk kombination av växter, yt- och undervattensdrivved.

  Hem akvarium interiör med drivved

  När du dekorerar ett akvarium i tysk stil kan du använda allt, men med måtta

 4. Taiwanesiska. Högkvalitativ imitation av undervattenslandskapet. Begagnade figurer, små stenar.

  Dekorerar ett hemakvarium i taiwanesisk stil

  Den taiwanesiska stilen kännetecknas av återskapandet av ett riktigt havslandskap

Naturliga och konstgjorda teman utmärks i utformningen av akvariet. Den första med stenar, svampar, skal, växter imiterar undervattenslandskapet. För den konstgjorda versionen tar de ljust grus, slott, statyer, sjunkna fartyg, piratskatter. Under dekorationen isoleras fisken och placeras i ett dekorerat akvarium efter arbetets slut, utformningen av ett akvarium i en lägenhet kräver yrkeskunskaper.

Men skapandet av en unik vattenvärld är bara början på ett permanent arbete. Det är nödvändigt att trimma alger och växter, rengöra glas och dammsuga jorden. Erfarna akvarister använder inte kemikalier, utan en svag lösning av ättika.

Ett litet akvarium på ett nattduksbord i trä nära soffan

Lämplig modell för älskare av minimalistiska former

Badrumsinredning med akvarium

Ovanlig idé – ett akvarium i badrummet

I specialaffärer köper de en inredning för ett akvarium. Om allt görs korrekt kommer det underbara vattenriket att glädjas länge med färgernas ljushet och underbara flerfärgade invånare..

Video om hur man väljer ett akvarium och utrustning

Akvarium i inredningen: 50 fotoidéer

Matsalsdesign med ett pelarakvarium Köksskåp med inbyggt akvarium Gör en relaxavdelning i vardagsrummet Hemmakvarium på ett träställ Kök-vardagsrumsdesign med ett akvarium Spegel och akvarium i sovrumsinteriören Privat hus vindsdesign Matbord med träskiva Vardagsrumsdesign med hörnakvarium Akvarium som separator mellan kök och vardagsrum Svarta gardiner i ett ljust vardagsrum Grå matta på trägolv Akvarium i den klassiska interiören i en stadslägenhet Akvarium istället för köksförklädet Mörkgrå hörnsoffa Hörnakvarium på ett nattduksbord i trä Trähyllor med akvarium ovanför sängen LED -belysningsställ med akvarium Litet dekorativt akvarium Akvarium i studiens inre Matbord med glasskiva Badrumsdesign med inbyggt akvarium Röd färg i det inre av köket-vardagsrummet Modernt högteknologiskt kök Matgrupp i japansk stil Vardagsrumsdesign med ett stort akvarium Stort akvarium ovanför sängen i sovrummet Partition med inbyggt akvarium Modernt kök-vardagsrum design grå trämöbler Röda stolar i det inre av vardagsrummet hängande akvarium i väggöppningen Golvvaser i heminredning Nisch med belyst tegelvägg Akvarium i vardagsrummet i en modern lägenhet Lätt skiljevägg med platt akvarium Panorama akvarium i en två-rums lägenhet Bambu i modern inredning Inbyggt akvarium i en träbaguett Hörnsoffa vit Bruna stoppade möbler DIY konstgjord steninredning Arbetsplats med ett skrivbord Akvarium piedestal i naturligt trä Minimalistisk köksdesign Zoning med en matta på en matplats i köket-vardagsrummet Klädda fåtöljer i sittgruppen Vita väggar i matplatsen i köket Hemmakvariets vattenvärld

Previous Post
DIY köksinredning: fotoidéer
Next Post
Kompetentní využití prostoru při vytváření designu jednopokojového bytu s výklenkem