15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

O idee minunată pentru renovare – tencuială decorativă în baie

Există opinia că alegerea materialelor de finisare pentru baie se limitează la panouri din plastic, pictură și gresie. Noile dezvoltări aduc pe piață în fiecare an noi acoperiri rezistente la umezeală, care au devenit o alternativă excelentă faianței tradiționale. Igienizarea tencuielii decorative din baie este una dintre metodele de finisare care „respiră” și normalizează microclimatul camerelor umede. Unele soiuri necesită o protecție suplimentară împotriva distrugerii umezelii, dar acest lucru nu exclude tencuiala de pe lista de placări recomandate pentru băi sau toalete.

ideea de tencuială decorativă colorată în interiorul băii

Interiorul băii cu tencuială decorativă și cărămizi decorative

varianta de tencuială decorativă strălucitoare în designul băii

Decorarea pereților băii cu tencuială decorativă verde

ideea unui frumos tencuială decorativă în decorul băii

Combinație de plăci de mozaic în baie

Caracteristici ale tencuielii băii

Toaletele și băile, chiar și cu o izolație bună, creează condiții specifice datorită excesului de umiditate. Dacă nu există impermeabilizare sau nu se face cu bună credință, depunerile de abur și sare sunt consumate în materialele de finisare și le distrug treptat..

Condiția principală este ca tencuiala decorativă din baie să reziste efectiv la umezeală. În caz contrar, mucegaiul poate începe cu ușurință într-un astfel de mediu, se dezvoltă microorganisme și o ciupercă progresează. Amestecurile moderne de tencuială pentru camere orientate cu umiditate ridicată conțin fungicide – amestecuri antifungice care blochează dezvoltarea microflorei dăunătoare. Acest lucru este important pentru persoanele care suferă de alergii și persoanele sensibile la micotoxine și spori fungici..

varianta tencuielii decorative originale din interiorul băii

Tencuială decorativă pentru beton în interiorul băii

variantă de tencuială decorativă colorată în designul băii

Decorarea pereților în baie se poate face cu tencuială decorativă

Există un alt beneficiu incontestabil pentru persoanele sensibile la calitatea aerului. Tencuiala texturată absoarbe imperceptibil excesul de umiditate și o redă treptat atunci când indicatorii se stabilizează. Pentru astmatici și pacienții cu inimă cărora le este greu să stea într-o cameră umedă, această soluție poate părea de preferat..

Condensarea nu se formează pe un perete tencuit la rece, ca și pe panourile de plastic și materialele de țiglă. Decorarea băii cu tencuială decorativă va oferi o suprafață estetică cu o utilizare impecabilă.

Este posibil ca tencuiala decorativă să se murdărească în timp sau să-și piardă aspectul original în timpul curățării. Acest lucru este normal pentru orice suprafață texturată. Poate fi acoperit cu vopsea dintr-un pistol de pulverizare, prelungind durata de funcționare. Deci, va fi posibil să amânați reparațiile majore și să actualizați schema de culori a băii sau a toaletei..

Atunci când peretele tencuit este adiacent unei căzi sau unui jacuzzi, pot exista îndoieli cu privire la caracterul practic al placării fără un strat protector. Toți cei care se îndoiesc pot primi o soluție – acoperiți partea de perete adiacentă containerului cu rânduri de gresie porțelanată, gresie sau marmură artificială, restul – tencuială.

În cazurile în care baia este dotată cu o cutie de duș, un „font” oval în centrul camerei sau o mini-piscină cu podium, finisarea băii cu tencuială decorativă va fi o opțiune ideală..

ideea de tencuială decorativă strălucitoare în decorul băii

Tencuiala decorativă este perfectă pentru baie

varianta tencuielii decorative originale în decorul băii

Decor de perete din tencuială decorativă

ideea unui frumos tencuială decorativă în interiorul băii

Decorarea pereților în baie este realizată cu tencuială decorativă

Ce este important de știut?

O suprafață cu o textură frumoasă va deveni baza pentru un design de baie exclusivist într-un apartament de oraș și o casă privată. Dacă se dorește, orice culoare poate fi adăugată amestecului uscat sau preparat pentru a obține nuanța preferată.

Dacă în viitor este planificată revopsirea suprafeței texturate, este mai bine să alegeți un ton inițial ușor, apoi schimbați-l într-o nuanță mai saturată. De exemplu, culoarea lila deschisă a pereților poate fi ușor revopsită în viitor în roz (fuchsia), albastru, violet, roșu sau burgund. Fundalul laptelui poate fi ușor convertit în culoarea mărului bej, auriu, maro sau verde.

Amintiți-vă că este posibil ca o parte a texturii să nu fie complet vopsită, astfel încât baza să nu cadă din paleta generală. Dacă folosiți o rolă, nu un pistol de pulverizare, ci o rolă pe tencuiala „gandacul de scoarță”, veți obține un perete în două culori cu textură volumetrică.

ideea unui tencuială decorativă frumoasă în designul băii

Tencuiala decorativă vine în orice culoare

ideea tencuielii decorative luminoase în interiorul băii

Piatra flexibilă este perfectă pentru decorarea pereților băii

Pentru a proteja în continuare tencuiala pe bază de emulsie apoasă, se recomandă ca suprafața uscată să fie tratată cu o compoziție de ceară sau deschisă cu un lac special rezistent la umiditate la finalizarea lucrărilor. Dacă utilizați tencuială fără apă, aceasta este mai puțin susceptibilă la distrugerea umezelii.

Compoziția majorității amestecurilor uscate pentru tencuiala decorativă din baie se referă la materiale ecologice. Acestea conțin o cantitate minimă de aditivi chimici și stabilizatori, care după muncă vor fi prezenți într-o formă legată..

Un avantaj important este că tencuiala decorativă pentru baie se potrivește bine cu alte suprafețe. Este în perfectă armonie cu orice placare de plăci, panouri decorative rezistente la umezeală și tapet din sticlă vopsibilă. În plus, suprafețele cu texturi diferite pot fi acoperite cu aceeași vopsea – în cadrul unui singur concept de design.

De asemenea, se poate observa că, cu o utilizare atentă, tencuiala decorativă într-o cameră cu umiditate ridicată nu este susceptibilă la contaminare. De asemenea, este ușor de curățat, doar periați cu apă cu săpun și ștergeți cu un burete umed. Cu toate acestea, amestecurile de curățare abrazive nu sunt recomandate..

o variantă de tencuială decorativă frumoasă în decorul băii

Baie pe acoperiș

ideea de tencuială decorativă colorată în designul băii

Tencuiala decorativa cu efect de rugina

variantă a tencuielii decorative originale în designul băii

Decorarea pereților în baie este realizată cu tencuială decorativă

Avantajele tencuielii decorative pentru camere cu umiditate ridicată

Cei care decid să abandoneze suprafața tradițională cu gresie, cu condens și picături, ar trebui să-și amintească avantajele tencuielii decorative din baie:

  1. Permeabilitate suficientă la vapori – excesul de umiditate este absorbit și evaporat de pe suprafața pereților, împiedicând să se acumuleze bălți mici pe podea.
  2. Protecție suplimentară împotriva microflorei fungice și patogene care se dezvoltă într-un mediu umed.
  • Acumulare minimă de condens pe oglinzi, suprafețe metalice și polimerice.
  • Finisajul impecabil de lungă durată va dura zece ani sau mai mult, mai târziu este ușor de revopsit.
  • Textură magnifică – un design unic al camerei pentru proceduri de igienă, relaxare și relaxare retrasă.
  • Există oportunitatea nu numai de a alege texturi tradiționale pentru tencuiala decorativă, ci și de a „sculpta” ceva exclusiv care nu poate fi repetat.
  • Acoperirea este atât de puternică încât este dificil să o îndepărtați de perete.
  • Baza nu este supusă distrugerii sub influența radiațiilor ultraviolete, nu susține arderea și are un contact excelent cu sistemele de încălzire.
  • Suprafața tencuită este suficient de caldă la atingere, menține temperatura setată mult timp chiar și după oprirea încălzirii.

ideea de tencuială decorativă colorată în decorul băii

Design de baie foarte neobișnuit

varianta tencuielii decorative originale din interiorul băii

Designul băii este realizat în culoarea ciocolată

Amestecurile de finisare se aplică pe suprafețe pregătite și bine pregătite. Dacă peretele nu prezintă defecte grave, tencuiala decorativă va ascunde defecte minore fără pregătire preliminară, ceea ce va reduce semnificativ costurile de reparații. Acesta este un alt avantaj incontestabil, totuși, pentru o mai bună aderență, totuși nu trebuie să refuzați să lucrați cu amestecuri de grund pe un beton sau alt perete destul de plat..

Există puține dezavantaje, dar merită subliniate. Dacă trebuie să apelați la profesioniști, această lucrare nu va fi ieftină. Dacă nu vă place ceva, stratul decorativ de tencuială din baie este dificil de restructurat sau îndepărtat. Și pentru a rezolva pereții cu propriile mâini, trebuie să câștigi ceva experiență, deoarece baza se instalează rapid, după care este dificil să schimbi ceva. Este recomandat să exersați pe balcon sau logie, în toaletă sau cămară.

opțiune de tencuială decorativă frumoasă în interiorul băii

Folosirea tencuielii decorative pentru decorarea pereților va fi o soluție excelentă.

idee de tencuială decorativă originală în designul băilor

Tencuiala poate fi aplicată în mai multe straturi de culori diferite.

Caracteristici importante ale tencuielii de baie texturate

MASA

1.

Termeni de utilizare

Cameră ventilată, impermeabilizare organizată, bază pregătită cu grund, puțină experiență și instrumente

2.

Baza compoziției

Acrilic, mineral, silicat, gips

3.

Opțiuni de suprafață

Stol, multicolor, glazurat, canelat, texturat, modelat, omogen, venețian (marmorat), aspru

4.

Producători

Ceresit (Germania), Тex-Color (Germania-RF); Terraco (Suedia), Blancolor (Franța), Caparol (Germania), San Marco și Oikos (Italia).

Sfat. Pentru a imagina mai clar acest efect sau altul, este mai bine să studiați cu atenție propunerile de ilustrații într-un supermarket de clădire sau cataloage specializate. Culoarea poate diferi ușor, textura va corespunde dacă se urmează tehnica de aplicare.

variantă de tencuială decorativă colorată în decorul băii

Pereții de culoare aurie din baie arată foarte scump

o variantă de tencuială decorativă frumoasă în decorul băii

Decorarea pereților băii cu tencuială decorativă

ideea tencuielii decorative originale în interiorul băii

Toată baia este în mozaic verde

Recomandări pentru alegerea tencuielii decorative

Nu orice tip de tencuială de finisare este potrivit pentru finisarea încăperilor cu umiditate ridicată..

Amestecurile hidrofobe sau igienizante poroase sunt utilizate pentru a face față diferitelor încăperi:

  • băi;
  • băi;
  • bazine de înot;
  • subsoluri;
  • crame;
  • cafenele și săli de sport la subsol.

Dintre varietățile netede de tencuieli decorative potrivite pentru decorarea băilor, marmura imitativă „venețiană” este considerată de elită. Suprafața lucioasă cu nuanțe perlate are o componentă de ceară care respinge umezeala. Arată foarte impresionant pe pereți, bolți arcuite, coloane și pilaștri. Este posibil să utilizați șabloane pentru a obține imagini volumetrice pe o bază netedă. Principalul dezavantaj este costul ridicat și necesitatea de a contacta un specialist care știe să lucreze în straturi.

ideea tencuielii decorative luminoase în proiectarea băilor

Decorarea pereților băii cu tencuială decorativă pentru beton

varianta de tencuială decorativă colorată în designul băii

Design modern de baie cu cabină de duș separată

ideea unui frumos tencuială decorativă în interiorul băii

Baia este proiectată într-o singură schemă de culori

Tencuielile decorative texturate sau texturate la sfârșitul procesului de aplicare implică suprafețe eficiente. Cel mai popular rămâne tencuiala de fațadă „gândac de scoarță”, care este, de asemenea, utilizată pentru spațiile interioare – un hol de intrare, un coridor, o baie și o toaletă. Dar structura sa reține multă apă, astfel încât calciu și pete ruginite sunt posibile în timp. Pentru a obține o textură caracteristică, se adaugă granule dure, care sunt deplasate în spatele instrumentului, formând caneluri caracteristice.

Amestecurile de gips sunt ușor de aplicat, se fixează bine și arată foarte nobil, mai ales în culori albe și aurii. Maeștrii lucrează cu acesta nu numai ca bază, ci formează și modele volumetrice unice, datorită flexibilității și plasticității sale. Aderează bine la orice suprafață.

ideea tencuielii decorative luminoase în interiorul băii

Designul toaletei este de bun gust

ideea unui tencuială decorativă frumoasă în designul băii

Design baie în culoare turcoaz

Deși amestecurile decorative de fațadă nu sunt destinate placării interioare, ele sunt adesea utilizate împreună cu alte soiuri, datorită rezistenței și rezistenței la umiditate. Singura „contraindicație” este prezența componentelor chimice, prin urmare, după lucru în luna următoare, nu se recomandă utilizarea unei băi mici dacă suspectați o reacție alergică. Dar pentru a fi 100% sigur, este important să citiți cu atenție recomandările și compoziția indicată acolo..

Pentru informații despre cum să lucrați cu tencuiala decorativă pentru băi, consultați instrucțiunile video detaliate.

Video: Tencuială decorativă în baie. Aplicarea materialului

50 de fotografii cu exemple de utilizare a tencuielii decorative în baie:

opțiunea de tencuială decorativă frumoasă în fotografia de proiectare a băii ideea de tencuială decorativă colorată în interiorul tabloului de baie opțiune de tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de decor a băii ideea tencuielii decorative originale în proiectarea fotografiei băii ideea unui frumos tencuială decorativă în interiorul tabloului de baie opțiune de tencuială decorativă strălucitoare în decorul fotografiei băii ideea tencuielii decorative originale din interiorul imaginii băii opțiunea de tencuială decorativă colorată în proiectarea fotografiei băii ideea de tencuială decorativă strălucitoare în decorul fotografiei băii opțiune de tencuială decorativă colorată în interiorul imaginii băii opțiune de tencuială decorativă frumoasă în decorul fotografiei băii ideea tencuielii decorative originale în proiectarea imaginii băii ideea de tencuială decorativă strălucitoare în interiorul fotografiei băii versiunea tencuielii decorative originale din imaginea decorului din baie opțiune de tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de decor a băii ideea tencuielii decorative originale în proiectarea fotografiei băii opțiune de tencuială decorativă colorată în fotografia decorului din baie ideea unui frumos tencuială decorativă în interiorul tabloului de baie ideea de tencuială decorativă colorată în proiectarea fotografiei băii versiunea tencuielii decorative originale din imaginea de proiectare a băii ideea de tencuială decorativă strălucitoare în interiorul imaginii băii opțiune de tencuială decorativă frumoasă în proiectarea imaginii băii ideea de tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de decor a băii versiunea tencuielii decorative originale din interiorul fotografiei din baie opțiunea de tencuială decorativă frumoasă în interiorul camerei foto ideea de tencuială decorativă colorată în imaginea decorului băii versiunea tencuielii decorative originale din interiorul fotografiei din baie ideea de tencuială decorativă colorată în imaginea decorului băii opțiune de tencuială decorativă frumoasă în proiectarea fotografiei băii ideea unui tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de proiectare a băii opțiunea de tencuială decorativă frumoasă în imaginea de decor a băii ideea de tencuială decorativă strălucitoare în interiorul fotografiei băii ideea de tencuială decorativă colorată în interiorul fotografiei băii versiunea tencuielii decorative originale în proiectarea tabloului de baie opțiunea de tencuială decorativă frumoasă în imaginea de decor a băii ideea tencuielii decorative originale din decorul imaginii băii ideea de tencuială decorativă colorată în interiorul fotografiei băii opțiune de tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de proiectare a băii versiunea tencuielii decorative originale din fotografia decorului băii ideea unui tencuială decorativă frumoasă în imaginea de proiectare a băii versiunea tencuielii decorative originale din fotografia decorului băii opțiune de tencuială decorativă frumoasă în interiorul imaginii băii ideea de tencuială decorativă colorată în fotografia decorului băii versiunea tencuielii decorative originale din imaginea decorului din baie ideea unui tencuială decorativă strălucitoare în proiectarea unei fotografii de baie ideea unui frumos tencuială decorativă în decorul din baie foto ideea de tencuială decorativă strălucitoare în imaginea de decor a băii ideea tencuielii decorative originale din interiorul fotografiei din baie opțiunea de tencuială decorativă colorată în proiectarea tabloului de baie opțiunea unui tencuială decorativă frumoasă în fotografia de decor a băii

Previous Post
Hur man uttrycker din individualitet i en ovanlig köksdesign
Next Post
Wie soll die Küche aussehen, wenn keine Oberschränke drin sind?