15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderna gardiner för köket: nya föremål 2021, beskrivning och foto

År 2021 fortsätter de viktigaste trenderna från det senaste 2021 i inredningsstilen. Detta innebär att praktiska och övertygande lakoniska design av köksinredning kommer att råda i alla modetrender och stilar..

Moderna-Kök-Gardiner-Design-idéer

Och följaktligen kommer denna trend att påverka alla dekorativa tillbehör, inklusive gardiner, som det mest slående designelementet. Vi erbjuder dig att bekanta dig med informationen om:

 • vad är huvudkriterierna för att välja gardiner för köket;
 • hur ser säsongens nyheter ut och vad är deras egenskaper?
 • hur man syr moderna gardiner med egna händer, baserat på interiörkatalogerna 2020 – 2021.

Köksgardiner: modetrender 2021

Låt oss först definiera huvudkriterierna för att välja gardiner för köket. Och det här är inte bara stil och design, under det kommande året kommer följande trender att prioriteras:

 • blandning av stilar och material (till exempel kan siden kombineras med teak, även om det är tyger med olika texturer);
 • rika, naturliga färger och djupa, lyxiga nyanser kommer att efterfrågas;
 • manuell kreativitet, den så kallade “handgjorda” stilen, stärker sin position, det är dags att skapa en originaldesign med egna händer, foton från gamla eller omvänt moderna tidningar hjälper till för handarbete;
 • inredning i form av en prydnad är en annan modetrend 2021, snygga mönster, som om de är gjorda för hand, kommer att se ovanligt exklusiva och fräscha ut under det kommande året.

moderna-kök-gardinerDesigners rekommenderar att frimodigt prova nya stilar, till exempel moderna filamentgardiner eller aldrig åldrande tillbehör i etnisk stil. Romerska persienner är ett utmärkt val för dem som värdesätter lakonisk elegans och praktiska egenskaper..

Och älskare av hemmakomfort och en enkel rustik miljö kan dekorera interiören med gardiner i Provence-stil. Dessutom är det inte särskilt svårt att sy en sådan gardin med ett foto från katalogen..minimalistiska-gröna-gardiner-kök-fönster

Varianter av gardiner för köket: nya artiklar för säsongen 2021

Under den kommande säsongen tar det praktiska prioriteringen fart, vilket innebär att alla moderna, vackra, ursprungliga gardiner definitivt kommer att vara mycket praktiska. Nya fotokataloger med fashionabla interiörer ger en uppfattning om vilka modeller av köksgardiner som kommer att vara efterfrågade 2021 och vilka nya föremål som kommer att dyka upp..

 • Rullgardiner var på topplistan i år och fortsätter att ta ledarskap inom interiörmode för den kommande säsongen. I både små och rymliga kök kommer horisontella flerfärgade persienner med övergångar eller mjölkfärg fortfarande att vara relevanta.Leaf-Applique-Kitchen-Curtain-Tier
 • En gardin av ovanligt tyg med konvexa volymetriska element som lockar ögat ser exklusivt ut. Ett sådant tillbehör kommer att spela en distraherande roll och dekorera en blygsam köksinredning utan lyx och inveckling..Citron-kök-set
 • Gardiner i Provence-stil kommer att förbli populära, men med en något omdesignad design. Blommotryck är en favorit under den kommande säsongen. Sådan inredning ger gardinerna ett saftigt och känsligt utseende av ett självförsörjande tillbehör. Du kan göra en sådan gardin med dina egna händer, med fokus på fotot i modekataloger.Kök-Fönster-Gardiner-In-Home-Tillbehör
 • En hoprullningsgardin av tyg med en specifik impregnering blir allt mer populär, vilket skyddar tillbehöret och föremålen i rummet från direkt solljus. Idag innehåller dess design vackra rika nyanser av känslig kastanj, granatäpple, aubergine och grafit..kök-valances-i-kök-gardiner-fönster-valances-kök-valances-8-boll
 • Romerska persienner tappar inte heller popularitet, även om deras modeller inte är nya, men klassiska designalternativ. Men på bilden av de nya katalogerna ser deras design uppdaterad ut på grund av användningen av nya material och dekorativa element..kök-diskbänk-fönster-gardiner-diy-kök-fönster-valances-med-dubbel-skål-kök-diskbänk-också-bild
 • Nya artiklar från säsongen har också dykt upp i den inre fotokatalogen, det här är gardiner på ögonlock. De kommer att bli den fashionabla höjdpunkten för det kommande året. Att skriva ut stora bilder på tyg är enkelt och koncist, men det görs i levande, mättade färger. Utformningen av dessa gardiner är inte komplicerad, det är inte svårt att göra dem med egna händer. Denna stil är mycket populär idag..Kök-Shade-Design-Idéer-Windows
 • Om man tittar på fotot av köksinredningens nyheter kan man inte låta bli att notera en av de mest fashionabla modellerna av detta och nästa år – trådridån. Designen av denna modell, tack vare den ovanliga kombinationen av trådar som flödar och skimrar i olika färger och andra dekorativa element (pärlor och paljetter), gör en vanlig gardin till en omfattande och samtidigt viktlös inredning. Färgpaletten på denna modell är mycket varierande, det här är monokromatiska färger, blandade och kombinerade nyansalternativ.

Korta gardiner och andra finesser i utformningen av ett litet kök

Köksgardiner i en liten lägenhet måste uppfylla, enligt råd från designers, vissa krav. Deras implementering kommer visuellt att öka utrymmet i ett litet kök:

 • det är bättre att välja ett tyg som är luftigt, genomskinligt, lätt, med ett litet mönster i ljusa färger från naturmaterial – lin, jute, bomull, siden;
 • för att dekorera en fönsteröppning i arbets- eller matplatsen, använd korta gardiner eller persienner i ljusa nyanser;
 • visuellt förstora ett litet fönster som öppnar en gardin som är mycket större än fönstrets bredd.

Kök-Gardin-Valances-IdéerHuvudsyftet som köksgardiner har i ett trångt utrymme är att släppa in mycket luft och ljus in i rummet. Därför är det bättre att överge komplexa snygga former och gardiner med rikt draperi..

Låt oss titta närmare på:

 • de mest populära modellerna idag;
 • gör-det-själv-syning av den nya säsongen av gardiner på öljetter.

Provence gardiner: en utsökt och mysig inredning

Huset, inrett i Provence -stil, förkroppsligar följe av en rustik miljö utan mycket invecklade former och texturer. Dess andra namn är franskt land, eftersom det har sitt ursprung i en av de södra provinserna i Frankrike..

kök-gardiner-angående-kök-gardiner-idéer-kök-gardiner-idéer-som-stor-lösningInvånarna i staden älskar atmosfären i Provence -andan för en mysig och samtidigt söt, sofistikerad enkelhet, som gör att du kan koppla av och varva ner. Textilier blir accent i Provence -interiören, gardinen är det viktigaste designtillbehöret.

Provence gardiner är gjorda av naturliga tyger: linne, chintz, bomull; spetsar, krusiduller, broderi används som dekorationer. Stilens färgschema upprätthålls i dämpade toner, som om de bleknade i den ljusa solen. Detta är en palett av marina och naturliga teman: nyanser av apelsin, oliver, grönska, turkos, lavendel, soliga och sandiga toner.

kök-gardiner-avsedda-för-tag-för-samtida-kök-gardiner-idéer-singaporeconcocifiedFönsteröppningar är dekorerade med smidda eller träfärger i ljusa valnötfärger, kompletterade med öppningstips. De passar bra med korgtillbehör: korgar, mattor, krukor, vaser.

Provence -entourage som återskapas i stadsköket föreslår associationer med doften av blommande ängar, med smak av färsk mjölk och lukten av havet. Det är inte nödvändigt att exakt följa designen i Provence -andan, det räcker med att bara föra in några dekorativa element i inredningen och lägga till en partikel av själen.

Trä gardiner eller muslin

Namnet på detta tillbehör talar för sig själv. Det här är trådar som fritt hänger i muslin, som är anslutna på toppen med en speciell vävning och skapar en association med en viktlös, genomskinlig slöja.

Trådgardiner kom till den europeiska inredningen från öst, där fri luftcirkulation i vardagsrum är nödvändig i ett surt klimat. Trådgardiner är idealiska för detta, skugga rummet perfekt, utan att blockera den fria penetrationen av frisk luft in i huset.

Kök-gardiner-idéer-fönster-behandlingarUtöver denna uppgift hindrar trådgardiner inte tillgång till dagsljus, samtidigt som de täcker det inre rummet i rummet från nyfikna ögon och skapar en känsla av unik komfort och mys..

Trådridån är mycket lämplig för att dekorera köksfönster. Du behöver inte oroa dig för dess snygghet och renlighet. Tack vare en specifik beläggning som stöter bort damm, håller bomullsgardinerna sitt fräscha och snygga utseende länge..

Kök-gardiner-idéer-och-valancesDessutom är bomullsgardiner lätta att tvätta. Men så att trådarna inte trasslar in sig måste du noggrant följa instruktionerna för maskintvätt av produkten:

 • först måste du vrida bomullsgardinerna i form av en tät rulle;
 • då är det nödvändigt att göra förband av tyg på 5-6 ställen för böjning;
 • tvätta sedan i ett “känsligt” läge;
 • häng trådarna raka för att torka.

Garngardinen har en annan fördel: det är enkelt att justera längden. Du behöver inte vara sömmerska för att göra detta. Trådarna i standardstorlek klipps helt enkelt till önskad längd med sax. Fibrer av polyester eller annat syntetiskt material kommer inte att smula eller smula.

Romerska persienner: popularitetens hemlighet

Denna originalridå har, trots sin enkelhet och lakoniska design, ett mycket elegant utseende och lockar köparnas uppmärksamhet. Den är gjord i form av sektioner av flera rektangulära dukar och plankor fixerade vid nedre kanten. Romerska persienner kontrolleras.

kök-gardiner-idéer-6Hemligheten för popularitet består av flera faktorer. Låt oss lista de viktigaste, romerska persiennerna har:

 • lakonisk design, lämplig för alla rum, inklusive köket;
 • ekonomisk design som sparar användbart utrymme;
 • enkel användning och montering;
 • bekvämligheten med att rengöra och ta bort produkten från takfoten;
 • en mängd olika tillämpningar från vanliga lägenheter till restauranger och kontor;
 • Romerska nyanser kompletterar naturligtvis alla designstilar.

Att dessa gardiner är attraktiva beror på vilket material produkten är tillverkad av. I fotokatalogerna med modern inredning presenteras romerska persienner av material med en mycket varierad färg och struktur. De tillverkas oftare av tyger: jacquard, organza, tyll.hem-traditionella-gardin-för-fönster-behandling-idéer

Romerska persienner är opretentiösa i underhåll: det är en enkel rengöring med en dammsugare eller en borste, det rekommenderas inte att utsätta gardinen för låga temperaturer och våt rengöring.

Gardiner på öljetter: beskrivning av nya föremål och sy själv

Metoderna för att fästa gardinen på gesimsen beror på vilken typ av tyg den sys av. Gardiner på öglor anses vara den mest fashionabla lösningen idag. Detta är en typ av infästning med plast- eller metallringar som sätts in i hål som stansas längs gardinkanten. Taklisten passerar genom dem och bildar även vackra veck.

De främsta fördelarna med detta fäste:

 • skydd av tyg mot nötning;
 • lätt förflyttning av gardinen längs med gesimsen;
 • möjligheten att använda gardinkrokar på öglor med liten diameter.

Du måste köpa tyg för att sy gardiner på ögonlock med marginal: för små veck måste gardinens bredd multipliceras med 1,5 och för djupa veck med 2 eller 2,5.Gingham-kök-gardiner-gul

Tänk på hur du syr gardiner på öljetter.

 1. Förbered gardinen efter storlek: ett tillägg för gardinens längd är 3 cm upptill, 5 cm längst ner och 15 cm på varje sida på sidorna av gardinen.
 2. Fålla gardiner på varje sida.
 3. Limma ovansidan av gardinen med ögla tejp eller fiberduk 10 cm bred, dra sig tillbaka från kanten på 1,5 cm och stryk den.
 4. Beräkna antalet önskade öljetter (det måste vara jämnt).
 5. Välj längd mellan öglorna efter behag mellan 15-25 cm, de sista ringarna är placerade på ett avstånd av högst 5 cm från kanten.
 6. Markera en jämn position av ringarna på tyget, spåra öglorna från insidan.
 7. Klipp dem med en sax med en marginal på 2 mm eller gör en stans genom att lägga den på tyget och slå den med en hammare.
 8. Placera den ena dekorativa halvan av ringen under hålet på framsidan, sätt den andra halvan på insidan och snäpp in dem genom att trycka med fingrarna (du behöver en press för att knäppa metallringarna).

Gingham-kök-gardiner-gröntGardinerna på öglorna är klara, det återstår att utföra en enkel operation: placera dem på gesimsen och beundra den färdiga produktens skönhet.

Gardiner i köket 43 foton:

Previous Post
Design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. m. Var ska man börja reparera?
Next Post
Декор за баня: избор на водопровод, съвети
Immediate Momentum