15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tipy na dizajn sauny

Sauny sú všestranné. Môžu byť inštalované v hotovej budove alebo postavené od začiatku. Je dôležité vopred určiť, ako to bude vyzerať, čo bude potrebné na implementáciu myšlienok. Dizajn by sa mal starostlivo zvážiť. Potom bude možné zhmotniť všetky nápady..

návrh sauny

Prítomnosť kúpeľa alebo sauny v súkromnom dome už nie je prekvapujúca..

nápady na dizajn sauny

Vďaka modernej technológii je možné nainštalovať saunovú kabínu aj v rámci mestského bytu..

Saunové chatky pre jednu, dve osoby

K dispozícii sú hotové kabíny alebo sú zostavené zo samostatných panelov. Výrobok je možné umiestniť do kúpeľne. Je dôležité, aby medzi stropom a hornou časťou búdky zostalo niekoľko centimetrov. Priemerná výška výrobku je asi 2 m. Aj keď je kúpeľňa malá, je v nej miesto pre stánok pre jednu osobu. Kľúčovou výhodou hotovej konštrukcie je správne umiestnenie vetrania a kachlí..

foto dizajnu sauny

Sauny majú oproti ruskému kúpeľu dôležitú a často rozhodujúcu výhodu – sú všestranné, je jednoduchšie ich postaviť od nuly alebo nainštalovať v hotovej miestnosti..

Existuje široký výber rozmerov a materiálov výrobku. Častejšie sa používa prírodné drevo, ako je lipa alebo osika. Dvere konštrukcie sú často vyrobené zo skla. Prispôsobenie je potrebné, ak chcete stelesniť pôvodný dizajn. Potom bude búdka schopná doplniť štýl vytvorený v kúpeľni alebo sa stane vrcholom miestnosti..

nápady na dizajn sauny

Všetko závisí od množstva voľného priestoru, výberu kapacity sauny a finančných možností majiteľov domov.

Dizajn sauny s bazénom

Ak to rozmery priestorov v dome umožňujú, stojí za to doplniť saunu bazénom. To vám umožní ponoriť sa do chladu po horúčave parnej miestnosti, čo je dobré pre vaše zdravie. Obe miestnosti sú v interiéri prepojené, spravidla podlahovou krytinou..

dizajn sauny s bazénom

Ak ste sa rozhodli pre oblasť pre domácu saunu, musíte sa rozhodnúť, koľko ľudí by mala parná miestnosť súčasne ubytovať.

Saunu vo vnútri tvorí prírodné drevo bez dodatočného lakovania. Do miestnosti s bazénom sa hodia dlaždice, mozaiky alebo kameň. Paletu oboch miestností je možné vyrobiť rovnako výberom vhodného odtieňa dreva.

návrh sauny s fotografiou bazéna

Pre jednu alebo dve osoby si vystačíte so saunou, pre rodinnú dovolenku potrebujete veľkú plochu, na prijatie hostí sa musíte okrem parnej miestnosti v saune starať aj o relaxačnú miestnosť..

Prírodný kameň v dizajne sauny

Ak úplne drevené povrchy nie sú podľa vašich predstáv, stojí za to zriediť celkový vzhľad prírodným kameňom. Je vysoko odolný, odoláva vysokým teplotám a nebojí sa vlhkosti. Kameň zvýši náklady na vytvorenie dizajnu a predĺži čas na realizáciu myšlienky..  

dizajn sauny s kamennou výzdobou

V súčasnej dobe si môžete kúpiť hotovú saunovú kabínu a zostaviť ju zo samostatných panelov..

Môžete však získať harmonickú a originálnu kombináciu materiálov. Pre teplé tóny dreva sú vhodné tmavé kamenné obklady. Na zvýšenie ohromujúceho účinku sa odporúča použiť rôzne druhy kameňov, ktoré sa líšia textúrou a paletou..

dizajn sauny s kamenným obložením

Všetko závisí od toho, ako individuálny vzhľad, funkčnosť a dizajn by ste chceli získať.

Prírodné poznámky môžete pridať pomocou suroviny. Kamienky pomôžu zvýšiť individualitu a originalitu. Izba bude pôsobiť mimoriadne. A pri chôdzi na podobnom poschodí vám umožní pravidelne získať masážny efekt.

dizajn sauny s kamennou podlahou

Výhodou hotových štruktúr je, že už predpokladajú správne umiestnenie rúry a vetranie..

Kamenná stena sa môže stať vrcholom miestnosti a priniesť rozmanitosť a kontrast.

Použitie svetelných systémov v saune

Používanie osvetľovacieho systému v saune namiesto bežných žiaroviek a žiaroviek je stále obľúbenejšie. Vyberajú sa rôzne tvary svietidiel a ich odtiene. Sklenené dvere neprepúšťajú dostatok svetla do interiéru sauny. Preto je tam dosť tma a je rozumné pridať osvetlenie..

dizajn sauny so sklenenými dverami

Montované saunové kabíny sú k dispozícii v rôznych veľkostiach vyrobené z rôznych druhov dreva, ale hlavne z osiky, lipy a niektorých ihličnanov.

Osvetlenie by malo byť inštalované na drevených plošinách, posedeniach a ležadlách. LED diódy umožňujú dodať svetlo jednotlivým konštrukčným prvkom a povrchom. Podsvietenie si môžete vybrať v rôznych odtieňoch, v závislosti od predstavivosti a veľkosti miestnosti..

návrh osvetlenia sauny

Dvere do mini sauny sú väčšinou celosklenené alebo majú drevený rám s veľkým priehľadným sklom.

Štýly a smery

Ak bol kúpeľ predtým považovaný výlučne za miesto hygienických postupov a málo sa myslelo na jeho interiér, teraz je problém s dizajnom relevantný. Koniec koncov, sauna sa stala miestom odpočinku a relaxácie. Preto je dôležité premyslieť si štýl každej z priestorov. Parná miestnosť je v počte dizajnových nápadov dosť obmedzená. Existuje však niekoľko skvelých možností..

moderný saunový dizajn

Voľba sklenených dverí je daná psychologickou zložkou, s ktorou je potrebné počítať v malých uzavretých priestoroch..

  1. Maximálna jednoduchosť. Jasné akcenty môžu veci ešte zhoršiť. Telo pod vplyvom vysokej teploty zažíva stres a chytľavý interiér ho len umocní. Preto by mal dizajn ladiť s relaxáciou a zmierňovaním únavy;
  2. Ak chcete pri kladení parnej miestnosti získať kladný náboj, odporúča sa pridať jasné farby, ale s mierou. Je lepšie zamerať sa na originalitu. Stačí sa pohrať s osvetlením, pridať detaily a materiály rôznej textúry a farby.

foto interiéru sauny

Ak je v jednej zo stien, dokonca aj v malom, okno, treba túto príležitosť využiť.

Okrem parnej miestnosti by ste mali zvážiť aj dizajn oddychovej miestnosti. Táto možnosť je oveľa viac a môžete stelesniť najatraktívnejší štýl. Odporúča sa iba zorganizovať všetko tak, aby bol dizajn oboch miestností kombinovaný..

návrh sauny v dome

Individuálna objednávka kóje predpokladá predovšetkým jedinečný dizajn, ktorý sa môže stať harmonickým doplnkom už dokončeného kúpeľňového projektu a zároveň pôsobiť ako „zvýraznenie programu“, ktoré prinúti všetky oči.

Preferované nápady na dizajn sú uvedené v tabuľke.

Štýl Popis
Klasika Používajte prírodné materiály, hlavne drevo. Paleta je pokojná, bez jasných prvkov. Dekor je diskrétny, jednoduchý, ale elegantný.
Moderné Umiestnite čalúnený nábytok ako niekoľko kresiel a pohovky. Umiestnite sklenený stôl oproti. Televízor môžete zavesiť na stenu. Používajte viac kovových, zrkadlových povrchov.
Eklekticizmus Je možné kombinovať niekoľko rôznych štýlov. Ako akcent sú vhodné dekoratívne prvky..
Krajina Rustikálny štýl hrubým spôsobom. Používajte masívny nábytok, široké podlahové dosky. Doplňte miestnosť príslušnými dekoratívnymi prvkami.
Ethno Odporúča sa vybrať konkrétnu krajinu a implementovať návrh, ktorý ju plne odráža.

Dokončovacie materiály

Dokončovacie materiály sa musia vyberať s prihliadnutím na prítomnosť vysokých teplôt a vysokej vlhkosti v parnej miestnosti. Je dôležité, aby povrchová úprava vydržala zmeny v uvedených parametroch. Do sauny odporúčame zvoliť ako základ drevo, hlavne tvrdé dreviny, ako je lipa a osika. Panely sú skvelou možnosťou. Nevyvolávajú popáleniny, pri zahrievaní nevypúšťajú škodlivé látky. Ihličnany nie sú vhodné kvôli vzhľadu štipľavého zápachu so zvyšujúcou sa teplotou.

krásny dizajn sauny

Vytvorenie užitočného a praktického miesta na relaxáciu so saunou je racionálnym stelesnením snov mnohých majiteľov súkromných domov..

Podlaha sa odporúča vyrobiť z dreva. Do parnej miestnosti sú vhodné bylinky so schopnosťou vybrať ich a vysušiť. To pomôže vyhnúť sa prechodnému rozpadu. Dlaždice sa často používajú, najmä ak je tam bazén. Vzhľadom na vysokú vlhkosť vzduchu vyberajte výrobky, ktoré sú drsné a nedovolia skĺznutiu.. 

neobvyklý dizajn sauny

Nainštalujte sklenené dvere na vizuálne zväčšenie priestoru.

Interiér kúpeľa je svätyňou čistoty a zdravia

Stojí za to starostlivo premyslieť dizajn každého rohu kúpeľa..

návrh a dekorácia sauny

Druh dreva, ktorý bude použitý na dokončenie parnej miestnosti, je možné zvoliť na základe farebnej palety zvolenej pre ostatné povrchy bazéna a relaxačnej miestnosti..

Zvážte nasledujúce:

  • Šatňa. Na dekoráciu sú vhodné ihličnany, napríklad borovica. Interiér môžete zriediť zavedením kameňa, plastu alebo dlaždíc. Je možné implementovať akýkoľvek štýl. Vlhkosť a vysoké teploty sa v tejto miestnosti výrazne neodrážajú.. 

interiér šatne

Výber dizajnu, materiálov je pestrý.

  • Parná miestnosť. Opláštené by malo byť listnaté drevo. Prednostne sú vyrobené z protišmykových dlaždíc. Pomôže to zabrániť rýchlemu zhoršeniu povrchu.. 

dizajn a výzdoba sauny

Doplňte miestnosť ležadlami na rôznych úrovniach, lavičkami, metlami, nalievacími nádobami a naberačkami.

  • Sprchovacia miestnosť. Ideálne sú dlaždice doplnené vitrážami alebo mozaikami. Podlaha musí mať drevené rošty alebo byť hrubá, aby sa zabránilo pošmyknutiu.

dizajn sauny a sprchy

V poslednej dobe je v projektoch sauny stále bežnejšie používať nielen vstavané žiarovky alebo žiarovky, ale celý súbor svetiel rôznych tvarov a odtieňov..

Ako urobiť „lacného a veselého“

Na steny zvoľte podšívku z osiky alebo lipy. Najvhodnejší materiál z hľadiska kvality a nákladov. Borovica je vhodná do šatne. Táto podšívka je tiež pozoruhodná svojou nízkou cenou. Na podlahu sú perfektné dlaždice, na ktoré sú položené bambusové alebo slamené podložky.. 

návrh sauny v súkromnom dome

Nainštalujte dvere vyrobené zo skla.

Vlastnosti výberu podšívky do sauny

Na zvýšenie odolnosti proti vlhkosti by mal byť strom pokrytý špeciálnou zmesou, ako je lak. Rovnakým spôsobom môžete dosiahnuť požadovaný vzhľad panelov. Pri výbere podšívky dávajte pozor na jej pevnosť a vlastnosti prenosu tepla. Zvážte podnebie v regióne. Ak je suchý, teplý – potom si môžete kúpiť lacnú verziu podšívky, napríklad borovicu alebo smrek. 

foto dekorácie sauny

Ak je v tejto oblasti vysoká vlhkosť vzduchu, potom sú vhodné skaly ako osika, céder.

Ak je kúpeľný dom umiestnený oddelene a v blízkosti nie sú žiadne detské ihriská, môžete si kúpiť ekonomickú verziu podšívky bez obáv o bezpečnosť opláštenia. Ak je sauna predĺžením, kúpte si pevnejší materiál z masívneho dreva..

návrh sauny u vás doma

Napriek preskleným dverám a prítomnosti osvetlenia v saune je parná miestnosť dosť tmavým miestom a ďalšie osvetlenie jej nebude prekážať.

Vlastnosti usporiadania sauny vo vidieckom dome

Pred stavbou sauny sa odporúča pripraviť jej projekt a odsúhlasiť ho. Pripravte si všetky potrebné materiály, nástroje.

návrh interiéru sauny

Drevené plošiny, ležadlá a sedenie sú často osvetlené..

Usporiadanie je nasledovné.

  1. Dodávka komunikácií. Skontrolujte ich prevádzkyschopnosť, ak sú k dispozícii.
  2. Dokončenie podlahy zvoleným materiálom.
  3. Konštrukcia zvislých rámov.
  4. Tepelná izolácia z minerálnej vlny a fólie.
  5. Poliate šindľom.
  6. Inštalácia zvoleného sporáka.
  7. Inštalácia dverí, lavíc.
  8. Inštalácia osvetlenia a umiestnenie dekoratívnych prvkov.

štýlový a moderný dizajn sauny

Je ľahké si saunu zariadiť sami.

Mali by ste si vopred pripraviť všetko potrebné a premyslieť dizajn..

VIDEO: Dizajn sauny.

50 moderných návrhov sauny:

pohodlný dizajn sauny štýlový dizajn sauny moderný saunový dizajn praktický dizajn sauny nápady na dizajn interiérových kúpeľov sauny foto interiéru interiér sauny kúpele výzdoba interiérových kúpeľov sauny nápady na dizajn interiérových kúpeľov sauny interiér sauny kúpele nápady dekorácia interiérové ​​kúpele sauny nápady foto nápady na dizajn interiérových kúpeľov sauny interiérové ​​kúpele sauny nápady dizajn nápady na interiérové ​​kúpele sauny interiér saunových kúpeľov fotografia dizajnu interiérové ​​vane sauny foto dekorácia nápady na interiérové ​​kúpele sauny interiér fotografického dizajnu saunového kúpeľa interiérový kúpeľ sauny foto dizajn foto interiéru saunových kúpeľov nápady na dizajn interiérových kúpeľov sauny foto interiéru interiéru saunových kúpeľov dizajn interiérových kúpeľov sauny vnútorné kúpele sauny návrh sauny u vás doma návrh sauny v dome návrh sauny v súkromnom dome návrh sauny s fotografiou bazéna dizajn sauny s bazénom fotografická dekorácia dizajnu sauny návrh sauny nápady na dizajn interiéru sauny foto interiéru interiéru sauny návrh interiéru sauny nápady na dizajn interiéru sauny nápady na dizajn sauny interiér foto nápady na dizajn sauny nápady na dizajn sauny návrh sauny a bazéna fotografická dekorácia dizajnu sauny fotografická dekorácia dizajnu sauny návrh interiéru sauny foto interiér interiéru sauny nápady na dizajn sauny foto dizajnu sauny saunový dizajnový bazén návrh sauny návrh interiéru sauny návrh interiéru sauny návrh sauny dizajnérska sauna

Previous Post
Kök-vardagsrumsdesign med en yta på 15 kvm. m.
Next Post
كيفية استخدام الجرافيتي في الداخل