15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum se creează un design confortabil pentru dormitor de 10 mp m.

Orice apartament este un colț care reflectă caracterul și stilul de viață al proprietarilor săi. Cu toate acestea, această proprietate a casei se manifestă cel mai clar în dormitor. Dacă sufrageria și bucătăria adună oaspeți și iau în calcul și nevoile lor, atunci dormitorul este complet și complet adaptat nevoilor proprietarilor săi..

amenajare dormitor 10 mp

Principiul principal este să instalați doar cele necesare.

dormitor 10 mp în stil clasic

Dacă spațiul permite – puteți adăuga ceea ce doriți, dar opțional.

Un dormitor mic de 10 mp are un teritoriu care vă permite să vă așezați confortabil pe el. Trebuie doar să renunțați la mobilierul de dimensiuni mari, să încercați să utilizați spațiul disponibil cât mai profitabil și, de asemenea, să organizați iluminarea corect.

fotografie dormitor 10 mp

Dacă sunteți o persoană ascetică, atunci puteți fi foarte mulțumit de un dormitor în care există un pat și noptiere cu veioze.

Finisare

Una dintre cele mai populare soluții pentru interiorul unui dormitor mic cu o suprafață de 10 mp este utilizarea structurilor din gips-carton: tavane pe mai multe niveluri, nișe și rafturi încorporate. Tapetul poate de asemenea să devină o opțiune perfect acceptabilă, cu toate acestea, atunci când alegeți un model, ar trebui luate în considerare unele reguli..

decorare tapet în dormitor 10 mp

Nu contează ce filme, pentru că poți crea în orice spațiu.

dormitor luminos interior

Astăzi există multe opțiuni diferite pentru decorarea unei fotografii de 10 mp. m.

  • Se obișnuiește să se evite micul ornament în interiorul încăperilor care nu se pot lăuda cu o suprafață mare, deoarece în acest caz are un efect deprimant asupra psihicului.
  • Desenele orizontale vor ajuta la extinderea vizuală a unui dormitor mic îngust, dar această opțiune este acceptabilă numai pentru încăperile cu tavan înalt.
  • Din contră, desenele verticale trag camera în sus, iar camera este deja realizată vizual.
  • Pereții solizi în culori pastelate sunt soluția perfectă pentru un dormitor mic. Culorile deschise vor face o cameră să se simtă mai spațioasă, în timp ce o paletă calmă va crea o atmosferă confortabilă și liniștitoare..
  • O altă tehnică de proiectare pentru apartamentele mici este o combinație de dungi deschise și întunecate sau un model mare cu pereți uni.

tapet în dormitor 10 mp

Un pat masiv va ocupa aproape întreaga suprafață a dormitorului.

Pardoseala este de obicei aleasă pe baza culorii mobilierului. Ar trebui să arate armonios, dar nu să se îmbine. O singură nuanță, dar o saturație diferită este exact ceea ce aveți nevoie. În ceea ce privește desenul, deoarece am decis să extindem vizual dormitorul mic, este mai bine să ne oprim la versiunea în diagonală.

dormitor 10 mp decor

Astăzi există multe modele de paturi care se potrivesc perfect într-o astfel de zonă..

Creșterea vizuală a spațiului

Finisajul potrivit nu este singurul secret de design. Micile trucuri care ajută la optimizarea designului unui dormitor mic sunt prezente în aproape toate elementele interioare..

dormitor simplu de lux

Pentru a mări vizual spațiul, alege un pat cu picioare joase, sau fără ele deloc..

Element interior Soluție de proiectare
Paleta de culori Alb, albastru, violet, verde deschis, gri deschis, piersic, bej, menta
Decor Minimalist, laconic, funcțional, fără fast și glamour inutile
Texturi Suprafețe lucioase, asemănătoare oglinzilor
Mobila Transformatoare, modele extensibile, dulapuri glisante
Iluminat Lumina moale și confortabilă, fără zone întunecate, lămpi mici îngrijite
Aspect Amplasarea majorității mobilierului de-a lungul pereților, zonarea cu baldachin sau pereți despărțitori compacti

Iluminat

Iluminarea potrivită poate face minuni, iar proiectarea unui dormitor de 10 mp necesită o organizare adecvată. Tehnologiile moderne fac posibilă nu numai furnizarea nivelului necesar de iluminare în fiecare colț al camerei, ci și reglarea luminozității surselor de lumină.

iluminat în dormitor 10 mp

Tabelele înalte de lângă pat nu se potrivesc.

Pentru a crea o atmosferă confortabilă de lampă în interiorul dormitorului, puteți utiliza următoarele tipuri de lămpi:

  • Punct;
  • Încorporat în tavan;
  • Lămpi cu abajur;
  • Sferice sau emisferice;
  • Benzi LED.

iluminare originală în dormitor

Pentru a economisi spațiu, renunțați la comoda, poate fi înlocuită cu nișe în pat..

Cu ajutorul unor astfel de echipamente simple, puteți, de asemenea, să împărțiți camera în zone funcționale sau să vă concentrați asupra decorului. În plus, atmosfera din cameră depinde de iluminatul camerei. Prin urmare, iluminatul este un element al designului interior care ar trebui luat în considerare cu deosebită atenție..

proiectarea unui dormitor mic de 10 mp

Alegeți mobilierul cu o suprafață oglindită, mărind astfel spațiul.

Aspect

Designul unui dormitor de 10 mp nu permite fanteziilor planificatorului să devină sălbatice, deoarece acest spațiu este suficient doar pentru a găzdui toate cele mai necesare piese de mobilier din interior. Proiectul poate fi schițat singur folosind un creion și hârtie. Merită să începi de la pat. Ea este elementul central al dormitorului, iar amenajarea altor piese de mobilier depinde de amplasarea acestuia..

interiorul unui dormitor mic în culori deschise

Patul ar trebui să stea cu tăblia de perete, astfel încât în ​​viitor să fie loc pentru noptiere.

Cele mai comune moduri de amenajare a patului.

  • Tetiera de perete. În acest caz, noptiere mici se vor potrivi cu ușurință pe părțile laterale ale acestuia. Această opțiune este un design clasic.
  • În colțul interior. O soluție deosebit de relevantă pentru un pat de o persoană, atunci când accesul la pat din ambele părți nu este deloc necesar. Astfel, puteți economisi mult spațiu și puteți organiza o zonă de lucru sau o zonă de relaxare cu un fotoliu sau o canapea în dormitor..
  • În centrul camerei. Amenajarea pe insulă a patului este o decizie îndrăzneață pentru cei care urmează să folosească dormitorul numai pentru scopul propus, iar restul mobilierului din el va fi complet inutil. În acest caz, patul ocupă aproape întregul spațiu al camerei..
  • De-a lungul peretelui. Această opțiune economisește și spațiu și vă permite să instalați un dulap sau o comodă în dormitor..

dormitor 10 mp

Dacă ai ales un pat mare, așează-l în centrul camerei..

Dacă intenționați să creați o zonă de lucru în dormitor, atunci aranjamentul unghiular al patului sau ultima metodă descrisă vă va potrivi. Cu toate acestea, dacă dormitorul este conectat la balcon, atunci există o altă soluție la această problemă. Combinarea unei camere cu un balcon va adăuga câțiva metri pătrați suplimentari și vă va ajuta să sculptați cu ușurință spațiul pentru o masă, scaun și dulap..

proiectarea unui dormitor mic cu balcon

Noptiere mici sunt așezate cât mai aproape de pat.

Stil

Nu orice stil este potrivit pentru un dormitor mic și ar trebui să se acorde preferință direcțiilor concise și funcționale..

design elegant dormitor 10 mp

Pentru a completa camera, trebuie să aveți grijă de decorațiuni..

Stil Trăsături distinctive
High Tech Finisaje monocrome, tehnologie modernă, utilizarea metalului, sticlei și plasticului, decor minim, suprafețe lucioase, forme geometrice regulate. Culori primare – alb, gri, negru, bej.
Minimalism Reținut, strict. De obicei sunt utilizate două culori de bază. Se caracterizează prin forme geometrice simple, fără pereți despărțitori, spațiu liber de lumină, ferestre mari, iluminat difuz.
stil japonez Utilizarea materialelor naturale, culori naturale calme, fără contraste, linii netede, mobilier redus, accesorii colorate
Modern Piese de mobilier funcționale, materialul principal este lemnul, lipsa simetriei, un minim de textile, elemente de sticlă, nuanțe moi

amenajari interioare dormitor 10 mp

Perne, cuverturi de pat ar trebui să se potrivească cu întregul interior.

Fiecare dintre ele este original în felul său, remarcabil pentru comoditatea și lipsa de bibelouri. Cantitatea minimă de mobilier, forme simple, dimensiuni compacte, decor modest – exact de ce ar trebui să vă ghidați atunci când alegeți mobilier și accesorii pentru un dormitor mic.

dormitor 10 mp în alb

Un covor cu un strat de acoperire este potrivit pentru pardoseală, în culoarea pardoselii în sine.

Mobila

Proiectarea unui dormitor de 10 mp implică alegerea mobilierului funcțional, dar în același timp de dimensiuni mici. Paturile masive, dulapurile uriașe din stejar și fotoliile cu suporturi pentru picioare sunt cel mai bine lăsate în magazin, iar dulapurile încorporate, modelele suspendate și supraetajate pot fi achiziționate în siguranță și duse acasă.

mobilier în dormitor 10 mp

Iluminarea poziționată corect creează efectul unui spațiu mare, de care avem nevoie..

Pat

Patul poate deveni nu numai un loc de somn și odihnă, ci și alte funcții. Sertarele încorporate îl fac un depozit convenabil pentru lenjeria de pat și alte articole utile..

pat dulap în dormitor 10 mp

Iluminatul ar trebui să fie moale, la urma urmei, acest dormitor este locul în care se odihnesc trupul și sufletul.

Crearea unui podium într-un dormitor mic vă va ajuta să zonați camera, dar nu vă va lua imagini pătrate prețioase. Pentru a crea un pat, pur și simplu puneți o saltea pe el. Această soluție nu este doar elegantă, ci și destul de economică. Există, de asemenea, spațiu de depozitare sub pasarelă.. 

pat de podium în dormitor 10 mp

Paturile pe podium au nu numai avantaje, ci și contra.

Avantaje dezavantaje
Nu este nevoie să cumperi un pat, doar o saltea va fi suficientă Reducerea vizuală a înălțimilor tavanului
Sertarele de sub podium pot fi folosite în locul unui dulap Structurile pe mai multe niveluri fac mișcarea dificilă
Economisirea spațiului Nu se recomandă utilizarea într-un apartament cu o cameră
Originalitatea designului Acest design nu este mobil
Posibilitatea de zonare Complexitatea instalării și instalării

Dacă este prevăzut și un dormitor mic pentru a primi oaspeți, atunci o canapea pliabilă este o descoperire minunată. Nu ocupă mult spațiu. 

camera 10 mp cu o canapea

O astfel de canapea se transformă cu ușurință într-o dana destul de largă..

Un baldachin ușor peste pat va ajuta la zonarea camerei, precum și la crearea unei atmosfere unice de magie și confort. Îl puteți comanda într-un salon de mobilă sau într-un atelier de cusut perdele sau îl puteți crea singur. De fapt, este mult mai ușor decât pare la prima vedere. În mod ideal, baldachinul poate fi, de asemenea, decorat cu ghirlande și felinare.. 

design dormitor cu baldachin

Acest decor va fi potrivit pentru aproape orice stil de dormitor..

Dulapuri și dulapuri

Noptierele sunt convenabile, dar nu foarte funcționale. Locul pe care îl ocupă nu este compensat de beneficiile lor. Este mult mai inteligent să le înlocuiți cu rafturi mici deasupra sau lângă pat..

dormitor 10 mp cu noptiere

Un spațiu mic nu este un motiv pentru a renunța la ceva, abordați corect crearea designului și totul va funcționa..

Dulapurile cu uși batante nu sunt cea mai bună alegere pentru proiectarea unui dormitor de 10 mp. Modelele cupe se vor potrivi mult mai bine aici, mai ales dacă ușile lor au oglindă sau suprafață lucioasă care mărește vizual camera uneori. 

dormitor 10 mp cu dulap

Este mai bine să cumpărați un dulap la comandă, astfel încât să țină cont de mărimea, forma și stilul dormitorului.

Dacă nu există suficient spațiu în cameră pentru a găzdui un dulap întreg, atunci un mezanin poate fi așezat în jurul perimetrului unui dormitor mic, iar un colțar de podea mic poate fi plasat în colț. Această opțiune de înlocuire a mobilierului familiar cu omologi mai raționali va economisi spațiu și vă va face șederea în dormitor mai confortabilă..

fotografie de proiectare a dormitorului mic

Dormitor 10 mp m. nu este o propoziție pentru o persoană creativă, în căutare.

Design modern al unui dormitor de 10 mp – 50 de opțiuni:

dormitor amenajari interioare 10 metri patrati design dormitor 10 mp design dormitor 10 metri pătrați fotografie design dormitor 10 metri patrati idei foto design dormitor 10 metri patrati foto interior design dormitor 10 metri pătrați fotografie interioară design dormitor 10 metri pătrați opțiuni foto design dormitor 10 metri pătrați opțiuni foto design dormitor 10 metri patrati idei design dormitor 10 metri patrati idei foto amenajare dormitor 10 metri patrati idei interior amenajare dormitor 10 metri patrati idei interioare design dormitor interior 10 metri patrati design dormitor 10 metri pătrați fotografie interioară amenajare dormitor 10 metri patrati idei interioare design dormitor 10 metri pătrați opțiuni design dormitor 10 metri pătrați opțiuni foto design dormitor 10 metri pătrați fotografie design dormitor 10 metri patrati idei foto amenajare dormitor 10 metri pătrați idei design dormitor 10 metri patrati idei foto dormitor 10 mp dormitor 10 mp decor dormitor 10 mp decor foto dormitor 10 mp idei de decor dormitor 10 mp design dormitor 10 mp fotografie de proiectare dormitor foto 10 mp dormitor 10 mp fotografie decor dormitor 10 mp fotografie decor dormitor 10 mp design foto dormitor 10 mp design foto dormitor 10 mp idei foto dormitor 10 mp interior foto dormitor 10 mp fotografie interioară dormitor 10 mp mp dormitor 10 mp decor idei dormitor 10 mp decor idei dormitor 10 mp poze foto dormitor 10 mp idei interior dormitor 10 mp idei interioare dormitor 10 mp interior dormitor 10 mp fotografie interioară dormitor 10 mp idei interioare dormitor 10 mp design modern dormitor 10 mp interior modern dormitor 10 mp design elegant dormitor 10 mp interior elegant dormitor 10 mp opțiuni dormitor 10 mp cu balcon

Previous Post
Ne gândim la proiectarea unui living mic până la cele mai mici detalii
Next Post
لوحات المطبخ DIY: 9 أفكار أصلية