15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako si vybrať správne záclony do interiéru obývačky

Poznávacím znamením každého bytu alebo domu je krásna obývacia izba. Konajú sa tu všetky rodinné prázdniny. Významné udalosti zachytené na fotografiách vám budú ešte dlho pripomínať príjemné, vrúcne vzťahy minulosti. Priestory sály musia zodpovedať slávnostnej nálade. Súčasne dizajn závesov pre obývaciu izbu nie je ani zďaleka posledným miestom v interiérovej výzdobe miestnosti. Drahé textílie alebo moderné rolety dodajú miestnosti zvláštne kúzlo. Voľba je skvelá. Od bežných záclon po luxusné talianske záclony.

Svetelné závesy v interiéri obývačky

Závesy by mali byť skutočnou ozdobou obývačky.

Vlastnosti výberu

Musia splynúť s celou obývacou izbou. Zvážte väzbu na konkrétny štýl. Teplé, jemné odtiene farieb by mali byť doplnené vhodnými farebnými schémami. Pre také interiérové ​​štýly ako „Provence“, „Country“, „Bionics“ nie sú akcenty vhodné. Gama je tu zvolená v pokojnejších tónoch. Naopak, „minimalizmus“, „high-tech“, „škandinávsky“ znamená použitie jasných a studených farieb..

Okno do obývačky s rôznymi sivými závesmi

Rôzne typy záclon, ale sú vyrobené z rovnakého materiálu

Na čo by ste mali venovať pozornosť pri výbere, ako aj na ďalšie oblasti dekoratívnej úpravy otvorov:

  1. Štýl rezania výrobku. Jednoducho povedané, ide o odrody. Rôzne krajiny so svojou jedinečnou históriou vývoja sa vyznačujú jednotlivými štýlmi.
  2. Spôsob zavesenia. Určitý spôsob montáže je vhodný pre rôzne štýly interiéru. Môže byť skrytý alebo otvorený pomocou chrómovaných alebo pozlátených prsteňov.
  3. Textúra. Vyrábajú sa s hladkou, saténovou textúrou a reliéfnym strihom. Voľba opäť závisí od štýlu..
  4. Rôzna hustota tkanín. Ovplyvňuje osvetlenie priestoru. V tmavých miestnostiach je lepšie použiť priehľadnú tkaninu a naopak, pre svetlejšie miestnosti hrubú.
  5. Použitie ozdobných lemov. V súlade so štýlom sú vybrané všetky druhy volánov, okrajov a šnúr.

Je tiež potrebné poznamenať, že farba výrobkov je zladená s tónom interiéru. Dizajn závesov pre obývaciu izbu je možné vybrať v rôznych kombináciách. Napríklad harmonická kombinácia lambrequinu, závesu a závesu prinesie do interiéru divoký šik, ako aj systematické naparovanie. Symetrické použitie skladaného lupa spolu s luxusnou chladivou formou vytvorí ucelený vzhľad.

Svetlé rímske odtiene v kombinácii s textíliami na vankúšoch

Harmonická kombinácia šťavnatých letných odtieňov na závesoch, vankúšoch a dekoratívnych prvkoch

Podkrovný dizajn obývačky s rímskymi odtieňmi

Jasné kontrastné závesy v oslnivej bielej miestnosti

Osobitná pozornosť sa venuje dekoratívnym povrchom. Vážne polnice s bujnými drapkami vyšívanými okrajmi urobia z obyčajnej obývačky luxusnú celu východného sultána.

Spôsob zavesenia má veľký význam. Prísnejšie, klasickejšie štýly neakceptujú otvorené krúžky ani šnúrky na stiahnutie. Tu je vhodný oplet, ktorý tvorí malé jedinečné záhyby. Sú pripevnené k stropu pomocou stropnej rímsy, ktorá je maskovaná malou plastovou priečkou.

Závesy na vrkoči v interiéri obývačky

Svetelné závesy s riasením na drevenej rímse

Pre moderné štýly sú vhodné zásuvky, očká, špendlíky, ako aj klipy. Toto riešenie bude klásť dôraz na moderný interiér. „Hi-tech“, „minimalizmus“, „škandinávsky“ štýl dekorácie interiéru je ideálne kombinovaný s takýmito spôsobmi upevnenia.

Samostatne pre „Provence“ sú vhodné všetky druhy kravát, lukov a slučiek. Takáto kombinácia mäkkých postelí odhalí rafinovanú povahu „Provence“. Podväzky budú harmonicky zapadať do rustikálneho štýlu s názvom „Shabby Chic“.

Pestré záclony s kvetinovými vzormi na oknách obývačky

Prelamované „babské“ závesy v obývacej izbe v štýle Provence

Odborníci odporúčajú neponáhľať sa s nákupom. Pred ňou je potrebné starostlivo analyzovať všetky vlastnosti miestnosti. Ideálne by bolo vypracovať návrh projektu. Nie je to ťažké, ak sa zoznámite so základmi zostavenia kresby pomocou perspektívnej metódy. Je vybratý jeden alebo dva miznúce body. Pre začiatočníkov je najlepšie použiť jeden. Všetky riadky kresby, podobne ako lúče, sa budú zbiehať. Toto bude váš zmiznutý bod. Postupne sa aplikujú časti haly: obrysy stien, podlahy a stropu. Potom interiérový nábytok, dekorácie. Posledným krokom je nakreslenie lambrequinu, závesov a záclon. Paleta farieb je namaľovaná na konci kresby. Doplňte skicu volánmi, vzormi, mašľami.

Dizajnový projekt závesov v miestnosti s jedným oknom

S pomocou obrázka bude jednoduchšie rozhodnúť o dizajne závesov.

Vykonajte niekoľko projektov správne. To vám umožní porovnať, vybrať ten najvhodnejší. Vďaka vizuálnej prezentácii si budete môcť prvýkrát správne vybrať.

Nájdite si čas na zvládnutie zručnosti v navrhovaní. Do budúcna získate veľkú výhodu, ak zrazu máte otázku týkajúcu sa obnovy domu.

Typy záclon do obývačky

Rôzne možnosti dizajnu vám umožňujú vybrať rozloženie pre akékoľvek štylistické riešenie. Pre úplné pochopenie problému sa zoznámime s najpozoruhodnejšími druhmi šperkov navrhnutých na transformáciu vizuálneho efektu:

  1. Rakúsky.
  2. Roman.
  3. Roll.
  4. Valček.
  5. Japonský.
  6. Angličtina.
  7. Lano.
  8. Taliansky.

Tyrkysové závesy vo farebnom interiéri obývačky

Dekorácia okien obývačky by mala čo najviac zodpovedať štýlu interiéru.

Pre každú sálu je možnosť vybrať si organické v dizajne. Podľa tipov článku môžete svojim vkusom prekvapiť tých najrozmarnejších znalcov moderného dizajnu dekorácie vnútorného priestoru miestnosti. Neponáhľajte sa, keď sa zastavíte pri nejakom konečnom výsledku. Ponáhľanie nepovedie k pozitívnemu výsledku..

Rakúsky

Veľmi pekný druh dekorácie okna. Prítomnosť objemných kúskov závesov, úhľadne visiacich bližšie k spodnému okraju, je schopná stelesniť báječný interiér. Sú pripevnené k stropu opletením. Ďalšie záhyby vytvorené týmto spôsobom upevnenia dodávajú dokončeniu sofistikovanosť a vysoké náklady. Výšku je možné nastaviť vďaka pohodlnej zdvíhacej konštrukcii prevzatej z rímskych výrobkov. To vytvára možnosť ozdobiť zdvíhací mechanizmus masívnymi pletenými lanami, na ktorých koncoch je objemný okrajový nárazník.

Látkové záhyby na rakúskych závesoch

Po zdvihnutí vytvoria rakúske záclony krásne záhyby

Rakúske záclony sú úspešne kombinované s lambrequinom. Toto usporiadanie vám umožňuje vytvoriť kombinovaný typ. Paleta môže byť rôzna. Napríklad zlato je vybrané pre „Art Deco“. V tomto prípade sú doplnky vhodné v tmavo hnedej alebo dokonca čiernej farbe.

Rakúske sú vhodné na výzdobu miestnosti s arkierovým oknom. Navyše bohatstvo vytvoria dodatočne vytvorené záhyby v kĺboch ​​okien. Bude tiež zaujímavé zavesiť závesy na rímsu na okraji steny arkierového okna. Do výklenku arkierového okna umiestnite čalúnený nábytok s krásnymi vankúšmi. Vytvorte odľahlé útulné hniezdo, v ktorom vám obnovené sily umožnia pokračovať v nových, odvážnych úspechoch.

Bohaté záclony rakúskeho typu na oknách arkierového okna

Arkier v klasickej obývačke s rakúskymi závesmi

Béžové rakúske záclony na oknách s oknami v súkromnom dome

Rakúske záclony je možné pripevniť do okenného otvoru

Strop arkýře je ukončený drevenými panelmi, do ktorých otvorov sú nainštalované bodové svetelné zdroje. Rámy sú vybrané v jednej farbe s rozsahom stropu. V tomto prípade môže byť zasklenie vyrobené z farebného skla alebo obyčajného priehľadného s vložkami z tmavej mriežky. Vonkajšia opona je opásaná lanovými drapákmi uviazanými v uzle, po okrajoch ktorých sú strapce. Čím viac ďalších dekorácií si kúpite, tým bude kompozícia pôsobiť komplexnejšie a zaujímavejšie..

Jedálenská skupina v klasickom štýle

Rakúske záclony sú akousi symbiózou rímskych a francúzskych záclon

Rakúsky textil sa hodí takmer ku všetkým možnostiam dizajnu miestnosti. Rôzne štýly, paleta, textúra sú schopné harmonicky dopĺňať výzdobu interiéru.

Roman

Ďalšia zaujímavá možnosť navrhnutá tak, aby dokonale zdobila interiér obývačky. Hlavnou črtou výrobkov je ich zdvíhací mechanizmus, ktorý zhromažďuje výrobok v takmer jednom textilnom páse. Nachádzajú sa na okne striktne pozdĺž obrysu okenného rámu, podobne ako horizontálne žalúzie. Ideálne na použitie s minimalistickým alebo hi-tech rozložením. Hladký povrch, ako aj textúra, sú výhodne kombinované s uvedenými návrhmi miestností.

Biely interiér obývačky s čiernymi rímskymi závesmi

Čierne rímske rolety v jednoduchom interiéri obývačky

Priesvitná rímska roleta na okne obývačky

Jemné rímske odtiene bez závaží

Gama sa najlepšie používa v tme. Takže opona bude prízvukom priestoru. Hladká textúra – základ, ktorý odhaľuje koncept dizajnu „minimalizmu“ alebo „hi -tech“. Ale zároveň stojí za to pamätať, že obyčajná tkanina môže byť ozdobená vyšívaným vzorom..

Rímske záclony je možné kombinovať so saténovými závesmi. Toto usporiadanie vytvorí individuálny interiér..

Japonský

Vzťahuje sa na jednu z odrôd „minimalizmu“. Umiernená, sofistikovaná nadradenosť, ktorá sa odráža v jasných, rozmerných odtieňoch, je výrazom tohto typu dizajnu miestnosti. Toto rozloženie je veľmi dobrým riešením. Návrh závesov do obývačky s japonským motívom je použitie posuvných (roletových) závesov. Takýmto výrobkom je tuhá konštrukcia vyrobená z hliníkového profilu, na ktorú je tkanina natiahnutá.

Ľahké japonské závesy v priestrannej obývacej izbe

Japonské záclony budú perfektné pre milovníkov minimalizmu, aj keď používajú látky so vzorom.

Pri zdobení okenného priestoru je paleta vybraná vo viacfarebnom. Kompozitná štruktúra je vyrobená vo forme niekoľkých samostatných častí potiahnutých odlišnou tkaninou. Otvory, pre ktoré japonské závesy dobre fungujú, sú široké, priestranné okná. Počet základných prvkov sa vyberá na základe šírky otvoru. Hlavnou podmienkou je úplné prekrytie okna. Obvykle stačia dva alebo tri na každej strane.

Použité odtiene by mali byť zrkadlené. Tak sa dosiahne symetria, harmónia vlastná starovekému Japonsku. Tu budú veľmi vhodné vyšívané rastliny. Japonská opona môže byť prízvukom interiérovej výzdoby miestnosti. Na tento účel sú vybrané kontrasty, ako je čierna, červená, tmavo hnedá a ďalšie..

Okná do obývačky s panelovými závesmi

Japonské záclony úspešne kombinujú európsku a ázijskú kultúru v interiéri

Závesné závesy sú tiež vynikajúcou možnosťou. Dizajnovo sa podobajú širokým vertikálnym žalúziám. S týmto usporiadaním je najlepšie vziať si paletu, ktorá nepúta pozornosť..

Skvelý nápad by bola kombinácia dvoch textúr, z ktorých jedna je vyrobená v jednej farbe a druhá s určitým vzorom..

Červené japonské závesy s perforáciou na veľkom okne obývačky

Tieto závesy sú ideálne na zdobenie veľkých panoramatických okien.

Tento typ rozloženia je možný aj pre bežné okná. V tomto prípade je počet segmentov rollbacku zvolený oveľa viac, ako je potrebné na prekrytie okna. Je dobré, ak sa vám podarí nastaviť také množstvo, ktoré by pokrylo celú stenu. Nainštalujte výsuvný mechanizmus po celej dĺžke steny. Toto riešenie vám umožní dodatočne vyzdobiť priestor steny..

Materiál, ktorý sa na tieto výrobky používa prevažne, je hodváb alebo satén. Fungovať budú aj lacnejšie látky, ako je bavlna a ľan..

Angličtina

Štruktúrou je typ podobný rímskym. Hlavným rozlišovacím znakom je mechanizmus zdvíhania výrobku. Keď sú závesy zostavené, pripomínajú ľudský úsmev. To sa dosiahne páskou prišitou po celej dĺžke materiálu. Sú dvaja. Cop je umiestnený s odsadením od okraja 10-15 centimetrov. Vďaka tomuto strihu sa okraje látky zhromaždia v malom obláčiku a v strede vytvoria oblúkové záhyby..

Londýnske závesy na oknách obývačky

Dekorácia obývačky v anglickom štýle moderným spôsobom

Interiér obývačky s anglickými závesmi

Nádherný interiér jedálne v anglickom štýle

Pri zariaďovaní obývačky s klasickým dizajnom je tento druh výrobku nepostrádateľný. Anglický strih dokonale dopĺňa priestor miestnosti svojou prepracovanosťou, ako aj duchom skutočnej aristokracie.

Farby sa veľmi líšia. Väčšinou sú vyberané vo svetlých farbách. Je možné použiť tmavú farbu, ale potom by mala byť miestnosť z ulice dobre osvetlená. Miesta, kde sa nachádza vrkoč, na prednej strane, sú usporiadané so štrbinami s vynikajúcou farbou vložiek.

Kombinácia Londýna a bežných závesov na oknách obývačky

Harmónia angličtiny a jednoduché záclony z rovnakého materiálu

Najlepšie je vziať sem hodvábnu tkaninu, pretože pri zostavovaní sa prakticky nemačká. Kárované vzory sú súčasťou klasiky v angličtine. Ich široké použitie v dizajne haly môže zmeniť miestnosť na nepoznanie, pričom dáva anglickú zdržanlivosť..

Taliansky

Ak chcete dodať obývačke výrazný nádych náročnosti, luxusu, vašou voľbou sú talianske záclony. Hustý, ťažký materiál výroby spojený s harmonicky zavesenými podväzkami vytvára skutočne kráľovské krivky. Talianske záclony pokrstia vašu izbu bohatstvom, luxusom.

Talianske závesy v dizajne obývačky

Rafinovanosť spojená s praktickosťou – vlastnosti, vďaka ktorým si talianske záclony získali popularitu.

Najčastejšie sa vyrábajú ako kompozity. Masívny lambrequin, elegantné záclony, záves zdobený drahými ozdobnými komponentmi – skvelá kombinácia, ktorá do miestnosti prináša taliansky lesk. Kombinácia dvoch záclon vynikajúceho materiálu vyzerá veľmi pekne. Napríklad jeden z nich je vyrobený z hustej tkaniny, ako je satén, hodváb alebo vlna, a druhý je vyrobený z ľahkého tylu. Predpokladom je prítomnosť veľkého počtu charakteristických záhybov umiestnených v oblúku. Tento efekt je dosiahnutý častými povrazovými podväzkami, ktoré začínajú od stropu..

Luxusný interiér obývačky s talianskymi závesmi

Talianske záclony sú skvelé pre priestranné izby s veľkými oknami

Existuje aj variant s použitím dvoch záclon a priehľadného závesu. Textúra závesov by mala byť hladká. Podporuje sa prítomnosť vzorov vo forme kvetov. Je možná kombinácia dvoch rôznych farieb. Okraje závesu sú napríklad tmavohnedé a stred je vyšívaný zlatom. Opona v tejto kompozícii by mala byť biela, vyrobená z priehľadného tylu. Aj tu sú vhodné farebné vzory umiestnené hlavne v spodnej časti opony..

Asymetrický taliansky záves na okne obývačky v klasickom štýle

Klasické talianske záclony pôsobia veľmi elegantne a aristokraticky

Že slávny šik talianskych textílií je dosiahnutý zvýšenou dĺžkou. Závesy zostavené na podlahe dodávajú interiéru haly jemnosť.

Kovový dekor je pochrómovaný alebo pozlátený. Vhodné sú aj medené, medené žlté odtiene. Doplnkom sú spony, harmonicky vyšívané pozdĺž okraja záclonového plátna, alebo lakonicky zostupujúce z rímsy na podlahu. Zaujímavou možnosťou je striedanie rôznych dĺžok závitu.

Tmavé talianske záclony vo svetlej obývacej izbe

Hlavnou črtou talianskych záclon je, že ich nemožno úplne roztlačiť, plátna môžete zbierať iba v záhyboch a zaistiť ich drapákmi.

Široké, tvarované kravaty, obopínajúce závesy, sú vyšívané ofinou. Môžete tiež použiť polnice.

Osobitná pozornosť sa venuje výberu látky. Na tomto nemôžete ušetriť. Tu sú vhodné iba drahé materiály ako hodváb, vlna a satén..

Dizajn obývačky

Veľmi často vzniká otázka, aká je najlepšia kombinácia pre okenné závesy. Možností je veľa. Hlavnou črtou je výber jedného konkrétneho prvku. Môžete si napríklad vybrať podobné farby ako čalúnený nábytok v hale. Textúra musí byť tiež súhlasná. Je neprijateľné používať hladký strih v spojení s reliéfnymi tkaninami.

Žlté záclony na okne obývačky súkromného domu

Kontrastná kombinácia žltých záclon s interiérom obývačky v pastelových farbách

Šatníky, stoličky sú ideálnymi partnermi pri výbere farieb. Nemusíte hľadať rovnaké farby. Podmienkou je naniesť podobný odtieň..

Pred kombináciou záclon s konkrétnym dizajnom si vytvorte akcentové zóny. Ak voľba padne na závesy, potom nie je vôbec potrebné, aby boli podobné. Akcenty naznačujú jasné odlíšenie od davu. V tejto situácii je svetlý gamut najúspešnejším riešením..

Video: výber záclon do obývačky

Foto: závesy v interiéri obývačky

Záclony s lambrequins vo dverách Interiér obývačky v európskom štýle Miesto na odpočinok v obývačke vidieckeho domu Biele rímske závesy vo svetlej obývacej izbe Podlahové zrkadlá v interiéri obývačky Vinylová tapeta so zlatou potlačou Profilový trubkový jedálenský stôl s drevenou doskou Drevené stoličky v rustikálnej obývačke Záclony na klenutých oknách obývačky vo vidieckom dome Textil v dizajne modernej obývačky Svetelné závesy na krúžkoch na okne obývačky Dekorácia haly súkromného domu v klasickom štýle Sklenený luster na strope obývačky Zdobenie klenutého okna závesmi Farebné vankúše na zelenej pohovke Svetlá obývacia izba v orientálnom štýle Rohová sedačka v interiéri haly vidieckeho domu Zdobenie steny nad pohovkou pomocou zrkadla Obývacia izba s tmavými závesmi z hrubého materiálu Pôvodná lampa vyrobená zo žiariviek Malá sedačka s fialovým čalúnením Panoramatické okná do obývačky s drevenými rámami Svietidlá s látkovými tienidlami v interiéri obývačky Svetelné závesy s kvetinovými vzormi Tmavé závesy na rúrkovej rímse Zatemňovacie závesy na dverách obývačky Hnedé talianske záclony Dekorácia obývačky v anglickom štýle Lesklá mramorová podlaha Svetlé dekoračné vankúše na pohovke v obývacej izbe Okno v obývačke s talianskymi závesmi Krátke záclony na malých oknách haly v súkromnom dome Starožitný sekretár vyrobený z prírodného dreva Rovné závesy na oknách klasickej obývačky Dekoratívna váza na drevenom stole Moderná obývačka s červenými závesmi Zdobenie záhradných dverí závesmi Kruhové závesy s horizontálnymi pruhmi Kombinácia rímskych roliet s rovnými závesmi Krásne závesy s kvetinovými vzormi Brutálna dekorácia do jedálne Dizajn obývačky v tmavých odtieňoch Biele rímske odtiene s tmavým pruhom Rímske rolety s kvetinovými vzormi Miesto na odpočinok v arkýri obývačky Čalúnené stoličky-kreslá na oceľovom ráme Malý interiér obývačky s krbom Okná do obývačky s priehľadnými talianskymi závesmi z tylu Čalúnená stolička s dreveným operadlom Luster s čiernymi odtieňmi na bielom strope

Previous Post
Uși ușoare în interior: o varietate de modele, materiale și texturi
Next Post
الاتجاهات العصرية والحالية للستائر الحديثة لغرفة النوم في عام 2021