15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Medelhavsstil i inredning

Under renoveringen är det mycket viktigt att välja rätt design så att det tilltalar ägaren och det är trevligt för honom att vara i rummet. Fel stil kan förstöra en bra layout och göra interiören smaklös och till och med tråkig..

Alla har naturligtvis olika smaker, och det är omöjligt att säga entydigt vilken design som ska användas i interiören. Därför föreslår vi att överväga olika designalternativ. Om du är en glad person, älskar ledigt utrymme och mycket ljus, bör du definitivt uppmärksamma medelhavsstilen i interiören..

ljus inredning i medelhavsstil

Ljus design av ett rum i medelhavsstil

ovanlig vardagsrumsinredning i medelhavsstil

Lägenhet interiör i medelhavsstil

vacker lägenhetdesign i medelhavsstil

Modern rumsdesign i medelhavsstil

Accenter

Huvuddragen är enkelhet och lätthet. Rummen i denna stil är rymliga och ljusa, de har inte komplicerade idéer, skrymmande möbler och tunga färger. De är bokstavligen mättade med solen, salt luft och grönska i kustländerna i Grekland och Spanien – förfäderna till denna trend. Det grundläggande begreppet lakonism och bekvämlighet observeras i allt: möbler, färger, dekorationer..

Det finns två huvudriktningar, grekiska och spanska, beroende på föregångarens land. De stöder den allmänna idén och konceptet, men skiljer sig väsentligt från varandra..

Greklands strömmar

Denna typ utmärks av användning av kalla klara toner. Ofta är grunden vit, hela spektret av blått och blått, ljusgult, citron. Det kännetecknas av att de växlar i en viss ordning. Den är baserad på två färger. Kombinationen av vitt och blått är särskilt viktigt. För den grekiska Medelhavstrenden är användningen av blå och vita ränder i inredningen betydande, eftersom det också är prydnaden för landets främsta skatt – flaggan. Denna kombination är också associerad med västar, vilket för den närmare havet.

ljus inredning av rummet i medelhavsstil

Medelhavsstil i det inre av rummet

original vardagsrumsinredning i medelhavsstil

Chic lägenhet design i medelhavsstil

Vad gäller inredningen? I den här bilden ligger tyngdpunkten på enkelhet, bekvämlighet och mycket ledigt utrymme. Därför väljs möblerna i den enklaste möjliga designen, eftersom de ska fungera som komfort..

Ett särdrag är uppmärksamheten på detaljer. För “grekland” kännetecknas av fläckar av ljusrosa eller röda smycken. Till exempel fungerar gåvor av flora eller en kudde av den i sådana färger som ljusa accenter. Svarta detaljer finns också. Det kan vara keramiska rätter, en ram eller andra tillbehör.

Till badrummet, välj keramiska plattor i gröna eller blå toner. Gott om öppet utrymme inomhus och blommönster uppmuntras..

I allmänhet gör de grekiska anteckningarna i interiören rummet fräscht, rymligt och ljust, och alla små saker är utformade för att tjäna för komfort..

original lägenhet design i medelhavsstil

Ljus design av ett rum i medelhavsstil

ljus sovrum interiör i medelhavsstil

Lägenhet interiör i medelhavsstil

vacker design i medelhavsstil

Modern rumsdesign i medelhavsstil

Italienska influenser

Den italienska medelhavsstilen skiljer sig något från den grekiska motsvarigheten. Den använder bara varma färger utformade för att skapa en mysig och mild atmosfär i rummet. Alla nyanser av brunt, guld, oliv, gult, orange är välkomna. Ett särdrag är tegelverket, som i kombination med en känslig bakgrund skapar en speciell komfort. Detta element påminner om loftstilen, som också kännetecknas av enkelhet. Den förra har dock mer sofistikering. Ofta installeras en öppen spis med tegel, vilket ger lägenheten en speciell värme och skapar komfort.

Liksom i den föregående uppmuntrar det närvaron av en stor mängd textilier. Endast i detta fall observerar vi ett annat färgschema. Vita eller olivkuddar med ett guld, svart eller gult mönster kommer att göra..

Möbler i denna subtyp köps ofta smidda eller snidade med mönster och intressant design. Hantverk välkomnas. Olika detaljer – mosaik, målning, alla typer av tillbehör, ljusstakar, statyetter – är också gjorda i handgjord teknik. Trots att vissa element är massiva gör de inte bilden tung och ger till och med en speciell aristokrati, som kombineras med enkelhet i resten av designen.

Stora fönster är också en speciell touch. Detta gör rummet så ljust som möjligt och expanderar det visuellt. De är ofta inramade med snidade ramar och stora fönsterbrädor i trä..

Intressant! I italiensk design är det absolut nödvändigt att använda fönster även i badrummet, eller att göra en imitation av en fönsteröppning.

Det kännetecknas av en kombination av många detaljer och varma färger skapar en otroligt mysig atmosfär. Trots det stora antalet olika kombinationer utmärks det fortfarande av enkelhet och komfort, som uppfyller de grundläggande förutsättningarna för medelhavsstilen i allmänhet.

ovanlig vardagsrumsinredning i medelhavsstil

Medelhavsstil i det inre av rummet

vacker sovrumsinredning i medelhavsstil

Chic lägenhet design i medelhavsstil

Vi dekorerar olika delar av huset

Medelhavets inre i varje rum, samtidigt som det stöder den allmänna idén, kommer fortfarande att vara annorlunda och ha sina egna egenskaper. Du kan underhålla lägenheten helt i en av typerna. Men om du ännu inte har bestämt dig för vart du vill gå, i “förfinat Italien” eller “rymligt och fräscht Grekland”, kan du kombinera dem. Användningen av element av olika trender inom samma rum blir något olämplig, men du kan enkelt skapa en unik design genom att välja olika typer av stil för varje rum..

Hur man fortsätter? Efter en enkel instruktion kan du enkelt bestämma vad du ska använda, vilka åtgärder du ska vidta för att skapa utformningen av dina drömmar..

  • Bestäm först vilken typ av rum du vill se, rymligt och ljust eller mörkt och bekvämt..
  • Välj sedan en färgpalett (bestäm vilken typ den motsvarar).
  • Välj möbler (mer massiva eller enkla och bekväma).

Dessa data hjälper dig att bestämma vilket alternativ du ska välja. Därefter går vi direkt till arrangemanget av olika utrymmen.

ovanlig design av en lägenhet i medelhavsstil

Ljus design av ett rum i medelhavsstil

ursprunglig design av rummet i medelhavsstil

Lägenhet interiör i medelhavsstil

ljus vardagsrumsinredning i medelhavsstil

Modern rumsdesign i medelhavsstil

Sovrum

För och dekorera sovrummet är en varm bakgrund lämplig, vilket innebär att det blir mer lämpligt att tillgripa italiensk stil. Mjuka nyanser främjar avslappning och fullständig vila.

Var försiktig! Använd inte mycket brunt. Det anses vara depressivt och påverkar i överskott det psykologiska tillståndet negativt..

Obligatorisk bakgrund i Medelhavsstil är vit. I sovrummet kan den kombineras med beige, persika och andra pastellfärger..

Detaljer i svarta färger (figurer, fotoramar, etc.) kommer att vara ett bra tillägg. En massiv snidad säng kommer att betona designen.

Vardagsrum

Om vardagsrummet är litet, kommer ljusa nyanser att expandera det visuellt. I det här fallet är det bättre att föredra den grekiska riktningen och uppfylla den enligt alla reglerna för Medelhavet..

Möbler ska vara så enkla och bekväma som möjligt, men samtidigt känsliga och raffinerade. Ett vitt snittat bord och stolar fungerar bra. En soffa av samma färg med många tillbehör kommer att komplettera bilden (det är bättre att ta hela sortimentet av blått som grund). Väggarna kan göras i ljusblå nyanser, dekorerade med mönster av marin- eller växtorientering. Det återstår att fokusera på alla ljusröda eller rosa detaljer (prydnad på väggen, blommor, etc.), och ett delikat, rymligt och sofistikerat drömvardagsrum är klart.

ljus inredning av lägenheten i medelhavsstil

Medelhavsstil i det inre av rummet

ovanlig sovrumsdesign i medelhavsstil

Chic lägenhet design i medelhavsstil

Om du vill göra det varmt, mysigt och samlas på kvällarna med din familj vid spisen, använd italienska trender i ditt vardagsrums interiör. I det här fallet måste du plocka upp en massiv ristad soffa, även dekorera den med ett stort antal kuddar som har en oliv, guld, brun färg.

Tegelverk eller dess imitation är lämplig för väggdekoration. Placera sedan en öppen spis i den här väggen. Lägg olika dekorativa föremål som du väljer med svart färg på mantelbrickan.

Ett bra tillägg skulle vara en bred fönsterbräda, utrustad som en soffa med vackra kuddar. Lägg också ut fönsteröppningen med dekorativa tegelstenar i enlighet med väggen. Ett sådant rum kommer att vara väldigt mysigt och skapa en varm atmosfär.

Badrum

Ett medelhavsinspirerat badrum kommer att vara rymligt, ljust och känsligt samtidigt. En bra bas kommer att vara gröna eller blå kakel med blommönster. Ett stort badkar, som vanligtvis installeras i mitten, kommer att komplettera det. Handfatet görs bäst i form av en skål av granit eller natursten..

lägenhetens ursprungliga inredning i medelhavsstil

Ljus design av ett rum i medelhavsstil

vacker vardagsrumsdesign i medelhavsstil

Lägenhet interiör i medelhavsstil

vacker rumsinredning i medelhavsstil

Modern rumsdesign i medelhavsstil

Kök

För köket passar den italienska stilen bäst. Den är gjord på ett varmt sätt, vilket har en gynnsam effekt på aptiten..

Viktig! Man tror att kalla toner, särskilt blå, avskräcker aptiten, så det rekommenderas inte att göra köket i dessa färger, vilket är typiskt för den grekiska versionen..

En uppsättning för köket måste väljas i beige, gul, persika. Det är bättre att välja mörkare nyanser av de föreslagna färgerna. Du kan välja ett köksset med en skaveffekt, vilket ger det ett gammaldags sofistikerat utseende..

Det kan finnas många små saker i köket, vilket väl kommer att betona denna riktning. Det kan vara alla slags dekorativa rätter, burkar, handgjorda godisskålar.

ovanlig sovrumsinredning i medelhavsstil

Medelhavsstil i det inre av rummet

ljus lägenhet design i medelhavsstil

Chic lägenhet design i medelhavsstil

Loggia

När du väljer alternativ för en loggia måste du först bestämma vilken funktion den ska utföra. Om den är avsedd för varma vänliga eller romantiska sammankomster, är det bättre att föredra den italienska stilen..

I det här fallet kan du välja en låg soffa i brun färg, handgjorda korgstolar är ljusare i ton eller något. Dekorera alla möbler med kuddar. Ordna belysning för att skapa en romantisk atmosfär. Det ska vara ett mjukt ljus, du kan plocka upp ljusformade glödlampor. Mysig inredning för trevliga sammankomster är redo.

Om loggian har en vacker fräsch utsikt från fönstret och är avsedd för avkoppling på dagtid kan du använda den grekiska designen. För att göra detta måste du välja inte särskilt mörka nyanser av grönt, blått, blått, etc. Som möbler väljer du en vit ottoman eller en gunga, där det kommer att vara bekvämt att sova, koppla av och till och med arbeta.

Ljus design av ett rum i medelhavsstil

ljus vardagsrumsdesign i medelhavsstil

Lägenhet interiör i medelhavsstil

ljus inredning i rummet i medelhavsstil

Modern rumsdesign i medelhavsstil

Du kan dekorera en sådan interiör med ett överflöd av kuddar och olika tillbehör i medelhavsstil (dekorativt ankare eller ratt). Komplettera utseendet med en ljus accent som en korg med röda blommor, och en ljus rymlig loggia är klar.

Och en förutsättning för varje rum är närvaron av stora fönster. Även i badrummet måste du efterlikna ett fönster eller bygga ett riktigt och välja gardiner för det..

vacker rumsinredning i medelhavsstil

Medelhavsstil i det inre av rummet

ovanlig vardagsrumsdesign i medelhavsstil

Chic lägenhet design i medelhavsstil

Huvudidén

De betraktade typerna av Medelhavsriktningen är väldigt olika, men de är mättade med en gemensam idé. När du arrangerar utrymmet kan du kombinera olika idéer, tillämpa delar av olika typer, förkroppsligar allt du tänker på, men respekterar flödets huvudidé. Här är dess grundläggande principer:

  • enkelhet och lätthet i allt;
  • användningen av en stor mängd textilier (kuddar, överkast);
  • en betoning på små saker som är gjorda i en kontrasterande ton med huvudfärgen;
  • tillgänglighet av handgjorda föremål;
  • stora fönster;
  • mycket ledigt utrymme.

Med dessa grundläggande regler i åtanke och efterlevnad av dem, samt med hjälp av de tips och exempel som beskrivs ovan, kommer du att kunna skapa ditt drömrum med medelhavsstil i interiören..

Video: Medelhavsdesign

50 foton av inredningsidéer i medelhavsstil:

originalinredning av lägenheten i foto i medelhavsstil ljus sovrum design i medelhavsstil bild ovanligt inredning vardagsrum i medelhavsstil bild ljus design av ett rum i ett foto i medelhavsstil vacker interiör i en lägenhet i medelhavsstil vacker rumsinredning i foto i medelhavsstil ljus bild i medelhavsstil sovrum original vardagsrumsinredning i foto i medelhavsstil ljus vardagsrumsinredning i foto i medelhavsstil ovanlig inredning i en lägenhet i medelhavsstil ljus rumsinredning i bild i medelhavsstil ovanlig sovrumsdesign i foto i medelhavsstil vacker sovrumsinredning i medelhavsstilbild original design av lägenheten i medelhavsstil foto ljus inredning i rummet i medelhavsstilbild vacker interiör i en lägenhet i medelhavsstil foto original medelhavsstil vardagsrum inredning bild ljus design av ett vardagsrum i ett foto i medelhavsstil original inredning i medelhavsstil sovrum ljus rumsinredning i medelhavsstilbild ovanlig design av en lägenhet i medelhavsstil foto vackert medelhavsstil lägenhet design foto ljus medelhavsstil sovrum inredning bild ljusa interiör rum i medelhavsstil bild vacker medelhavsstil lägenhet design bild ljus sovrum interiör i foto i medelhavsstil vacker medelhavsstil vardagsrum inredning bild ljus lägenhet design i medelhavsstil foto original bild i medelhavsstil ljus rumsinredning i foto i medelhavsstil ovanlig lägenhet design i medelhavsstil bild vacker vardagsrumsdesign i foto i medelhavsstil original bild i sovrum med medelhavsstil ljus lägenhet design i medelhavsstil foto ljusa interiör vardagsrum i medelhavsstil bild original foto i medelhavsstil ljus inredning av en lägenhet i medelhavsstil foto vacker sovrumsdesign i foto i medelhavsstil ovanlig inredning i ett rum i medelhavsstil ovanlig inredning av en lägenhet i medelhavsstil ljus vardagsrumsinredning i foto i medelhavsstil ljus medelhavsstil vardagsrum inredning bild ljus inredning i en lägenhet i medelhavsstil original foto i sovrummet i medelhavsstil vacker rumsdesignbild i medelhavsstil ovanlig rumsinredning i foto i medelhavsstil

Previous Post
Engelsk stil i inredningen: tips, foton
Next Post
Mini kuchyně pro malé byty fotografie a nápady