15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klassisk stil i interiören, hur är det?

Att döma av översättningen av ordet “classicus” från latin är klassikerna en standard att se upp till. Och man kan inte annat än hålla med om detta. Hur många år har gått sedan kanonerna i den klassiska interiören uppfanns, och de förblir relevanta för denna dag. Men termen har en annan betydelse – traditionell. På grund av sin skönhet och organiska natur är designen, som har klarat tidens test, fortfarande en av de mest efterfrågade i moderna interiörer..

Klassisk inredning i ett modernt vardagsrum i ett privat hus

Klassiker i en modern inredning är något som aldrig tappar sin relevans och inte blir uttråkad

Klassiker är olika

Om designern har till uppgift att inreda en lägenhet eller ett rum i klassisk stil, måste han förklara vilken typ av rumsinredning som krävs. När allt kommer omkring är klassiska interiörer olika. Formens utformning påverkades av många faktorer under utvecklingen. Därför kan klassikerna vara olika.

 1. Antik. På 1700 -talet återupplivades intresset för det antika Rom och Greklands konst. Klassikerna i inredningen har absorberat många element från dessa gamla kulturer – strikt symmetri och geometri, idealiska proportioner, ljusa färger, rymliga och höga rum. En hel trend inom konsten kallad klassicism växte fram..

  Foto av interiören i ett klassiskt vardagsrum i antik stil

  Antiken i det inre av den klassiska stilen

 2. Med element i barock, rokoko och imperium. Alla dessa stilar har satt sin prägel på den klassiska stilen. Därför utarbetade kandelabrar, frodig inredning, pittoreska gobelänger och andra lyxartiklar.

  Vardagsrumsdesign med barockelement

  Barock lyx i ett klassiskt vardagsrum

 3. Multinationellt. Varje land i Europa tolkade begreppet klassiker på sitt eget sätt och förde in sin egen nationella anda. Därför kommer de franska klassikerna att skilja sig från italienska, engelska eller ryska.

  Vardagsrumsinredning i ett modernt hus i engelsk stil

  Engelsk stil i ett modernt vardagsrum

 4. Modern. Den klassiska stilen i inredningen går aldrig ur tiden. Tvärtom, han försöker hänga med i tiden. Tydlig symmetri, lugn färgpalett, strävan efter minimalism, enkel och elegant fyllning av utrymmet är de grundläggande teknikerna som finns i en modern klassisk inredning..

  Interiören i ett klassiskt vardagsrum i modern design

  Moderna klassiker i vardagsrummet

Huvuddragen och kanonerna i den klassiska stilen

Trots all variation har den klassiska stilen i inredningen gemensamma funktioner för alla sorter..

 • Underordnad symmetri. Grunden för skapandet av denna stil var de antika grekiska och romerska arkitektoniska reglerna. I antiken lade de stor vikt vid geometri och strukturell harmoni. Därför är symmetri grunden för grunden, som måste vara närvarande i utformningen av en sådan plan..
 • Huvudaxel. En klassisk inredning är framför allt idealiska proportioner. Den centrala axeln hjälper till att skapa dem. Huvudkompositionen bildas runt den. Axeln kan placeras i mitten av rummet om den är rymlig. Eller vara i hörnet av ett rum med små kvadratmeter.
 • Sfärer och halvklot. Fyrkanten och rektangeln är de former som klassikern håller sig till. Men det finns ytterligare en konfiguration som spelar en lika viktig roll – sfären. Bågar, halvcirkelformade kurvor i den övre delen av fönstren, pelare – utan dem är det redan svårt att föreställa sig en urklassisk inredning.
 • Riklig inredning. Oftast förknippas klassikerna med rik dekoration och en massa lyxiga detaljer. Bland dem finns stuckaturlister i taket, snidade möbler, textilier broderade med gyllene trådar..
 • Allvarlighetsgrad. Till skillnad från den barocka överflödet finns det också en mer måttlig design. I moderna interiörer blir klassiker alltmer asketiska. Taklister ersätts med mer diskreta lister. Färgerna är övervägande ljusa. Utrymmet blir mer praktiskt, det är befriat från onödiga detaljer och onödig inredning.
 • Naturliga material. En sann klassiker tolererar inte spånskiva, fiberboard, MDF eller plast. Endast dyra och högkvalitativa trä- eller stenfinisher är acceptabla. Ädelmetaller och marmor används ofta. Golvet är täckt med parkett av dyra träslag. Inredningen är inte heller billigare – dyra textilier, kristallkronor, mattor i naturlig ull.
 • Nationella drag. Interiörens klassiska stil ska återspegla smaken i det land som det lånades från. Till exempel är engelska klassiker återhållsamma och lakoniska, medan franska klassiker är pretentiösa och pompösa..

Design av en matplats i ett klassiskt kök-vardagsrum

Klassikern är lämplig för vardagsrummet och sovrummet, för korridoren och hallen, för köket och arbetsrummet

Matborddukning i köket i klassisk stil

Klassiska interiörer kommer inte billigt men väl värt besväret

Karaktäristiskt färgschema

Det finns inga kontrasterande färger i den klassiska stilen. Endast varma färger används. Mestadels taget från en palett av pastellfärger..

Mest typiska toner:

 1. Persika.
 2. Oliv.
 3. Beige.
 4. Terrakotta.
 5. Honung.
 6. Sand.

Köksinredning i pastellfärger

Ljusa pastellfärger ger mjukhet till interiören

Användningen av svart i det inre av ett klassiskt vardagsrum

Mörka färger används bäst för accenter och avgränsningsområden.

Så att atmosfären inte blir till en monoton och tråkig symfoni späds den ut med mer mättade färgnoter. För att göra detta, använd djupa toner av choklad, kaffe, bärnsten eller gör designen mer mättad genom att lägga till mörkgröna färger. Rummet ser fördelaktigt ut om de ljusa färgerna kompletteras med mörkgrå fläckar. Klassikerna i interiören kommer att låta på ett nytt sätt om du uppdaterar dem med indigo -färg. För att skapa effekten av aristokratisk glans och lyx används förgyllning.

Klassiska möbler

Man tror att de bästa möblerna i klassisk stil är gjorda av italienska hantverkare. Även om andra globala tillverkare alltid kan erbjuda ett brett utbud av produkter av denna typ. Sådana möbler är ju alltid efterfrågade på grund av sin eleganta design. Dess utseende ändras beroende på stil. Om det finns rokoko -element, kommer benen på bord, stolar och fåtöljer att vara böjda. Och påverkan av empirestilen märks i den förgyllda inredningen..

Skåp i klassisk stil i vardagsrummet

Möbler i klassisk stil tar mycket plats, så rummet ska vara tillräckligt rymligt

Skänk i klassisk stil för ett sovrum

Individuella möbler i klassisk design kan skapa en lyxig atmosfär.

Men sådana möbler har gemensamma särdrag:

 • användning av naturmaterial;
 • oklanderlig kvalitet;
 • högt pris.

Naturligtvis kan ett sådant förvärv slå rejält i fickan. Men kostnaderna kommer att betala sig med ränta, eftersom headset av äkta trä:

 • hållbar;
 • tappa aldrig sin relevans;
 • ser elegant ut.

Klassiker i sovrummet

Förmodligen finns det ingen bättre stil för sovrummet än den klassiska. Designens elegans och måttliga färger skapar idealiska möjligheter för fullständig avkoppling och föryngring. Därför är galna designexperiment med ett överflöd av färger och obalanser knappast lämpliga för ett sovrum. Ett inte alltför pompöst projekt i rummet kommer att se mer fördelaktigt ut, men med en antydan till adel och välbefinnande.

Pastelltextil i dekorationen av ett klassiskt sovrum

En blygsam antydan till rikedom och adels triumf är lämplig i sovrummet.

Klassisk sovrumsinredning i ljusa färger

Golv- och bordsvaser med levande växter eller blommor kommer att vara ett bra komplement till sovrumsinredningen.

Man måste komma ihåg att lugn, tystnad och lugn ska härska i sovrummet. Endast i en sådan atmosfär blir det möjligt att glömma dagens bekymmer och vila ordentligt. Om rummet tillåter kan designen kompletteras med kolumner. Sovrummet blir mycket mer bekvämt om du klistrar över väggarna med tapeter i pastellfärger..

Klassisk sovrumsinredning i ljusa nyanser

Sovrummets allmänna atmosfär bör främja en bekväm vila och skydda mot vardagens liv och rörelse

De mest optimala färgpaletten:

 • beige;
 • lavendel;
 • himmelsblå;
 • pistasch;
 • mossgrön färg;
 • blek turkos.

Klassiskt sovrum i känsliga krämfärger

Företräde i färgdesign ges ädla toner

Den perfekta golvfinishen är träparkett. Möbler måste följa stilens kanoner – naturmaterial, rundade ryggar och sänggavlar, mjuka färger, dyra naturliga klädsel. Det råder fullständig harmoni i konstellationen, inget kaos och asymmetri.

Klassiker i vardagsrummet: hur man självständigt ordnar ett rum i klassisk stil?

Ofta är layouterna på standardlägenheter så små att det inte är så lätt att skapa en autentisk design i klassisk stil. Vi måste tillgripa olika styliseringstekniker. Ägarna till rymliga bostäder har mer tur. Dimensionella lägenheter är idealiska för utförandet av design i enlighet med alla regler och principer.

Ljuskrona i klassisk stil på taket i vardagsrummet

För central belysning av ett rum i klassisk stil används kristallkronor oftast.

Vägg, tak och golvdekor

Väggarna måste vara jämna. Deras yta måste vara helt plan. För dekoration kan du använda olika material – tapeter, gips, specialtyg. Om volymen i rummet tillåter, är det bättre att göra väggarna texturerade. För detta används detaljer om geometriska former – gipsbasreliefer, rosetter, lister. Men i små rum är det viktigt att inte bli för lockad av en sådan inredning. Det tar mycket plats.

Väggdekoration av vardagsrummet med tapeter i klassisk stil

Bakgrunden ska vara vanlig och ha en mjuk konsistens.

Taket är också jämnt innan finish. Ett takutrymme är ett bra ställe att dekorera ett rum. Stucklister, gränser med mönster, gesimser, fresker, pilaster är välkomna. Takfärg – vit, mjölkaktig eller elfenben. Godtagbara alternativ är frostig frost, pastellfärger av en gul palett.

Golvet, enligt genrens lag, är tillverkat av trä eller polerad marmor. Även om marmorgolv sällan används på grund av dess opraktikitet och höga kostnad.

Möbler och textilier

Trämöbler av hög kvalitet väljs. Det är känt för sin högryggade komfort. Hennes utseende förtjänar inte mindre respekt. Beroende på eran kan den överdådigt dekoreras med sniderier, patina eller tillverkas i ett mer återhållsamt format. Filtar krävs inte. De kommer att täcka all lyx med klädsel. Ofta blir textilbeläggningen av möbler en prydnad inte bara i soffor och fåtöljer, utan i hela rummet. Gyllene broderier, gobelänger med växtmotiv och frodiga blommor bildar en vacker komposition som talar om ägarens välstånd.

Klädda möbler i det inre av ett klassiskt vardagsrum

Möblerna i vardagsrummet är utvalda massiva, av naturmaterial, med inlägg och snidning

Gardiner i klassisk stil i vardagsrummet i ett lanthus

Gardiner – breda och långa, kan kantas eller på strumpeband

Textilier kompletterar utseendet. Den ska vara status och effektiv, gjord av flytande, tunga tyger, vackert draperad. Tidigare valdes djupa, rika nyanser av körsbär, lila, blått för honom. Idag har preferenser skiftat mot ljusa färger. Gardiner är ett oumbärligt inslag i inredningen. De läggs ofta i öglor med stora tofsar, dekorerade med lambrequins, veck.

Inredningsdetaljer

Stora speglar i ramar med förgyllning, dekorerade med smycken från det gamla förflutna, hjälper till att komplettera bilden. Det skulle vara trevligt att utrusta vardagsrummet med en riktig eller dekorativ öppen spis. Antikviteter spelar en viktig roll – antika klockor, statyetter, målningar i förgyllda ramar, målade porslin eller kristallvaser. Men du måste vara försiktig med dessa inre nyanser. De kan helt absorbera utrymmet i rummet, vilket gör det för pretentiöst, smaklöst och obekvämt. Det är bättre att späda ut besparingarna i designen med ett eller två föremål av barock lyx..

Ädel design för köket

Ett kök i klassisk stil handlar om komfort, stil och en festlig atmosfär. Vid utformningen av köket enligt klassikerna gäller samma lagar som för andra rum. Det enda du bör tänka på är funktionalitet. Detta är huvudvillkoret för rummet där maten tillagas, mat lagras, diskar tvättas och i vissa fall hålls luncher och middagar. Därför är det bättre att beställa möbler i förväg, i vilka det går att bygga in all utrustning..

Köksinredning i klassisk stil med en uppsättning naturligt trä

Klassisk köksuppsättning ser bra ut på grund av användningen av naturligt trä

Bardisk och stolar i klassisk design

Ett klassiskt kök ska i första hand vara funktionellt, men det är bättre att dölja tekniken “bakom en lyxskärm”

En matta på ett parkettgolv i ett klassiskt designkök

Måttligt festlig och samtidigt mysig atmosfär i köket betonar husets ägare utsökta smak

Överflödet av skåp och lådor kommer också att vara ett plus – de rymmer alla rätter och köksredskap. En delikat, icke -irriterande väggpalett, mysig parkett på golvet, en fashionabel uppsättning med en marmorplatta, broderade textilier – allt detta kommer att ge köket en unik nåd och högtidlighet..

Neoklassicism – en ny blick på klassikerna i moderna interiörer

En klassisk inredning i modern design – det här är nyklassicism. Denna design kombinerar etablerade traditioner och nya idéer. Element i klassikerna ska vara tydligt synliga i ett rum, som harmoniskt kombineras med originella och icke-standardiserade lösningar..

Vitt vardagsrum i stil med modern nyklassicism

Moderna föremål och material används i den neoklassiska inredningen

Sovrumsdekoration av ett privat hus i nyklassicistisk stil

Den använder också traditionella klassiska element – bågar, pilaster och pelare.

Det finns flera tecken som du kan avgöra att framför dig är ett neoklassiskt rum..

 • Inget extra. Det finns inget överflöd av inredning, utrymmet är inte trångt med möbler, är inte laddat med något onödigt.
 • Måttliga toner. Färgschemat utan fängslande nyanser är nära de mjukaste, naturliga kombinationerna.
 • Proportioner och uppmätta linjer. Allt utrymme är underkastat geometrins lagar. Ingen asymmetri, bara väldefinierad harmoni.

Stolar med beige klädsel i vardagsrummet i nyklassicistisk stil

Till skillnad från de vanliga klassikerna finns det ingen onödig hög kostnad och prickig elegans.

Närvaron av referensklassikerna är en förutsättning. Stucko eller pelare, speglar eller klassiska möbler kommer att göra. Något urklassiskt måste säkert synas i rummets design. Det är inte för ingenting som stilen kallas neoklassisk..

Video: en översikt över det inre av ett hus i klassisk stil

Foto: inredningsalternativ i klassisk stil

Snyggt sängbord i ett klassiskt sovrum Sovrum i grått i ett lanthus Möbler med naturtyg i vardagsrummet i ett privat hus Eldstad i det inre av vardagsrummet i ett lanthus Vardagsrumsinredning med färska blommor Färgglad matta på vardagsrumsgolvet Dekorera väggen ovanför soffan med en målning Klassisk modern vardagsrumsinredning Mörka möbler i vardagsrummet i ett privat hus Klassiskt snidat sidobord Svart soffbord i massivt trä Guldfärger i vardagsrummets inre Öppen spis i trä i vardagsrummet Stolar i engelsk stil med klädsel i naturligt tyg Blå nyanser i vardagsrummets inre Bänkskivor i marmor Interiör i ett litet vardagsrum i en stadslägenhet Klädda möbler i vardagsrummet i ett privat hus Orange i ett klassiskt vardagsrum Tapet på väggen i vardagsrummet i klassisk stil Mörk inredning i klassisk design Balkong i lobbyn i ett privat hus Vardagsrumsdekoration i klassisk stil Mörka färger i vardagsrumsdesign i klassisk stil Svarta möbler i det inre av vardagsrummet Modern vardagsrumsinredning i klassicismstil Användningen av papperstapeter i inredningen Belysning i ett klassiskt lantligt sovrum Mörkt vardagsrum i stil med klassicism Starkt ljus i sovrum i klassisk stil Lätt kök i klassisk stil Färgglada textilier i designen av ett klassiskt sovrum Färska blommor i att dekorera köket i ett privat hus Kristallkronor för kök-vardagsrumsbelysning Mörkt trägolv i vardagsrumsdesignen Tapet med ett växttryck på vägg i sovrummet Antika pelare i det inre av vardagsrummet Lister på garderober i makarnas sovrum Kontrasterande kombination av svarta och vita färger i interiören Vackert soffbord i klassisk design Klassisk vardagsrumsdesign i pastellfärger Ljusa accenter i designen av en klassisk inredning Trä i det inre av ett klassiskt vardagsrum Vardagsrum i ett lanthus med högt i tak Dekorera sänggavel i stil med klassicism Hörnsoffa i vardagsrum i klassisk stil Lampor på sängbord i sovrum i klassisk stil Belysning i ett modernt vardagsrum i klassisk stil Interiör i ett klassiskt vardagsrum i europeisk stil Avlastningstak i stil med klassicism

Previous Post
Caracteristicile designului bucătăriei în Hrușciov
Next Post
Úložné systémy pro kuchyň: typy, funkce, užitečné tipy