15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kök-vardagsrumsdesign med en yta på 15 kvm. m.

Att laga mat tillsammans och vänta på det samlar alla hushållsmedlemmar i köket. Det är hjärtat i alla hem, men inte alla är stora och rymmer till och med 2-3 personer, men jag vill verkligen att alla ska äta middag tillsammans och ordna en mysig hemtefest. Och vad, om inte köket, bidrar till uppriktighet och samtal från hjärta till hjärta.

Runt matbord i det kombinerade köket-vardagsrummet

Köket i kombination med vardagsrummet gillas av människor som inte vill skilja tillagningsprocessen från vila och kommunikation med familjemedlemmar

Det är rationellt att placera matlagningsområdet, fördela en del av utrymmet på ett bord med stolar för mottagning, soffor för att koppla av och titta på TV för 6 kvm. mätare är inte möjligt. Och vad hindrar oss från dessa 6 kvm. meter. förvandlas till 15 kvm. meter?

Kök-vardagsrumsinredning: zonindelning

Att kombinera köket med vardagsrummet hjälper oss att genomföra denna idé, och då behöver vi inte vara trångt i ett litet utrymme. När du kombinerar arbetsytor med ett vardagsrum eller matsal är köksdesignen 15 kvm. m. utförs med två metoder.

 • Utrymmet förblir enhetligt. Det är visuellt uppdelat, det vill säga väggarna är målade i olika toner, många texturerade finish används, ett golv eller tak på flera nivåer. När uppgiften att skapa ett enda utrymme är inställd är det nödvändigt att behålla interiören i en enda ton. Matcha tyget av gardiner och dukar med färgen på väggarna och möblerna.
 • Det är uppdelat i funktionella områden, som ligger intill och åtskilda av möbler, skärmar, en köksö, en bardisk och andra delande element.

Dela köket i zoner med en soffa och en bar

Utrymmet är avgränsat i zoner på grund av den specifika designen

Matplats med ett runt bord i det kombinerade köket

Varje funktionsområde innehåller de egenskaper som finns i köket eller matsalen

Det är också möjligt att markera zoner i det inre av köket med hjälp av belysning. Vi markerar gränserna med vägg- och taklampor, LED -remsor som löper runt matplatsens omkrets, lampor inbyggda i hyllorna.

Belysning av arbetsområdet i köket-vardagsrummet 15 rutor

Separat belysning rekommenderas för varje zon.

Planering av kök-vardagsrum med belysningsarmaturer

Bardisk och hängande lampor som rymddelare

Golv av olika material kommer att passa in i interiören på ett intressant sätt. Kombinationerna kan vara olika – golvplattor och linoleum, parkett och linoleum med flera.

Kombinerat kök med vardagsrum: stadier av rymdplanering

Innan du påbörjar arbetet med att ändra lokalerna måste du förstå vilken väg du ska flytta. Utgångspunkten är rummets form och storlek och dess allmänna faktiska skick. När reparationer påbörjas i ett tidigare kombinerat kök, så är det här en sak, och om du bestämmer dig för att bygga om allt helt, måste du agera annorlunda i det här fallet.

Linjär layout av köksutrymmet med en spis i mitten

Planeringen börjar med matlagningsområdet. Bestäm platsen för diskbänken, arbetsytan, spis och kylskåp

En stor omfördelning kommer nödvändigtvis att innebära överföring eller fullständig demontering av väggavskiljningar, överföring av gas- och vattenavfallssystem. Du kan inte bryta bärande väggar, som styrkan i själva byggnaden beror på. Därför kräver allt byggnadsarbete samordning med specialiserade organisationer..

Om du inte är redo att göra allt själv, är det vettigt att lita på designern att professionellt närma sig planering och inredning av en 15 kvm. meter och välj sedan ett byggteam som snabbt kommer att slutföra denna process.

Vit uppsättning med hörnlayout med handfat under fönstret

När du gör en plan är det nödvändigt att ta hänsyn till avståndet mellan diskbänken, spis och kylskåp – för bekväm matlagning bör den inte överstiga en meter

När alla godkännanden har samlats in, väggarna flyttas, det enda utrymmet är klart, fortsätter vi med att välja en plats för en viss zon. Vi delar upp aktiviteten i flera steg:

 1. Beskriv en omarbetningsplan. Gör mätningar av väggarnas längd, takets höjd. Markera där du planerar att göra gränserna mellan zonerna, ange storleken och placeringen av dörrar, fönster, alla utskott och nischer. Bestäm i förväg var det är bättre att ordna köket, och var är soffan, matbordet.

  Layouten på köket-vardagsrummet i en stadslägenhet

  Kök-vardagsrumsplan

 2. Välj efterbehandlingsmaterial. Innan du köper allt bör du se till att färgen på väggar, golv och möbler är i harmoni med varandra. Utan ett prov av redan köpt material, köp inte ett nytt. Man bör också komma ihåg att väggarna och golven i köket ska vara lätta att rengöra, eftersom de är benägna att ofta smittas..

  Kontrasterande kombination av finish och textilier i köket

  Till skillnad från vita möbler, ett mörkt förkläde och textilier

 3. Välj och ordna möbler och köksutrustning. Bestäm var diskbänken, spisen och kylskåpet är bekvämast. Vid beräkning kan du följa triangelregeln. Om vi ​​vanligtvis drar linjer mellan dessa tre objekt får vi en triangel. Det bästa alternativet är en liksidig siffra med en sidokrets som inte bör överstiga 6 meter. Varianter när föremål sprids över hela rummet kommer att leda till att värdinnan blir mycket tröttare när hon gör hushållssysslor..

  Avkoppling i det kombinerade köket-vardagsrummet

  Det finns en bekväm soffa i vardagsrummet

 4. Slå rummet. Vardagsrummet är en plats att koppla av och titta på TV. Tänk på vad soffan eller stolen blir, deras färgschema och struktur. Komplettera interiören med gardiner som matchar möbler, dekorativa föremål, mattor och servetter. Om det finns öppna hyllor, fyll dem med söta köksnack, antika apparater, blommor.

  Dekoration av vardagsrummet i köket-vardagsrummet

  Mittemot soffan finns en TV och en möbelsammansättning i fortsättning av köksuppsättningen

Fördelar och nackdelar med kök-vardagsrummet

Kombinerat kök-vardagsrumsdesign 15 kvm. mätare har ett antal positiva aspekter, såsom en ökning av köksvolymen, förmågan att vara i händelsernas centrum (matlagning och barnpassning, chatta med gäster, titta på TV), möjligheten att experimentera med olika stilar.

Bekväm layout av det kombinerade köket-vardagsrummet

Som ett resultat av att kombinera köket med vardagsrummet erhålls en praktisk och bekväm familjinredning: någon lagar mat, någon kopplar av i soffan och någon sitter vid bordet.

Det finns negativa punkter:

 • Spridningen av lukten i hela lägenheten. Huven hjälper till att hantera detta problem, det finns ett stort antal modeller på marknaden. Enheten är monterad ovanför spisen och förhindrar att lukt sprids. Förutom dess funktion är spiskåpan ett dekorativt element och kan bli en oberoende möbel..
 • Hela köksröran är i sikte, så du måste tvätta disken oftare och hålla spisen och bänkskivorna rena.
 • Brist på integritet, men det finns en väg ut. Om du själv bygger om kan du lämna en del av väggen och inte ta bort den helt. Använd den för att dekorera ett ställ, ett blomsterställ, lägga till en gardin eller en skärm, och en plats för en lugn vila är klar. En skärm är ett bra sätt att dela utrymme. Det tar lite plats och kan demonteras och tas bort när det inte behövs.

Dela utrymmet i köket-vardagsrummet med en skärm

Dekorativ skärm mellan kök och vardagsrum

Vad du ska använda när du zonplanerar köket från vardagsrummet

Det mest använda alternativet är möbeldivision. Till exempel en matplats. Ta bordet som utspelar sig. Vi demonterar för att ta emot gäster och viker för att frigöra utrymme.

Zoning kök-vardagsrummet med köksskåp

Delningsyta med köksskåp

En stor soffa kommer att framhäva vardagsrummet. Välj klädsel från eko-läder eller fuktresistenta textilier, eftersom en lätt soffa kommer att utsättas för snabb kontaminering och förlora sin visuella attraktion..

Det har blivit på modet att sätta en bardisk. Det kommer att fungera som en avdelare och bli en favoritplats för en snabb frukost och buffébord. Skåp används sällan, men ljus genom hyllor och ställ kommer att se bra ut och klara sektionens funktion.

Planering av kök-vardagsrummet med en bardisk

Bardisken som avdelare ser snygg ut och tar inte mycket plats

Separation av köksytor med en mellanvägg av gipsskivor

Du kan dela utrymmet med en lätt gipsväggshalva

Runt glasbord i modernt kök

För att markera matsalen används ofta väggdekoration med kontrastmaterial.

När det finns ett fönster i två zoner, välj gardinerna i olika färger och det blir en känsla av två olika rum..

Kombinerat rum: färgmatchning och efterbehandling

Materialets färgschema och textur är utformade för att väcka positiva känslor, ställa in positiva. Om du leker med färg får du möjlighet att skapa en ljus och unik inredning som passar exakt familjens preferenser. Att måla väggarna i olika färger och välja tapeter med olika strukturer och mönster hjälper också till att markera gränserna för zonerna..

Zoning ett kök-vardagsrum med en yta på 15 kvadratmeter med färg

Använd färg för att dela upp rymden i zoner

Zoning kök-vardagsrummet med olika efterbehandlingsmaterial

Trots att vardagsrummet och köket kombineras kan dekoration av väggar och tak skilja sig åt.

När du väljer en färgpalett för ett rum bör du vara uppmärksam på deras kompatibilitet med varandra, för separat kan färger vara vackra, men i en uppsättning döda varandra – en ton kommer att avbryta den andra eller en kommer att gå vilse mot bakgrunden av den andra.

Vitt kök med mörk vägg

Pastellfärger kommer att utöka rummet, medan mörka nyanser kan användas som accenter

Följande kombinationer anses vara ett framgångsrikt färgalternativ:

 1. Design i nyanser av grönt. Det lugnar och påminner om naturen. Köket kan göras saftigare och vardagsrummet i pastellfärger.
 2. I rött och svart. Rött väcker aptiten, men du måste använda den på en liten mängd ytor, späd ut med en svart eller grå nyans.
 3. I svart och vit. Kommer att se snygg och modern ut.

Interiören i det kombinerade köket i vitt och grönt

Vitt och grönt kök – den mest klassiska och harmoniska kombinationen

Inredningen i köket-vardagsrummet i rött och svart

Ett rött och svart kök för dem som respekterar kontraster, förtroende och säkerhet

Kök-vardagsrumsdesign i svartvita nyanser

Art deco svartvita toner

Av materialen för att dekorera väggarna i köksområdet väljs oftast målning eller vinyltapet som tvättar väl. Väggen nära diskbänken och spisen är täckt med keramiska plattor eller paneler. Taket är dekorerat med övergångar av gipsskivor på flera nivåer eller plastpaneler. Kakel eller linoleum läggs på golvet. Naturparkett används sällan.

Dekorera studioköket med moderna material

Efterbehandlingsmaterial måste vara fukt- och temperaturbeständiga och lätta att rengöra och tvätta

Två nivåer sträcktak i köket-vardagsrummet

Stretchtak av PVC är lätt att underhålla, snabbt installerat och gör det enkelt att dölja rumsfel

Det finns många efterbehandlingsalternativ för det kombinerade köket-vardagsrummet. Experimentera och njut av resultatet du får!

Video: kök-vardagsrumsinredning efter renovering

Foto: vackra kök-vardagsrum med en yta på 15 rutor

Kök-vardagsrumsdesign i pastellfärger Klassisk köksö Hörnsoffa i köket-vardagsrummet Soffa som köksdelare Ljusa färger i det inre av köket Kök-vardagsrumsinredning i gråtoner Vit köksuppsättning med bänkskiva i trä Kök-vardagsrumsinredning i retrostil Matbord i trä i vardagsrummet Trä i dekorationen av köksmöbler Ljus finish på ett modernt kök Rustik köksdesign Snygg bardisk i köket Modern köksdesign i en stadslägenhet Kök-vardagsrum i ett hus på landet Trägolv i köket i en bostadshus Levande växter i det inre av köket-vardagsrummet Minimalistisk köksdesign Glidande skiljevägg mellan kök och vardagsrum Dark Mosaic Kitchen Förkläde Kombinationen av grått med vitt i köket Ljust kök i ett lanthus Linjär layout av köket-vardagsrummet Lila färg i designen av köket-vardagsrummet Gul färg i det inre av köket-vardagsrummet DIY-belysning i köket-vardagsrummet Kök-vardagsrum i grå nyanser Kök-vardagsrum inredning av ett privat hus Orange uppsättning i köket-vardagsrummet Vitt kök i ett hus på landet Köksinredning med svarta möbler Neonbelysning i taket i köket-vardagsrummet Planering av kök-vardagsrummet med en dekorativ skiljevägg med träliknande finish Båge i det inre av köket-vardagsrummet Avkoppling i det kombinerade köket Blått kök på pallen och trägolv Tegelvägg ovanför soffan i köket-vardagsrummet Kök-vardagsrum i loftstil med en yta på 15 kvadratmeter Mysig sittgrupp i det kombinerade köket Köksö i modern inredning Tak på flera nivåer i köket-vardagsrummet Mörka toner i det inre av köket Lampor ovanför bardisken i köket-vardagsrummet Hörnsoffa i köket-vardagsrummet Att duka köksbordet till middag Kombinationen av gula och blå färger i kökets inre Dekorativa balkar på köksloftet Minimalistisk kök-vardagsrumsdesign Blått köksset och svart matbord

Previous Post
Designul competent al unui dormitor pentru copii este o garanție a confortului copilului
Next Post
Schwarze Tapete im Inneren einer modernen Wohnung