15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dormitor și cameră de zi în aceeași cameră? Există o soluție!

Condițiile moderne de viață îi obligă pe oameni să vină cu noi modalități de amenajare a caselor. Problema spațiului de locuit mic este acum cea mai acută. Oamenii se confruntă cu multe întrebări: cum să puneți tot ce aveți nevoie într-o zonă mică? Este posibil să găzduiți o familie de mai mulți oameni într-un apartament mic? Cum să creezi confortul într-un spațiu închis? O soluție excelentă ar fi un living-dormitor, care combină două camere simultan..

frumos decor dormitor dormitor

Living și dormitor combinate – design interior

stil original de dormitor și cameră de zi într-o singură cameră

Interior frumos al livingului și dormitorului combinate

living luminos dormitor interior

Living și dormitor într-o singură cameră

design luminos pentru dormitor

Opțiune pentru combinarea camerei de zi și a dormitorului

interior frumos dormitor living

Design modern al camerei de zi și al dormitorului într-o singură cameră

Avantajele și dezavantajele camerei de zi-dormitor

Ideea de a combina un loc de dormit cu un living pare amuzantă și interesantă la prima vedere. Dar, ca și în altă parte, există și capcane aici. Combinând două camere într-una, proprietarul primește un aspect original modern. În același timp, problema utilizării raționale a spațiului în apartamente mici, mansarde mici sau studiouri este ușor de rezolvat. Camera de zi-dormitor în funcționalitatea și funcționalitatea sa depășește adesea un apartament obișnuit cu mai multe camere separate.

Prin împărțirea unui spațiu de locuit într-o cameră de zi și un loc de dormit, o persoană primește un colț din spațiul său personal, care este atât de important pentru toată lumea..

De fapt, acest lucru nu este adevărat. Sunete, lumină, găsirea de străini – în toate aceste cazuri, dormitorul încetează să mai fie un loc de relaxare, un loc personal intim. Nu toată lumea este capabilă să se simtă confortabil în astfel de condiții..

Cu toate acestea, este posibil să combinați camera de zi și dormitorul fără a provoca neplăceri tuturor rezidenților dacă abordați problema în mod responsabil și creativ..

decor luminos al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Living și dormitor combinate – design interior

design ușor al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Interior frumos al livingului și dormitorului combinate

stil original de dormitor de sufragerie

Living și dormitor într-o singură cameră

Opțiune pentru combinarea camerei de zi și a dormitorului

design frumos dormitor living

Design modern al camerei de zi și al dormitorului într-o singură cameră

Living-dormitor: zonare, design

Există mai multe moduri de a împărți spațiul..

 1. Adesea, în locuințele cu un living-dormitor, nu există o zonare clară. În loc de pat, se folosește o canapea pliabilă, în starea desfăcută, care servește drept loc de dormit. Pe lângă canapea, sunt solicitate și dormitoarele transformatoare, în care diferite piese de mobilier, în funcție de situație, se pot transforma una în cealaltă. Un dulap simplu noaptea devine un pat, prin alunecarea dintr-o nișă din perete sau din garderoba în sine.
 2. Există un mobilier special transformator, o adevărată baghetă magică pentru spații mici. Este necesar să ne gândim la amenajarea unui astfel de mobilier, astfel încât să nu fie o problemă să-l folosim în diferite calități, fără a fi un obstacol. Este demn de remarcat faptul că opțiunea unui living deschis și a unui dormitor este cea mai potrivită pentru o persoană care locuiește singură, dar pentru familiile formate din mai multe persoane, opțiunea preferată este zonarea.
 3. Indiferent de dimensiunea casei în care este amenajat sufrageria-dormitor, în spatele camerei este amenajat un loc pentru dormitor. Această decizie se datorează reticenței proprietarilor de apartamente de a-și transforma dormitoarele într-o curte de trecere. Paturile din astfel de camere de zi-dormitoare sunt amplasate mai aproape de ferestre, mai departe de ușa din față. Acest lucru se face astfel încât, odată cu posibila instalare a unui gard, să nu fie prea întuneric în dormitor și, de asemenea, pentru ca oricine intră să nu intre pe teritoriul intim al proprietarilor casei, ci în sufragerie..
 4. Adesea, pentru a evidenția zona de dormit, patul este așezat pe podium, ridicându-l. În treptele podiumului pot exista becuri, umbrele din care se întind vizual, măresc spațiul.
 5. Pentru a face suprafața camerei să pară mai mare, precum și pentru a izola diferite zone, camera de zi și dormitorul sunt decorate în diferite stiluri și culori. În același timp, nu vă lăsați purtați așezând fotolii moi lângă șemineu în sufragerie, iar în dormitor dați preferință culorii hi-tech sau folk. Cu toate acestea, schemele de culori selectate corect vor ajuta la împărțirea vizuală a spațiului, la mărirea vizuală a camerei de zi și a dormitorului, oferind o atmosferă și confort deosebit fiecărei părți rezidențiale..
 6. O atenție specială este acordată luminii artificiale atunci când zonează. În camera de zi și zona de dormit a unui apartament, este nevoie de iluminat diferit – în zona de dormit, ca zonă de recreere, este mai moale și mai redus. Pentru sufragerie – lumină mai strălucitoare. Acest tip de separare presupune absența completă a oricăror bariere între camera de zi și dormitor. Zonele separate sunt deschise ochilor oricui. Uneori separarea are loc prin combinarea pieselor de mobilier într-un singur sistem. O canapea, două fotolii pot servi ca o compoziție completă, iar tăblia este granița dintre camera de zi și zona de dormit..

decor luminos dormitor cameră de zi

Living și dormitor combinate – design interior

design original al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Interior frumos al livingului și dormitorului combinate

frumos dormitor stil living

Living și dormitor într-o singură cameră

sufragerie luminoasă în stil dormitor

Opțiune pentru combinarea livingului cu dormitorul

decor luminos living dormitor

Design modern al livingului și dormitorului într-o singură cameră

În plus față de metodele de zonare indicate, în absența barierelor vizibile între locul de dormit și camera de zi, există și altele. De exemplu, o metodă care necesită o partiție între zone

 • Paravanul este realizat din gips-carton, alte materiale ușoare, sticlă. Partiția poate fi utilizată pentru a transforma un mic studio într-o casă cu două camere cu drepturi depline. Astfel de partiții sunt foarte ușoare și nu necesită permisiunea pentru reamenajare, ca în cazul demontării zidurilor. Dezavantajele sunt amurgul care apare în partea fără ferestre, cel mai adesea, locul de dormit, precum și faptul că distrugerea lor poate dura ceva timp..
 • În loc de partiții, puteți utiliza ecrane – plastic, lemn, paie, țesături, precum și perdele și perdele. Spre deosebire de partiții, acestea pot fi ușor îndepărtate oricând și mutate în altă parte a camerei. Perdelele și ecranele sunt potrivite în cazul în care patul este situat într-o adâncitură, o nișă. În acest caz, ecranul joacă rolul unei uși obișnuite. Perdelele pot fi realizate din materiale dense și materiale translucide subțiri, în funcție de planul proprietarului apartamentului. De regulă, perdelele groase opace sunt folosite pentru a separa o parte a camerei de alta, blocând lumina. Perdelele și perdelele translucide ajurate sunt mai degrabă un element decorativ al interiorului..
 • Ușile cu role sunt ceva între compartimentare și ecran. Pot fi dense și impenetrabile, decorative, cu inserții din sticlă transparentă. Ușile cu role se potrivesc perfect în designul oricărui spațiu de locuit. Aceste uși pot adăuga o anumită aromă, pot deveni un adaos la interior: de exemplu, o ușă metalică pe role, cu o metodă de fixare superioară sau inferioară, va fi un plus excelent pentru o mansardă cu pereți aspri de cărămidă.
 • Ușile glisante au o serie de avantaje față de pereții despărțitori convenționali din gips-carton – ușile pot fi deschise oricând pentru a permite luminii să intre în cameră. În același timp, există aspecte negative: un mecanism de calitate slabă sau lucrul la instalarea ușii poate duce la o înclinare a frunzei ușii, blocarea și ruperea ușilor..
 • Rafturile sunt un substitut excelent pentru o partiție. Rafturile sunt suficient de grațioase și deschise pentru a nu interfera cu lumina care pătrunde în colțurile îndepărtate. Nefiind o protecție suficient de fiabilă împotriva ochilor curioși, raftul creează aspectul apropierii și al înstrăinării. În plus, raftul este destul de practic și funcțional și, cu o utilizare pricepută, servește drept decor..
 • Un alt tip de zonare implică un dormitor la mezanin, un fel de etajul al doilea al unui apartament sau un pat sub tavan. Această opțiune este potrivită pentru camere cu tavan înalt. În casele cu tavane joase, un dormitor echipat pe o înălțime va ocupa exact aceeași cantitate de spațiu ca și cum ar fi amplasat la sol. Un dormitor sub tavan, separat printr-o perdea sau perdea, poate deveni foarte bine acel colț foarte confortabil de spațiu personal, pe care toți proprietarii de apartamente mici sunt atât de dornici să îl găsească. Un pat situat pe un podium ridicat este considerat, de asemenea, un dormitor la mezanin. Un pat pe podium poate fi simultan un pat transformabil: un pat, o masă de scris și de luat masa, cutii folosite pentru depozitarea hainelor și lenjeria de pat sunt așezate pe podium.

design luminos al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Living și dormitor combinate – design interior

decor frumos dormitor living

Interior frumos al livingului și dormitorului combinate

decor luminos living dormitor

Living și dormitor într-o singură cameră

stil frumos dormitor living

Opțiune pentru combinarea livingului cu dormitorul

interior luminos al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Design modern al livingului și dormitorului într-o singură cameră

Combinând cu o logie

Proprietarii de apartamente mici pot mări spațiul de locuit alăturând o logie la una dintre părțile apartamentului.

Merită să acordați o atenție specială – loggia ar trebui să fie vitrata și caldă. Nu ar trebui să economisiți timp și bani, amenajând loggia, deoarece combinarea camerei cu o logie rece nu va duce la nimic bun.

Combinarea cu o logie se poate face prin demontarea pereților despărțitori și izolarea pereților. O astfel de lucrare trebuie coordonată cu autoritățile competente, distrugerea zidului portant, prin neatenție sau ignoranță, poate provoca daune semnificative structurii casei.

Loggia este combinată cu camera într-un singur design. Schema de culori a logiei ar trebui să fie aceeași cu partea cu care are loc unirea. Apoi loggia arată ca o continuare naturală a camerei..

Vorbind despre schema de culori, nu uitați: este special pentru fiecare cameră. Totul depinde de dorințele proprietarilor casei și de locația camerei..

 • O cameră cu ferestre spre partea însorită ar trebui să fie decorată într-un ton albastru rece, slăbind și înmuiând astfel o cameră luminoasă deja prea luminată.
 • Decorul unei camere întunecate, mohorâte, cu ferestre care primesc rareori lumina soarelui, ar trebui să fie luminos.
 • Separa vizual camera cu o culoare, textura sau model diferit de acoperire a pardoselii. De exemplu, în camera de zi și dormitor poate exista un laminat de diferite nuanțe, care va sublinia încă o dată izolarea unei părți a camerei de alta..

Atunci când decorați un apartament, ar trebui să acordați atenție caracteristicilor culorilor și combinațiilor acestora, precum și asupra efectului pe care îl au asupra psihicului. Deci, culorile strălucitoare și strălucitoare din dormitor afectează negativ starea emoțională a unei persoane, deoarece dormitorul este poziționat ca un loc de relaxare, unde o persoană se relaxează și se odihnește după o zi grea de muncă, dar nu experimentează stresul emoțional cauzat de luminozitatea ziduri roșii..

Living și dormitor combinate – design interior

decor original dormitor living

Interior frumos al livingului și dormitorului combinate

interior frumos al dormitorului și livingului într-o singură cameră

Living și dormitor într-o singură cameră

dormitor cameră de zi în stil luminos

Opțiune pentru combinarea camerei de zi și a dormitorului

design luminos dormitor living

Design modern al camerei de zi și al dormitorului într-o singură cameră

Merită să ne amintim că, în ciuda diferitelor culori ale livingului și dormitorului, nu ar trebui să fie vizibil un contrast prea puternic între zone, nu arată frumos și atent.

Decorul este un alt mod de a extinde vizual zona unui apartament și de a împărți spațiul de locuit în zone. Oglinzile, elementele cromate și strălucitoare fac camera să pară mai mare și mai luminoasă decât este în realitate. Dar într-un loc de odihnă, este mai bine să vă abțineți de la oglinzi, deoarece lumina reflectată de acestea poate interfera cu un somn sănătos. În plus, un dormitor cu o mulțime de oglinzi nu pare confortabil și confortabil..

Prezența unui apartament mic dezvoltă creativitatea și imaginația proprietarului său, capacitatea de a combina și selecta combinații de culori, dezvoltă gândirea spațială și abilitățile de designer. Dorind să-și facă propria casă cea mai confortabilă pentru viață, în ciuda dimensiunilor reduse ale spațiului de locuit, proprietarii de apartamente caută diverse modalități de a combina mobilierul, culorile și stilurile, reușind deseori în planurile lor..

Video: o opțiune convenabilă pentru zonarea dormitorului și a sufrageriei

50 de fotografii cu opțiuni pentru combinarea unui dormitor și a unei camere de zi într-o singură cameră:

imagine stil dormitor living original design ușor al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie frumos interior dormitor imagine cameră de zi decor luminos al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie decor luminos living dormitor imagine fotografie în dormitor în stil luminos frumos design living dormitor imagine fotografie originală dormitor interior cameră de zi stil original de dormitor și cameră de zi într-o singură cameră design luminos al dormitorului și livingului într-o cameră foto decor frumos dormitor cameră de zi imagine lumină interioară living dormitor fotografie frumos design al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie decor luminos dormitor cameră de zi imagine dormitor interior luminos fotografie cameră de zi decor original dormitor foto cameră de zi dormitor în stil luminos și cameră de zi într-o singură cameră decor luminos living dormitor fotografie interior luminos al dormitorului și al livingului într-o singură cameră fotografie frumos stil dormitor cameră de zi imagine decor luminos living dormitor fotografie imagine originală dormitor cameră de zi imagine interior original dormitor cameră de zi imagine decor luminos al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie în dormitor în stil luminos decor frumos al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie dormitor în stil luminos fotografie cameră de zi lumina living dormitor imagine imagine imagine originală dormitor living interior decor ușor al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie frumoasă cameră interioară dormitor fotografie imagine luminoasă cameră de zi dormitor imagine decor original sufragerie dormitor fotografie dormitor în stil luminos imagine cameră de zi frumos dormitor interior și cameră de zi într-o singură cameră fotografie în dormitor în stil original cameră de zi frumoasă cameră de zi interioară fotografie dormitor dormitor stil luminos imagine cameră de zi decor original al dormitorului și livingului într-o singură cameră lumină interioară dormitor cameră de zi imagine fotografie luminoasă cameră de zi cu design luminos stilul original al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie interior frumos al dormitorului și livingului într-o singură cameră fotografie decor luminos dormitor cameră de zi fotografie camera de zi în stil luminos dormitor imagine fotografie ușoară dormitor design cameră foto dormitor în stil luminos și cameră de zi într-o singură cameră fotografie decor frumos living dormitor imagine frumos dormitor cameră de zi imagine de design fotografie stil dormitor living original

Previous Post
Interiör och designregler för ett barnrum
Next Post
كيفية تحويل العلية غير السكنية إلى علية مفروشة