15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. m. Var ska man börja reparera?

Enrumslägenhet 36 kvm. m. är inte det bästa boendealternativet. Området är ganska blygsamt, vilket berövar de nödvändiga bekvämligheterna och komforten. Det är inte lätt att skapa bekväma förutsättningar för att bo i en sådan lägenhet. Det är mer lämpligt för singlar och unga par än familjer med barn..

inredning av en studiolägenhet

När du designar en design för en enrumslägenhet på 36 kvm. m., är det nödvändigt att tillämpa icke-standardiserade lösningar.

Det är nödvändigt att inte bara dela in rummet i zoner, utan att bevara ledigt utrymme så mycket som möjligt. Detta gör att du kan få bekväma levnadsförhållanden, en funktionell inredning..

Att reparera en enrumslägenhet är ett besvärligt och kostsamt företag. Trots bostadens lilla yta är det nödvändigt att lägga pengar på inköp av efterbehandlingsmaterial, hantverkares arbete. Som regel utförs reparationer en gång vartannat år. För att det ska fungera länge, för att behaga ägarna, är det nödvändigt att närma sig det noggrant.

lägenhetsdesign 36 kvm

Designens huvudfärg är vit. Ljusa väggar och trägolv fungerar som en bra bakgrund för ljusa färg accenter och visuellt förstora en liten lägenhet..

lägenhetsdesign 36 kvm

Träelementens naturliga struktur ger interiören en varm och mysig känsla. Svart ger djup och accentuerar individuella detaljer.

Det första som börjar med arrangemanget av en enrumslägenhet, utarbetandet av en arbetsplan – material, möbler, vitvaror, inredning väljs. Det kan finnas avvikelser från de planerade åtgärderna, men mindre, misslyckade beslut kommer att synas först efter att arbetet är avslutat. Som ett resultat kommer interiörens utseende inte att uppfylla ägarnas förväntningar..

lägenhetsdesign 36 kvadratmeter

Projekt accentfärger – turkos, gul och röd.

lägenhetsdesign 36 m2

Sovplatsen lyfts upp på podiet och separeras från vardagsrummet med trälistar, vilket ger möjlighet till visuell kontakt med resten av lägenheten och skapar samtidigt en illusion av integritet.

Utformningen av en rumslägenhet som förberetts i förväg kommer att tillåta:

  • Välj en stil, med hänsyn till dess fördelar och nackdelar;
  • Presentera hemmets framtida interiör;
  • Rita upp diagram, ritningar som kommer att krävas av hantverkarna under reparationen;
  • Identifiera material, möbler, inredningsartiklar.

Designprojektet är huvudassistenten i arrangemanget av en enrumslägenhet. Den innehåller all nödvändig information om reparationen. Ägarna behöver inte argumentera när de väljer tapeter, lampor med mera. Designprojektet gör att alla dessa och andra problem kan lösas innan reparationen påbörjas.

lägenhetsdesign 36 m

Lägenhetens design är 36 kvm. m. vardagsrum och kök – två separata rum. De separeras av en glasdörr i en svart metallram som tar liten plats.

lägenhet design 36 m2 kök

En skifferbräda används som förkläde, lätt att rengöra och original – här kan du skriva ner recept.

Funktioner i layouten

Enrumslägenheter är av flera typer. De skiljer sig åt i storlek, form och layout. I detta avseende använder de en annan design när de utrustar dem.. 

studiolägenhet 36 kvm

Designen bör belysa fördelarna och dölja nackdelarna med bostäder.

De mest populära är två typer av layout för en ett-rums lägenhet..

  • Standard layout. I en sådan lägenhet finns ett rum, ett kök, ett badrum, en entré. Den största fördelen med denna typ är ägarnas integritet. Nackdelarna inkluderar täthet, besvär med planering, litet område. Det är inte lätt att placera de nödvändiga möblerna under sådana förhållanden. En väl vald design hjälper till i detta..
  • Studio. Detta är en modern version av layouten på en ett-rums lägenhet. Det finns få partitioner i den, bara de mest nödvändiga, vilket säkerställer tillgängligt ledigt utrymme. Lämplig för singlar eller unga par.

Funktioner i utformningen av en ett-rumslägenhet

Utformningen av en enrumslägenhet har ett antal funktioner. Om du organiserar utrymmet korrekt, kommer interiören att bli vacker, det kommer att vara bekvämt, fyllt med mys. Varje designstil möjliggör arrangemang av möbler i grupper. Således betonas det minimalistiska zonplaneringsbegreppet..

design av en liten studio 36 m2

Panoramafönster i studiolägenheten ger tillräcklig belysning; på kvällen används inbyggda taklampor och en ergonomisk golvlampa för detta.

design av en liten studio 36 m

Den harmoniska kombinationen av svart och vitt i designen av studion ger den ett elegant utseende och personlighet.

När du utrustar en enrumslägenhet är det nödvändigt att öka utrymmet visuellt och faktiskt. I grund och botten är köket separerat från rummet med en vägg, vilket tar upp extra utrymme. Till att börja med är det värt att avgöra om det är en bärare. Om möjligt är det bättre att ta bort väggen och kombinera lokalerna till en. Denna layout möjliggör en effektivare användning av området. Om det inte är möjligt att riva väggen, är det nödvändigt att öka dörröppningen, ta bort partitionerna som skiljer rummet och korridoren.

design av en liten studio 36 kvm

Matsalen innehåller ett matbord med bekväma stolar och accentueras av originalhängare.

design av en liten studio 36 kvm.

Kompakt kök med integrerade vitvaror i minimalistisk stil.

Köket och vardagsrumsdelarna kännetecknas av dekoration och färg. En garderob, hyllor, skjutbara skiljeväggar är perfekta för detta. Således kommer ytterligare tiotals centimeter att frigöras..

Zoneringsregler

Så snart partitionerna tas bort kommer lägenheten att förvandlas till ett rum. Att dela upp utrymmet i zoner hjälper till att göra det mysigt så att du kan leva bekvämt..

  • Arbetszon. Designad för att laga och äta mat.
  • Rekreation. Passar en säng eller soffa.
  • Barnhörna. Nödvändigt om en familj med ett barn.

lägenhetsdesign för en familj

För att öka bostadens funktionalitet och få maximal mängd ledigt utrymme i den väljer de ofta en öppen planlösning – med fullständig frånvaro av innerväggar..

Tilldelningen av zoner sker på olika sätt. Olika färger och texturer på golvet är lämpliga. De kommer att dela in lokalerna i sektioner. Ett takskikt är också lämpligt. Om vi ​​pratar om köket och hallen kan du installera en bardisk.

lägenhetsdesign för en familj

Interiören i studiolägenheten är inredd i skandinavisk stil – med en dominerande vit färg, minimal inredning och accenter av turkos.

Att dela upp en lägenhet i zoner är en modern lösning. Varje del utför vissa funktioner, rummet blir visuellt rymligare, fyllt med komfort. Partitioner mellan zoner kan vara stationära och mobila. Det andra designalternativet, om det behövs, ändrar enkelt platsen.

Grundartiklar i interiören

Eftersom enrumslägenhetens yta är liten bör varje centimeter användas rationellt. 

design av en ett-rums lägenhet 36 kvm

Således kommer bekväma levnadsförhållanden, en vacker och rymlig interiör att erhållas..

De nödvändiga föremålen är installerade. Detta gäller både möbler och inredningselement. Hyllorna och soffbordet är inte huvuddetaljerna. Därför kan interiören kompletteras med dem efter avslutad dekoration av rummet..

Vilka möbler man ska välja?

I grund och botten är små lägenheter inredda i stil med minimalism, högteknologi. De kännetecknas av enkelhet, användningen av lakoniska former i inredningen. Det är inte svårt att placera de nödvändiga föremålen i ett litet område..

För en enrumslägenhet är möbler med rätt linjer lämpliga. Det ska vara strikt, harmoniskt passa in i den övergripande bilden av interiören. För köket är det bättre att göra det på beställning. Detta gör att du kan ta hänsyn till rummets funktioner, skapa ett bekvämt headset. Det kommer att finnas tillräckligt med utrymme i rummet för en bekväm vistelse.

design av en liten studio 30 m2

Dubbelsängen ligger på pallen, vid vars bas det finns lådor för förvaring av sängkläder.

Ett lagringssystem är säkert genomtänkt. Det ska vara kompakt, rymma alla nödvändiga saker. En garderob kommer att klara denna uppgift perfekt. Det är bättre att göra det på beställning. Sådana möbler uppfyller ägarnas krav. Det produceras enligt deras önskemål. Detta gäller antalet lådor, dörrar och annat. Ett sådant lagringssystem har viktiga egenskaper: användbarhet och användarvänlighet..

design av en liten studio 30 m2

Trots sovrumets lilla storlek innehåller det öppna hyllor som kan nås från vardagsrummet och sovrummet..

Konvertibla möbler är ett bra alternativ för små lägenheter. Det kännetecknas av mångsidighet, omvandlas enkelt till andra objekt. Till exempel en bäddsoffa. Under dagen, när den är monterad, tar den ett minimum av utrymme, på natten blir den till en bekväm sovplats. Soffan kan ha en inbyggd bordsskiva som kan användas för att äta. En säng som förvandlas till en garderob är lämplig. Det kommer att frigöra mycket utrymme under dagtid..

Familj med ett barn: hur man ordnar en enrumslägenhet?

En enrumslägenhet är inte den bästa lösningen för en barnfamilj. Men livets verkligheter är sådana att det inte finns något annat val. Kostnaden för ett sådant boende är överkomligt, så det är lättare att köpa..

studiolägenhet för en familj med ett barns idéer

Inredningen i vardagsrummet har en rymlig hörnsoffa som kan fungera som sovplats vid behov, samt en fåtölj och ett soffbord..

För att boende i en lägenhet ska vara bekvämt för alla boende, är det nödvändigt att utrusta det korrekt. Det är viktigt att ta hänsyn till barnets ålder. Sovplatsen för de minsta kan placeras bredvid sängen för vuxna. Ett barn i skolåldern behöver ett personligt hörn. Det ska vara så funktionellt som möjligt, fyllt med komfort..

studio lägenhet för en familj med ett barn foto

Det finns en matplats nära fönstret, där ett väggbord med en mörkgrå skiva har installerats. Matsalen i studiolägenheten lyfts fram med en dekorativ komposition från ett foto och en hängande lampa.

Barnens del av rummet är inredd i ljusa färger. En skärm eller ett ställ är lämpligt för att separera den. Den andra designen kan användas för att lagra olika föremål. Möbler ska vara ergonomiska, om familjen har två barn kan en våningssäng installeras.

Färgschema

Ljusa färger bör råda i utformningen av en ett-rums lägenhet. En sådan inredning verkar tråkig, så det är lämpligt att späda ut den med ljusa accenter. Vissa delar av rummet sticker ut. Det är nödvändigt att applicera mörka färger noggrant. Eftersom de visuellt reducerar rummet. Det skapar en atmosfär av vemod som förtrycker invånarna.

lägenhet 36 kvm med glas sovrum

Utrymmet förenades genom att rivning av skiljeväggarna. Således var det möjligt att skapa en känsla av stor volym..

lägenhet 36 kvm med glas sovrum

För att det ska bli mysigt måste sovplatsen separeras från resten av rummet. Vid utformningen av ett sovrum i en enrumslägenhet löstes detta problem med hjälp av glasväggar som restes runt sängen..

Panoramafototapeter är perfekta för små lägenheter. De expanderar visuellt utrymmet. Som ett resultat är rummet ljust och ledigt. Bilden på tapeten fyller rummet med en speciell atmosfär.

Belysning

Belysning spelar en viktig roll i utformningen av en ett-rums lägenhet. Atmosfären som kommer att råda i den beror på den. Om lägenheten är liten är det nödvändigt att fylla den med ljus så mycket som möjligt. Detta kommer att betona ljusets interiör, det kommer att finnas en lakonisk atmosfär..

interiör i en studio lägenhet 36 kvm

Den visuella uppdelningen av rummet i ett vardagsrum och en sovplats är gjord av vertikala trälister. De kan ändra sin position enligt principen om persienner och, om det behövs, visuellt dölja platsen för att sova.

interiör i en studiolägenhet 36 m2

Inredningen i rummet inkluderar en varmfärgad soffa, ett soffbord med en ovanlig träsnittskiva och en byrå med bottenbelysning..

Avsaknaden av naturligt ljus kan kompenseras med konstgjorda enheter. Dessutom skiljer de sig åt i olika zoner. Sovrummet är avsett för avkoppling, så lokal belysning används. När det gäller arbetsområdet och köket är ett stort antal apparater installerade här. Eftersom det borde vara mycket ljus. Punktljuskällor är väl lämpade för köket och en ljuskrona för vardagsrummet..

designstudio 36 kvm med ett sovrum i en nisch

Det kalla färgintervallet hjälper till att visuellt förstora utrymmet, så grått har blivit det främsta för inredningen..

designstudio 36 kvm med ett sovrum i en nisch

Minimalism är huvudidén för designen av en studiolägenhet på 36 kvm. m. Möbler har enkla, tydliga former, inget överflödigt – bara det mest nödvändiga.

Design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. m. måste väljas korrekt. I det här fallet är det nödvändigt att förlita sig inte bara på ägarnas önskemål utan också på layoutens funktioner. Så du kan få en inredning där det kommer att vara bekvämt att spendera tid för alla familjemedlemmar..

VIDEO: Design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. meter.

50 idéer för design av en enrumslägenhet på 36 kvm. m.:

interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm badrum interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 m2 interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studio lägenhet med ett sovrum på 36 kvm idéer foto interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm idéer interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studiolägenhet med ett sovrum på 36 kvm interiör i en studio lägenhet 36 kvm interiör i en studio lägenhet 36 kvm interiör i en studio lägenhet 36 kvm interiör i en studio lägenhet 36 kvm interiör i en studio lägenhet 36 kvm designstudio 36 kvm med ett sovrumsprojekt designstudio 36 kvm med sovrumslayout designstudio 36 kvm med sovrum idéer foto designstudio 36 kvm med sovrumsidéer designstudio 36 kvm med sovrumsfotoidéer design av en ett-rums lägenhet med ett sovrum foto design av en studiolägenhet med ett sovrum design av en studiolägenhet för en familj 36 m2 design av en enrumslägenhet för en familj på 36 kvm design av en ett-rumslägenhet för en familj design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 m2 design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 m2 design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 m design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 m2 layout design av en enrumslägenhet med en yta på 36 m2 idéer design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 kvm foto design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 kvadratmeter design av en enrumslägenhet med en yta på 36 kvm design av en enrumslägenhet med en yta på 36 kvm design av en ett-rums lägenhet med en yta på 36 kvm. design av en ett-rums lägenhet 36 kvm design av en ett-rums lägenhet 36 kvadratmeter design av en ett-rums lägenhet 36 meter design av en studio lägenhet 36 m2 design av en studio lägenhet 36 m2 design av en ett-rums lägenhet 36 m design av en ett-rums lägenhet 36 kvm design av en ett-rums lägenhet 36 kvm design av en ett-rums lägenhet 36 kvm. designstudio 36 m2 designstudio 36 kvm designstudio 36 kvm

Previous Post
Moderne ideer for interiørdesign for stuen i den gamle Khrusjtsjov
Next Post
Merkmale eines Induktionskochers: Leistung, Stromverbrauch