15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man skapar en mysig design i lägenhet i ekologisk stil

Studiolägenheter har länge varit en ny trend. Denna interiörarkitektur kan göra underverk. Om lägenheten är liten, får du ledigt utrymme genom att kombinera rum. Och fyra-rumslägenheter, när lokalerna kombineras, liknar de kungliga kamrarna. Alla dessa läckerheter kan väckas till liv. Naturaliseringen som alla älskar avgör den moderna inredningen i en mysig studiolägenhet. Atmosfären i storstäderna är förorenad med avgaser. Folk vill andas fritt, de försöker förse lägenheten med gröna ytor. Dagens artikel kommer att berätta hur du organiskt utrustar en modern studiolägenhet, och samtidigt stannar med pengarna.

Mysig studiolägenhet i ekologisk stil

En viktig fördel med design i ekostil är möjligheten att hitta en lösning för alla smaker och i olika priskategorier.

4 steg mot din dröm

Ekologin i en lägenhet består av flera regler. De kan grupperas i 4 grupper:

 1. Använd endast hållbara material.
 2. Rik flora i lägenheten.
 3. Läka saker.
 4. Kan inte skada.

En mysig tre -rumslägenhet – ett utrymme för experiment. Naturliga, levande, naturliga material skapar en helande atmosfär. Det finns ingen anledning att springa någonstans. Sätt dig ner och njut av din närvaro här och nu. Ingen skyndar på dig.

Interiör i en mysig studiolägenhet med ett ekologiskt fokus

Stilriktningen bestäms först och främst av färgerna som används för efterbehandling. I vårt fall är det naturliga nyanser – gräsbevuxen, sandig, jordig, vit och blå.

Väggar, golv, tak och allt som omger dig bör bidra till att mental styrka återskapas. Balans på insidan är nyckeln till ett framgångsrikt liv på utsidan. Omgiven av blommor, vackra gräsmattor, huspalmväxter – den läkande kraften i “Dr. flora” kommer att mätta dig med lugn och välbefinnande.

Kassera metall och plast. Dekorera ytor med rika naturgåvor. Sibiriska skogar ger generöst sina skapelser. Ädel trä kommer att dekorera möbelfasader med sina hemliga mönster. Fler kullerstensstenar från Kaukasusbergen kommer med stolthet att lyfta sin ägare till framgångens höjder. Rottingmöbler i rotting, små dekorativa element från vinrankor, korgar – dessa föremål har en levande själ.

Design av en lägenhet med en vedeldad spis

Lägenheten är uteslutande klar med naturmaterial, som ett undantag – deras imitation

Säg nej till djurkockar. Du kan inte skada naturen. Miljön är oupplösligt kopplad till människans själ. Genom att stympa naturen stymper människan sin karma. Man måste leva i harmoni med naturen, som de gamla japanerna.

En lugn bostad kommer att föda en sann samuraj av stendjungeln. Det är så lätt att uppnå framgång i livet om din två-rumslägenhet är färdig med naturmaterial. Komplettera rummet med blommor, vackra stenar, behandlade med dekorativa trädgrenar.

Volymetriska gräsmatta krukor, kronade med klätterväxter, hängande krukor, från vilka flickaktiga druvor graciöst hänger. Vad händer om du skapar en vinterträdgård på en stadsbalkong? Fantasi förtrollar.

Dekorera balkongen i en studiolägenhet i stil med en japansk trädgård

En bit av en riktig japansk trädgård på balkongen i en stadslägenhet

Det är lätt att skapa en mysig lägenhet med en naturlig accent i en stadsmiljö. Använd det välkända faktum: naturen florerar, skönhet är nog för alla. Titta omkring dig. Du kan hitta intressanta design saker som naturen generöst ger dig.

Dekorera en fönsterbräda med en grön gräsmatta

En intressant idé – en riktig gräsmatta i en stadslägenhet

Miljövänlig design av en mysig studiolägenhet

Istället för den vanliga metallen, plasten och glaset, försök måla dina sovrum och vardagsrum med naturmaterial. Lyckligtvis blir det inga problem med efterbehandling. Du kan köpa vad som helst i butiken.

Golvet kan vara av trä. Det finns ingen anledning att lägga dyr parkett, som desto mer faller på golvet med en monolitisk matta. Bättre att ta en storformatskiva. Det behöver inte bli som i byn – krokiga brädor med stora luckor. Nu har träbearbetningen gått långt framåt. Du kommer att ha ett fast golv, skarvbrädan kommer att ligga från ände till ände och lämna ett minimalt gap.

Trägolv i en mysig studiolägenhet

Det är bättre att använda olja eller vattenbaserade lacker för att avsluta trägolv.

Ta en naturlig färgpalett. Naturliga träfronter kan lämnas som de är, lackerade. Eller använd en impregnering som kommer att göra en ädel fasad av mahogny, ek eller bok av vanlig konstruktionsfuru.

Mysiga lägenheter, vars inredningsfoton du kommer att se vidare, kommer att verka mycket eleganta för dig.

Träpanel i studiolägenhet

Om medel tillåter kan planka eller träpaneler användas för väggdekoration.

Väggar kan målas med vattenbaserad dispersionsfärg. Här minimeras förekomsten av kemiska föreningar. Men det finns fortfarande orenheter. Om du vill vara 100% säker på väggbeklädnadens miljövänlighet, använd naturlig tapet. De kan vara:

 • bomull;
 • bambu;
 • silke;
 • bomull;
 • kork;
 • textil-.

Ett karakteristiskt drag hos dessa produkter är frånvaron av kemiska fyllmedel. I vanlig tapet används särskilt färgstark pigmentfärg, som ofta innehåller järn och titan. Som du vet finns bakgrundsstrålningen i alla ämnen, och i metall uttalas den. Naturliga tapeter är ett bra beslut till förmån för naturalisering.

Panel av grönt gräs på väggen i ett rum i en studiolägenhet

För att skapa en stil räcker det med några uttrycksfulla detaljer, allt annat ska helt enkelt inte motsäga huvudidén

Dekorativt gips från samma gips kommer att skapa en underbar atmosfär. En bra kombination skulle vara Loft -stilen med sina tegelväggar. Ta bort gipset och måla murverket med vit färg. Mindre krångel med gips – samma effekt.

Taket är ett utrymme som inte ska vara för iögonfallande. Vanligt gips passar perfekt in i en miljövänlig, mysig studiolägenhet. Baguetter av polyvinylklorid (PVC) kan ersättas med samma gips. Deras beräkningar är 100% giftfria, taksocklar, samt nivåmönster, gjorda av trä målade med gipsfärg (kalkning).

Tak av gipsskivor i det inre av en studiolägenhet

Neka PVC -stretchdukar, tak i gipsskivor är mycket mer miljövänliga

För älskare av gods är taket dekorerat med massiva träbjälkar. Därefter impregneras virket med en mörk impregnering.

Glöm inte zonindelning. En studiolägenhet bör ha olika zoner, vilket är ditt ansvar att lyfta fram. Vad kan särskiljas:

 • kök;
 • sovrum;
 • matsal;
 • spel- / nöjesrum.

Det är absolut nödvändigt att markera med hjälp av miljövänliga material. Till exempel, separera köket från vardagsrummet med en halvbåge (partiell skiljevägg). Den måste vara gjord av gips på en ram. Frambehandling i naturligt trä. Samma designalternativ är lämpligt för fönsteröppningar. Fönsterbrädorna, liksom hela öppningens lutning, återfasas med naturligt trä. Gör färgen mörkbrun. Så det kommer dessutom att visa sig accentuera interiören..

Partition med levande växter i köket-vardagsrummet

För zonindelning av ett rum kan du göra en träram och dekorera den med blommor i krukor

Gör en studie i vardagsrummet. Sätt bara upp en bokhylla med genomgående hyllor. Arbetsområdet ligger vid fönstret, så det blir mer ljus. Däck bordet av naturligt trä i en mörk nyans.

Betoning på flora

Växter har dekorerat husens lokaler sedan urminnes tider och skapat harmoni med naturen. Grönska anses redan vara en accent, så finishen domineras av vitt. Använd olika blommor. Var och en av dem kan på ett annat sätt påverka en persons välbefinnande, hans uppfattning av världen. En mysig lägenhet dekorerad med växter kommer att ge inredningen en riktigt lugn atmosfär av tystnad.

Dekorativ kolumn med levande växter i en vit studiolägenhet

En rektangulär kolumn med växter planterade runt omkretsen skapar illusionen av ett riktigt träd

Foto av ett litet florarium med levande växter

En liten komposition kan arrangeras i form av ett florarium

Kombinera bredbladiga släta växter som växer frodiga träd med små blommor i hängande krukor (plantor). Lockigt grönska kan läggas under det välvda taket och sedan på morgonen tidigt på våren förundras över den naturliga skönheten i rummets natur.

Matcha blommor till det inre av lokalerna. Stil ska vara avgörande. Övervakningarna är inte lämpliga. Använd inte mycket mättade färger som vinröd, ljusröd, giftig lila. En sådan skala tar bort din vitala energi, gör det svårt att stanna i sovrummet eller i köket..

Vitt vardagsrum med gröna växter

När du väljer växter är det nödvändigt att ta hänsyn till belysningen av rummet.

Råd. Håll dig till regeln – en ljus färg i ett rum. Ta resten av växterna i lugna nyanser. Så är det med icke-blommande greener. Mörka, bruna nyanser kompletteras med ljusgröna, ljusgröna toner.

Hyllor för hemblommor och prydnadsföremål

Växter och dekorationer kan placeras på en attraktiv korgbok

Var särskilt uppmärksam på betyget. Förutom att absorbera koldioxid kan inomhusväxter absorbera positiv och negativ mänsklig energi. Till exempel kännetecknas den välkända orkidén av sin fantastiska skönhet. Det är inte nödvändigt att ta hand om hennes ångest, det är sällan nödvändigt att vattna. Men hon är väldigt vacker. Faktum är att orkidéer livnär sig på mänsklig energi och tar ifrån sig sinnesro. Det är där denna fantastiska skönhet kommer ifrån.

Vita orkidéer på fönsterbrädan i lägenheten

Orkidéer är mycket ljusälskande växter, deras blomning beror direkt på mängden ljus

Men hortensia, tvärtom, fyller rummet med en positiv atmosfär. Det utsöndrar ämnen som har en fördelaktig effekt på det mänskliga psyket. Royal begonia fungerar på samma sätt. Det låter dig påskynda långsamma hjärnprocesser och rengör även lungorna och bronkierna..

Sammansättning med färska blommor på ett litet bord

Blommornas färg ska vara i harmoni med interiörens färgpalett.

Var uppmärksam på astrologiska kalendrar. Varje stjärntecken har helt olika färger. För att avslöja dina styrkor och strama upp dina svagheter måste du välja rätt växter..

Sovrumsinredning med levande växter

Växtens storlek beror på rummets storlek.

Var också uppmärksam på dekorativa blomkrukor. Köp endast lera produkter. Eftersom det inte finns några problem med färg nu kan sådana krukor tillverkas i valfritt färgschema. Du kan göra en blomkruka själv. Detta gäller särskilt för upphängda strukturer. Av samma trä kommer det att visa sig vara en utmärkt planterare. Och måla ytan med akvareller.

Läka saker

Att inreda en mysig studiolägenhet ser bra ut med helande föremål. Ta inte detta råd bokstavligen. Läkande saker är element i inredningen, gjorda med egna händer av naturmaterial med dusch. Till exempel korgfickor på väggarna som innehåller torkade blomsterarrangemang.

Bardisk med träskiva

Det enklaste sättet är att lägga till miljöelement, till exempel att dekorera väggarna med träsnitt.

Köksinredningen ser särskilt vacker ut med torra växter. Häng upp medicinska örter, ordna folkhäckande dockor, målade tallrikar, bagels, samovar. Dessa element skapar en helande effekt för den mänskliga själen..

Trälådor med örter i det inre av köket

En sådan miniträdgård kommer att dekorera köket och ge praktiska fördelar.

Många intressanta saker kan hittas genom att söka i räknaren på närmaste prydnadsmarknad. Där lägger folk ut hemlagade smycken till salu, lämpliga dekorativa dimser för heminredning. Leta efter havstenar som är harmoniskt dekorerade med ett dekorativt mönster på en träplanka. Eller hitta en blomkruka gjord av en lermästare. Sådana saker har en gynnsam effekt på atmosfären i rummen..

Kan inte skada

Fråga poeter hur snabbt du kan sakna en musa? De kommer att berätta det när hon kom. Och det kan finnas många anledningar till detta..

Använd samma tillvägagångssätt för att dekorera sovrummen och hallarna på din mysiga plats. Tänk dig att du sitter vid en skrivmaskin i ditt vardagsrum och är på väg att släppa en kultroman från din penna. Tänk vad som kan hindra dig? Känn det. Svaret är självframkallande. Alla föremål som kan skärpa uppmärksamheten, skarpt sticka ut, brokiga.

Interiör i en studiolägenhet i vitt med imitation av en öppen spis

Ett utmärkt tillskott till inredningen kommer att vara en öppen spis – både äkta och “bio”

Ge därför upp tanken på komplexa arkitektoniska kompositioner, ljusa färger på de inre fasaderna. Alla element ska ha släta konturer, strömlinjeformade former, lugna färgtoner. Släta skarpa hörn. Ta bort små dekorativa detaljer. Om det finns mörka områden i rummet, var noga med att komplettera dem med ljus. Omvänt, på mycket ljusa platser, särskilt naturligt ljus från fönstret, gardin med tyggardiner och gardiner..

Använd inte heller mycket kalla nyanser. Färgpaletten ska vara enhetlig, lugn och lugnande..

Levande vägg av växter i designen av en studiolägenhet

Living greenery är ett designverktyg som kan användas för att diversifiera och dekorera vilken inredning som helst

Det är förbjudet att hänga uppstoppade djur av döda djur på väggarna, liksom konstgjorda skyltdockor, rituella masker av olika stammar, teman från antiken. De bär alla en negativ laddning av energi som starkt trycker nerverna..

Inredning i ekologisk barnrum

Barnrum med naturliga mönster på tapeten

Tvärtom, dekorera väggarna med fältlandskap, stilleben, målningar som skildrar majestätiska vattenfall, med frodiga, spridande träd. Bilder eller fotografier av frukter, vilda djur, fåglar, fjärilar, vattendrag – detta bör först och främst vara på en mysig plats i en stor metropol.

Komfort i korridoren är lätt

Hallen är bostadens ansikte. Hon hälsar alla inkommande människor med sin värme. Entrén till en mysig studiolägenhet bör, med allt sitt utseende, göra besökarna till avkoppling, vördnad.

Hallinredning med levande växter

Färska blommor i korridoren kommer säkert att locka uppmärksamhet från gästerna.

Design av en smal korridor med färska blommor

Värdinnan kommer att se färska blommor precis utanför dörren till lägenheten

Naturliga efterbehandlingsmaterial kommer att vara lämpliga här. Golvet måste vara av trä. Täck väggarna med naturlig bambu tapet. Om kvadrering tillåter, organisera ett hörn av korridoren med japanska motiv. Volymetriska krukor med grön bambu kommer framgångsrikt att kombineras med dekorativa sakura. Leta efter en mängd bambu som växer härliga gröna stjälkar.

Inspirerad av Japan, utrusta en rymlig garderob för ytterkläder med Shoji skjutdörrar. Naturligt bambupapper, tillsammans med trälistarna i skåpets skjutdörrar, kommer att ge en sann atmosfär av harmoni med naturen.

Dekorera väggarna i korridoren med bambu tapeter

Bambu tapeter i det inre av korridoren

Taket är avslutat med gipsfärg. När det gäller dess fysiska egenskaper har gips utmärkt hygroskopicitet (det absorberar väl och släpper ut fukt i miljön). Därför kommer alla negativa energier att absorberas omedelbart, så snart du kommer in i ditt mysiga bo..

Släpp naturligt ljus in i hallen. För att göra detta, gör en harmonisk båge in i vardagsrummet. Glöm inte harmonins regler – bågen ska vara den enklaste, utan arkitektoniska krusiduller.

Det finns inget behov av att ordna ett stort antal speglar, som det är vanligt i vårt land för korridorer. En liten precis vid ingången kommer att räcka. Speglar skapar en krökning av rymden, tar bort energi. Störa inte ditt lugn.

En harmonisk lägenhet, inredd enligt naturlagarna, ger dig styrkan att göra stora saker, skapa konstverk.

Video: ekostil i interiören

50 fotoidéer för inspiration

Planering av kök-vardagsrummet med en bardisk Markerar en accentvägg med träpanel Väggdekoration med konstmålning Arbetsplats i vardagsrummet i en stadslägenhet Vit vas med färska blommor Bambu persienner på fönstren i studiolägenheten Svart TV på träpaneler Rymligt rum med levande växter Design av en lägenhet i ekologisk stil Hyllor för böcker i form av trä Fototapeter med naturliga motiv på vardagsrumsväggen Rack med husväxter i det inre av lägenheten Sandkalksten Grön vägg i designen av en studiolägenhet Matbord i naturligt trä Design av en smal hall i en stadslägenhet Laminerad gångväg på vardagsrumsgolvet Spegelskåp i en studiolägenhet Design av en bekväm balkong i en modern lägenhet Tegelvägg i köket i en lägenhet i ett panelhus Hemblommor i gamla burkar Ekologisk toalettdesign Träpaneler i det inre av köket-vardagsrummet Vardagsrumszonering med golv Badrum med dusch Parallell köksdesign Matplats i en modern lägenhet Ekostil i badrumsdesignen Miljövänlig badrumsdesign Hörnsoffa i grått i en studiolägenhet Mysigt sovrum med levande växter Trähylla för inomhusväxter Öppen hängare för hemmakläder Krukväxter på en gammal byrå Skrivbord i en ung flickas rum Rosa gardiner på fönstren i en studiolägenhet Mysig soffa i barnrummet Fototapet med moln på taket i barnrummet Brun matta på vardagsrumsgolvet med öppen spis Vardagsrum i minimalistisk stil med levande växter Snygg hylla med en bukett blommor Rymlig studiolägenhet i ekostil Grå inredning i en studiolägenhet Flätade krukor med levande växter Sovrumsväggdekor med inomhusväxter Träd i det inre av ett modernt vardagsrum Kök-vardagsrumsdesign med färska blommor Vardagsrumsdesign med bambupartition Göra öppningar mellan fönster med levande växter Vita orkidéer på en fönsterbräda av plast

Previous Post
Ako si vybrať správne záclony do interiéru obývačky
Next Post
كيفية استخدام أسلوب بحري في الداخل