15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum se folosesc trandafirii în amenajarea teritoriului

șir (0) "" șir (0) ""

Ai propria ta casă sau cabană de vară? Apoi, aceste informații vă sunt dedicate. Decorul interior al curții este mândria gazdei. Desigur, aș vrea să arăt un design frumos. O grădină de flori vă va ajuta să o faceți astfel. O grădină de flori decorată interesant reprezintă 80% dintr-un design de peisaj de succes. Vă sugerăm să folosiți trandafiri. Ți se poate părea că acest lucru este vechi și banal. Dar, de fapt, un trandafir poate fi diferit: rafinat, tandru, jucăuș, vesel, nobil și, în consecință, dă atmosfera, oaspeții și gazdele..

un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuiți în proiectarea peisajului

Designul curții ar trebui să fie frumos, deoarece aceasta este fața gazdei

opțiunea de a folosi trandafiri strălucitori în proiectarea curții

Trandafirii sunt perfecti pentru amenajarea teritoriului

ideea de a folosi trandafiri ușori în amenajarea peisajului

Trandafirii nu necesită îngrijire specială

Avantaje și dezavantaje

Dacă încă mai aveți dubii dacă merită să folosiți trandafiri în complotul dvs. personal, luați în considerare toate avantajele și dezavantajele asociate unei astfel de alegeri..

Avantaje

 • Frumusetea. Acesta este primul și cel mai puternic argument. Orice s-ar putea spune, dar un trandafir este o floare de o frumusețe extraordinară.
 • Un sortiment mare. În acest moment sunt mulți fani ai acestei culturi. Și crescătorii au avut grijă de ei, oferind o selecție largă de diferite tipuri.
 • Îngrijire. Trandafirii nu necesită hrănire specială sau îngrijire foarte dificilă.

Dezavantaje. Am calculat singurul dezavantaj: rezistență slabă la îngheț. Trandafirii sunt plante termofile, așa că înghețurile dure rusești nu sunt pe placul ei. Cu toate acestea, există deja specii rezistente la îngheț. În plus, trandafirul altoit este mai rezistent la îngheț. Deci această întrebare poate fi rezolvată pur și simplu.

opțiunea de a folosi trandafiri frumoși în proiectarea curții

Singurul dezavantaj al trandafirilor este rezistența slabă la îngheț.

ideea de a folosi trandafiri strălucitori în designul curții tale

Trandafirii vor arăta foarte frumos în designul curții

Idei

Deoarece am decis să folosim trandafiri în proiectarea grădinilor, vom lua în considerare idei interesante despre cum să le aplicăm corect. Nu există opțiuni stricte specifice pentru amenajarea site-ului cu trandafiri – cine a spus că trebuie să acționezi într-un fel sau altul? Dar, în cadrul unui proiect, ar trebui să respectați regulile stabilite pentru a obține rezultatul dorit. Prin urmare, oferim idei și scheme posibile despre cum să le transpunem în realitate..

Suprafața parcelei

idee

Varietate de trandafiri

Curte din față

Decorarea foișorului cu trandafiri, un șir de tufișuri lângă pereții casei

Curly, ceai a crescut

Curtea din spate

Arc, compoziție cu cascadă sau iaz

Curly, orice fel pentru compoziție

Lângă curte (afară)

Gard viu, grădină de flori

Rezistent la îngheț cu creștere redusă

Să studiem mai detaliat opțiunile și metodele propuse de implementare a acestora..

un exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în amenajarea peisajului

Puteți echipa site-ul în orice mod

ideea de a folosi trandafiri ușori în proiectarea curții

Puteți decora orice cu trandafiri

un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuiți în proiectarea peisajului

Arcadele cu trandafiri din grădină vor arăta foarte frumos

Grădină de trandafiri verticală

Această opțiune este foarte convenabilă pentru amenajarea unui foișor umbros. Folosind trandafiri creți, veți obține efectul dorit și veți transforma un foișor obișnuit într-un colț fabulos. Pentru a face acest lucru, trebuie să plantați tufișuri la o distanță de jumătate de metru de pereții foișorului într-un rând destul de dens. Apoi, trebuie să faceți elementele de fixare. Introduceți cârlige scurte în pământ lângă tufiș (pentru a nu deteriora rădăcina), legați o frânghie strânsă de ea (sfoara albă este cea mai bună) și fixați-o pe pereții și acoperișul foișorului în conformitate cu modelul pe care îl vreau sa realizez.

De îndată ce trandafirul începe să încolțească, trebuie să-l ghidați de-a lungul frânghiei, fixându-l astfel pe el. Mai mult, ea va adera independent la acest sprijin..

O altă versiune frumoasă și neobișnuită a grădinii verticale de trandafiri este arcul. Un astfel de element în amenajarea peisajului site-ului dvs. îi va da un pic de poftă. Este construit după același principiu ca și încadrarea foișorului, doar că în loc de frânghii, un arc metalic devine un suport. Opțional, puteți atașa mai multe frânghii la această bază pentru a adăuga mai mult volum compoziției..

opțiunea de a folosi trandafiri ușori în amenajarea peisajului

De îndată ce trandafirul începe să crească, trebuie să fie direcționat în direcția corectă.

ideea de a folosi trandafiri strălucitori în designul curții tale

Trandafirii creți vor completa perfect designul peisajului curții

Hedge

Suntem obișnuiți să vedem garduri vii făcute dintr-un anumit tip de tufișuri. Dar îl puteți crea din trandafiri. O astfel de idee va arăta și mai bine și atunci când va înflori – mai ales.

Puteți construi un astfel de miracol atât în ​​fața curții, cât și în curtea din spate și puteți încadra calea de la poartă la casă. Compoziția va arăta bine în orice zonă a site-ului și își va îndeplini funcția.

Nu este nimic dificil în realizarea acestuia. Cazul este împărțit în mai multe etape. Primul este cel mai important pas: trebuie să desenați un plan pentru amplasarea gardului. Puteți întruchipa orice idei: de la o linie simplă la cele mai bizare forme. Pentru a nu vă confunda și a planta ulterior corect tufișurile, după ce ați atins modelul dorit, nu ignorați această etapă.

un exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în amenajarea peisajului

Arcadele cu trandafiri vor arăta foarte frumoase

varianta folosirii trandafirilor neobișnuiți în proiectarea curții

Arcurile de trandafir vor crea o atmosferă uimitoare în curte

opțiune pentru utilizarea trandafirilor strălucitori în proiectarea curții

Alegeți cu grijă culoarea trandafirilor.

Transferăm desenul pe suprafața pământului. După calcularea spațiului necesar, distanța dintre tufișuri și forma gardului viu, notați suprafețele de teren destinate plantării.

Trecând la selecția trandafirilor. Pentru un gard viu, este mai bine să folosiți bucșe subdimensionate. De obicei sunt compacte, ca niște bile, deci pot crea un efect de gard viu, mai ales dacă le plantați aproape. Dar asigurați-vă că distanța este suficientă pentru funcționarea normală a plantei și că rădăcinile nu interferează între ele..

Rămâne să finalizăm ceea ce am început și să plantăm tufișurile în găurile făcute în locurile desemnate anterior.

Puteți folosi fie tufișuri înalte, fie medii. Dar vor lăsa goluri în partea de jos și, încadrând calea, vor interfera cu trecerea liberă. Cea mai profitabilă opțiune este vizualizarea subdimensionată.

ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în proiectarea curții

Trandafirii pot fi combinați cu alte flori

ideea de a folosi trandafiri ușori în amenajarea peisajului

Puteți combina trandafiri cu orice număr de flori

Compoziții

Ajungem la cele mai interesante. Aici puteți combina toate tehnicile de proiectare a peisajului și vă puteți transforma fanteziile în viață.

Când compuneți o compoziție, este necesar să luați în considerare toate nuanțele. Să analizăm ce ne așteaptă. În general, acordați atenție:

 • locație (umbră, lumină, umiditate);
 • prezența unui aspect strict dezvoltat;
 • numărul și tipul trandafirilor;
 • prezența altor plante;
 • compatibilitatea trandafirilor cu alte elemente ale compoziției;
 • ușurința îngrijirii ulterioare.

Deci la ce ne referim? Când folosiți trandafiri pentru a compune o compoziție cu elemente neînsuflețite, acordați atenție faptului că rădăcinile au suficient spațiu pentru dezvoltare, de asemenea, comoditatea udării și dacă elementele nu vor crea o atmosferă nefavorabilă pentru creșterea plantelor (de exemplu, un iaz). Atunci când combinați cu alte plante, asigurați-vă că întrebați dacă vor prinde rădăcini împreună.

Ca și în versiunea anterioară, acesta necesită un plan exact, și mai riguros. Elementul principal în compozițiile propuse va fi un obiect neînsuflețit (fântână, iaz), iar trandafirii servesc drept aranjament, deci trebuie să vă concentrați asupra acestuia. Efectuați toate măsurătorile necesare, calculați cantitatea necesară de spațiu și material și creați, de asemenea, un desen precis al locației obiectelor. Pentru a face acest lucru, este mai bine să invitați un designer de peisaj, ceea ce vă va reduce semnificativ munca și timpul..

Deci, multe gospodine visează la propriul lor „lac de lebede”. De ce nu? Este foarte posibil să-l creați în propria curte. Începeți cu un iaz. Realizați un sistem bun de alimentare cu apă și pompare. Ne concentrăm pe aceasta din urmă, deoarece circulația slabă a apei va duce la înflorirea acesteia, la formarea unui miros neplăcut.

opțiunea de a folosi trandafiri frumoși în amenajarea peisajului

Când compuneți o compoziție, este necesar să luați în considerare toate nuanțele.

un exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în proiectarea curții

Atunci când combinați cu alte plante, asigurați-vă că întrebați dacă vor prinde rădăcini împreună

un exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în amenajarea peisajului

Este ușor să creați peisaje uimitoare cu trandafiri

Piatra „sălbatică” este mai bună pentru încadrarea iazului. El va da ușurință apariției. Cu toate acestea, puteți folosi orice piatră decorativă..

După ce am făcut partea principală, trecem la proiectarea ulterioară. Organizăm plantarea trandafirilor. În conformitate cu planul planificat, plantăm plantele în ordinea corespunzătoare. Este mai bine să le plantați la mică distanță în jurul iazului sau să faceți paturi de flori în apropiere. O bancă este potrivită pentru o astfel de compoziție. Poate fi, de asemenea, decorat cu trandafiri și face o cale spre el din iaz, acoperindu-l cu pietriș fin și plantând specii subdimensionate de-a lungul acestuia.

Principalul detaliu din următoarea idee este fântâna. Prima și a doua etapă sunt aceleași. De asemenea, este necesar să desenați un plan și să cumpărați un sistem bun pentru circulația corectă a apei în fântână. Completați apoi compoziția cu trandafiri..

De asemenea, puteți folosi o cascadă ca bază – această combinație va fi, de asemenea, atractivă. Dacă nu doriți să vă ocupați de apă, faceți un iaz uscat. Acest lucru necesită un cadru din orice piatră (ca pentru un iaz cu apă, doar unul jos). Umpleți forma rezultată cu pietricele mici, puteți desena ceva în interior pictând anumite zone. Pentru a face acest lucru, utilizați vopsea spray sau pre-înmuiați grupuri de pietricele într-un alt tip de vopsea..

Deci, puteți crea orice compoziție folosind tot ceea ce aveți la îndemână.

opțiunea de a folosi trandafiri neobișnuiți în proiectarea curții

Trandafirii din curte vor da o dispoziție plăcută

ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în designul curții tale

Designul poate fi creat din instrumentele disponibile

Flori și culori

Folosind trandafirii în proiectarea peisajului, aceștia pot fi combinați cu alte plante sau obiecte non-vii (ca în exemplele de mai sus). Pentru a face acest lucru corect și în siguranță pentru plantă, acordați atenție următorilor factori:

 • compatibilitatea plantelor (cantitatea necesară de umiditate, lumină etc.);
 • dacă petele artificiale interferează cu creșterea normală a florii;
 • din punct de vedere estetic – combinații de culori.

Acești trei factori sunt fundamentali atunci când amenajați o grădină și o curte cu trandafiri. Asigurați-vă că urmați implementarea acestora..

opțiunea de a folosi trandafiri strălucitori în amenajarea peisajului

Luați în considerare compatibilitatea atunci când selectați plante

un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuite în proiectarea curții

Culoarea plantelor trebuie să se potrivească cu alte culori.

un exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în proiectarea curții

Trandafirii nu necesită îngrijire specială

Îngrijire

Cheia unui colț frumos și de lungă durată cu trandafiri este îngrijirea adecvată. În mod natural, planta are nevoie de udare. În timp ce efectuați această sarcină, urmăriți nivelul necesar al apei: nu umpleți prea mult, dar nu lăsați să se usuce..

Hrăniți florile. Trandafirii nu necesită nicio nutriție specială. Cu toate acestea, nutrienții suplimentari ai solului îi vor aduce beneficii..

ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în proiectarea peisajului

Cheia unui colț frumos și de lungă durată cu trandafiri este îngrijirea adecvată

un exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în proiectarea curții

Se recomandă încălzirea trandafirilor pentru iarnă.

Respectați condițiile de iluminare necesare în conformitate cu tipul de plantă.

Acoperiți trandafirii pentru iarnă, deoarece nu sunt rezistenți la îngheț.

După cum puteți vedea, trandafirul este regina florilor și toată lumea poate face față acestuia. Principalul lucru este îngrijirea adecvată și crearea unei compoziții cu o inimă plină de dragoste pentru flori..

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video: Combinarea trandafirilor cu alte flori

50 de fotografii cu idei de amenajare a peisajelor cu trandafiri:

un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuiți în proiectarea fotografiei de curte ideea de a aplica trandafiri strălucitori în imaginea de amenajare a peisajului opțiune pentru utilizarea trandafirilor ușori în imaginea de proiectare peisaj utilizarea trandafirilor frumoși în proiectarea fotografiei curții un exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în fotografia de amenajare a peisajului ideea de a folosi trandafiri ușori în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor strălucitori în proiectarea imaginii curții ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în fotografia de proiectare a peisajului un exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în fotografia de amenajare a peisajului un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuiți în imaginea de amenajare a peisajului opțiune pentru utilizarea trandafirilor frumoși în proiectarea fotografiei de curte ideea de a folosi trandafiri frumoși în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor ușori în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor neobișnuiți în fotografia de proiectare peisaj ideea de a folosi trandafiri frumoși în proiectarea fotografiei de curte un exemplu de utilizare a trandafirilor neobișnuiți în imaginea de amenajare a peisajului opțiune pentru utilizarea trandafirilor strălucitori în imaginea de proiectare peisaj un exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în proiectarea fotografiei de curte ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în imaginea de amenajare a peisajului ideea de a folosi trandafiri frumoși în proiectarea fotografiei curții ideea de a folosi trandafiri ușori în imaginea de peisaj opțiune pentru utilizarea trandafirilor strălucitori în proiectarea fotografiei de curte un exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în imaginea de amenajare a peisajului utilizarea trandafirilor neobișnuite în proiectarea fotografiei de curte ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în proiectarea fotografiei de curte exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în proiectarea fotografiei de curte utilizarea trandafirilor ușori în imaginea de amenajare a peisajului ideea de a folosi trandafiri strălucitori în proiectarea imaginii curții exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor frumoși în fotografia de proiectare peisaj ideea de a folosi trandafiri ușori în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor neobișnuiți în fotografia de proiectare peisaj un exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în fotografia de amenajare a peisajului o variantă a utilizării trandafirilor frumoși în proiectarea imaginii curții ideea de a aplica trandafiri strălucitori în fotografia de proiectare peisaj un exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în proiectarea imaginii curții ideea de a folosi trandafiri neobișnuiți în proiectarea imaginii curții utilizarea trandafirilor neobișnuiți în proiectarea imaginii curții ideea de a folosi trandafiri frumoși în fotografia de amenajare a peisajului utilizarea trandafirilor ușori în proiectarea fotografiei de curte versiunea utilizării trandafirilor strălucitori în proiectarea imaginii curții ideea de a folosi trandafiri ușori în proiectarea fotografiei curții ideea de a folosi trandafiri strălucitori în imaginea de peisaj exemplu de utilizare a trandafirilor frumoși în proiectarea fotografiei de curte opțiunea de a folosi trandafiri strălucitori în proiectarea fotografiei din curte ideea de a aplica trandafiri frumoși în imaginea de amenajare a peisajului utilizarea trandafirilor neobișnuiți în proiectarea imaginii curții un exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în fotografia de proiectare peisaj un exemplu de utilizare a trandafirilor ușori în fotografia de proiectare a peisajului exemplu de utilizare a trandafirilor strălucitori în proiectarea imaginii curții

Previous Post
Hur ordnar jag en dörröppning utan dörr?
Next Post
كيف تعبر عن شخصيتك في تصميم مطبخ غير عادي