15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Panouri de bucătărie DIY: 9 idei originale

Apartamentul nu are mai mult spațiu funcțional decât bucătăria. Aici gătesc, primesc oaspeți, se întâlnesc dimineața cu o ceașcă de cafea și fac ceai înainte de culcare. Nu întotdeauna funcționează pentru a face această cameră elegantă și confortabilă, deoarece acest lucru necesită sume mari de bani. Un panou de bricolaj poate deveni un decor minunat și ieftin – pentru bucătărie acesta este chiar lucrul.

1

Determinarea sferei de lucru

Panou – o imagine realizată cu vopsele sau elemente volumetrice. Pentru bucătărie, are o aplicație specială – în spatele ei puteți ascunde eroarea de reparație. Cea mai bună gospodină nu își poate salva întotdeauna locul de muncă de crăpături, pete grase și dungi. Dacă obiectivul dvs. este să ascundeți o problemă, atunci dimensiunea panoului este aleasă în funcție de scara problemei..

paisprezece

paisprezece

Dacă sarcina este pur și simplu de a decora camera, atunci alegerea depinde deja de mărimea bucătăriei. O imagine imensă pe întregul perete nu se potrivește camerelor în miniatură și o mică aplicație se va pierde pe fundalul unui spațiu mare. Alegeți ceva între ele.

O opțiune universală sunt panourile mici asociate. Mai mult decât atât, pot fi mai mult de două, dar întotdeauna de același subiect. Bucătăria este decorată cu triptici – trei tablouri care se continuă.

2

Interesant: panoul nu numai că poate decora bucătăria, ci îl poate împărți și în zone funcționale. Deasupra mesei de cafea – imagini și fotografii cu cani și lângă suprafețele de lucru – diverse fructe și legume.

Alegerea subiectelor

În bucătărie, este important ca detaliile să se potrivească conceptului de design. Panoul ar trebui să decoreze, să iasă în evidență, să se potrivească cu schema de culori, stilul și funcționalitatea camerei.

13

13

  • Bucătăria art nouveau este decorată cu diverse imagini vectoriale cu linii clare, detalii metalice.
  • Texturile din lemn, naturile moarte foto și de artă, panourile cu plante uscate, cerealele sunt potrivite pentru interior în stil Provence..
  • Panourile se vor potrivi organic într-o bucătărie în stil mansardă, pentru crearea cărora se utilizează elemente din hârtie maturată, dopuri de vin și imagini volumetrice.

    12

    12

Nu vă faceți griji dacă bucătăria nu are o temă sau un stil anume: atunci puteți „da tonul” cu elemente decorative.

3

Materiale pentru crearea panourilor

De fapt, panourile sunt create din orice! Principalul lucru aici este să țineți cont de relevanța complotului și să nu supraîncărcați imaginea. De asemenea, trebuie amintit că multe materiale absorb mirosurile, astfel încât compozițiile din ele nu sunt plasate lângă plăci..

unsprezece

unsprezece

Pentru a crea un panou pentru bucătărie cu propriile mâini, pot fi potrivite orice ustensile de bucătărie (linguri, farfurii, căni), condimente, reviste, fotografii, resturi de țesătură, fire, dopuri de sticlă, hârtie și diverse lucruri mici. Principalul lucru este inspirația și seara pentru a crea o capodoperă.

Panou din amprente de fructe și legume

Chiar și un copil poate crea această imagine, iar creația ta va arăta grozav.

4

Va avea nevoie:

  • fructe sau legume tari (mere, pere, citrice, varză chineză);
  • vopsea (ulei, acrilic, guașă);
  • bază (pânză, scândură de lemn, carton).

Totul se face simplu: se toarnă vopseaua într-o farfurie, se taie fructele în jumătăți, se înmoaie în vopsele și se face o ștampilă pe o suprafață vopsită și degresată anterior. Culoarea poate fi potrivită cu schema de culori a camerei.

zece

zece

Puteți face imprimări oriunde pe pânză, dar imaginile simetrice arată mai bine..

Frumos și funcțional

Dacă există plute de vin sau plută acasă, atunci creați o scândură mică pe care să puteți agăța note, rețete sau fotografii.

Pentru a crea un panou din dopuri, aveți nevoie de:

  • 20 de dopuri de vin;
  • foarfece;

    nouă

    nouă

  • pistol de lipit;
  • bază (carton sau o bucată de fibră);
  • împingeți pinii.

Tăiați dopurile pe lungime, lipiți jumătățile de bază. Dacă doriți să utilizați cealaltă parte a dopului, este important să îl tăiați în părți egale..

5

Orizontal, vertical, cu un model – îl puteți răspândi după cum doriți, principalul lucru este să acoperiți întreaga bază. Panoul poate fi încadrat sau agățat pe perete fără cadru. Puteți atașa notițe, fotografii, rețete, imagini și lucruri mărunte folosind ace de împingere.

Viață nouă pentru ustensilele de bucătărie vechi

Panourile de bucătărie personalizate pot fi realizate chiar și din furci, linguri, linguri și tigăi inutile. Ideea poate fi realizată cu ușurință cu tacâmuri, o bază, vopsele și lipici. Dacă nu sunteți sigur că compoziția va ține bine pe lipici, atunci folosiți unghii mici.

opt

opt

Baza panoului poate fi oricare, dar este important să reziste la greutatea tuturor pieselor pe care doriți să le atașați..

Imagini și inscripții cu fire

De mult timp, designerii folosesc activ tehnica String Art. Nu necesită abilități speciale, dar cu fire puteți crea un panou de designer seara..

6

Necesar:

  • bază din lemn sau fibră de lemn;
  • cuie;
  • cleşte;
  • ciocan;
  • fire dense acrilice;
  • creion.

    7

    7

La început, se aplică un desen pe bază. Puteți alege oricare, dar opțiunile ideale pentru bucătărie sunt inscripții, căni, căni, fructe. Trebuie să alegeți o imagine cu linii externe clare.

După ce desenul este transferat la bază, este necesar să ciocniți cuiele de-a lungul liniei la o distanță de 0,5 – 2 cm una de cealaltă. Pentru comoditate și pentru ca toate unghiile să fie la același nivel, este mai bine să le țineți cu clești.

6

6

Când unghiile sunt introduse, trebuie să luați o sculetă de fir și să legați capătul de unul dintre ele. Firul este agățat în toate locurile într-o anumită succesiune sau în orice ordine. Dacă desenul este rotund, este mai bine să vă deplasați de la o margine la alta. Nu trageți firul prea strâns – se poate rupe..

Sfat: dacă nu vă place culoarea bazei, atunci aplicați un strat de vopsea.Nu faceți mai mult de 2-3 straturi: când ciocăniți cuie, vor apărea fisuri.

Panouri de gătit pentru bucătărie

Imagini frumoase și voluminoase sunt create din aluat sărat. Se prepară ușor, se usucă rapid, vopseaua se potrivește bine pe ea și, cel mai important, orice este creat din ea. Este mai bine să acoperiți produsul finit cu un lac incolor, astfel încât să se păstreze mult timp. Este important să vă gândiți în avans cum veți atașa panoul la perete – pentru a face o gaură sau pentru a introduce un cârlig.

5

5

Pentru aluatul sărat aveți nevoie de:

  • 200 de grame de făină;
  • 200 de grame de sare;
  • Apă.

Se amestecă totul, se adaugă apă la consistența dorită. În timpul producției panoului, păstrați aluatul într-o pungă închisă, păstrați-l până la două zile.

Amestecul finit înlocuiește argila obișnuită. Produsul este uscat la cuptor sau la temperatura camerei. Puteți colora panoul finit sau aluatul în sine cu vopsea.

4

4

Natura mortă voluminoasă, diferite flori, fructe sunt potrivite pentru bucătărie. Sunt lipite de bază sau făcute din ele plăci gata preparate ca în fotografie.

Dacă sculptarea nu este punctul tău forte, atunci creează mici panouri cu imprimeuri de plante. Dacă se dorește, acestea sunt decorate, decorate cu panglici și fire..

opt

Adeziv + bază

În mod tradițional, în bucătărie folosesc cafea, paste și cereale pentru a crea panouri. Nu este întotdeauna ieftin și departe de original..

Dacă doriți să creați un panou neobișnuit și nu doar o imagine a pastelor, atunci utilizați alte materiale: fructe uscate, condimente, nuci, nasturi, vase rupte, capace de sticle. Acestea sunt așezate în ordine aleatorie sau respectând modelul / modelul selectat.

3

3

Principalul lucru este că materialul utilizat este solid și durabil, baza este puternică, iar adezivul este uscat rapid și fiabil..

Decoratiuni pentru paleti

Paletele sunt un material popular pentru acul de astăzi. Ele fac multe dintre ele: mobilier, rafturi, pereți, foișoare. Sunt potrivite și pentru decorarea bucătăriei..

Important: înainte de decorarea paleților, suprafața este șlefuită cu grijă cu o mașină specială sau șmirghel, toate elementele sunt degresate și uscate..

2

2

Din paleți se obțin rafturi mici originale pentru farfurii sau fotografii. Se vor încadra cu succes în interiorul Provence, potrivit pentru apartamente și bucătării rustice de vară.

nouă

Dacă introduceți ghivece cu plante în ele, va ieși un suport suspendat pentru flori. Plantele care atârnă de structură arată perfect.

Paletii sunt folosiți și ca pânză pentru desene – de exemplu, ca în această fotografie.

Detalii moi

Bucătăria este asociată cu confortul și căldura, astfel încât panourile din țesături vor decora o astfel de cameră..

1

1

Și chiar și bucăți mici de material o vor face. Butașii sunt tăiați în bucăți egale și cusute folosind tehnica patchwork. Produsul finit este tras pe o pânză sau buclele sunt realizate deasupra, iar panoul finit este agățat pe un băț de lemn sau pe o cornișă în miniatură.

Așadar, coaseți și căni textile, atașați-le de perete individual sau împreună pe aceeași suprafață.

Compoziții de masă

Dacă plăcile inutile sunt întinse acasă, atunci acestea sunt potrivite pentru a crea un panou original pentru bucătărie cu propriile mâini..

zece

Vei avea nevoie:

  • 3-5 farfurii;
  • vopsea pentru ceramică;
  • lipici;
  • imagini tipărite.

Un model comun este creat pe mai multe plăci. Este aranjat în funcție de tipul picturilor triptice, unde împreună pânzele creează o singură imagine sau 3-4 desene separate ale aceluiași subiect.

Imaginea este aplicată manual sau folosind tehnica decoupage. Pentru acesta din urmă, trebuie să imprimați imaginea pe hârtie ușoară în avans sau să cumpărați foi speciale pentru decoupage. Răspândiți imaginea pe plăcile degresate și uscate anterior. Aplicați adeziv PVA pe vase cu un strat gros și, deasupra, atașați ferm modelul imprimat. Apoi aplicați un alt strat subțire de lipici deasupra hârtiei.

unsprezece

Când totul este uscat, tăiați excesul, acoperiți plăcile cu lac..

Sfat: pentru a facilita construirea vaselor ceramice împreună, utilizați hârtie de unică folosință.

Panoul poate fi realizat din orice, dar pentru bucătărie este important ca materialele să fie ușor de spălat și să nu absoarbă mirosurile. Acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea acelor decorațiuni care vor fi plasate lângă suprafețele de lucru și aragaz..

Ce anume vrei să stai în bucătărie depinde de preferințele tale personale, caracteristicile de design și dorințele tale..

Panouri de bucătărie DIY: 40 de fotografii

Previous Post
Cum se creează un design confortabil pentru dormitor de 10 mp m.
Next Post
Форми, размери и характеристики на модулни картини в интериора