15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristicile designului bucătăriei în Hrușciov

Bucătăria este considerată o cameră importantă, care necesită o atenție specială renovării. Hrușciov se distinge prin suprafața mică a acestei camere. Prin urmare, este important să folosiți metri pătrați cât mai utili. Gândiți-vă cu atenție la designul bucătăriei din Hrușciov, îl puteți transforma radical.

cum să echipezi o bucătărie în Hrușciov

Bucătăria din Hrușciov are o suprafață de doar 5-6 metri pătrați, cu tavane joase.

Idei de design pentru o bucătărie mică în Hrușciov

La proiectarea acestei camere, se recomandă să respectați următoarele recomandări.

  1. Alegeți în avans materialele de finisare și paleta de culori.
  2. Elaborați un proiect pentru localizarea mobilierului și a electrocasnicelor. Ar trebui să fie convenabil să le folosiți, dar acestea nu ar trebui să creeze obstacole în mișcarea în jurul teritoriului..
  3. Decideți tipul și amplasarea iluminatului, alegeți un decor.

amenajarea interioară a bucătăriei Hrușciov

Una dintre cerințele de bază este o lumină bună, suficient de strălucitoare pentru a găti ușor.

Când teritoriul este mic, este important să ne bazăm nu numai pe frumusețe, ci și pe caracterul practic al designului bucătăriilor din Hrușciov.

Reamenajarea bucătăriei din Hrușciov

Reamenajarea ajută la creșterea suprafeței, la schimbarea scopului sau configurației camerei. Cel mai adesea, bucătăria este conectată la camera de zi. Acest lucru se poate face în diferite moduri..

  1. Dacă peretele despărțitor nu este portant, acesta este pur și simplu demolat..
  2. Faceți un arc pentru a crea un pasaj între camere.

bucătărie în Hrușciov

Cu cât bucătăria este mai ușoară în Hrușciov, cu atât pare mai spațioasă.

Dacă camerele au fost conectate, atunci este necesar să se formeze mai multe zone, inclusiv o zonă de lucru și o zonă de luat masa. Pentru zonare, merită să folosiți un ecran, să instalați un contor de bare sau să separați toate materialele de finisare.

Bucătăria poate fi conectată la balcon. Se recomandă preliminar să vă gândiți la retragerea sistemului de încălzire și să izolați geamurile. Asigurați-vă că luați în considerare cu atenție toate detaliile înainte de implementare..

bucătărie în Hrușciov cu balcon

Toate suprafețele trebuie să fie lucrabile. Cu cât sunt utilizate mai eficient, cu atât mai mult spațiu în bucătărie..

Stil interior pentru bucătăria „Hrușciov”

Există mai multe opțiuni de design pentru această cameră. Sunt marcate în tabel.

proiectarea bucătăriei într-un studio

Mobilierul multifuncțional care își schimbă scopul la cererea dvs. este alegerea potrivită pentru bucătăriile mici din Hrușciov.

Stil Descriere
Modern Diferă prin concizie. Practicitatea maximă a elementelor, toate liniile sunt clare. Aparatele de bucătărie trebuie să fie încorporate. Aruncați aragazul standard înlocuindu-l cu o plită. Un pervaz poate continua blatul. Faceți punctul de iluminare. Interiorul are mult metal, sticlă și culori deschise.
Clasic Reflectă luxul, bunul gust al proprietarului casei. Principalele detalii sunt utilizarea unui set realizat din lemn natural cu smalț lăptos. Utilizarea mulajelor din ipsos, scaunelor tapițate cu spătar înalt.
Provence O caracteristică distinctivă este utilizarea culorilor pastelate, a textilelor din țesături naturale, inserții din dantelă, imprimeuri sub formă de flori și modele. O bucătărie mică va fi umplută cu o atmosferă ușoară și proaspătă.
scandinav Diferă într-o abundență de nuanțe deschise. Puteți adăuga alte tonuri, dar puțin și nu prea strălucitoare. Un interior de bucătărie similar în Hrușciov ajută la îmbunătățirea vizuală a acestuia..

Soluții colorate pentru bucătăria din Hrușciov

O etapă importantă în renovare este alegerea paletei. Depinde de modul în care va arăta bucătăria în versiunea finală. Este necesar să nu pară întunecat și înghesuit. Următoarele tonuri sunt potrivite.

  • Alb. El este minunat la reflectarea luminii. Potrivit pentru combinarea cu aproape orice scară, creând contrast. Nu este potrivit pentru pardoseli, zone apropiate de chiuvetă sau blaturi.. 

bucătărie albă în Hrușciov

Mai bine să stați pe pereți, tavan, căști.

  • Umbra din lemn natural. Chiar dacă mobilierul nu este din lemn natural, imitația culorii va crea confort în zona de lucru..

set de lemn în bucătărie

Ajută la adăugarea atmosferei de confort.

  • Galben. Relevant pentru încăperile în care există foarte puțină lumină naturală. Vă va ajuta să umpleți bucătăria cu căldură și să adăugați o dispoziție bună, să scăpați de oboseală.. 

set galben în bucătărie

Folosit ca accent delicios sau ca fundal general.

  • Verde. Perfect pentru un spațiu mic. Poate fi folosit ca culoare de bază sau poate selecta detalii dintr-o paletă similară. 

set de bucatarie verde alb

Se potrivește bine cu gri, roz și portocaliu.

  • Roșu. Diferă în saturație, datorită căreia este capabil să atragă atenția tuturor. Se crede că ajută la creșterea poftei de mâncare. Poate ocupa mult spațiu datorită luminozității sale. Prin urmare, într-o bucătărie mică, este important să utilizați dozat. 

set roșu în bucătăria din Hrușciov

Mai bine să nu faceți roșu ca fundal.

  • Culori pastel. Atunci când este combinat cu alb, puteți obține sensibilitate și ușurință. Potrivit pentru o zonă mică, permițându-i să arate aerisit. Ca o completare, este recomandat să alegeți culori bogate, dar nu strălucitoare, luminoase.

design bucătărie pastelată

Paleta pastelată dă pace, armonie.

Finisaje și materiale pentru bucătărie în Hrușciov

Designul final al unei mici bucătării din Hrușciov depinde de materialele alese pentru decorare. Fiecare site din cameră are propriile recomandări pentru a atinge frumusețea și caracterul practic..

  1. Podea. Cea mai accesibilă soluție este linoleum. Avantajele sale sunt costul redus, aspectul frumos și ușurința de întreținere. Nu utilizați o mulțime de elemente mici care vă atrag atenția. Acest lucru poate reduce vizual zona. Mai bine să renunți la pardoseala laminată. Durata de viață a acestuia va fi redusă semnificativ. Dacă apă fierbinte sau picături de ulei ajung pe ea, suprafața se va deteriora rapid și acoperirea va trebui schimbată..

    gresie pe podeaua bucătăriei

    Dacă doriți să adăugați rafinament, este recomandat să rămâneți pe dale de culoare deschisă..

  2. Pereți. Există posibilitatea formării condensului la suprafață. Prin urmare, acoperirea trebuie aleasă cu smalț hidrofug. Tapetul de vinil lavabil este potrivit. Gresia devine o soluție ecologică. Dar acest lucru poate fi costisitor. O paletă ușoară sau modele mici adaugă volum camerei. Dacă tavanele sunt scăzute, le puteți adăuga înălțimi folosind linii verticale pe podeaua selectată. Pentru o mai bună reflectare a luminii, amplasați oglinzile în jurul perimetrului.

    gresie pe pereții din bucătărie

    Plăcile trebuie să fie lucioase, de dimensiuni medii, fără elemente contrastante.

  3. Tavan. Vă puteți opri la nivelarea suprafeței cu tencuială, apoi acoperiți totul cu vopsea ușoară care este rezistentă la umiditate. Restul opțiunilor de proiectare a tavanului îi vor reduce doar înălțimea..
  4. Textile. Orice țesătură găsită în bucătărie va necesita spălare frecventă. De aceea, se recomandă alegerea produselor din poliester..

    bucătărie în textile khrushchevka

    Avantajul său este capacitatea de a se usca rapid.

Mobilier pentru o bucătărie mică în Hrușciov

Printre principalele piese de mobilier necesare bucătăriei, merită menționat următoarele.

  • Căști. Poate fi din lemn natural sau îl poate imita. Produsul trebuie acoperit cu un lac care îl protejează de umiditate. Poate avea elemente din metal, sticlă sau plastic. Alegeți o nuanță mată întunecată dacă bucătăria este spațioasă. Tonurile luminoase lucioase sunt ideale atunci când spațiul este limitat. Pentru a optimiza spațiul, ar trebui să achiziționați electrocasnice încorporate, apoi să comandați o cască. 

set de lemn în bucătărie

Acest lucru va ajuta la fabricarea cu precizie, în conformitate cu dimensiunile fiecărui dispozitiv..

  • Segment de prânz. Dacă bucătăria este mică, așezarea unei mese complete în ea va deveni o problemă reală. Pentru un apartament studio, de obicei este instalat un ghișeu de bar care îndeplinește mai multe funcții simultan. Dacă spațiul este limitat, se recomandă utilizarea produselor pliabile. O masă pliabilă vă permite să aveți o zonă de luat masa și să nu ocupați mult spațiu. 

prag de masă în bucătărie

Dacă pervazul este larg, poate deveni o masă pentru a mânca..

  • Sistem de stocare. Înainte de a cumpăra o cască, este important să vă gândiți cu atenție unde vor fi amplasate toate lucrurile necesare, cum ar fi vase, ustensile de bucătărie. Puteți economisi spațiu și așeza totul corect prin creșterea înălțimii dulapurilor. Asigurați-vă că utilizați colțurile din cameră.

Design elegant de bucătărie în Hrușciov: sfaturi

Gândirea la interiorul bucătăriei din Hrușciov poate fi complicată din cauza dimensiunii mici caracteristice a spațiilor. Camera rezervată pentru gătit și mâncare este adesea atât de mică încât poate fi dificil să se potrivească chiar și atributele necesare. Puteți rezolva astfel de probleme dacă organizați totul corect. Este important să configurați lumina corect. El poate ascunde imperfecțiunile spațiului și poate prezenta numai avantaje.. 

design ușor de bucătărie în Hrușciov

Adăugați suprafețe oglindite, culori deschise pentru a face bucătăria vizual mai mare, mai proaspătă.

Ce sunt Hrușciov?

Hrușciov diferă în anul în care a fost realizată clădirea, în ceea ce privește numărul de etaje. Poate varia în mărime și în alți parametri. 

bucătărie în fotografia lui Hrușciov

Deseori există mai multe tipuri principale de Hrușciov.

  1. Clădiri cu 5 sau 6 etaje, ridicate la sfârșitul anilor ’50. Tavanul într-o astfel de locuință are o înălțime de 2,5 m. Dimensiunile bucătăriei sunt reduse la 7,6 mp..
  2. Case construite între 1960 și 1965. Clădirile sunt realizate din cărămizi. Înălțimea tavanului este identică cu prima vedere. Dimensiunile bucătăriei sunt ceva mai mici și sunt reduse la 6,2 – 6,5 mp..
  3. Clădiri ridicate între 1965 și 1968. Acestea sunt locuințe de tip panou. Dimensiunile zonei de bucătărie au rămas neschimbate. În plus, au existat probleme legate de izolația termică. Probabil că bucătăria din astfel de case trebuia să fie un loc numai pentru gătit. Alte camere au fost alocate pentru a mânca..

Proiectare bucătărie în Hrușciov cu încălzitor de apă pe gaz

Dacă o bucătărie mică este echipată cu un încălzitor de apă pe gaz, cea mai bună soluție ar fi construirea acesteia într-un dulap suspendat. Ar trebui să se potrivească stilului general de design. Dulapul vă ajută să scoateți unitatea de pe ochii obișnuiți, ceea ce poate strica doar vederea de ansamblu.

idei pentru bucătăria din Hrușciov

Se recomandă preliminar consultarea specialiștilor.

Acest lucru vă va permite să găsiți dimensiunea corectă a dulapului. Ar trebui să fie nu numai frumos, ci și sigur. Necesită o anumită lățime și multe deschideri pentru o bună ventilație.

Ce puteți face cu propriile mâini?

În plus față de mobilierul personalizat, puteți avea mâna în crearea designului unei mici bucătării în Hrușciov. Vă recomandăm să utilizați următoarele sfaturi.

set alb pentru bucătărie

Sarcina cheie va fi creșterea vizuală a zonei camerei..

  • Alegeți mobilier în culori deschise. Acesta va fi combinat cu succes cu acoperiri de perete din aceeași gamă..
  • Instalarea raftului până la tavan ajută la creșterea vizuală a înălțimii.
  • Aruncați piesele mici de mobilier. Acest lucru va afecta doar mediul în ansamblu. Este recomandat să preferați câteva obiecte mari, mai degrabă decât multe obiecte mici..
  • Pentru segmentul de mese, alegeți o masă rotundă sau ovală. Evitați colțurile ascuțite.
  • Pentru fereastră, alege jaluzele sau jaluzele romane.
  • Agățați cornișa aproape de tavan. Textile ar trebui să aibă culori pastelate, care să adauge confort și moliciune..
  • Îndepărtați piesele mari și voluminoase. 

design de bucătărie în Hrușciov

Mai bine să adăugați câteva elemente mici, plasate la întâmplare..

Ce fel de echipament încorporat este necesar?

Tehnologia încorporată este esențială pentru utilizarea corectă și practică a întregului spațiu disponibil. Acest lucru vă permite să conectați mai multe sarcini, inclusiv să nu irosiți contoare suplimentare, dar să mențineți funcționalitatea. Printre echipamentele necesare se numără un cuptor, plită, mașină de spălat vase, hota de aspirare.

bucătărie în fotografia lui Hrușciov

Nu alege articole voluminoase.

Plita poate avea doar 2 arzătoare, acest lucru va fi suficient. Chiar dacă bucătăria este mică, nu puteți refuza hota. Există modele compacte. La instalare, trebuie avut în vedere faptul că va fi nominalizat ulterior.. 

set alb-negru în bucătărie

O zonă aproape de chiuvetă este ideală pentru o mașină de spălat vase.

Funcționalitate în design

O cameră mică ar trebui să fie cât mai funcțională. Pentru a face acest lucru, utilizați următoarele recomandări.

idei pentru bucătăria din Hrușciov

În unele cazuri, puteți face fără reparații majore, este suficient să reconsiderați abordarea organizării spațiului de lucru și să-l optimizați.

  • Scoateți zona de luat masa din bucătărie. Dacă nu există probleme, puteți muta pur și simplu zona de luat masa în altă cameră. Atunci bucătăria va trebui doar să pregătească mâncarea. Acest lucru va facilita foarte mult procesul de selectare și plasare a atributelor necesare. Asigurați-vă că instalați un frigider, chiuvetă și aragaz. Restul articolelor merită cumpărate dacă există suficient spațiu și nevoie..
  • Puteți achiziționa un model orizontal al frigiderului. Apoi suprafața sa poate fi utilizată suplimentar ca una de lucru. Ce crește funcționalitatea.
  • Îndepărtați piesele de mobilier inutile din cameră. Se pot instala modele modulare. Alege dulapuri cu posibilitatea de transformare.
  • Dacă pervazul este mare, faceți din acesta o suprafață de lucru suplimentară..

blatul pragului ferestrei din bucătărie

Sfaturile enumerate vor ajuta la utilizarea rațională și utilă a metri pătrați disponibili..

VIDEO: Design bucătărie în Hrușciov 6 mp m.

50 de opțiuni de design pentru bucătăria din Hrușciov:

bucătărie mărită în Hrușciov bucătărie de colț în Hrușciov bucătărie în Hrușciov cu oglinzi bucătărie în idei de proiecte Hrușciovka bucătărie în foto proiectului Hrușciovka bucătărie în proiectul Hrușciov bucătărie în masă de pervaz Hrușciov bucătărie în idei de amenajare Hrușciov bucătărie în schiță foto Hrușciovka bucătărie în amenajare Hrușciov bucătărie în foto plan Hrușciov bucătărie în idei de interior khrushchevka bucătărie în fotografie interioară Hrușciov bucătărie în interiorul lui Hrușciov bucătărie în Hrușciov bucătărie în ideile de proiect Hrușciov bucătărie în Hrușciov bucătărie în amenajarea ideilor Hrușciov bucătărie în idei de interior khrushchevka bucătărie în interiorul ideilor Hrușciov bucătărie în Hrușciov idei foto bucătărie în idei de design Hrușciov bucătărie de colț în Hrușciov bucătărie în proiectarea ideilor Hrușciov bucătărie în idei Hrușciov bucătărie în fotografia proiectului Hrușciov bucătărie în proiectul foto Hrușciov bucătărie în Hrușciov, fotografie a aspectului bucătărie în aspect foto foto Hrușciov bucătărie în fotografie interioară Hrușciov bucătărie în interior foto Hrușciov bucătărie în Hrușciov idei foto bucătărie în design foto Hrușciov bucătărie în design foto Hrușciov bucătărie în fotografia lui Hrușciov bucătărie în design interior khrushchevka bucătărie în idei de design Hrușciov bucătărie în fotografie de design Hrușciov bucătărie în design Hrușciov bucătărie albă în Hrușciov bucătărie în Hrușciov 6 m2 bucătărie în Hrușciov 6 mp bucătărie în Hrușciov bucătărie în proiectul de idei Hrușciovka cum să echipezi o bucătărie în Hrușciov cum să echipezi o bucătărie într-un apartament amenajarea bucătăriei cum să echipezi bucătăria Design de bucătărie în fotografia lui Hrușciov Proiectare bucătărie în Hrușciov

Previous Post
Hur man väljer en kaffemaskin för hemmet, vad du behöver veta när du väljer, användbara tips
Next Post
Klassischer Stil im Interieur, wie ist es?