15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako ozdobiť stenu v miestnosti vlastnými rukami: najlepšie nápady na výzdobu

Keď sa renovácia blíži ku koncu, je načase premyslieť si výzdobu každej miestnosti. Každý návrhár považuje prázdnu stenu za základ pre implementáciu originálnych myšlienok. Pred zdobením steny v miestnosti je vhodné vidieť, ako to iní robili pomocou rôznych metód a techník..

DIY dekorácia na stenu nad sedačkou

Steny by mali byť dokonalým doplnkom interiéru miestnosti.

Pravidlá pre zdobenie stien v obývacej izbe

Pri premýšľaní o tom, ako môžete ozdobiť stenu v miestnosti vlastnými rukami, nemožno vziať do úvahy odporúčania odborníkov. Bez dodržania jednoduchých a logických rád špecialistov na dizajn a dekoráciu nedosiahnete požadovaný výsledok.

  1. Korešpondencia dekoru so štýlom miestnosti je dôležitým princípom zdobenia stien v byte alebo dome. Súhlasíte, bolo by smiešne zdobiť obývaciu izbu v škandinávskom štýle v duchu „zimnej rozprávky“ fototapetami s palmami a výhľadom na oceán. Alebo umiestnite pletené hračky do spálne s interiérom paláca – postavičky z moderných karikatúr.
  2. Nástenná výzdoba by nemala vyplniť všetky zvislé roviny. Je žiaduce, aby koláž, expozícia, modulárne obrazy alebo nástenná výzdoba v miestnosti s vlastnými rukami jednu prízvukovú stenu. Bude sa naň venovať pozornosť a najzaujímavejšie prvky bude zaujímavejšie zvážiť.

    Dekoratívne motýle na stene detskej izby

    Dekoratívna kompozícia pôsobí ako akcent, pričom zaberá menšiu časť steny

  3. Je lepšie, keď je dekorácia steny jednotná alebo doplnková. Toto je obľúbená metóda dizajnu. Varianty počítačového spracovania jedného portrétu – váš idol alebo „váš milovaný“ budú vyzerať originálne. Riad, obrúsky, rovnaké novoročné snehové vločky alebo iné prvky spojené nejakou témou.
  4. Zásada sezónnosti, napríklad objemné lietajúce jesenné listy alebo jarné kvety. Nemiešajte dohromady, je to bez chuti.

    Kytice jesenných listov v interiéri obývačky

    „Kúsok“ jesene na parapete v obývačke

  5. Dejové scény predstavujú niekoľko prvkov spojených spoločnou akciou. Stenu v miestnosti môžete ozdobiť vlajúcimi motýľmi alebo lietajúcimi vtákmi, ktoré mačka loví. Do každého mestského interiéru dodajú viac života a dynamiky..
  6. Maľba zjednotená bežnou technikou. Mini-galéria v nahom štýle (akt) je vhodná do spálne. V obývacej izbe je lepšie zdobiť stenu vlastnými rukami – nakresliť niekoľko takýchto obrázkov. Ako možnosť – kúpiť modulárne obrazy (4-3 samostatné kresby, kde je celková krajina rozdelená na niekoľko prvkov). To isté platí pre rôzne druhy ručných prác..

    Ružový kvet na modulárnom obraze v bielej obývačke

    Modulárne obrazy radikálne menia interiér miestnosti

  7. Reflexia vášho videnia sveta prostredníctvom koníčkov, záujmov a záujmov. Interiérový dizajn nie je taký atraktívny, keď sú neosobné. Nechajte dekorácie na stenu v každej miestnosti stať sa originálnym výrazom. Kuchyňa milovníka kávy sa napríklad líši nástenným panelom z kávových zŕn alebo šablónovým obrázkom instantnej kávy, mletej škorice a krupice. Je krásna a voňavá. V spálni milovníka orchideí sa pri posteli predvádza fototapeta s 3D kvetmi. Obývacia izba lovca bude vyzdobená príslušnými atribútmi steny.

Podľa týchto jednoduchých pokynov od dizajnérov sa každý dokáže vyrovnať s akýmikoľvek dekoráciami na stenu, ale je lepšie to urobiť sami..

Kresby na stenách

Mnohí sa mýlia a veria, že stenu v miestnosti môžu zdobiť iba ľudia s talentom umelca. Mnohí ale ani nepredpokladajú, že v nich drieme skutočný talent, dokonca ani nevedia kresliť. Nie každý môže krásne umiestniť hotové prvky. Ale prečo sa neskúsiť v nejakej cenovo dostupnej technike?

Zdobenie prázdnej steny vzorom

Jednoduchá kresba môže byť veľmi účinná.

Vyžaduje to hladkú natretú stenu a obraz, ktorý na nej chcete vidieť. Ručne kreslenú dekoráciu steny môžete ľahko urobiť vlastnými rukami..

Možnosti kresby:

1. Striekanie farby nastriekajte na šablónu Je dôležité pripraviť krásny perforovaný vzor, ​​pracovať opatrne, aby nezafarbil steny a podlahy..
2. Čiernobiela silueta na štvorcových značkách Obrazy v štýle „Tsoi žije“ alebo „John Lennon žije“ podľa hotového náčrtu zväčšujeme obrázok a postupne vypĺňame námestie.
3. Kreslíme výtlačkami alebo výtlačkami Do farby ponoríme plátok citrónu alebo krásny jesenný list, valček s textúrou alebo špeciálne pripravený vyrezávaný polotovar.
4. Kreslite prstami a maľujte Originálne vybavenie detskej izby, ktoré osloví dospelých i deti.
5. Výplň farebných blokov Namaľte predbežné značky prenesené z obrázka, ktorý sa vám páči, potrebnými odtieňmi.

Spôsoby textúrneho maľovania stien

S pomocou textúrnej maľby môžete dať stene reliéf alebo vytvoriť jasný prízvuk v interiéri miestnosti.

Študent umeleckej školy môže za nominálny poplatok namaľovať skutočné majstrovské dielo. Pre tých, ktorí chcú niečo špeciálne, ale nie sú si istí svojim talentom, sa odporúča pozvať priateľa alebo známeho, ktorý urobí náčrt alebo úplnú kresbu. Ak napríklad poznáte talentovaného teenagera, ktorý má rád graffiti, dajte mu príležitosť realizovať sa vo svojom interiéri. Po schválení náčrtu ponúknite vyzdobenie steny v chodbe (ďalšej miestnosti) vlastnými rukami za balíček lupienkov a plechovku coly..

Krásne vyzerajú aj kombinované médiá – kombinácia niekoľkých techník, napríklad dekoratívnej omietky, modelovania a maľovania.

Trojrozmerný obraz s papagájom na stene chodby

Elegantná možnosť – obrázok s trojrozmerným efektom

Pozor! Akýkoľvek výkres sa aplikuje iba na pripravený podklad – hladko omietnutú stenu s maľbou alebo iným povlakom, ktorý počas dekorácie nezmokne.

DIY dekorácia na stenu v detskej izbe

Jednoduchý nápad na ozdobenie bielej steny farebnými geometrickými vzormi pomocou šablón

Papierová aplikácia

Rozpočtový spôsob – stenu v miestnosti môžete ozdobiť vlastnými rukami z papiera, dnes je to v trende. Luxusné pôsobia rovnaké prvky na akcentačnom povrchu a volumetrické veľkoformátové kvety vo všeobecnej farbe s tapetami.

Papierový stromček na stenu detskej izby

Farebný papier, lepidlo a nožnice – všetko, čo potrebujete na papierovú aplikáciu v podobe stromčeka

Špecialisti používajú rôzne druhy materiálov:

  • metalizovaný papier alebo fólia;
  • čierny tenký pauzovací papier;
  • vlnitá, hrubá a tenká lepenka;
  • toaletný, baliaci, pokrčený, farebný a zamatový papier;
  • dúhový „hologram“;
  • zvyšky tapiet;
  • nálepky;
  • noviny, časopisy, plagáty a pod..

Zo všetkého, čo je možné strihať nožnicami a prilepiť na stenu, je človek s kreatívnym prístupom schopný vytvárať exkluzívne nástenné dekorácie vlastnými rukami, ako na fotografii.

Zdobenie steny miestnosti starými novinami

Mapa sveta zo starých novín

DIY nástenná dekorácia na starú tehlu

Vlnitá tehlová stena

Výstavná expozícia na stene

Voľná ​​stena je skvelou príležitosťou ukázať vašej domácnosti a hosťom váš talent, najmä ak máte dostatok exponátov. Domáca výstava je umiestnená rôznymi spôsobmi:

  • malý stojan pri stene;
  • sklenené alebo drevené police;
  • závesné prvky na konzolách;
  • rozhádzané predmety na prísavkách alebo cvokoch.

Expozícia je vynikajúcim riešením pre tých, ktorí nevedia, ako ozdobiť stenu v miestnosti vlastnými rukami. Niekto rád vyrába bábiky alebo hračky, iný niečo pletie alebo vyšíva, vyrába originálne remeslá z plastových fliaš. Ak sú výrobky vyrobené na slušnej umeleckej úrovni, môžu byť zobrazené pre všetkých. Súčasne bude originálny dekor prázdneho rohu alebo steny.

DIY ružová dekorácia na stenu

Svetlá kompozícia v štýle pop -artu

Živé obrazy a vodné plochy

Dnes majú mnohí radi sukulenty a kaktusy, ale stále živé fotografie týchto rastlín, ktoré hromadia vlhkosť, si získavajú na popularite. Keď poznáme tajomstvo výroby „kvetov“ v rámci, je ľahké z nich vytvoriť originálny výtvor v štýle ekodizajnu..

Maľovanie živých rastlín sukulentnej rodiny na dekoráciu miestnosti

Fotka na stene so živými sukulentmi

Nadšenci sa neobmedzujú iba na obrazy, závesné kvetináče alebo uzavreté florária pri stene. Odborníci vedia, ako ozdobiť celú stenu v miestnosti vlastnými rukami pomocou živých rastlín.

Zelená stena zo živého machu v interiéri spálne

Moss sa často používa na vytvorenie obývacej steny, ktorá je ideálna pre všeobecné pozadie kompozície.

Akvárium vyzerá nemenej zaujímavo vo forme plochého obrázku s diódovým osvetlením. Veľká vodná plocha na stabilnom základe je skvelým spôsobom zónovania alebo nahradenia steny medzi susednými miestnosťami.

Zónovanie obývačky s kuchyňou s akváriom

Akvárium zabudované do priečky sa úspešne zmestí do interiéru kuchyne a obývačky

Obrazy alebo fotogaléria?

Milovníci pohodlia domova v retro štýle dobre vedia, ako vyzdobiť stenu vlastnými fotografiami. Za týmto účelom sa odporúča vybrať najzaujímavejšie fotografie a obrázky, ktoré majú podobný význam. Dnes má každý prístup k digitálnemu spracovaniu a Photoshopu, pomocou ktorého môžete transformovať staré obrázky:

  • rezať, zväčšovať alebo zmenšovať;
  • bežať v jednom formáte;
  • urobte to jasnejšie a kontrastnejšie;
  • pridať farbu alebo previesť na čiernobielu fotografiu;
  • prejsť cez farebné filtre;
  • aplikujte radikálnejšiu liečbu.

Usporiadajte hotové fotografie do rámov (zakúpených alebo vyrobených sami). Ďalej musíte pripraviť dostatok priestoru na zdobenie steny fotografiami. Umiestnenie môže byť lineárne, chaotické alebo tvarované, napríklad ako srdce, kruh alebo schody..

Rovnaké techniky sa používajú aj pre improvizovanú maliarsku galériu. Môžu patriť jednému autorovi a tvoriť jednu zápletku.

Zdobenie stien obytnej budovy maľbami

Vedľajšie miestnosti môžu obsahovať galérie rôznych tém.

Domáca výstava obrazov v obývačke vidieckeho domu

Obrazy sú vhodné na ozdobenie takmer akejkoľvek steny.

V škôlke je vhodný originálny prilepený obrázok hádaniek roztrúsených po okrajoch.

Ako ozdobiť stenu v miestnosti originálnym spôsobom, aby nikoho nekopíroval?

V zásade neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa toho, ako krásne vyzdobiť stenu v miestnosti. Použite akékoľvek materiály a nápady:

  1. Diodová páska a svetelné trubice ako základ pre nápisy a obrysy sú dizajnovým „trikom“ na zdobenie miestností s nedostatočným osvetlením (zariadenie musia inštalovať elektrikári).

    Neónové srdce nad krbom v obývačke

    Nedávny populárny trend – jasné neónové nápisy

  2. Zrkadlové dlaždice alebo zrkadlá neobvyklého tvaru sú najlepšou ozdobou malej chodby.

    Dekorácia chodby so zrkadlovou kompozíciou

    Nástenný panel so zrkadlovými lúčmi rôznych dĺžok

  3. Veľké interiérové ​​hodiny alebo ich imitácia – a otázka, ako vyzdobiť miestnosť doma, je okamžite rozhodnutá.

    Interiérové ​​hodiny na tmavej stene

    Nezvyčajný ciferník s obrázkami namiesto čísiel

  4. Mozaika z rozbitých dlaždíc a zrkadlových čipov je obľúbenou technikou zdobenia prázdnej steny v akejkoľvek miestnosti. Téma obrázku je zvolená pre štýl a funkčnosť miestnosti..

    DIY rozbitá mozaika z keramických dlaždíc

    Z rozbitých dlaždíc je možné vyrobiť akúkoľvek kompozíciu.

  5. Kreslené dvere alebo „otvorený“ východ do prírody. Technika, ktorá je k dispozícii umelcom, ale môžete sa obmedziť na fotografické tapety s podobným pozemkom.

    Nástenná maľba ako domáca dekorácia interiéru

    Kreslené dvere s „kúskom“ Benátok

  6. Urobte si svojpomocne široké rámy zo šrotu, pod zrkadlá, obrazy, fotografie. Napríklad do kúpeľne sú vhodné škrupiny, na chodbu sú vhodné kužele, uši, trstina, vetvičky a kusy dreva.

    DIY dekor dreveného rámu

    Na originálny dekor obyčajného fotorámika vám stačí jedna vetva stromu

  7. Falošný krb s atribútmi Nový rok a Vianoce – tradičná zimná výzdoba steny vlastnými rukami.

    Dekoračný krb s vianočnou girlandou

    Profily, sadrokartónové dosky, lišty, samorezné skrutky, tmel a farba – na výrobu dekoratívneho krbu nie je potrebné toľko materiálov

  8. Veľké nápisy krásnym rukopisom alebo zložitým písmom, hieroglyfy, volumetrické písmená vyrobené z peny sú obľúbeným dekorom v modernom interiéri.

    Zdobenie steny v spálni penovými písmenami

    Krásny polystyrénový nápis nad čelom postele

  9. Prírodnými prvkami môžu byť ako dekorácia na stenu, tak aj funkčný predmet, napríklad vešiaky z jelenieho parohu alebo originálne uzly..

    Dekoratívna kompozícia z vetvy na stene obývačky

    Takúto zimnú kompozíciu je ľahké vyrobiť zo suchej vetvy, stačí odlúpnuť kôru a pokryť strom lakom.

  10. Zberateľské misky, ručne maľované taniere, podnosy alebo misky na šalát sú skvelou ozdobou kuchyne alebo jedálne.

    Dekoratívne taniere v kovárni v orientálnom štýle

    Dekoračné taniere prídu vhod, ak sú zariadené v štýle miestnosti

Existuje mnoho ďalších nápadov, ako vyzdobiť stenu v miestnosti, ale je lepšie priniesť niečo vlastné. A v našej galérii sú vybrané iba fotografie s najjednoduchšími nápadmi na implementáciu..

Video o tom, ako ozdobiť stenu papierovými motýľmi

Foto: originálne nápady na dekoráciu steny DIY

Modulárne obrazy zo živých rastlín Nástenná dekorácia s originálnymi policami na knihy Dekor chodby s presvetlenými výklenkami Jednoduchý dekor vyrobený zo zvyškov látky Nástenná dekorácia s okrúhlymi zrkadlami Krásny obrázok útržkov látky Kreslený kôň na stene miestnosti Dekorácia na stenu s niťami a karafiátmi Rezy dreva vo výzdobe miestnosti Fotografická tapeta s realistickým 3D efektom Neónový nápis v interiéri spálne Graffiti v interiéri spálne teenagera DIY kúpeľňa dekor Zdobenie steny umelým machom Fotografie v čiernych rámoch na béžovej stene Dekorácia obývačky so sadrovou figúrkou Dekoračné taniere nad sedačku v obývačke Retro fotografie na stene obývačky súkromného domu ŠPZ vo výzdobe obývačky Papierové kvety nad písací stôl Preglejkové police na ozdobné kusy Minimalistická výzdoba kuchyne Drevené police s fotografiami vo výklenku Farebné taniere na bielej stene Panel v orientálnom štýle nad hlavou postele Malá zbierka výrokov skvelých ľudí Dekorácia steny textúrovanou omietkou Ako nakresliť mesiac na stenu miestnosti Tri motýle v modulárnych obrazoch Dekorácia na stenu papierovými lietadlami Svetlé obrazy na farebnej stene spálne pôvodná dekorácia bielej steny do obývačky Nakreslený falošný krb na nový rok Okrúhle zrkadlo na krbovom portáli Sviečky v obrúčkach na stene v obývačke Zdobenie steny nad pohovkou celé hodiny Zbierka drobností na stene spálne Dekor schodiska s rámami na obrázky Domáca výstava fotografií v retro štýle Obľúbené obrázky v drevených rámoch Čierna šablóna na béžovej stene Rámy vyrobené z polyuretánových výliskov na stene miestnosti Nástenná dekorácia so zlatými rámami Nástenná výzdoba s prázdnymi rámami Čiernobiely pruhovaný koberec na podlahe obývačky Retro modulárne obrazy Látkové kvety nad jedálenským stolom Zbierka motýľov na stene obývačky

Previous Post
Dormitor și cameră de zi în aceeași cameră? Există o soluție!
Next Post
ديكور البلد بيديك من مواد الخردة