15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Obývacia izba a spálňa v jednej miestnosti 18 m² – zónovanie, dizajn, fotografia s posteľou

Často sa stávame rukojemníkmi vlastného priestoru. V ideálnom prípade samozrejme chcete mať byt / dom s veľkou rozlohou, ale musíte si vážiť to, čo máte. A mimochodom, v takých tesných podmienkach by mohlo byť celkom dobré skombinovať obývaciu izbu a spálňu. Hlavnou vecou je ukázať vynaliezavosť, kvapku prefíkanosti a štipku predstavivosti a okrem toho sa rozhodnúť pre neštandardné dizajnové riešenia.

19

19

Vďaka tomu získate kombináciu dvoch miestností na malej ploche, takže tiež so správnym rozložením a kombinovaným nábytkom a ďalším príslušenstvom môžete do svojej miestnosti priniesť pohodlie a pohodu. Koniec koncov, skutočný účel miestností je zásadne rozdelený – spálňa, intímna, určená na odpočinok, spánok, zotavenie a energiu. Obývacia izba – spoločenská miestnosť určená na príjem hostí.

osemnásť

osemnásť

Zdá sa, že skĺbiť tieto dve miestnosti na jednej pomerne malej ploche je dosť náročná úloha. Ale nie je to tak! Spálňa – obývačka v jednej miestnosti 18 m2. m s posteľou – je možné? (Foto na konci článku). Budeme musieť zmeniť prioritu miestností. Obývacia izba bude musieť hrať hlavnú úlohu, zatiaľ čo spálňa je druhoradá. A to vôbec neznamená, že budeme pri zariaďovaní interiéru spálne nedbanliví. V žiadnom prípade.

Obývacia izba a spálňa v jednej miestnosti 18 m² - zónovanie, dizajn, fotografia s posteľou

Spálňa – obývačka v jednej miestnosti 18 m2. m s posteľou

Najpopulárnejšie metódy kombinovania dvoch miestností sú v jednej:

  • So závesmi
  • S nábytkom
  • Použitie oddielov
  • S posuvnými dverami
  • Použitie tapety
  • Použitie pódia

    17

    17

Zónovanie so závesmi, obrazovka

Najviac rozpočtové z navrhovaných možností. Obrazovku je možné ľahko usporiadať z miesta na miesto, takže s preskupením nebudete mať žiadne problémy. Okrem toho je táto metóda zónovania vhodná pre tých, ktorí majú v miestnosti jedno okno..

Zaujímavý fakt: na obrazovku použite priehľadné materiály alebo na dostatok denného svetla svetlé farby.

Temnejšou stránkou tohto zónovania je úplný nedostatok zvukovej izolácie medzi spoločnými miestnosťami. Okrem toho stojí za zváženie, ako obrazovka zapadne do interiéru..

Zónovanie so závesmi, obrazovka

Územné závesy v spálni-obývačke

Zónovanie nábytku

Táto metóda zónovania získala najväčšiu popularitu vďaka tomu, že nábytok v miestnosti je a priori prítomný. Keď sme teda pri preusporiadaní prejavili len malú vynaliezavosť, dostaneme pohodlnú kombináciu izieb. Navyše s touto možnosťou získate zmes potrebného množstva nábytku a funkčného.

16

16

Tip: pri zónovaní miestnosti zvážte každý kus nábytku, inými slovami, analyzujte svoj priestor, či neobsahuje nepotrebné položky.

V opačnom prípade skončíte s preplneným priestorom. Dobrým asistentom v tomto bude modulárny, transformovateľný nábytok. Kreslo – posteľ v noci bude slúžiť ako miesto na spánok a odpočinok a vo dne je to celkom pohodlné kreslo s vnútorným výklenkom na uloženie posteľnej bielizne. A stôl – kniha v každodennom živote sa zmení na nočný stolík, ale ak sa objavia priatelia alebo príbuzní (ako vždy, nečakane), potom bude slúžiť ako predmet, okolo ktorého usadíte svojich hostí.

Zónovanie nábytku

Zónová šatníková skriňa – priehradka

Zónovanie s priečkami

Priečky: kapitál, sadrokartón, sklo a tkanina. Kapitálová priečka je spravidla vyrobená z tehál alebo blokov z penobetónu a pieskovo-cementovej malty. Uložené na očistenom betónovom základe. Žiaľ, musíte požiadať o povolenie predsedníctvo technického inventára. Ale po dokončení týchto nepríjemností v skutočnosti získate dve miestnosti s vynikajúcou zvukovou izoláciou. Podlaha zo sadrokartónu sa ľahko inštaluje a nevyžaduje vážne finančné náklady.

15

15

Stojí za zmienku, že z hľadiska dizajnu je sadrokartón oveľa výnosnejší – koniec koncov sú do neho ľahko namontované police, sklenené vložky a svetelné prvky. Medzi vrstvy sadrokartónu sa navyše ľahko zmestí izolačný materiál absorbujúci zvuk, ktorý v priehradke poskytne takmer rovnaký účinok ako priečka na kapitál, ale bude vás to stáť o niečo menej a nespôsobí toľko problémov. Hlavnou nevýhodou vyššie uvedených spôsobov je však žiadúca prítomnosť dvoch alebo viacerých okien v miestnosti. V opačnom prípade prirodzené svetlo nebude stačiť a budete musieť premýšľať o možnostiach s umelým osvetlením..

štrnásť

štrnásť

V tomto ohľade je oveľa výhodnejšia sklenená priečka. Koniec koncov, necháva svetlo, ktoré vstupuje do miestnosti. Navyše si môžete vybrať príjemný matný odtieň, ktorý dodá vašej spálni intimitu a skryje ju pred zvedavými očami. Jednou z hlavných zásad pri výbere sklenenej podlahy je bezpečnosť..

5

5

Rada – pri výbere skla sa odporúča zvoliť tvrdené sklo, ktoré netvorí ostré úlomky.

Sklo vyzerá krásne a moderne, a keď je svetlo v inej miestnosti, je neobvyklé a tajomné. Látkové alebo bambusové priečky je možné použiť ako možnosť na zónovanie miestnosti. Musíte však vziať do úvahy všeobecný štýl miestnosti a zistiť, či sa hodia do celkového interiéru.

Zónovanie s priečkami

Kapitálová priečka je spravidla vyrobená z tehál alebo blokov z penobetónu a pieskovo-cementovej malty.

Zónovanie s posuvnými dverami

Tiež máte všetky dôvody na inštaláciu. Výber materiálu dverí, ako aj sprievodcov, závisí iba od vášho rozpočtu a bude schopný uspokojiť aj tie najskromnejšie potreby. Táto metóda sa ľahko udržiava a inštaluje. Okrem toho je vo dverách namontované sklo (matné, lesklé, vitráže), ktoré dodá oddelenému priestoru dodatočné zvýraznenie. Ale pred takýmito dverami sa vytvára takzvaná mŕtva zóna, kde nebude možné dať veci alebo kusy nábytku. Pri plánovaní miestnosti a výbere zónovania určite vezmite do úvahy tento aspekt..

13

13

Zónovanie tapiet

6

6

Ako základ pre výzdobu miestnosti má tento typ kombinácie miestností skôr pomocný charakter. Pri tomto zónovaní bude miestnosť rozdelená vizuálne, ale nie v skutočnosti. Jasne identifikuje pracovný alebo voľný priestor. To však neznižuje zásluhy tejto metódy. Zónovanie tapiet vám umožní vytvoriť inú atmosféru a atmosféru vo vašich izbách. Tapeta vytvára v obývačke uvoľnenú a priateľskú atmosféru a v spálni atmosféru priaznivú pre relaxáciu.

12

12

Vykonajte predbežné posúdenie tapety, ktorú budete lepiť. Aby boli kombinované vo farbe, ornamentu, vzore, štýle. Ak takéto schopnosti nemáte, neriskujte, nespoliehajte sa na svoje vlastné pocity. Využite pripravené ponuky a farebné kombinácie. Alebo použite túto možnosť vizuálne v obchode. Skúsený predajca vám bude schopný poradiť pri kombinovaní tapiet a pred nákupom môžete vizuálne posúdiť ich kompatibilitu.

jedenásť

jedenásť

Vedeli ste: v spálni uprednostnite teplé farby (béžová, hnedá, biela).

4

4

Jedná sa o základné farby, ktoré prichádzajú v mnohých odtieňoch a umožňujú vám umiestniť akcenty tam, kde ich chcete. Tieto tóny sa kombinujú so žiarivými farbami (červená, modrá, zelená) a ich odtieňmi, ktoré dodávajú vašej spálni jedinečný dizajn, ktorý vás poteší. Pre obývaciu izbu je výber farby tiež dôležitou úlohou. Pretože jasné farby používané ako primárne farby pravdepodobne spôsobia nepohodlie. Odporúča sa použiť ich ako sekundárne alebo umiestniť akcenty. Táto metóda je výhodná aj z finančného hľadiska..

Zónovanie tapiet

Zónová spálňa-obývacia izba

Pásmové zónovanie

Zaujímavá a všestranná metóda z pohľadu dizajnéra. Pódium zaberá všetok voľný priestor pri okne. Pod ním je výsuvná posteľ. Odporúča sa používať úplne vysúvateľné vodidlá, pretože môžu vydržať väčšiu hmotnosť, prakticky nemajú bočnú vôľu, zaseknutie posuvného prvku je spravidla vylúčené, sú vybavené zatváračmi zo vzdialenosti 3 až 5 centimetrov a sú prakticky ticho.

desať

desať

Majú pomerne vysokú trhovú hodnotu, ale predstavujú oveľa vyšší komfort používania ako valčekové. Na výsledné pódium sa ľahko zmestí pracovisko (stolička, počítačový stôl), domáca záhrada alebo dokonca detská časť, ak okolo okrajov pódia položíte ploty. S najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť vyriešiť problém umiestnenia ďalších vykurovacích radiátorov, pretože v predvolenom nastavení sú umiestnené pod oknom.

Pásmové zónovanie

Zaujímavá a všestranná metóda z pohľadu dizajnéra

Namiesto doslovu

3

3

Ako vidíte, existuje veľa spôsobov zónovania. Všetko závisí od vašej predstavivosti. Priestor je rozdelený, ako sa vám páči – nábytok, priečky, závesy, sklo, svetlo. Okrem toho je priestor vizuálne rozdelený podlahou, tapetami a viacúrovňovými stropmi..

deväť

deväť

Je dobré experimentovať s osvetlením rôzneho stupňa intenzity, čo pomôže podrobnejšie zdôrazniť potrebné oblasti. Okrem toho použite niekoľko trikov: šatník – dnešná priehradka bude najlepším riešením praktickosti a estetiky, nočný stolík pod televízorom zaplní priestor – pomocou otočného sklopného držiaka získate lepší výhľad zo všetkých miestností..

osem

osem

1

1

Používajte nábytok bez viditeľných nôh – to umožní, aby bola vaša izba vizuálne priestrannejšia, navyše nevylučujte používanie transformovateľného nábytku, čím ušetríte už tak vzácny priestor. Nepoužívajte objemné šatníky, ale namiesto kresiel možno používajte mäkké pohovky. Úloha je zjednodušená, ak v byte žije jedna osoba..

7

7

2

2

Ak kombináciu miestnosti robí rodina s vlastnými potrebami a multitaskingom pre každú osobu, problém zónovania je položený o niečo ťažšie. Zostáva vopred pripraviť plán – schému budúceho dizajnu miestnosti a nebáť sa zmien. Ale ak chcete získať spálňu a obývaciu izbu z jednej miestnosti, bez straty pohodlia, je lepšie využiť služby profesionálneho dizajnéra..

Nápady na dizajn haly 16 a 18 metrov štvorcových. m

Spálňa obývačka v jednej miestnosti 45 nápadov na fotografiu:

Previous Post
Cum se creează un design confortabil pentru dormitor de 10 mp m.
Next Post
Форми, размери и характеристики на модулни картини в интериора