15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum se folosește tapetul în interior

Decorarea pereților camerei joacă un rol important în percepția generală a casei. Tapetarea este o modalitate populară de a decora suprafețele. Producătorii oferă o gamă largă de produse de finisare. Alegând culorile și texturile potrivite, puteți crea un spațiu original de neuitat. Selectarea mai multor tipuri de acoperire este o sarcină dificilă și interesantă în același timp, orice stil, chiar și cel mai tradițional, poate fi făcut de neuitat, individual.

Combinația de tapet verde deschis cu perdele pestrițe

Tapetarea este cel mai popular mod de a decora pereții.

Combinarea culorilor

Dacă vă uitați la designul suprafețelor verticale în mod clasic, acesta este un lipire standard cu un singur ton cu materialul care vă place. Timpurile și priveliștile se schimbă, pereții simpli par plictisitori. Combinația de tapet este diferită, nu este neapărat întunecată și deschisă, puteți combina una, ci în mai multe variante. Această tehnică este capabilă să schimbe radical percepția unei case, să o facă mai largă, mai spațioasă, să ridice tavanele, să creeze o atmosferă solemnă sau intimă.

Diferite imagini de fundal în camera de zi cu șemineu

Combinațiile de diferite imagini de fundal conferă camerei un aspect original

Ușoară

Selecția componentelor roții de culoare este preferată de puțini, ei le consideră neutre, discrete. Plictisitorul poate fi evitat folosind albastru, verde, roz în munca ta. Culorile sunt moi, pastelate. Cu o combinație competentă de două culori de tapet de o culoare neutră, vizual spațiul va deveni mai larg. Albul clasic este în perfectă armonie cu cremă, coniac, semințe de in.

Tapet cu ornamente ușoare pe peretele sufrageriei

Tapetul ușor extinde vizual spațiul camerei

Întuneric

Dacă proprietarul este un iubitor de nuanțe bogate, întunecate, cu o abordare competentă, un tandem cu unul deschis va fi ideal. Designerii folosesc maro, verde, negru în munca lor. Vor delimita spațiul, vor evidenția câteva detalii și vor evidenția accentele. Merită subliniat că nu ar trebui să existe o mulțime de lucruri întunecate, dacă situația devine copleșitoare, apăsătoare. Astfel de componente sunt recomandate pentru filmări mari, este probabil ca acestea să reducă vizual spațiul. Combinația de tapet într-o cameră mică trebuie dezvoltată cu atenție..

Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu tapet întunecat

Imaginile de fundal întunecate sunt perfecte pentru peretele accentului

gri

Gray a încetat de mult să fie plictisitor. El este „partenerul” ideal pentru nuanțe mai strălucitoare: maro, alb, negru.

Interior camera de zi cu tapet gri

Tapetul cu imprimeu gri se potrivește bine cu mobilierul de o culoare similară

Recent, decorarea casei în alb și negru a devenit din ce în ce mai populară. Această combinație de imagini de fundal poate fi numită atât îndrăzneață, cât și unică. Principalul său avantaj este jocul pe contraste. Alegerea materialelor similare poate fi atribuită stilurilor care au caracteristicile clasicilor.

Selectarea intervalului dorit

În lucrările de proiectare, există câteva reguli specifice care se recomandă a fi respectate atunci când combinați tapetul în nuanțe predominante:

  1. Selecție simplă – 2 culori sunt luate ca bază, care se completează reciproc.
  2. Combinație complexă – sunt selectate mai multe nuanțe similare.
  3. O combinație extraordinară este cea mai dificilă, mai mult de 4 componente sunt utilizate în proiectare în lucrare.

Când lucrează cu mai multe tonuri, designerii folosesc o „roată de culori”, ajută la determinarea vizuală a combinației de culori a tapetului.

Schema roților de culori pentru selectarea combinațiilor de culori din interior

Folosiți roata de culori pentru a găsi combinații armonioase

Dacă proprietarul dorește o locuință decorată în culori calme, este de preferat să folosiți liliac, vinete, violet. Se potrivesc perfect în decorul dormitorului. La renovarea unei camere de zi, a bucătăriei, puteți folosi portocaliu, albastru, este permis să folosiți diferite imagini de fundal în interior.

Reguli de combinare competente

Există multe modalități de a lipi tapetul într-un mod frumos și deosebit..

Tapet ușor în interiorul camerei copiilor

Combinația de tapet de același ton, dar un model diferit

Combinație de 2 vizualizări pe verticală

Cea mai simplă și mai eficientă tehnică de proiectare, cu ajutorul acesteia, camera se schimbă dincolo de recunoaștere.

Un exemplu de combinație verticală de tapet

Combinația verticală este cel mai simplu mod atât în ​​ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește lipirea

Combinație verticală de tapet contrastant

Combinația de tapet contrastant adaugă austeritate interiorului

Cea mai populară este alternarea dungilor verticale de-a lungul perimetrului pereților sau a oricăruia dintre ei. Dungile pot fi de diferite culori. Lățimea benzii, textura materialului de lucru este recomandată cu un stil similar. Cea mai bună opțiune pentru un living, dormitor, combinația de culori a tapetului în interior nu ar trebui să fie prea strălucitoare, acidă.

Selecție a 2 vizualizări pe orizontală

În acest fel, băile, camerele copiilor, holurile sunt lipite. La decorare, peretele este împărțit în 3 părți, partea superioară este realizată în același stil, cu partea inferioară este permisă experimentarea. De exemplu, partea superioară este luminoasă, cu un model, cea inferioară este într-o bandă clasică. Sau, jos, bogat, atrăgător, de sus – neutru. Cusătura rezultată poate fi bătută ca element decorativ suplimentar.

Un exemplu de combinație orizontală de tapet în dormitor

Benzi orizontale tăiate cu mulaje din poliuretan

Tapet de hârtie cu chenar pe peretele holului

Diferite imagini de fundal pot fi separate cu o margine

Picturi murale în diferite interioare

Este destul de simplu să selectați tapetul, dacă aveți o idee sau imaginație, puteți crea un interior interesant, neobișnuit. Se vor încadra în orice cameră funcțională, principalul lucru este adecvarea modelului. Combinație clasică – conexiune cu culorile obișnuite.

Tapet pe peretele dormitorului unei tinere fete

Combinația ornamentului floral al tapetului foto cu un decor monocromatic de perete roz deschis arată elegant

Este important să alegeți modelul potrivit, desenul, astfel încât să se încadreze organic în aspectul general. Acestea trebuie să se potrivească schemei generale de culori.

Indiferent de dimensiunea holului, este mai bine să îl aranjați în culori deschise, pastelate. Chiar și decorat într-un mod neutru, va arăta strălucitor. Nu uitați de latura practică a problemei. Pentru hol, acoperirile ușor de spălat sunt relevante. Picturile murale nu trebuie să fie așezate pe perete, puteți decora un dulap sau o oglindă.

Tapet realist în designul unui hol îngust

Spațiul unui mic hol poate fi extins vizual cu ajutorul tapetului foto cu perspectivă

Atunci când alegeți un finisaj pentru un dormitor, este necesar să luați în considerare locația părții însorite. Imaginile cu plante verzi, teme marine, spațiale arată frumos în razele soarelui. Schema de culori este calmă, invitând la somn și odihnă: portocaliu, galben, bej. O cameră slab luminată, înghesuită, se va extinde cu semitonuri ușoare.

Livingul poate fi decorat mai îndrăzneț, tema florală este perfectă. Un stil urban la modă se va dovedi dacă așezați imagini ale spațiului pe perete.

Interior camera de zi cu tapet foto pe tema spațiului

Galaxie misterioasă pe peretele sufrageriei

Atunci când alegeți o husă pentru o cameră pentru copii, trebuie să consultați cu siguranță copilul, dorințele sale sunt importante. Cel mai probabil, „proprietarul” va da preferință unei combinații de tapet cu imaginea personajelor tale de desene animate preferate, le poți dilua cu tonuri blânde pentru copii. Un număr mare de imagini nu este de dorit. Preferințele copiilor se schimbă rapid, imaginile tematice devin rapid plictisitoare. Este bine dacă finisajul tematic nu ocupă mai mult de 40% din toate suprafețele..

Tapet roz în camera bebelușului

Pentru decorarea camerei unui bebeluș, este mai bine să alegeți nuanțe moi blânde.

Reguli de selectare a culorilor

Există 3 reguli de selecție incontestabile:

  1. Contrastele sunt permise, dar funcții similare nu au fost anulate. Regula spune – orice acoperire dintr-o singură cameră ar trebui să aibă caracteristici comune: culoare de bază, direcția stilului, desen.
  2. Unitatea stilului. Designerii repetă în mod constant, dar nu toți proprietarii îi aud: nu puteți amesteca mai multe stiluri într-un singur loc de muncă.
  3. Asemănarea texturilor și a materialelor de finisare. Cu o selecție complexă de 3-4 nuanțe, chiar și similare, textura materialului de lucru trebuie să fie aceeași fără greș. În caz contrar, pereții vor oprima, vor zdrobi. Poate fi necesar să aranjați suprafețe verticale de mai multe ori, nu întotdeauna, se pare, pentru a crea un mediu ideal prima dată.

Lipirea peretelui din spatele canapelei cu diferite tapete

Alegând combinația optimă, combinați nuanțe de culori reci și calde

Culori armonioase și nearmonice

Sarcina principală a designerului este de a găsi cele mai armonioase semitonuri între ele. Acest lucru necesită timp, trebuie să încercați, să comparați, să experimentați, să nu vă fie frică să faceți o greșeală, combinația de tapet din interior nu poate fi întotdeauna tradițională.

Cameră pentru copii cu tapet în stil patchwork

Combinația de tapet cu patch-uri este un alt mod de a decora în mod eficient interiorul

Culoarea de bază este luată ca bază:

roșu gri, verde, auriu, nerecomandat – cărămidă, violet, castan.
Roz maro, visiniu, gri, albastru nedorit, turcoaz.
portocale verde, violet, roșu nedorit.
Maro bej, gri, albastru, auriu, roz nedorit, visiniu.
Albastru maro, portocaliu, mov nedorit, visiniu.
Albastru gri, roșu, auriu, alb, nedorit: liliac, maro.
gri negru, roșu, roz, bej nedorit, maro.

Combinația de ornamente diferite pe tapetul din holul unei case private

Combinarea tapetului cu diferite motive

Opțiuni de combinație în sală

Este de dorit ca combinația de tapet din hol să se potrivească 100% proprietarului și să corespundă preferințelor sale. Întreaga gamă este selectată în funcție de dimensiunea camerei, formă. Dacă parametrii sunt modestați, este recomandabil să utilizați o culoare deschisă, neutră: bej, gri, albastru, lavandă. Dacă filmările sunt impresionante, puteți folosi nuanțe mai saturate..

Televizor negru pe perete cu tapet bej

Tapetul bej face ca interiorul sufrageriei să fie elegant și calm în același timp.

Tapet maro în designul sălii

Tapetele maro sunt considerate clasice pentru decorarea sălii.

Combinația de tapet poate fi diferită, de exemplu, zonele funcționale sunt evidențiate în culori. Camera de recreere vă permite să decorați bogat pereții, zona de lucru poate fi finisată în nuanțe pastelate.

Opțiuni de combinație în dormitor

Deoarece funcția principală a zonei de dormit este odihna, relaxarea, experimentele cu interiorul nu sunt de dorit. Gamma ar trebui să fie calmă, să aducă pace. O opțiune excelentă ar fi utilizarea albastru, portocaliu deschis, roz, bej. Peretele situat lângă pat, evidențiat de un material radical diferit, arată neobișnuit și elegant.

Combinație de model de tapet cu huse de pernă

Un ornament neobișnuit pe tapet este în armonie cu pernele de pe pat.

Tapet galben-alb în interiorul dormitorului

Dormitor cu accent galben și o soluție neobișnuită pentru împărțirea diverselor imagini de fundal – un panou îngust acționează și ca raft pentru fotografii

Opțiuni combinate în bucătărie

Combinația de culori a tapetului în bucătărie este o sarcină ușoară. Dar, este important ca umbra mobilierului să fie în armonie cu toate elementele. Una dintre suprafețe este acoperită cu plăci; trebuie selectată și culoarea sa. Designul bucătăriei este de preferat să fie neutru, fără modele evidente și desene mici, devin rapid plictisitoare, încep să enerveze.

Interior de bucătărie îngust, cu mobilier alb

Tapetul combinat trebuie combinat cu stilul general al bucătăriei

Tapet foto în interiorul unei bucătării moderne

Tapetul 3D va ajuta la schimbarea vizuală a spațiului bucătăriei și la ascunderea defectelor de perete

Zona de luat masa din bucătărie cu tapet albastru

Tapetul albastru arată discret și elegant

Selectarea materialului de lucru este o activitate interesantă, interesantă, care poate fi realizată de fiecare proprietar. Datorită recomandărilor generale ale experților, puteți crea în mod independent un stil neobișnuit, original. Un proiect preliminar este ușor creat folosind programe speciale pentru computer.

Video: combinarea tapetului în interiorul apartamentului

Foto: 50 de soluții interioare spectaculoase

O combinație reușită de tapet în interiorul camerei de zi Proiectarea unui living modern cu tapet multicolor Tapet galben în creșă pentru un nou-născut Fotomuraluri gri în interiorul holului Flori strălucitoare pe tapetul din grădiniță Design cameră de zi cu tapet în culori pastelate Vaze decorative pe o masă de lemn Masuta de cafea din paleti vechi Canapea roz în sufragerie cu tapet întunecat masă cu un design interesant Rezervați rafturi în camera băieților adolescenți Tapet decorând peretele de deasupra canapelei Tapet simplu în camera de zi cu fereastră panoramică Covor gri pe podea maro Dungi violete pe peretele sufrageriei Dungi verticale de tapet colorat Masa de masa cu fata de masa alba Tapet de hârtie cu desene pentru copii Triunghiuri multicolore pe tapet de hârtie Combinația de tapet verde cu un perete galben Perne decorative în verde și alb Măsuță de cafea din tăieturi de ferăstrău din lemn Design cameră de zi cu tapet de hârtie Tapet realist în sufragerie Candelabru de sticlă peste masă Utilizarea violetului în designul dormitorului Pereți cu dungi într-un living cu șemineu Culoare roșie în interiorul camerei de zi Tapet nețesut în designul dormitorului Covor cu dungi în decorul camerei de zi Proiectarea unui living îngust cu o singură fereastră Fotolii din piele lângă șemineul din sufragerie Fotoliu gri în sufragerie cu tapet de vinil Tapet pastel delicat în dormitor Combinarea tapetului pentru un living îngust Decorarea holului cu tapet din cărămidă Trei tipuri de tapet în interiorul camerei de zi Tapet întunecat cu flori în interiorul camerei Folosirea tapetului pentru zonarea camerei de zi Oglindă rotundă pe tapet de hârtie Zonarea dormitorului cu tapet Combinație de ornamente de tapet cu textile de pernă Strada veche pe fotomurale realiste Tapet negru cu imprimeu alb Șemineu decorativ în colțul holului unui apartament din oraș Design de dormitor confortabil în nuanțe pastelate Mazăre mare pe tapet de hârtie Dormitor cu tapet din cărămidă pe un perete de accent Tapet întunecat cu dungi în interiorul camerei de zi Chitară lângă peretele camerei băiatului

Previous Post
Köksdesign med hjälp av wenge: val av färgschema, stil, expertråd
Next Post
Typy barových pultů do kuchyně: možnosti, velikosti, materiály, stylové doplňky, designové fotografie