15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man applicerar mintfärg i interiören

Efter att ha påbörjat en renovering föredrar många lägenhetsägare pastellfärger. Det skadar inte ögonen, hjälper till att upprätthålla mental fred eller snabbt återhämta sig. Denna design skapar inte en känsla av varm eller kall, men hjälper till att hålla en behaglig temperatur. Inredningen kan vara monokrom, pasteller passar också bra med varandra. Låga mättade toner kommer att göra rummet harmoniskt. Myntdekoration av lägenheter och kontor är särskilt populär..

Rymligt vardagsrum i ett lanthus i mintfärger

Myntfärgen är ganska lugn och kan väljas för alla rum, från korridoren till sovrummet.

Uttrycket “mintfärg” innehåller ofta gröna nyanser, som inte alla liknar färgen på bladen på den nämnda växten. Myntfärgen i inredningen har en mycket användbar funktion – den kan ge personen i rummet en känsla av kyla och friskhet, precis som te med växten med samma namn ger oss möjlighet att fräscha upp våra sinnen och sätta vår skick i ordning..

Nyligen respekterar designers den namngivna nyansen och inkluderar den alltmer i utformningen av rum av olika typer. Vi kommer att ta reda på hur man smakfullt kan inkludera mintfärgen i det inre av olika typer av rum, med vilka alternativ det är bäst kombinerat, vilken typ av dekoration det kräver.

Rum med myntväggar och beige möbler

Mynta ser bra ut som basfärg och är också lämplig för att markera accenter.

Många nyanser av mynta

Om kunden vill se mintens övervägande i interiören, kommer en erfaren designer att försöka ta reda på vilken pol personen är mer gynnsam för: blå eller grön, eftersom mintskuggan inte är mer än en kombination av dessa två färger. Vid blandning kan olika proportioner bibehållas..

Myntfärg i vardagsrummets inre

En mängd mynta anses vara lätt pistasch, turkos i ljusa nyanser, färgen på havsskum och mentoltoner

Mint kommer inte att locka fans av flashig design, det kommer att tilltala älskare av suddiga nyanser och de som föredrar pastellvariationer i utformningen av rum. Följande nyanser tillhör myntriket:

  • snömynta,
  • akvamarin,
  • pung,
  • himmelsk turkos.

Vilken effekt har förekomsten av mynttoner på en person i inredningen?

Innan du fattar det slutgiltiga beslutet om att ta denna populära bakgrund till ditt rum, måste du bekanta dig med de egenskaper som erfarna designers tillskriver mynta..

Låt oss upprepa att experter inom färgterapi hävdar att myntkombinationer ger en person en känsla av svalhet, friskhet och lugn..

Köksset med mintfärg

Mintfärg lugnar och skapar en kylande effekt som passar alla rumsinredningar

Detta färgschema lindrar nervös spänning. Det är inte för ingenting som det råder i inredningen av barnlokaler, kliniker.

Alla gröna nyanser är naturliga färger och har en gynnsam effekt på synen. Myntfärgen kommer inte att skada i det inre av kontor och andra rum där människor tillbringar mycket tid att arbeta vid datorn..

Fåtöljer med mintfärgade klädsel vid ett svart bord i Kostina

En mintfärgad detalj räcker för att fräscha in rummet i alla rum

För vissa kan mynta verka en tråkig färg, och överflödet av en sådan färg ger intrycket av att föremål har bleknat eller blivit gamla. Därför, för att inredningen ska se modern ut, bör du noga överväga tillbehör..

Vad man ska kombinera med

Det angivna färgschemat kan vara både dominerande i inredningen och ett ytterligare motiv. Det är viktigt att tänka över en kompetent kombination av mintskugga med andra färger..

Vit sovrumsdesign med mynta accenter

Kombinationen av en ljusvit inredning med individuella dekorativa element i mynttoner

Kombinerar naturligt trä med mintfärg i köket

Myntfärgen passar bra med träytor och detaljer, särskilt i köket eller matsalen

Krämiga väggar, brunt golv och lite mynta i vardagsrumsinredningen

Intressant kombination av mynta och grädde på gardinerna

En omisskännlig lösning skulle vara en kombination av mynta med andra kombinationer av blått eller grönt..

Kombinationen av ljusgrön och pastell eller grädde blir harmonisk. Rummet kommer att se ädelt och ljust ut. Dess ägare kommer att skapa intrycket av en balanserad och elegant person..

Kombinationen av beige och mintfärger i vardagsrummet

Inredningen i beige och mynta ser balanserad ut och späds ofta ut med vita eller svarta accenter.

Myntfasader av köket mot bakgrunden av grå väggar

En grå bakgrund används ofta för att markera mintfärgen.

Älskare av ovanliga kombinationer kan uppmärksamma korall, ljusgröna, ljusgula kombinationer. De ska prickas i inredningen (i form av målningar, rätter).

Vilket rum att dekorera i mintfärg

I ljusgröna versioner kan du dekorera alla rum, speciellt uppfriskande nyanser behövs i varma rum. Detta färgschema kommer att förädla vardagsrummet med adel, i barnkammaren kommer det att skapa en atmosfär av lugn, i badrummet kommer det att fylla dig med ett marint tema..

Användningen av myntfärg i vardagsrummets design

Mynta som ett ljust tillbehör

Kök

Myntfärgen i det inre av köket kommer att skapa en lugn och avkopplande atmosfär i detta rum, så passande för familjemiddagar och lugna kvällar. Lugna toner kommer att lindra stress och hjälpa familjemedlemmar att fokusera på måltiden. Men det är bättre att späda myntan med lite extra nyans..

Matta köksfronter i mintnyanser

Modern köksdesign på ön med myntfasader och gråvita golv

Kombinationen av ljusgrön eller tapeter av den angivna färgen med silverfärgen i hushållsapparater och bestick kommer att bli modern och tråkig. Det är bättre att avsluta golven i mjölkiga toner..

Fans av klassikerna kan matcha modetrender som stöder grönkombinationer. Kökets vita färg kommer att smälta harmoniskt med mintbänkskivan. Detta trick hjälper till att skapa en känsla av rymlighet i ett litet kök..

Använda ljusgrönt i sovrummet

När vi utrustar ett vilrum vill vi få en relaxavdelning, så mintfärgen i sovrummet är den bästa lösningen. I ett sovrum i en grönaktig design kommer en person snabbt att slappna av och återställa ett mentalt tillstånd.

Sovrumsdekoration i myntfärger

En kombination av olika nyanser av mynta ser bra ut i sovrummet.

Mysig sovrumsdesign i myntfärger med vita balkar i taket

Sovrumsinredning i mynttoner med tillägg av gröna och lila ornament och vita takbjälkar

Vanligtvis är väggarna trimmade i gröna nyanser: de använder kalkning, målning, tapeter av lämpliga färger. Möbler och gardiner är valda i vitt, beige, blått.

Vi dekorerar vardagsrummet

Myntfärgen i vardagsrumsinteriören hjälper till att upprätthålla en hälsosam och vänlig atmosfär mellan familjemedlemmar. Trevliga samtal med gäster kommer att flyta i lugn och ro här, familjemedlemmar kan lugnt diskutera konflikter som har uppstått eller fira små familjefester.

Brunt polerat bord i vardagsrummet med myntväggar

Kombinationen av choklad och mentol i vardagsrummets inre

Kombinationen av mynta och gula färger i vardagsrummets inre

Ljust gult värmer vardagsrummet medan myntan svalnar

Du kan säkert introducera mynta som bas: gör väggarna och taket ljusgröna. Ljusa möbler kommer att se lämpliga ut, men som ett experiment kan du uppmärksamma ljusa möbler av korall, gula eller ljusgröna toner..

Barn

Ofta ställs föräldrar inför frågan om hur man använder färgterapi positivt för att förbättra barnets känslomässiga tillstånd. Myntdesignen är mycket lämplig för hyperexciterande barn, det hjälper till att lindra stress efter utomhusaktiviteter. Ett annat plus är en neutral nyans som passar både en tjej och en pojke..

Rosa accenter i ett sovrum med myntväggar

Mintrosa kombination är lämplig för ett flickrum i stil med shabby chic eller Provence

Barnrum i mintfärger för en pojke

I barnrummet kombineras mintnyanser framgångsrikt med vitt, grått och blått. Den senare är väl lämpad för ett pojkrum

För prinsessan utrustar de rummet med mjuka ljusgröna alternativ. Rosa, lila, beige används som ytterligare toner..

Pojkar kan erbjudas blå eller turkos inredning. Det kompletteras med levande bilder. Mattor ska inte sticka ut aggressivt.

Badrum

Varför är variationer av grönt i badrumsfinisher attraktiva? Dessa toner hjälper oss att slappna av och njuta av våra vattenbehandlingar. Ljusa handdukar, snövit VVS-armaturer och myntväggar skapar känslan av ett elegant och modernt rum..

Myntfärg inuti badrummet

Myntfärg gör badrummet ljusare och rymligare

Myntfärg i badrumsdesignen

Badrum i myntfärger

I vilka stilar är det lämpligt att introducera mynta

Med tanke på alla egenskaper hos färgen är det värt att förstå att det med vissa stilar kommer att se bäst ut. Med sin hjälp kan du perfekt förvandla rummet “halvantikt”, så designers introducerar gärna detta färgschema i retro, vintage, lantliga stilar. I shabby chic och country dominerar dyra figurer och volanger i dekoration. Förresten kommer det att finnas mint tapeter. I retrostil är en ljusgrön garderob eller samma soffa lämplig..

Hus på landet i myntfärg

Den klassiska interiören i mintfärg gör rummet ljust, mysigt och rymligt

Vardagsrum i klassisk stil i mynttoner

Massiva myntväggar matchar perfekt med gipsstuck och högt i tak

Det grönaktiga färgschemat introducerades i interiören under de senaste århundradena. Kombinationen av denna ton med choklad hjälper till att skapa en klassisk komposition, retrobilder uppstår från mintrosa alternativ, mint-lila används ofta i provence, vitmyntkombinationer skapar marina accenter som påminner om avkoppling och trevliga stunder.

Kombinationen med rött är extraordinär, där den tilldelas en sekundär roll. Blommor på tapeten, en vas, en bild, en pläd kan vara röd. Kombinationer av mynta med blått eller grönt finns i flerfärgade interiörer. De hjälper till att fylla ett stort rum, gör inredningen mer varierad och rikare..

Vardagsrumsdesign i mynttoner med röda accenter

Röda accenter i en lugn myntinredning

Modernt kök i nautisk stil med myntmöbler

En cool pastellpalett av mynta, blå och turkos är väl lämpad för en nautisk köksinredning

Du kan experimentera och införa föremål med fast orange färg i inredningen. En persikamatta, varma lampor hjälper till med ett glädjande uppvaknande i sovrummet, de kan användas för att dekorera en plantskola. Grå-mynta-kombinationen ser modern ut. Detta roliga alternativ till återhållsamma gråvita eller svartvita duetter är efterfrågad på hotell, moderna kontor.

Fler och fler människor försöker utrusta en lägenhet så att den är psykologiskt bekväm, därför tänker de noga över färginnehållet och funktionen hos möbler och inredningsartiklar. Det är inte för ingenting som mint tar sin rättmätiga plats i utformningen av lokaler. Detta underlättas av färgens psykologiska egenskaper, kompatibilitet med andra toner, möjligheten att avsluta alla rum.

Myntfärgade soffor i vardagsrummet

En lyckad kombination av tre nyanser av mynta på en matta och två soffor

Om du är en fan av pastelldekoration, medan du är glad att titta på gröna och blå saker, tänk på myntinredningen – den är modern, praktisk och stör sällan på grund av egenskapen att vara perfekt kombinerad med olika tillbehör..

Videogranskning av köket i mintfärg

Foto av mintfärg i interiören

Loftstil vardagsrumsdesign i mintfärger Ljust sovrum med myntväggar Inredning med mintfärg Kombinationen av mynta och brunt i sovrummets inre Målningar på väggen av mintblommor Rosa, brun och olivolja på bakgrunden av myntväggar Väggskiva i mintfärg Glansig yta på parkettgolv med mintfärg Trappa med myntsteg i ett privat hus Myntfärgade kuddar i vardagsrumsinredningen Myntfärg i badrumsdekoration Vit inredning på bakgrunden av en myntvägg Mysig sovrumsinredning i mintnyanser Måla väggarna i mintfärg i barnkammaren för ett barn Mynttextilier i vardagsrumsinredningen Myntväggar i ett modernt vardagsrum Dekorera med levande växter insidan av ett rum i mintfärg Klädda möbler i mintfärg i vardagsrummets inre Mintklädda soffor i modernt vardagsrum Mintgardiner och en lila fåtölj i ett lanthusrum Plats för en nyfödd i mintfärger Möbeluppsättning i mintfärg i korridoren Väggarna i vardagsrummet är mintfärgade och gipsstuck Kombinationen av mintfärg med andra nyanser i vardagsrummets inre Mint och vitt i målningen av väggarna i vardagsrummet Köksmöbler med myntfasader i det inre av vardagsrummet Kombinationen av mintnyanser med bruna toner i dekorationen av sovrummet Myntat badrum Dekor nautiska väggdekorationer mintfärg Gul på bakgrunden av myntväggarna i vardagsrummet Kombination av myntfärg med möbler. rotting Myntfärgad köksö i ett lanthus Kombination av mynta och vitt med brunt Myntfärg i inredningen av ett rum i rustik stil Myntvägg bakom sänggaveln Myntfärgade möbler i sovrummet i ett trähus Ljust sovrum med panoramafönster i mintnyanser Vitt överkast och myntkuddar i det inre av sovrummet Gula och myntfärger i sovrumsinredningen Barnrum i mintfärg Mintgolv i plantskolan Mint tak och trägolv Öppen tegelsten och mintfärgade stolar Myntfärgade garderober och en spegel i sovrummet Minttextilgardiner i barnrummet Modernt kök med myntfärg Nyanser av mynta i det moderna köket Myntfärg i klassisk vardagsstil Övervägande av myntfärg i det inre av rummet Myntfronter på köksuppsättningens nedre skåp

Previous Post
Metallhylle for sko i gangen – standarden for orden, med vekt på den klassiske interiøret
Next Post
كيفية تزيين الرواق بشكل صحيح بأسلوب حديث