15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Căi de grădină DIY: desene și opțiuni de proiectare

șir (0) "" șir (0) ""

Îmbunătățirea unui complot personal nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. Ideea cea mai puțin costisitoare ar fi să așezi cărări de grădină. Un astfel de design nu numai că va da un aspect atractiv zonei locale, ci va deveni și un plus funcțional. Pe vreme ploioasă, nu trebuie să mergi pe un teren umed, prezența unei cărări de grădină te va salva de astfel de inconveniente. Piața modernă oferă multe materiale pentru amenajarea unui complot personal. Este suficient doar pentru a face o alegere pe baza preferințelor de gust și a capacităților financiare. Pentru a economisi în mod semnificativ bani, nu este necesar să solicitați ajutor de la proiectanții de peisaje, nu este nevoie să căutați o echipă de faianță. Este foarte posibil să stabiliți cărări de grădină pe cont propriu, trebuie doar să cunoașteți câteva subtilități pe care le puteți întâlni în procesul de amenajare a zonei locale.

ideea de a folosi căi neobișnuite de grădină

Potecile de grădină pot fi amplasate independent

exemplu de aplicare a pistelor ușoare

Traseele de grădină sunt cea mai bugetară opțiune pentru îmbunătățirea sitului.

utilizarea pieselor luminoase

Potecile de grădină pot decora armonios site-ul

Poteci de grădină din piatră naturală

Potecile decorate cu piatră naturală arată întotdeauna impresionante și originale. Principalele avantaje ale materialului natural sunt ușurința instalării, rezistența la căldură și durata de viață lungă. Dezavantajul este prețul ridicat al acoperirii, masivitatea și necesitatea de a întocmi o schiță înainte de a începe lucrul. Piatra naturală este considerată un material de elită și mulți dezvoltatori preferă practic să nu o folosească din cauza prețului ridicat. Dar, în acest caz, prețul justifică pe deplin calitatea. Potecile de grădină din piatră vor dura zeci de ani.

Piatra naturală este extrasă în cariere și apoi prelucrată. Aceasta înseamnă că materialul este ecologic și are o varietate de culori și dimensiuni. Printre metodele de asfaltare a căilor, se disting două metode principale: prin aplicarea unei acoperiri pe un pat de nisip sau prin împrăștierea acoperirii direct pe amestecul de beton.

un exemplu de utilizare a frumoaselor căi de grădină

Astfel de piese pot dura foarte mult timp.

utilizarea pistelor ușoare

Potecile de piatră naturală arată foarte frumoase

Așezat pe o pernă de nisip

  • Este necesar să sape o șanț, a cărei adâncime este determinată de caracteristicile solului. Dacă solul este suficient de ușor, șanțul nu trebuie să depășească jumătate de metru, altfel – nu mai mult de 30 cm.
  • Un strat de piatră zdrobită pregătită este distribuit pe sol, nu mai mult de 12 cm.
  • O pernă de nisip trebuie așezată deasupra molozului..
  • Pe nisip se formează un ornament din piatră naturală.
  • Dacă este necesar, îmbinările sunt etanșate cu nisip.
  • În ultima etapă, întreaga suprafață este tratată cu apă. Este necesar să se monitorizeze cantitatea de umiditate, acest lucru va ajuta la evitarea spălării nisipului din rosturi..
  • Așezarea cu beton
  • Ca și în primul caz, este săpată o șanț, sunt așezate mai multe straturi de moloz și nisip.
  • Cantitatea necesară de beton este turnată în cofraj.
  • Așteptați până când mortarul se usucă și îndepărtați cu atenție cofrajul.
  • Nisipul este turnat, piatra naturală este așezată pe suprafața sa.
  • Îmbinările sunt frecate cu nisip, după care calea grădinii este tratată cu apă.

ideea de a aplica frumoase căi de grădină

De asemenea, puteți așeza dale pe o bază de beton.

utilizarea unor piste neobișnuite

Când prelucrați cu apă, asigurați-vă că nisipul nu este spălat

exemplu de utilizare a cărărilor de grădină luminoase

Suprafața pe care se va așeza țigla trebuie să fie nivelată

Pavarea clincherului

Imaginație nelimitată, un set de echipamente necesare și puțină răbdare – de asta aveți nevoie atunci când lucrați cu clincher. Materialul vine în diferite forme, dar cele mai frecvente sunt dreptunghiulare și în formă de pană. Cărămizile clincher au intrat în uz acum două secole și au fost folosite pentru pavarea drumurilor și trotuarelor. Mai târziu a început să fie folosit pentru decorarea grădinilor și a căsuțelor de vară..

Semnul distinctiv al materialului este nu numai aspectul său estetic, ci și o serie de avantaje funcționale. Cărămizile clincher sunt fabricate din lut folosind tehnica de sinterizare completă. Aceasta înseamnă că o astfel de pavaj va dura mulți ani datorită rezistenței sale la temperaturi și umiditate extrem de scăzute. Nu crăpă, poate suporta greutăți mari și poate fi curățat cu o perie, detergent și apă. În plus, materialul nu se deteriorează din cauza expunerii la săruri, agenți alcalini și alte substanțe abrazive..

ideea de a folosi cărări luminoase de grădină

Materialul este foarte rezistent și nu suferă influențe proaste

un exemplu de utilizare a pieselor neobișnuite

O piesă realizată din astfel de materiale vă poate servi foarte mulți ani.

Cum se lucrează cu cărămizi de clincher

Dacă decideți să decorați o grădină în stil rustic, materialul se va încadra perfect în imaginea de ansamblu. Este necesar să acordați o atenție deosebită metodei de pavaj. O cale de grădină cu curbe netede va arăta spectaculos. În același timp, acordați atenție faptului că calea nu constă din viraje bruste, acest lucru vă va scuti de călcarea materialului de-a lungul colțului interior. Procesul de lucru cu acoperirea nu este complicat, dar are mai multe nuanțe:

  • parcela este marcată pentru a determina linia zero, panta se face spre îndepărtarea convenabilă a excesului de umiditate;
  • cârlige sunt așezate în colțurile site-ului și coarda este întinsă de-a lungul lor;
  • o a doua frânghie este fixată pe unul dintre știfturi, retrasă cu 90 de grade;
  • scândurile sunt săpate în pământ, puțin mai departe de piroane, dacă este necesar, se toarnă și se toarnă un strat suplimentar de sol;
  • se prepară o soluție, constând din ciment și nisip;
  • cărămizile de clincher sunt așezate cu un ciocan de cauciuc;
  • dacă este necesar, cusăturile sunt umplute cu o cantitate suplimentară de mortar.

Luați în considerare o bordură. Bordura va arăta grozav din punct de vedere estetic și va ajuta la menținerea contururilor căii, blocând calea umezelii curgătoare. Poate fi proiectat cu cărămizi prin plasarea ușoară a materialului pe marginile pasarelei sau prin îngroparea acestuia în mici tranșee pre-săpate..

ideea de a folosi căi de lumină

Curbele netede vor decora în plus imaginea de ansamblu

opțiune pentru utilizarea unor frumoase căi de grădină

Bordura va decora în plus calea

ideea de a folosi cărări ușoare de grădină

Un astfel de material se va încadra perfect în stilul țării.

Dale de pavaj

Plăcile de pavaj vor servi mulți ani, este suficient să o instalați corect. Alegerea unei țigle nu va fi dificilă, există multe tipuri de acoperire pe piața construcțiilor, variind de la culoare la dimensiune și model aplicat pe suprafață. Materialul poate fi ușor pus pe cont propriu, fără ajutorul profesioniștilor. Pentru a economisi bani, este logic să folosiți cele mai ieftine și mai simple metode de așezare a plăcilor de pavaj. Pentru muncă, veți avea nevoie de instrumente pe care fiecare proprietar le va găsi cu siguranță: baionetă și lopeți, știfturi, nivel, ciocan de cauciuc, greble, un dispozitiv de nivelare a solului, o perie cu peri duri.

utilizarea unor piste frumoase

Pentru a așeza singur plăcile, veți avea nevoie de un set standard de instrumente

ideea de a folosi cărări ușoare de grădină

Pentru ca placa să servească mult timp, trebuie să o așezați corect

Cum se instalează plăci de pavaj

Înainte de a începe lucrul, este necesar să îndepărtați toate inutile de pe teritoriu, să eliminați excesul de iarbă. Apoi mergeți la marcarea site-ului și gândiți-vă la lățimea căilor și direcțiile lor. Este irațional să faci cărări largi în grădină. Este destul de scump și ocupă mult spațiu care poate fi folosit pentru alte nevoi..

Pentru a indica granița suprafeței viitoare, sunt așezate știfturi și o frânghie este trasă peste ele. Acest lucru se face pentru a oferi o suprafață plană pasajului. Depresiunile sunt săpate în pământ. Pentru a determina adâncimea șanțului, trebuie să măsurați grosimea plăcii. De exemplu, dacă materialul are o grosime de 7 cm, atunci este recomandabil să faceți o gaură de 10 cm în pământ. În plus, conform limitelor frânghiei, latura este bătută cu o lopată. În același timp, instrumentul trebuie menținut strict vertical. După ce lucrările la bare de protecție sunt finalizate, puteți începe să îndepărtați straturile excesive de sol din interior. Următorul pas va fi distribuirea nisipului în spațiul format, în timp ce trebuie să monitorizați uniformitatea suprafeței. Puteți corecta defectele cu o lopată. Acum puteți începe cea mai importantă sarcină: așezarea plăcilor de pavaj. Este necesar să verificați calitatea muncii prin intermediul unui nivel. Panta pe 1 m de cale trebuie să fie egală cu 1 cm. Cusăturile formate sunt frecate cu nisip, tratând plăcile cu apă.

ideea de a folosi piese frumoase

Înainte de așezare, trebuie să curățați zona de resturi

ideea de a folosi poteci de grădină luminoase

Apoi, trebuie să faceți marcajul

un exemplu de utilizare a frumoaselor căi de grădină

Când puneți plăci, trebuie să verificați suprafața cu un nivel

Utilizarea lemnului

Scopul oricărei căi de grădină este exclusiv utilitar, dar dacă arăți puțin imaginație și devii creativ în problema amenajării teritoriului. Lemnul este un material ecologic, cu un aspect estetic plăcut. Căile din lemn vor decora orice zonă și vor arăta banale și interesante. Grinzile, scândurile, parchetul de grădină sau scândurile pot servi drept material. Dar din ce în ce mai des, un ferăstrău tăiat din lemn este folosit pentru a decora un complot personal.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să faceți o alegere între numeroasele varietăți de lemn. Totul depinde de cât timp intenționați să utilizați pista. Stejarul va dura aproximativ zece ani, pinul nu își va pierde proprietățile timp de 7 ani. Zada poate fi considerată cea mai durabilă specie, este cea mai durabilă și va dura aproximativ 25 de ani. Cu cât se aplică mai multă sarcină pe șină, cu atât diametrul semifabricatelor de lemn este mai mare. În înălțime, este recomandabil să le faceți cel puțin 15 cm. Cu astfel de dimensiuni, ferăstrăul tăiat al copacului este fixat ferm în găuri pre-pregătite și nu va cădea în timpul funcționării.

IMPORTANT! Este necesar să se abandoneze tăierea ferăstrăului care are fisuri. Înainte de așezare, se recomandă curățarea copacului de scoarță, acest lucru îi va prelungi viața.

Trasarea sitului se realizează ca în cazurile descrise mai sus. Pentru mișcarea confortabilă a unei persoane, 60 cm din lățimea căii va fi suficientă. Un film de impermeabilizare este așezat pe fundul șanțului. Dacă nu este la îndemână, vă puteți opri la folie de plastic obișnuită. Următorul pas este să distribuiți cantitatea necesară de piatră zdrobită pe suprafața pregătită. Piatra zdrobită acționează ca un drenaj și protejează lemnul de umezeala nedorită. Nisipul este distribuit într-un strat uniform, după care puteți începe așezarea ferăstrăului tăiat. Distanța ar trebui să fie minimă. Decalajele dintre piese sunt umplute cu nisip; pentru compactare, materialul este turnat cu o cantitate mică de apă. Puteți decora pista în diferite moduri. De exemplu, vopsiți un ferăstrău tăiat, semănați golurile cu iarbă sau decorați cu pietricele. Amintiți-vă, copacul este supus influenței negative a mediului, prin urmare, înainte de a-l așeza, este mai bine să îl acoperiți cu compuși speciali care îl împiedică să putrezească..

Trasee din lemn

Recomandări de instalare

Din ferăstrău tăiat

Este necesar să uscați bine materialul, să așezați părți mari de-a lungul marginii căii, elementele rămase pot fi utilizate pentru împrejmuire.

Dintr-un bar

În centrul din șanțul săpat, baza ar trebui să fie semnificativ mai mare pentru scurgerea apei. Acoperiți structura cu pietriș și compactați-o bine.

Din scânduri

În mai multe locuri ale cherestelei, se fac tăieturi, unde sunt inserate părți transversale. Arborele poate fi tratat cu pată de lemn, iar în jurul marginilor structurii se poate construi o bordură..

utilizarea unor căi neobișnuite de grădină

Puteți face singur o cale din lemn

ideea de a folosi piese luminoase

Căile din lemn vor decora orice zonă și vor arăta banale și interesante

Potecă de beton în grădină

Fiecare metodă de a stabili o cale de grădină are argumente pro și contra. O cale concretă nu face excepție. Mii de proprietari de case individuale aleg această metodă de decorare a zonei locale. Betonul este un material durabil care poate dura mai mult de o duzină de ani dacă este utilizat în mod corespunzător. Designul este suficient de ușor de creat fără ajutorul profesioniștilor. Și, în plus, o cale concretă este o modalitate excelentă de a economisi bani, materialul fiind relativ ieftin. Betonul poate rezista fără probleme la sarcini mecanice semnificative, iar instalarea nu necesită mult timp. Dar, ca și în altă parte, există și dezavantaje aici. În extrasezon, materialul se sparg adesea. Acest lucru se datorează mișcării solului pe timp ploios. Cu greu va fi posibil să se schimbe locația pistei în viitor, construcția este capitală. Prin urmare, este mai bine să vă luați timp și să vă gândiți cu atenție la direcția căilor și la lățimea lor..

Procesul de așezare a pistei cu propriile mâini din beton trebuie să înceapă cu instalarea cofrajului. Este mai bine să utilizați plăci pentru acest lucru. Dacă intenționați să adăugați câteva coturi la structură, utilizați orice materiale plastice. Placajul este o opțiune excelentă. Vă rugăm să rețineți că, în orice caz, betonul trebuie turnat în părți. Acest lucru se face pentru a compensa expansiunea sau contracția materialului din cauza schimbărilor de temperatură. Prin urmare, nu are rost să realizăm cofraje continue pentru întregul site. O puteți așeza parțial, economisind astfel semnificativ materialele pentru construcție. Profesioniștii recomandă formarea unei perne dintr-un amestec de moloz compactat și nisip. Este logic să ne gândim la impermeabilizare. În aceste scopuri, geotextilele sau pâsla de acoperiș vor servi. Următorul pas este turnarea betonului. Mortarul este amestecat din ciment și nisip într-un raport de 1 la 3. Grosimea preferată a betonului trebuie să fie de cel puțin 5 cm. Stratul rezultat este nivelat cu o spatulă. După apariția umezelii la suprafață, toate neregulile suprafeței pot fi îndepărtate și betonul este udat cu apă.

opțiune pentru utilizarea unor căi luminoase de grădină

Pasarela din beton este cea mai ieftină și mai ușoară opțiune

exemplu de utilizare a pieselor frumoase

Puteți crea o astfel de pistă fără a apela la ajutorul profesioniștilor.

exemplu de utilizare a pieselor originale

Betonul este un material foarte durabil și poate servi mai mult de o duzină de ani.

Module din plastic

Utilizarea modulelor din plastic în amplasarea unui traseu de grădină este o tehnologie nouă care a câștigat mii de fani din întreaga lume. Plastic – materialul este destul de ușor, ieftin, durabil și rezistent. Plusurile includ faptul că modulele din plastic pot fi demontate în orice moment. Nu sunt expuși influențelor negative asupra mediului și nu intră în reacții chimice. În acest caz, puteți alege orice opțiune, deoarece există o cantitate imensă de plastic de diferite forme și culori pe piață. Tigla include suportul și exteriorul. Substratul este conceput pentru a ventila aerul și a scurge excesul de umiditate. Înainte de instalare, este necesar să se niveleze suprafața pe care se intenționează așezarea materialului. Este mai bine să puneți drenaj suplimentar pe sol. Piatra zdrobită poate fi folosită ca drenaj. Instalarea în sine este destul de simplă și se realizează cu ajutorul unei încuietori. Acesta este modul în care părțile plăcilor sunt conectate între ele..

Vizualizări

Principalele caracteristici

Parchet de grădină

Scânduri care sunt așezate în secțiuni pe solul pregătit. Elementele sunt conectate folosind un mecanism de blocare.

Acoperiri modulare din rețea

Instalarea trebuie făcută pe o suprafață perfect plană. Materialul este relativ ieftin, destul de durabil.

Gratar de gazon

Material celular care nu necesită pregătirea preliminară a solului înainte de începerea instalării.

exemplu de utilizare a pieselor luminoase

Modulele din plastic nu sunt foarte scumpe și ușor de instalat

ideea de a aplica frumoase căi de grădină

Grătarul pentru gazon nu necesită nicio lucrare pregătitoare specială

Folosind formularul

Puteți crea piese cu propriile mâini astăzi fără eforturi mari. Există zeci de tehnologii în lume care fac viața mai ușoară pentru proprietarii de case private. Una dintre cele mai rapide tehnologii poate fi considerată pe bună dreptate utilizarea unor forme speciale din plastic. Totul este destul de simplu: cimentul este turnat în matriță și lăsat până când este complet uscat. Pentru o muncă confortabilă, trebuie să achiziționați mai multe probe, 2 sau 3 formulare vor fi suficiente.

Înainte de așezarea plăcilor, este necesar să excavăm solul. Primul strat este umplut cu nisip la o adâncime de aproximativ 10-15 cm, apoi se distribuie piatră zdrobită (7-10 cm), este necesar să se finalizeze lucrările pregătitoare prin distribuirea unui alt strat de nisip. După aceea, nisipul este bătut și puteți începe așezarea plăcilor făcute folosind forme. Se recomandă să umpleți golurile formate cu nisip și apoi să umeziți întreaga structură cu o cantitate mică de apă..

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video: Calea grădinii DIY

50 de fotografii cu idei pentru a crea cărări de grădină cu propriile mâini:

ideea de a folosi piese foto luminoase folosirea imaginii neobișnuite a căilor de grădină exemplu de utilizare a unor frumoase cărări de grădină ideea de a folosi piese foto originale un exemplu de utilizare a căilor originale de grădină foto utilizarea de imagini de piese frumoase ideea de a folosi piese foto luminoase exemplu de utilizare a imaginii neobișnuite a căilor de grădină opțiune pentru utilizarea fotografiilor originale ale căilor de grădină ideea utilizării imaginii căilor luminoase opțiune pentru utilizarea unor melodii foto frumoase ideea de a aplica imagini de piese neobișnuite opțiune pentru utilizarea căilor luminoase de grădină fotografie exemplu de utilizare a unor melodii foto frumoase ideea de a folosi imaginea originală a căilor de grădină exemplu de utilizare a imaginilor cu piese luminoase un exemplu de utilizare a fotografiilor neobișnuite ale căilor de grădină o variantă a utilizării imaginii pieselor frumoase ideea de a aplica o imagine frumoasă a căilor de grădină exemplu de utilizare a pieselor foto originale ideea de a aplica o imagine luminoasă a căilor de grădină utilizarea pieselor foto neobișnuite un exemplu de utilizare a pieselor fotografice neobișnuite folosirea imaginii originale a căilor de grădină ideea de a folosi piese foto frumoase exemplu de utilizare a imaginilor de piese frumoase exemplu de utilizare a imaginilor cu piese luminoase utilizarea unor cărări neobișnuite pentru grădini foto idee de a folosi luminoase căi de grădină fotografie exemplu de utilizare a pieselor originale ideea de a folosi imagini de piese neobișnuite opțiune pentru utilizarea frumoaselor căi de grădină fotografie un exemplu de utilizare a frumoaselor căi de grădină utilizarea pieselor foto originale Ideea de a folosi o fotografie neobișnuită cu cărări de grădină ideea de a aplica piese foto frumoase folosirea imaginii neobișnuite a căilor de grădină exemplu de utilizare a cărărilor luminoase ale grădinii versiune a utilizării imaginii originale a căilor de grădină un exemplu de utilizare a pieselor fotografice neobișnuite exemplu de utilizare a căilor originale de grădină fotografie o variantă a utilizării imaginii pieselor luminoase ideea de a folosi frumoase căi de grădină fotografie exemplu de utilizare a pieselor originale opțiune pentru folosirea fotografiilor neobișnuite ale căilor de grădină utilizarea de frumoase cărări de grădină fotografie exemplu de utilizare a imaginilor de piese neobișnuite ideea de a aplica imagini de căi luminoase ideea de a folosi o poză neobișnuită de grădină foto varianta de aplicare a imaginii pieselor originale

Previous Post
Funktioner för att välja en frys av hög kvalitet: tips, betyg på de bästa
Next Post
تصميم الإضاءة لشقة حديثة: نهج احترافي