15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Požiadavky na interiér kúpeľa

Neexistuje taký človek, ktorý by nechcel večer sedieť v dobre vyhrievanom kúpeľnom dome. Je to miesto, kde telo odpočíva fyzicky i duchovne. Lekári navyše odporúčajú párované procedúry raz za týždeň. Preto musí byť interiér kúpeľa aktuálny. Ako správne dokončiť vnútorné steny parnej miestnosti? Aký materiál si vybrať do sprchy, ako aj odpovede na mnohé ďalšie otázky, dostanete pri čítaní nášho článku.

Interiér odpočívárne v zrube

Dobrý tuhý kúpeľ je ako balzam na dušu ruského človeka

Kľúčové vlastnosti

Hlavnou požiadavkou na stavbu kúpeľného komplexu je odolnosť materiálu voči vysokej vlhkosti. Tradičným dokončovacím materiálom samotnej parnej miestnosti je drevo. Nezohrieva veľa, pri správnom spracovaní je veľmi príjemný na dotyk a navyše má krásnu prírodnú štruktúru..

Drevený nábytok v šatni ruského kúpeľa

Vysokokvalitné drevo a jednoduché tvary sú hlavnými tajomstvami zdobenia interiéru kúpeľného domu v ruskom štýle

TV v zrubovej saunovej miestnosti

Vo vani môžete zlepšiť svoje telo, uvoľniť dušu a užiť si atmosféru priateľskej komunikácie

Dôležitou požiadavkou na druh dreva, s ktorým budú šiť podlahu, steny a strop parnej miestnosti, je absencia živice. Bežný a relatívne lacný druh borovice nebude fungovať. Vhodné odrody sú:

  • Lipa;
  • osika;
  • céder;
  • dub;
  • jelša;
  • smrekovec;
  • Lipa;
  • Breza;
  • abashi.

Rada. Najlepšie úpravy sú dub, lipa, osika, céder, jelša a abashi..

Abashi je africký dub. Líši sa v ľahkosti, pevnosti, odolnosti voči dlhodobému vystaveniu vlhkosti.

Interiér parnej miestnosti s kovovým sporákom

Je dôležité vybrať ten správny druh dreva pre každú miestnosť kúpeľa

Ak sa predsa len rozhodnete používať ihličnaté stromy, vyrobte si tie časti a prvky sauny, s ktorými sa nemusíte stretávať. Je kategoricky nemožné šiť strop borovicou. Keď sa strom zahreje, bude „plakať“ horúcou živicou..

Obklad do kúpeľne vyrobený z lamiel z tvrdého dreva

Vnútorná výstelka by mala byť hladká a príjemná na dotyk

Sauna je samostatne stojaca budova na osobnom pozemku, vo vnútri ktorej je postavených niekoľko miestností pre komplexnú rekreáciu. Patrí sem šatňa so skrinkami a chodba, relaxačná miestnosť a samotná parná miestnosť. Pokiaľ je to možné a možné, je dodatočne postavená miestnosť pre zábavné hry, vírivka alebo bazén, ako aj sprchovací kút..

Okno v interiéri modernej parnej miestnosti

Čalúnenie by malo byť dobre umyté bez reakcie s domácimi chemikáliami

Každá izba má právo byť vyzdobená svojimi vlastnými, individuálnymi vlastnosťami. Napríklad parná miestnosť by mala mať pohodlné sedenie a ležadlá. Osvetlenie tu nie je príliš jasné, čo vám umožní relaxovať pri relaxácii. Svietidlá sú umiestnené pod drevenou lavicou, alebo na stenách za dreveným roštom.

V parnej miestnosti môžete nainštalovať jasné svetlá. Potom bude potrebné interiér opláštiť tmavým druhom dreva..

Pohodlné kreslo v zrubovej šatni

Paleta farieb je vybraná v tlmených teplých tónoch

Dizajn kúpeľného domu vyzerá oveľa zaujímavejšie pri použití niekoľkých druhov dreva na zakrytie parnej miestnosti. Vynikajúca štruktúra odtieňa povrchov dosiek bude mať priaznivý vplyv na krásu interiéru vo vani. Použite céder a jelšu s lipou alebo brezou. Ružový odtieň prvého je schopný harmonicky doplniť priestor.

Komory z tvrdého dreva vo vidieckom kúpeli

Interiér sa stane rozmanitejším, ak na dekoráciu použijete drevo rôznych druhov.

Polica na osušky na drevenej stene

V umyvárni je potrebné zabezpečiť pohodlné police a vešiaky na príslušenstvo do kúpeľa.

Dub sa veľmi dobre hodí takmer ku všetkým druhom dreva. Jeho tmavá textúra vám umožní zamerať sa na seba. Vnútorný dizajn kúpeľa zároveň získa ušľachtilý a drahý vzhľad..

Dekorácia odpočinkovej miestnosti

Kvalita času, ktorý tu strávite, závisí od toho, ako zaujímavo bude miestnosť na oddych zariadená. A u nás sú drevené zrubové domy obzvlášť obľúbené. Objednaním jedného z nich čoskoro získate hotovú budovu pre saunu z guľatiny. Najlepšie je vyzdobiť takú miestnosť starým ruským štýlom..

Čalúnený nábytok v interiéri šatne

Ručne vyrábaná osika je od nepamäti považovaná za najlepší zrub.

Usporiadanie oddychovej miestnosti v drevenej vani

V šatni nie je horúco, takže steny môžu byť opláštené borovicovou doskou

Podlaha toalety by mala byť vyrobená z teplých materiálov odolných voči vlhkosti. Doska je ideálnym kandidátom na podlahy. Na podlahu sú navyše umiestnené teplé podložky na nohy. Z interiérových predmetov kúpeľa je potrebné nainštalovať:

  • stôl;
  • pohodlné stoličky, pohovka alebo ležadlá;
  • TV, hudobné centrum;
  • krb a ďalšie ozdobné prvky.

Ak je miestnosť dokončená v starom ruskom štýle, najmä pri stavbe stien z guľatého dreva, slovanské záclony na oknách budú vyzerať veľmi krásne. Sú vybavené aj závesné police, ktoré sú lemované predmetmi ľudového riadu obyvateľov Ruska. Všetky druhy džbánov, prútených košov budú harmonickým doplnkom. Interiér kúpeľa je v prvom rade dubové metly zavesené na stenách. Ich počet nie je obmedzený na pár kusov..

Červeno -biely záves v relaxačnej miestnosti v ruskom kúpeli

Atmosféra vo vani by mala dodávať mier a harmóniu.

Pohovka v interiéri šatne s krbom

Relaxačná miestnosť so všetkým, čo potrebujete

Strop môže byť vyrobený z rovnakého dreva alebo tematickejším spôsobom. Je zariadený pod starou vetvovou strechou s medziriadkovými priečkami a dokonale zapadá do starého ruského dizajnu vane vo vnútri.

Rekreačná miestnosť, vybavená ako chatrč starovekých Vikingov, vyzerá veľmi zaujímavo. Ťažké, masívne hrubo rezané dosky impregnované tmavými olejmi sú hlavným lákadlom Vikingskej miestnosti..

Sivé zrubové povrchy v priestrannej šatni

Útulná šatňa je dôležitou súčasťou dobrej sauny.

Nábytok tu bude tiež spĺňať požiadavky masívnosti a drsnosti. Jedálenský stôl môže byť zároveň skonštruovaný z baru. Takéto rozhodnutie dodá kúpeľnému domu stredovekú divokosť..

Všetky prvky usporiadania interiéru, dokonca aj luster, zodpovedajú vikingskej myšlienke. Kované železo by malo byť všade. Spojovací materiál dverí, dvierok skriniek je vyrobený v stredoveku.

Samovar na stole v šatni rámovej vane

Čajový stôl duše

Zvieracie kože, plyšové zvieratká, rohy a iné vhodné dekorácie sú skvelými ozdobnými prvkami. Tu by sa hodilo všadeprítomné vešanie metiel do kúpeľa..

Návrh parnej miestnosti

Už prešiel čas, keď prítomnosť kúpeľa ako takého urobila z vidieckeho domu jedinečné a neopakovateľné miesto. Teraz to nikoho neprekvapuje. Teraz, aby ste si svoju parnú miestnosť dlho pamätali, musíte prekvapiť krásou a neobvyklou výzdobou tejto miestnosti..

Pohodlné kreslá vyrobené z lamiel v interiéri parnej miestnosti

Parná miestnosť je hlavnou miestnosťou kúpeľa, pre ktorú sa stavia

Teraz nie je v móde robiť obklady z preglejky. Žiada sa špeciálna profilovaná doska, ktorá je vyrobená z rôznych fasád. Existuje napríklad euro podšívka, ktorá napodobňuje guľaté drevo. Tiež sa vyrába veľký formát dosky podobný tyči..

Všetky parné miestnosti musia mať dostatočný počet miest na sedenie, ktoré slúžia aj ako ležadlá. Teraz v obchodoch s kúpelňovým príslušenstvom nájdete pohovky určené pre parné miestnosti. Sú vyrobené z rôznych drevín, ktoré majú vynikajúce odtiene. Metódy spracovania dosiek vám umožňujú zostaviť všetky druhy vzorov na opierky hlavy a ďalšie časti.

Interiér parnej miestnosti v ruskom kúpeli

Plastové a lakované výrobky sú v parnej miestnosti absolútne nevhodné.

Ak si želáte, môžete nezávisle stavať drevené konštrukcie parnej miestnosti určené na pohodlné umiestnenie. Na tento účel sú ideálne zvyšky starého reziva, hrubé konáre stromov (spolu s kôrou) a kusy stromov. Všetok materiál prechádza stolárskym spracovaním na škárovačke, po ktorom dostanete ideálne polotovary vhodné na ďalšiu výstavbu.

Podlahová krytina parnej miestnosti je vyrobená z dosiek alebo keramických dlaždíc. Okrem toho budete musieť na keramiku položiť drevené mriežky, pretože dlaždica je studený materiál..

Drevená podlaha v súkromnej kúpeľni

Drevená podlaha bude vždy teplejšia ako keramika, pokiaľ váš kúpeľný dom samozrejme nie je vybavený systémom „teplej podlahy“

Osvetlenie regálov v parnej miestnosti s tmavými stenami

Interiér parnej miestnosti môže byť svetlý alebo tmavý, vyberte si najvhodnejšiu farebnú schému

Steny sú zdobené všetkými druhmi zložitých možností. Prax ukazuje: v parnej miestnosti sú steny najčastejšie hlavným dekoratívnym prvkom, ktorý odhaľuje všeobecnú štylistickú myšlienku. Veľký výber reziva vám umožňuje zvážiť mnoho vhodných riešení.

Krásna výzdoba stien parnej miestnosti

Na dokončenie parnej miestnosti sa odporúča používať iba tvrdé drevo, ktoré pri zahrievaní nevypúšťa živice

Priestor steny je prelepený kúskami rezov z kmeňov stromov. Môže to byť buď pevný (okrúhly) kus alebo štvrtina. Kôru z polotovarov nie je potrebné odstraňovať. Môže to byť skvelý dekoratívny doplnok..

Nezvyčajné riešenia

Ak sa rozhodnete pre nezávislé dokončovacie práce parnej miestnosti, určite získate neobvyklý výsledok. Odborníci ponúkajú veľmi neobvyklé riešenia. V jednom z vidieckych domov autor sledoval zariadenia spárovanej miestnosti z dvoch veľkých drevených škatúľ, vo vnútri ktorých sú morské kamienky a piesok. Je to veľmi zaujímavý spôsob, ako si oddýchnuť a užiť si to. Masážny účinok kamienkov bude mať priaznivý vplyv na celkovú pohodu a plážový piesok vás zavedie na pobrežie Haiti.

Drevené boxy s kamienkami a pilinami v japonskej saune

Podobné masážne kúpele sa praktizujú v japonských saunách.

Kanadské sauny sa vyznačujú zložitými, plynulými tvarmi. Je zaujímavé, že všetky dokončovacie materiály sú tu prírodné. Známy kanadský javor a ďalšie odrody sa široko používajú pri výrobe ohýbaných výrobkov. Pozrite sa na fotografiu nižšie, ako elegantne bude vyzerať saunová miestnosť, vyrobená v tomto štýle.

Saunová dekorácia v kanadskom štýle

Interiér kanadskej sauny môže vyzerať ako jaskyňa

Alpský bylinkový kúpeľ vám umožní preniesť sa do atmosféry horských riek a hrebeňov. Exkluzívna pec je dôstojnou ozdobou sauny. Biele drevo lavičiek dodá priestoru čistotu, ľahkosť a sviežosť. Prítomnosť dvoch misiek nad sporákom vám umožní naparovať tu prírodné horské bylinky a ponoriť sa do sveta divokej prírody. Steny a strop sú ukončené tmavým drevom. Dub je na to ideálny.

Saunová miestnosť je spravidla postavená bez okna alebo s malým oknom, ktoré slúži ako zdroj čerstvého vzduchu. Ak sa však sauna nachádza v krásnom a upravenom dvore, prečo by ste teda nemali otvoriť výhľad na kvetinové úpravy priamo z parnej miestnosti? Nainštalujte široké okno vyrobené pomocou špeciálnej technológie, ktorá vám umožní udržať vnútorné teplo.

Sklenená stena v interiéri parnej miestnosti

Sklenená stena v parnej miestnosti je veľmi neobvyklé riešenie.

Ak nie je možné vybaviť zobrazovacie okno, vytvorte falošnú verziu. Aby ste to urobili, musíte zostaviť improvizovaný okenný rám, do ktorého umiestnite fotografickú kompozíciu. Na zvýšenie efektu je prvok zvýraznený malým pásikom LED. Rám nemusí byť nevyhnutne štvorcový. Môže byť okrúhly, trojuholníkový, v tvare hviezdy. Čím neobvyklejšie je riešenie, tým originálnejší je dizajn sauny.

Usporiadanie parnej miestnosti s oknom vo vnútri

Lipa je najlepším materiálom pre police

Vďaka hre svetla je ľahké diverzifikovať dizajn parnej miestnosti. Malé prvky zdrojov umelého osvetlenia sú namontované vo dverových a stenových paneloch. Súčasne sa vytvorí tieň harmonicky zriedený kučeravými lúčmi svetla. Svietidlá sú inštalované pod dlhými lavicami v saune. Drevené mriežkové stenové panely vám tiež umožňujú namontovať pod ne svetelné zdroje. Susedné prúty vytvoria nádhernú hru svetla a tieňa..

Tehlová pec v saune pre veľkú rodinu

Konštrukcia kachlí závisí od veľkosti kúpeľa

Kachle môžu byť vynikajúcim prízvukom v dekoratívnom zložení celej parnej miestnosti. Je položený murivo, z prírodných dlažobných kociek, s dlažbou. Môžete si kúpiť kovový sporák alebo si zariadiť kúpeľ v starom ruskom štýle rozložením skutočného ruského kachla.

Video: Kráľovská parná miestnosť v skutočnom ruskom kúpeli

Foto: Interiéry kúpeľní

Pohodlná sedačka s vankúšmi v relaxačnej miestnosti modernej vane Tradičný dizajn senného kúpeľa Hodiny v zapečatenom puzdre na stene parnej miestnosti Návrh šatne v modernom štýle Svietidlá na drevenom obložení dvojlôžkovej izby Police z lipovej dosky vo fínskej saune Parná miestnosť so sporákom v sudovom kúpeli Tradičné police v ruskom kúpeli Ochranné clony vyrobené z lamiel na lampách v parnej miestnosti Drevené sudy s vodou v japonskej saune Interiér šatne v tmavých farbách Brezové metly na stenách šatne Návrh šatne s krbovými kachľami Drevený stôl s hrubými nohami Elektrický ohrievač v parnej miestnosti rámovej vane Tri poschodové police v súkromnom kúpeli Drevené lavice v predĺženej šatni Sprchovací kút v modernej vani Kuchynský kút v zrubovej saune Dizajn saunovej miestnosti v orientálnom štýle Návrh relaxačnej miestnosti po vodných procedúrach Okrúhly stôl s lavicami v šatni Drevený nábytok s rezbami v šatni Krb v rohu odpočinkovej miestnosti Samovar s pohármi na príjemné posedenia po kúpeli Dve pohovky v úzkej šatni Ochranné plášte pre elektrický ohrievač v parnej miestnosti Kuchynská zostava v zrube Drevené police v úzkej parnej miestnosti Kombinovaná úprava parnej miestnosti v súkromnom kúpeli Sprchovací kút v drevenej vani Stropný parný kúpeľ drevený obklad Senzory požiarneho poplachu na strope parnej miestnosti Malá sauna v tmavých farbách Vitráže v okne ruského kúpeľa Drevená lampa v rohu dvojice Plátené podložky na policiach v parnej miestnosti Kúpeľové kamene na sporáku v parnej miestnosti Sprchovací kút vo veľkej vani Imitácia okna v interiéri parnej miestnosti Interiér modernej sauny s bazénom Salónik s murovaným krbom Parná miestnosť s vysokým stropom vo verejných kúpeľoch Drevený ponorný bazén v súkromnej kúpeľni Zrkadlo na stene parnej miestnosti v saune Návrh parnej miestnosti s falošným oknom Drevené dvere v šatni z guľatiny Interiér kúpeľa so spálňou na druhom poschodí Moderná sauna v podkroví Drevený vešiak na zrubovú stenu

Previous Post
Hur man använder graffiti i interiören
Next Post
Keittiö-olohuone 18 neliötä. Suunnitteluvinkkejä