15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea unei camere cu o suprafață de 18 mp m. Caracteristicile și capacitățile sediului

Design cameră de zi 18 mp m în multe apartamente este tipic și standard. Acest lucru se datorează dimensiunii reduse a camerei în care este instalat mobilier monoton. Ca urmare, interiorul creat este de neuitat și plictisitor. Tendințele modei moderne oferă propriile opțiuni pentru amenajarea unor astfel de locuințe. Acestea permit chiar și celei mai mici camere să se transforme, făcându-l confortabil, elegant și unic..

camera de zi 18 m2

Camera de zi este considerată pe bună dreptate camera principală din orice casă, deoarece acolo își petrec majoritatea timpului locuitorii.

Dimensiunea unei camere determină forma acesteia. Dacă vorbim despre 18 mp. m, este în cea mai mare parte dreptunghiulară. Acest lucru trebuie luat în considerare la aranjare. Într-o cameră îngustă și lungă, zonarea este adecvată. Vă va permite să evidențiați mai multe părți funcționale ale camerei..

zonare living 18 m2

Este important să mențineți media aurie: nu supraîncărcați interiorul cu detalii inutile, ci în același timp aranjați toate elementele funcționale din el.

Mobilierul este instalat pe pereți lungi. Mai mult, este cât mai îngust posibil. Este adecvat să folosiți covor cu dungi paralele cu pereții scurți. Acest lucru vă permite să măriți vizual spațiul..

covor dungat din sufragerie

Interiorul în culori deschise arată foarte spațios.

Cameră 18 mp m poate avea o formă pătrată. Este mult mai ușor să-i echipați interiorul, deoarece este ideal pentru renovare și alegeri de design. Multe idei interesante pot fi realizate într-o astfel de cameră. Mobilierul este instalat în centrul camerei sau de-a lungul pereților. Este adecvat să folosiți articole voluminoase și luxoase aici.. 

cameră de zi 18 m2 pătrat

Dacă zonarea camerei este necesară, atunci mobilierul va ajuta perfect la acest lucru..

Styling: ce spune moda?

Interior living 18 mp m poate fi decorat în diferite stiluri. Multe opțiuni de design moderne se vor potrivi perfect în astfel de dimensiuni de cameră. Îl vor face la modă și interesant..

hol 18 m2

Majoritatea oamenilor preferă să decoreze camera de zi într-un stil clasic..

Puteți decora camera în următoarele stiluri.

Stil Caracteristici de proiectare
Provence O cameră în acest stil este plină de lumină și prospețime. Totul este gândit în el până în cel mai mic detaliu, ceea ce conferă camerei un sentiment de liniște. Această direcție a venit din Franța, prin urmare are trăsăturile caracteristice acestei țări. Se folosesc peisaje rurale, elemente rustice, țesături ușoare.
britanic Se distinge prin severitatea și sofisticarea combinațiilor, aroganță, care este caracteristică britanicilor. Mobilierul și liniile dintr-o astfel de cameră ar trebui să fie simetrice. Ca decor, se folosesc desene care sunt pe diferite obiecte. Acest lucru va face camera de zi interesantă și originală. Schema de culori este albastru sau maro. Vor sublinia caracterul aristocratic al camerei. Pe pereți sunt picturi, fotografii, oglinzi.
Ethnos Aici puteți arăta un zbor de imaginație. Direcția nu necesită respectarea anumitor reguli. Vă permite să combinați mai multe stiluri simultan într-unul. Acest lucru subliniază individualitatea proprietarilor. Camera este decorată în nuanțe erbacee, nuci, fructe de pădure sau ciocolată. Textile sunt utilizate ca decor care imită animalele.

sufragerie în stil provence

Pentru a transforma o cameră de zi standard într-o cameră elegantă în spiritul Provence, este necesar să o înzestrați cu nuanțe deschise, pastelate, pe cât posibil.

design de sufragerie britanic

Camera de zi în stil englezesc poate fi descrisă în două cuvinte: reținut, bogat.

sufragerie în stil etnic

Pompa orientală, concizia japoneză și diversitatea africană – toate aceste note pot deveni parte a casei dvs. dacă decorați interiorul sufrageriei în stil etnic.

Selecție mobilier, idei

Este necesar să alegeți mobilier în funcție de gusturile și preferințele proprietarilor. Trebuie amintit că dimensiunea sa nu trebuie să fie mare. Este mai bine să preferați căștile moi de culoare deschisă.

living cu suită albă

Pentru ca pereții să pară mai înalți, tavanul ar trebui să fie și în culori deschise..

Designul camerei este de 18 mp. M se va potrivi perfect cu o canapea și două fotolii. Acestea pot fi completate cu o măsuță de cafea și TV. O canapea de colț arată, de asemenea, bine într-un living mic. Aceste piese de mobilier sunt suficiente pentru a crea o atmosferă confortabilă de casă..

living 18m cu fotolii canapea

Camera de zi foarte confortabilă în stil modern

Eco-stil: principii de amenajare

Designul unei camere de 18 metri pătrați arată grozav. m în stil ecologic. Și acest lucru nu este surprinzător. Această direcție nu necesită mult spațiu. Este minunat pentru decorarea unei camere mici..

stil eco în camera de zi 18m

Atunci când decorați o cameră de zi într-un stil ecologic, este recomandabil să utilizați numai materiale naturale..

Atunci când decorați o cameră în acest stil, va trebui să respectați câteva reguli. Secțiunea centrală trebuie să rămână spațioasă. Va găzdui perfect podeaua verde. Va arăta ca un gazon natural. Acest design arată luxos și colorat..

sufragerie în stil eco

Culori și nuanțe naturale, materiale naturale utilizate în decor, mobilier simplu și funcțional – toate acestea sunt un living în stil ecologic.

Stilul eco este împotriva utilizării materialelor artificiale. Ele pot fi prezente doar dacă le imită pe cele naturale. Și trebuie să o facem la un nivel înalt. Dacă laminatul este întins pe podea, atunci în aparență ar trebui să arate ca parchetul. 

proiectare hală 18 pătrate

Florile proaspete sunt perfecte pentru decorarea interiorului..

Dormitor și cameră de zi – două într-unul

În apartamentele mici, este adesea necesar să folosiți camera de zi ca dormitor. Gândirea la designul unei astfel de camere este mai dificilă, dar posibilă. Gustul bun al proprietarilor și imaginația bogată vor ajuta în acest sens. Puțin timp și efort vă vor permite să aduceți la viață o soluție originală și non-standard.

living cu dormitor de 18 m2

Atunci când decorați camera de zi și dormitorul împreună, acordați preferință direcției minimaliste din interior..

Experții își oferă recomandările care vor ajuta foarte mult în acest proces. Iată câteva dintre ele.

  • Nu merită să-ți faci un pat. O puteți înlocui cu o canapea care are capacitatea de a se desfășura..
  • Folosiți numai mobilierul necesar, cum ar fi transformatorul.
  • Locul de dormit trebuie să fie departe de ușa din față spre camera de zi.
  • Zonarea camerei de zi se realizează folosind pereți despărțitori din sticlă sau rafturi.
  • Iluminarea trebuie atent analizată. Ar trebui să fie discret și să împartă camera în părți funcționale..
  • Locul de dormit poate fi amplasat pe un podium sau într-o nișă. Acest lucru va adăuga confortul și intimitatea interiorului..

dormitor living interior

Interior dormitor 18 mp m este ușor de făcut, există multe opțiuni pentru zonare și reamenajare.

Ieșiți pe balcon din sufragerie: avantaj sau dezavantaj?

Designerii moderni consideră că prezența unei ieșiri din sufragerie spre balcon este un avantaj important. Nu va fi dificil să măriți suprafața unei astfel de camere. Reamenajarea finalizată va ajuta în acest sens. Dacă nu este posibil să o efectuați, atunci aranjarea logiei și a camerei ar trebui să aibă loc în conformitate cu un stil ales. Astfel, vizual perimetrul se va extinde, suprafața utilă va crește.

living interior amenajare 18 pătrate

Proiectare hol 18 mp m, cu acces la balcon este realizat în culori deschise.

Decorarea ferestrei cu vedere la balcon este în culori deschise. Nuanțele întunecate sunt inadecvate în acest caz, deci ar trebui evitate. Abordarea spre balcon trebuie să fie gratuită. Aceasta va umple camera de zi cu lumină și aer..

living de 18 m2 cu balcon

Dacă ți se pare că camera ta este extrem de mică, poți combina zona cu un balcon.

Reguli de selectare a iluminatului

Iluminatul joacă un rol important în crearea unui interior de sufragerie. Înainte de a-l ridica, este necesar să se analizeze camera. Este important să se determine câtă lumină naturală intră în ea, dacă există zone și semnificația funcțională a acestora.

proiectare hol 18 m2

Ar trebui să începeți de la zona și forma camerei, înălțimea plafoanelor și nivelul de lumină naturală..

Lămpile așezate corect vor sublinia demnitatea camerei, îi vor ascunde dezavantajele și vor contribui la crearea stării de spirit adecvate. Astfel de tipuri de iluminat general și laconic sunt perfecte pentru acest caz. Există mai multe moduri de a le implementa..

iluminat camera de zi 18 m2

Proiectarea iluminatului camerei de zi 18 mp De multe ori m se bazează pe o combinație de diferite tipuri de dispozitive de iluminat.

Primul presupune amplasarea unei lămpi în centrul tavanului din camera de zi. Ar trebui să aibă dimensiuni reduse, înălțime minimă și geometrie simplă. Absența decorațiunilor de pe acesta va permite luminii să difuzeze bine în jurul întregului perimetru. Interiorul va fi calm și romantic.

iluminat central din sufragerie

Atunci când alegeți un candelabru, luați în considerare înălțimea tavanului – cu cât este mai înaltă, cu atât candelabrul poate fi mai masiv.

O altă modalitate este iluminarea spot. Vă va permite să împărțiți camera în zone și să creați efectele necesare. Nivelul de vizibilitate în toate părțile va fi ridicat. Această opțiune de iluminare este excelentă pentru decorarea camerelor de zi mici. Deoarece becurile sunt încorporate în structura tavanului suspendat și nu ies în afară. 

camera de zi 18 m2 iluminat spot

Un avantaj important al iluminării spot este capacitatea de a o regla, creând starea de spirit dorită.

În plus, puteți instala o lampă de podea, aplice și multe altele. Acestea sporesc funcționalitatea camerei și sunt o opțiune bună pentru decorarea ei. Mai ales dacă acestea diferă ca dimensiune și mențin o singură direcție de stil. Interiorul arată laconic și original.

proiectare iluminat camera de zi

Luați în considerare temperatura culorii lămpilor – se recomandă utilizarea lămpilor care dau lumină caldă în sufragerie.

Cum se combină cu alte camere?

De regulă, în apartamente cu o cameră de zi de 18 mp. m, bucătăria nu are o suprafață mare. Amplasarea mobilierului necesar într-o astfel de cameră devine o sarcină copleșitoare. Designerii oferă o soluție excelentă la problemă – combinând bucătăria și camera de zi.

living 18 m2 cu bucătărie

Combinarea unei bucătării cu un living este un mod popular de „înnobilare” a unui apartament Hrușciov.

Acest interior arată elegant și original. Zona de luat masa este situată în principal în camera de zi. Un set, echipament de uz casnic și ceea ce este necesar în procesul de gătit sunt instalate în bucătărie.

living 18 m2 combinat cu bucătărie

Avantajele unei astfel de soluții: o „creștere” semnificativă în zonă și o creștere a gradului de confort al locuințelor.

Faceți o cameră de zi de 18 mp. funcțional și confortabil nu este dificil. Principalul lucru este determinarea preliminară a scopului său și, în conformitate cu aceasta, efectuarea proiectării. Decorarea și iluminarea ar trebui să evidențieze demnitatea camerei. Este necesar să utilizați rațional zona și să lăsați spațiu liber. 

living interior amenajare 18 m2

Ca urmare, camera de zi va fi elegantă și confortabilă..

VIDEO: 40 de opțiuni de design pentru camere de zi mici.

Proiectare cameră de zi cu o suprafață de 18 mp m. – 50 de idei foto:

mobilier negru în designul sufrageriei design camera de zi design living 18 mp design living 18 mp design living 18 mp violet design camera de zi foto 18 mp design living 18 mp design living 18 metri patrati design living 18 metri patrati design living 18 metri patrati living design 18 metri pătrați acasă design cameră de zi 18 metri pătrați fotografie design camera de zi 18 metri patrati idei foto design living 18 idei de metri patrati design camera de zi 18 metri patrati idei foto amenajare cameră de zi 18 metri pătrați idei de interior design cameră de zi interior de 18 metri pătrați design cameră de zi interior de 18 metri pătrați design cameră de zi interior de 18 metri pătrați design living 18 metri patrati stil clasic design cameră de zi decor de 18 metri pătrați design living 18 metri patrati practic design living 18 mp cu dormitor design living 18 metri patrati modern living design 18 mp cu televizor design cameră de zi 18 metri pătrați lumină design living 18 metri patrati design living 18 mp cu tavan înalt design cameră de zi 18 metri pătrați confortabil design cameră de zi 18 metri pătrați în fotografie design living 18 metri patrati intr-un apartament mic living design 18 metri pătrați în studio design living 18 metri patrati in culori deschise living design 18 metri pătrați luminos design living 18 metri patrati design living 18 metri patrati design living și interior 18 metri pătrați living 18 m2 bej camera de zi 18 m2 fotografie sufragerie 18 m2 idei sufragerie 18 m2 idei de design living 18 m2 interior living 18 m2 clasic living de 18 m2 modern sufragerie decor de 18 m2 living de 18 m2 cu canapea albă living de 18 m2 modern living 18 m2 interior modern living elegant de 18 m2 living de 18 m2 luminos

Previous Post
Originalidéer och vackra sovrum: design, foto i lägenheten
Next Post
Аквариум във вътрешността на апартамент и къща