15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiör och designregler för ett barnrum

Att inreda ett barnrum är en intressant och underhållande process. Det är viktigt att tänka på många faktorer för att genomföra dina idéer. Interiören beror på barnets ålder.

Interiör i ett barnrum med ett område för sportaktiviteter

Barnrummets inre bör ta hänsyn till barnets hobbyer och skapa en atmosfär som uppmuntrar utvecklingslusten

Säkerhet och komfort bör vara de viktigaste faktorerna att lita på. För att rummet ska passa föräldrarna och barnet är det viktigt att ta hänsyn till viktiga kriterier..

Hur man dekorerar en plantskola korrekt?

Barnrumsdekoration behöver mycket uppmärksamhet. Rummets dimensioner spelar roll. Det är nödvändigt att placera rationellt och bekvämt möbler, leksaker, tillbehör. Kom ihåg att lämna tillräckligt med ledigt utrymme för spel, bekväm rörelse i rummet.

Lekplats i barnrummet

Det ska finnas tillräckligt med utrymme i rummet för små barn att leka.

Zoning kommer att vara en utmärkt lösning för att dekorera ett barnrum. Antalet zoner och deras syfte beror på barnets ålder. Om han redan går i skolan bör ett arbetssegment tilldelas för att genomföra lektioner. Var noga med att organisera ett rekreationsområde, ett separat lekområde. Indelningen av segment kan utföras med färgövergångar, möbler, specialskärmar, belysning.

Podium i barnkammaren med utdragbara sängar

I en idealisk plantskola har varje yrke sin egen plats.

Val av färger för barnrummet

Valet av färg beror på interiörens tema. Om rummet är avsett för en tjej är det värt att stanna vid olika toner av rosa. Ljusa nyanser är lämpliga för en pojke. Det är viktigt att observera måttet och inte införa för ljusa färger. En sådan palett kommer att börja sätta press på barnet, vilket kommer att påverka hans känslomässiga tillstånd negativt..

Barnrumsdesign i stil med klassikerna

Ljust barnrum i klassisk stil

Det idealiska alternativet skulle vara en lugn pastellpalett med tillägg av ljusa accenter. De kan läggas till i form av gardiner, kuddar, matta, applikationer på väggarna. Psykologer rekommenderar att du använder beige, blått, grädde, grönt för att dekorera ett barnrum. Huvudkoncentrationen av ljusa färger bör ligga i spelsegmentet.

Barnrum i modern stil

Denna inställning är lämplig för alla åldrar och låter dig använda rummet i flera år utan förändring.

Metoder för att dekorera ett barnrum

Barnrummets utformning beror på barnets kön. Designalternativ bör väljas utifrån detta kriterium..

Bord vid fönstret i det inre av barnrummet

Arbetsstation vid fönstret är väl upplyst med naturligt ljus

Tabellen visar rekommendationer för en pojke och en flicka.

Bebis kön Inredning
För tjejen Många börjar introducera det maximala antalet ruches, rosetter och dockor i rummet. Men psykologer rekommenderar att överge sådana idéer och inte försöka återskapa en festlig atmosfär på ett ställe där barnet vilar och leker. Det är värt att lägga till så mycket naturligt ljus som möjligt och välja ett tema för rummet. Du kan förkroppsliga en idé från en tecknad saga.
För pojke Tyngdpunkten bör läggas på komplexa belysningssystem, originalbelysning, rymddesign. Lita på barnets smak, hobbyer. Du kan förkroppsligar idén med ett piratskepp, racing, sport.
Barn av olika kön Om barn av olika kön bor i samma utrymme är det absolut nödvändigt för var och en att tilldela sitt eget område. Zoning kommer perfekt att “passa in”, vilket hjälper till att göra flera från ett rum genom att installera en båge, en skärm. Kom ihåg att när du delar upp utrymmet i segment, lämna något gemensamt mellan dem så att det inre av rummet ser holistiskt ut. Det kan vara ett golvbeläggning, en enda färgpalett.

DIY -rumsdekoration för barn av olika kön

Var och en av barnen ska ha lika villkor, oavsett kön och ålder

Två sängar i barnkammaren och en karta på väggen

Rumszonering görs med möbler, belysning, skärmar och efterbehandlingsmaterial

Rumsfärgschema

Att dekorera ett barns rum innebär att man tänker noga igenom färgschemat. Det är nödvändigt att besluta om grundskuggan och ytterligare sådana. När du väljer den första är det viktigt att komma ihåg skillnaderna i färguppfattning mellan barn och vuxna..

Rumsdesign för barn i olika åldrar

I barnrum är det tillåtet att använda ett stort antal nyanser, detta gäller särskilt i rum för barn av olika kön

Pastellområdet har en positiv effekt på mental utveckling, barnets känslomässiga tillstånd. Därför är det dessa nyanser som passar som grundläggande. Välj fruktiga, bäriga toner. De är perfekta för smulutrymme..

Barnrumsdekoration i rika färger

Gillar ditt barn mörka nyanser? Djupa toner kommer att ge rummet mysighet

Material för inredning av ett barnrum

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av material. Det är viktigt att noggrant närma sig köpet av efterbehandlingselement och uppmärksamma nyanser.

Fönsterdekoration i barnrummet

För fönstret är det bättre att välja luftridåer placerade på ljusa takfot

 • Tapet. Du kan använda speciella sådana för att dekorera ett barnrum med olika mönster eller köpa fototapeter. Lämplig för att klistra in hela utrymmet eller ett separat område om rummet är litet. Var noga med att se till att de använda materialen är säkra, allergivänliga..
 • Golv. Stora mattor samlar damm. Därför rekommenderas att utesluta dem. Liten matta kan placeras i lekområdet. Bättre att använda linoleum eller laminat. De är lätta att ta hand om och praktiska. Kassera brickorna. Hon är lätt att glida på, hon är kall.
 • Fönsterdekoration i ett barnrum kan förverkligas med gardiner av naturliga tyger. Var noga med att matcha i färg med det allmänna intervallet.
 • Möbel. Det bör kännetecknas av säkerhet, bekvämlighet och tillförlitlighet. Valet beror på barnets ålder. Spädbarn växer snabbt upp. Därför bör du köpa modeller “för tillväxt”, i storlek mer än tillväxten av smulorna.
 • Belysning. Användning av naturligt och artificiellt ljus rekommenderas. Inga tjocka, tunga gardiner. Rummet ska vara så ljust som möjligt. Var noga med att installera en nattlampa nära sängen.

Målade väggar i barnkammaren

Väggdekoration ska vara miljövänlig: om färg, sedan vattenbaserad, om tapet, sedan papper

Lekmatta på golvet i barnrummet

Praktiskt linoleum eller laminat är lämpligt för golvet i barnrummet, och en varm matta kan läggas i lekområdet

Hur man dekorerar ett rum med egna händer?

Att skapa ett barnrum med egna händer är en intressant, spännande process. Du kan presentera barn för det och göra tillbehör tillsammans..

Flickan målar tapetfärg i sitt rum

Barn över 12 år deltar gärna i att inreda sitt rum

Följande element är lämpliga för inredning:

 • Vinylklistermärken. De är lätta att fästa och ta bort. Mjuk och miljövänlig. Lämplig för dekoration av möbler, väggar. Det finns element som lyser i mörkret. På liknande sätt är det enkelt att dekorera utrymmet med barnen..
 • Fotoramar gjorda av kartong. Lämplig för väggar. Du behöver inte köpa, du kan göra det själv. Dekorera ramar med pärlor, applikationer, pärlor.
 • Ritningar. Du kan tilldela ett separat utrymme på väggen för barns skapelser. Eller be ditt barn att måla på väggen. Då blir väggdekorationen original, unik och ungen blir nöjd..

Barnrum med vinylklistermärken

Vinylklister fäster bekvämt och lämnar inga rester efter borttagning

Steg för att inreda ett barnrum

Förverkligandet av den önskade interiören inkluderar följande steg:

 1. Layout. En plan tillämpas preliminärt på papperet, layouter av alla objekt görs. Detta hjälper till att undvika misstag i praktiken, att tänka över designen mer rationellt..
 2. Välja en färgpalett. Ett viktigt skede där du ska bestämma om grundskärmen och ytterligare ljusa accenter.
 3. Belysning. Det är viktigt att välja och placera ljuskällorna korrekt. Eliminera platsen för möbler nära fönstret, använd inte gardiner av tjocka tyger. Rummet ska ha maximal ljusmängd.
 4. Valet av möbler. Om detta är utformningen av ett litet barnrum, använd bara de nödvändiga föremålen, stanna vid multifunktionella modeller. Detta kommer att bidra till att skapa mer vitt utrymme för spel..

Hörnsoffa i det inre av ett barnrum

När du planerar en förskola måste du komma ihåg att när barnet växer förändras intressen. Detta innebär att utformningen av rummet bör förändras tillsammans med dess ägare.

Vi väljer möbler till barnkammaren

Det noterades att alla föremål måste vara miljövänliga, säkra och pålitliga. För barnkammaren kan du behöva följande möbler.

 •  Säng. Välj modeller med en ortopedisk madrass, robust konstruktion. Om rummets storlek är begränsad, köp loftsängar med extra lagringsutrymme. Detta hjälper till att spara utrymme för din garderob eller hyllor. Var särskilt uppmärksam på det material som ramen och klädseln är gjorda av..
 • Tabell. Modeller med möjlighet att justera höjden är perfekta. Detta gör att du inte kan byta produkt varje gång barnet växer upp, och det kommer att vara bekvämt för honom att sitta vid strukturen, utan att belastningen på ryggen är tung. Fördelen med modellen är närvaron av lådor.
 • Fåtölj. Nödvändigt med möjligheten att ändra höjd, justera lutningsvinkeln. Det är bättre att vägra en enkel stol, vilket kan påverka bildandet av en sund rygg, korrekt hållning negativt.

Designmöbler i barnrummet

Möbler ska vara rymliga och kompakta, med ett tillräckligt antal hyllor och lådor

Tillbehör i barnkammarens design

Dekoration bör ägnas särskild uppmärksamhet. Leksaker, barns teckningar blir dekorationselement. Du kan hänga en speciell bräda för smulans kreativitet. Ett inslag av inredning kan vara originalkuddar, fotoramar.

Barnteckningar i det inre av rummet

Barnteckningar kommer att vara den bästa dekorationen för deras rum.

Idéer för att dekorera en pojkes personliga utrymme

Ett pirattema är en bra idé. En säng som liknar ett fartyg, färger i en marin serie, tillbehör, enligt den valda idén, kommer perfekt att betona den övergripande idén.

Barnrum för en pojke i ett marint tema

Marint tema i utformningen av ett barnrum

Om han gillar astronomi kommer en stjärnhimmel i taket, en säng i form av en satellit från rymden, att göra. Barnets hobbyer är viktiga. Kanske vill han att hans rum ska se ut som världen från hans favorit -tecknad film..

Dekoration av ett barnrum för ett barn som är sugen på astronomi

Barnrum för en pojke i rymdstil

Rumsdesign för en pojke över 12 år

Rum för en tonårspojke

Idéer för att dekorera en tjejs personliga utrymme

En sofistikerad design bör skapas för tjejen. Som ytterligare detaljer måste du introducera ett toalettbord med en spegel, där barnet kan kamma håret.

Bord med en spegel i utformningen av ett flickas barnrum

Ett toalettbord med en spegel ska vara vackert och säkert

Himmelssäng i flickans rum

De viktigaste barnmöblerna är en säng, rymliga och bekväma. En intressant lösning skulle vara en himmelssäng.

Var noga med att tilldela ett område för att träffa vänner, komplettera det med en ottoman, en liten matta.

Att göra en plantskola för en tjej i pastellfärger

Det bästa färgschemat är mjuka pastellfärger. Det är inte alls nödvändigt att dessa ska vara rosa nyanser; olivolja, persika och gult gör det.

Dekoration av en plantskola för en nyfödd

Utrymmet ska vara så funktionellt och bekvämt som möjligt.

Dekorera en plantskola för en nyfödd

Först och främst måste ett barns rum vara säkert, funktionellt och bekvämt.

Det är viktigt att följa följande regler:

 1. Möjligheten att reglera rumstemperaturen.
 2. Rätt belysning.
 3. Organisation av bullerisolering för att utesluta yttre ljud.
 4. Använd endast säkra material i designen.
 5. Sortimentet är ljust, lugnande, inget flashigt, ljust.

Barnsäng och babysäng i barnrummet

Det är bra om rummet, förutom spjälsängen, har ett skötbord och en vagga

Det rekommenderas för ett spädbarn att välja en lugn palett. För att dekorera ett fönster i en plantskola, använd ljusgardiner för att släppa in ljus. Kom ihåg säkerheten. När du väljer möbler och andra föremål, se till att det inte finns några skarpa hörn som barnet kan skada sig på.

Video: 3 grundregler för inredning av ett barnrum

Foto: 50 alternativ för att ordna ett barnrum

Barnrumsdesign i en sagostil Dekoration av ett barnrum för en tjej Fantastiska motiv i utformningen av barnrummet Barnrum i stil med minimalism Gör-det-själv-lekhörna i barnrummet Interiören i barnrummet i jugendstil Barnsäng på vinden i ett lanthus Mysig plats att sova i barnrummet Lekplats i det inre av barnrummet Ljust barnrum för tjejer Ett överflöd av ljus i ett barnrum med vita väggar Barnsäng i barnkammaren Inredning i det inre av ett barnrum Pastellfärger i utformningen av rummet för barnet Rum i ljusa färger för två nyfödda Dekorera ett barnrum för en tonåring Vardagsrum för barn av olika kön Ljus rumsdesign för en pojke och en flicka Barnrumsdesign med sluttande väggar Interiör i ett rum för en nyfödd i pastellfärger Barnrum för en tjej i rosa nyanser Trämöbler i utformningen av ett barnrum Inbyggda möbler i det inre av barnrummet Arbetsplats för kreativitet i barnrummet Plattformssäng i barnrummet Barns byrå med många lådor för saker Barnrum för två barn i olika åldrar Skrivbord framför fönstret i barnrummet Marint tema i barnrummets inre Provence -stil i utformningen av ett barnrum Våningssäng i det inre av barnrummet Sovrumsdekoration för två barn Separat dekoration av utrymme i barnrummet Sovmöjligheter för barn i olika åldrar Interiör i ett rum för två samkönade barn Våningssäng i det inre av barnrummet Arbetsplats i tvåbäddsrummet Barnrumszon för barn av olika kön Plats för en pojke i blå toner Barnrum för en liten flicka i rosa ljus En bilsäng i ett barnrum för en pojke Babyrum för en nyfödd i gräddfärg Blå accent i pojkens rum Byrå i barnrummet i en stadslägenhet

Previous Post
Fotó tapéta a belső térben: típusok, fotók, tippek
Next Post
قواعد استخدام لون الفستق في الداخل