15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să decorați curtea cu propriile mâini

Zona frumoasă, îngrijită, lângă casă, atrage privirea în orice moment al anului, oferind o plăcere specială vara, când totul este înflorit și parfumat. Să ne dăm seama: cum să decorați curtea, astfel încât vecinii să invidieze și să admirați.

Interiorul original al unei curți private cu propriile mâini

Mai întâi, decideți ce înseamnă pentru dvs. termenul „curte frumoasă”? Setul de decorațiuni pentru un teren privat depinde în mare măsură de stilul tău de viață și de obiceiurile tale

Pregătirea

În primul rând, pregătiți un plan schematic al zonei dvs. cu dimensiuni. Acest lucru vă va ajuta să planificați cu precizie locația paturilor de flori, a iazurilor decorative, a peluzelor și a altor decorațiuni, mai ales că există posibilitatea de a experimenta diferite variații..

Amenajarea clădirilor și a aterizărilor în cabana de vară

Proiect de ameliorare a terenurilor

Decorarea unei curți private cu plante cu flori

Amenajarea teritoriului curții ar trebui să vă facă fericiți pe dvs. și pe oaspeții dvs.

Determinați-vă preferințele: doriți un design minimalist, cu o peluză îngrijită, sau o abundență de paturi de flori, arcade, tufișuri care înfloresc pe tot parcursul sezonului cald. Florile necesită o atenție specială, îngrijirea lor necesită întotdeauna anumite costuri ale forței de muncă. Înainte de a planta flori, este necesar să dezgropați zonele alocate și să îndepărtați buruienile. Dacă este posibil, patul patului de flori este acoperit cu un strat de drenaj de nisip înalt de 10-15 centimetri, solul cu îngrășământ este așezat deasupra. Apoi umezim bine, astfel încât pământul să se așeze. Solul pentru plantare este gata.

Paturi de flori și paturi de flori

În proiectarea peisajului, paturile de flori gratuite reprezintă plantarea în masă a unei varietăți de plante pe gustul dvs., fără plăci. Cu toate acestea, acestea sunt absolut necesare pentru aspectul îngrijit. Gard cu plăci din plastic, lemn, pietre sau presărați de-a lungul marginii cu pietriș fin.

Decorarea curții cu flori și arbuști

Este important să organizați în mod corespunzător amplasarea paturilor de flori și plantarea plantelor perene

Puteți decora curtea cu propriile mâini folosind următoarele tipuri de paturi de flori.

 • O grădină de flori de graniță este așezată de-a lungul cărărilor, pereților și unui gard. De obicei se folosesc flori cu creștere redusă, unul sau două tipuri, nu foarte proeminente (lavandă, violete, buric, lupin).
 • Bordură mixtă (mixborder) – diferă de bordura din modelul de aterizare. Florile sunt plantate separat, în grupuri de diferite înălțimi, cu pete colorate. Mai mult, plantele sunt alese cu diferite perioade de înflorire, oferind varietate de primăvară până toamnă..
 • Rabatka este o creastă dreptunghiulară de-a lungul cărărilor, arbori, garduri. Plantarea este construită cu flori de diferite înălțimi: partea apropiată este realizată din plante joase, iar cele îndepărtate sunt din ce în ce mai înalte. Într-o versiune simetrică, plante înalte în mijloc, joase de-a lungul marginii.
 • Grădina din față este o fâșie de teren care separă casa de drum. Alegeți tufișuri și plante perene pentru acest loc, principalul lucru este că arată la fel de bine atât de pe drum, cât și de la fereastră. Liliacul parfumat, iasomia, trandafirul de ceai vor umple casa cu arome, ferindu-se de praf sau căldură.

Zid de sprijin din piatră naturală în fața pridvorului unei case de țară

Proiectarea zonei dezvoltate ar trebui să fie în armonie cu casa în sine

De asemenea, paturile de flori pot fi realizate sub diferite forme geometrice. Creați valuri de lalele colorate primăvara în curtea unei case private sau un fluture colorat fluturând de gălbenele, nasturțium, asters.

Paturile de flori sunt modelate și încadrate. Aspectul lor este limitat doar de imaginația ta. Orice capacitate este potrivită pentru un pat de flori care va fi un decor al curții. Rămâne doar să pictezi și să umpli cu pământ. Se folosesc cauciucuri vechi vopsite în diferite culori, un vas de udare cu scurgeri de mulți ani, coșuri, mobilier, produse din plastic, chiar și vase.

Pat de flori înflorit pe terasa deschisă a unei case de țară

Planificați plantarea florilor astfel încât unele flori să fie urmate de altele.

În spatele curții unei case private, puteți întinde o mică grădină de pietre. Această tendință a venit la noi din Japonia. Alegeți pietre în formă și culoare care sunt cele mai armonizate cu compoziția generală. Acestea creează un mediu durabil pentru plantele dvs. Aranjați-le pe site așa cum ar arăta în natură sau așezați-le în conformitate cu modelul selectat.

DIY grădină rock în stil japonez

Dacă dimensiunea site-ului permite, o mică grădină în stil oriental poate fi amplasată într-un colț retras.

Tunderea arbustului

O altă decorație a curții este tufișurile tăiate la figurat. Va trebui să-l modelați cu foarfece de grădină, o tăietoare sau un delimber. Cele mai simple forme (bilă, dreptunghi) pot fi realizate de fiecare cu propriile mâini. Merită să ne amintim că procesarea va trebui făcută în mod constant. Un sezon de tăiere ratat va dura 2-3 ani pentru a restabili rezultatul, iar arbuștii de conifere, care se bucură tot timpul anului, nu pot fi refăcute.

Un exemplu de forfecare buclată a arbuștilor din grădina unei cabane de vară

Rezultatele tăierii arbuștilor pot fi o varietate de forme – abstracte, geometrice sau reprezentând animale și oameni.

Un gard viu în loc de gard pe un teren privat

Arbuștii pentru tunsoare sunt minunați pentru crearea unui gard „viu” pentru o căsuță de vară

Dacă aveți îndemânarea unei tunsoare, veți obține tufe îngrijite în formă de animal sau, de exemplu, de inimă..

Iazuri de pe site

O piscină, o fântână sau o cascadă creează prospețimea și răcoarea dorite în curtea unei case private în zilele toride de vară. Sunet de apă care cade, umbră de grădină, efect relaxant.

Fântâna originală din fața zidului unei case de țară

Chiar și un mic iaz sau fântână va adăuga o atmosferă de relaxare și liniște designului terasei.

Design de patio în stil chinezesc

Un iaz în stil chinezesc cu plăci de beton sub formă de insule va fi un decor minunat al curții.

Nu va fi dificil să creați un rezervor. Puteți cumpăra paleți, pompe și sisteme gata făcute. Pentru decor, folosiți pietre de râu, plăci sparte, plăci. Așezați o bancă sau un șezlong lângă el, veți avea propriul parc pe site. O mică cascadă va completa organic grădina stâncoasă.

Nişă

Principalul loc de adunare pentru familii pentru întâlniri confortabile de seară este foișorul. Sunt de următoarele tipuri.

 • Deschis. Este un sistem de stâlpi în jurul perimetrului pentru a susține acoperișul ușor. Cel mai adesea, cadrul este realizat din tije metalice sau stâlpi din lemn..
 • Închis. Case mici cu ferestre și uși, care le permite să fie folosite tot timpul anului pe orice vreme.

Fotografie a unui foișor deschis în stil modern

Foisor modern de tip deschis în curtea unei case private

Foisor capital cu cărămidă roșie

Într-un foișor închis, puteți organiza o bucătărie de vară cu drepturi depline

Alegeți un foișor în funcție de dimensiunea site-ului dvs. Designul închis este mai potrivit pentru spații mari, deoarece arată destul de masiv. Deschis – decorul perfect pentru curtea de orice dimensiune. Datorită ușurinței și aerisirii sale, nu aglomera spațiul.

Chioșc de grădină de tip semi-deschis pe un amplasament de piatră

Foisoare semi-deschise cu mai mulți pereți și acoperiș sunt populare.

Cadrul, decorat cu plante cățărătoare, va crea umbra și răceala în interior. După ce ați luat o varietate de trandafiri cățărători, veți obține o floare luxuriantă pe tot parcursul verii..

Foisor de grădină cu structură din oțel pentru viță de vie cu creștere rapidă

Foișor metalic ușor cu plante cățărătoare

Titlul celor mai romantice foișoare aparține pe bună dreptate corturilor. Stofa care curge în vânt, mobilierul din răchită va oferi un aspect unic site-ului dvs..

Căi și pași

Pentru ușurința mișcării, sunt necesare piste puternice. Pot fi realizate din mai multe materiale (plăci, pietre, cauciuc) sau pot fi realizate independent folosind forme în vrac de diferite modele..

Calea de piatră naturală către rezervor

Piatra naturală sau pietrișul fin pot fi folosite pentru cărări

Proiectarea intrării principale în cabana de vară

O platformă din plăci de beton în fața intrării principale

Realizarea unei zone de recreere în curtea unei case de țară

Zona de odihnă cu pietriș

Dacă site-ul dvs. este situat pe o pantă sau în scopuri decorative, calea este combinată cu trepte decorate cu ghivece cu flori, arbuști creți.

Iluminat

În întuneric, este necesară iluminarea potrivită, care, pe lângă un scop practic, va îndeplini o funcție decorativă. Iluminarea multicoloră a rezervoarelor pe timp de noapte arată foarte impresionant. Sticlele vechi de sticlă agățate pot fi folosite pentru a ilumina foișorul, pentru a decora paturile de flori cu felinare decorative. Lumina moale vă ghidează în siguranță prin teren, creând o atmosferă de magie.

Iluminare frumoasă de noapte a zonei curții

Iluminarea frumoasă poate transforma un site dincolo de recunoaștere

Iluminarea căii de grădină și a pridvorului casei de la țară

Iluminatul curții are două funcții – decorativ și iluminat

Decoratiuni de iarna

Și cum să decorezi curtea cu propriile mâini în timpul iernii? Foarte simplu. Există mai multe modalități de a crea o atmosferă festivă în ajunul Anului Nou..

Decorarea unei case de țară cu cutii de cadouri

Cutii cadou cu arcuri

Decorarea ferestrelor pentru o casă privată pentru sărbătorile de Crăciun

Decorarea unei cutii de flori sub fereastră cu ramuri de brad și fructe de padure strălucitoare

 • Iluminare festivă. Va fi nevoie de o mulțime de ghirlande stradale, le înfășurăm în jurul ramurilor copacilor, tufișurilor, fațadei casei. De asemenea, puteți achiziționa modele strălucitoare de cerb, om de zăpadă sau sanie de Moș Crăciun.
 • Coroane de flori și ghirlande. Din ramuri de conifere, conuri, fructe de pădure, vopsea albă, puteți face independent o coroană de Crăciun pe ușa din față. Ramurile de molid legate cu arcuri roșii și bilele de Crăciun pot fi folosite pentru a decora balustradele scărilor.
 • Cutii cadou. Veți avea nevoie de cutii vechi de la electrocasnice, hârtie de ambalaj frumoasă, arcuri mari.
 • Acadele. Folosind garnitura conductei de apă, banda adezivă roșie și albă, creați bastoane de bomboane uriașe în zonă. Înghețați apa (cu fructe de pădure, conuri sau doar cu un colorant multicolor) de diferite forme, obțineți „dulciuri” frumoase pentru decorarea cărărilor.
 • Cifre din polistiren. Faceți un om de zăpadă, reni sau o găleată de bulgări de zăpadă.
 • Cetate de zăpadă și om de zăpadă. Construiți o cetate din zăpadă împreună cu copiii, faceți ochelari de culoare gheață, puneți câteva felinare, legați o eșarfă de omul de zăpadă – basmul de Anul Nou este gata.

Decor de ghivece DIY pentru noul an

Puteți lua ghivece vechi și le puteți decora cu crenguțe, conuri, panglici și bile

Decor de casă DIY pentru sărbătorile de Anul Nou

O opțiune simplă și eficientă pentru decorarea unei sărbători – ghivece suspendate cu ramuri de brad și jucării de Anul Nou

Decor frumos al unei curți private iarna

Un adevărat basm de iarnă

Foto: 50 de idei pentru amenajarea unei curți moderne

Loc de joacă confortabil în curtea unei case private Șemineu în zona de recreere din curtea privată Tuja piramidală și sferică în decorarea unui teren privat Pat de flori de piatră în fața porții din curtea cabanei de vară Frumoasă zonă din față în fața unei case private Mixborder în fața fațadei casei de la țară Mixborder de conifere în fața ferestrelor unei case private Terasă deschisă din scânduri în curtea unei clădiri rezidențiale Pergolă din lemn deasupra zonei de relaxare Tobogan alpin multicolor cu umplutură de pietriș Pergola din lemn în designul curții Piscină în curtea unei case private Foișor închis în stil modern Mobilier tapițat în zona de recreere Amenajarea teritoriului unui teren privat Pietre și pietriș în decorul curții Design frumos de curte privată Brazier în curtea unei case de țară Iluminarea unei terase în aer liber a unei case de țară Cuptor cu grătar de piatră în curtea cabanei de vară Loc de joacă pentru copii cu leagăne în curtea unui teren privat Amenajarea teritoriului unei zone suburbane Realizați-vă un design frumos al unui teren privat Calea de piatră naturală între paturile de flori înflorite Un paradis de relaxare în spatele unei grădini private Bordură tăiată de tufiș și flori proaspete Decorarea unui teren privat cu plante cu flori Paturi de flori în amenajarea grădinii Flori într-un pat de flori cu umplutură de pietriș Ghivece de răchită pentru decorarea grădinii Paturi de flori pentru o frumoasă decorare a unui teren privat Vaze vechi și cărucior pentru flori Bancă cu pat de flori pentru decorarea grădinii Colțul estic al grădinii private Decorarea curții cu pereți de piatră Foișor pliabil în colțul unei curți private Paturi de flori cu plante perene înflorite în fața unei case private Decorarea unui gard de lemn cu flori Pod de lemn peste un pat de flori Paturi de flori simple din materiale uzate Răsturnat pat de flori cu ulcior de argilă Decorul unui gard din lemn cu plante cu flori Gazde de lux într-un pat de flori de grădină Decorarea intrării din față a unei case private cu flori și arbuști Vază de flori originală dintr-o colivie veche Vaze de flori din pantofi vechi Flori frumoase lângă banca din grădină Decorarea unui gard de cărămidă cu ghivece de flori Pat de flori sub forma unei palete de vopsele Un pat de flori în fața pridvorului unei case private

Previous Post
Vi skapar en harmonisk trädgårdsdesign
Next Post
أثاث منجد لصورة غرفة المعيشة والميزات الرئيسية