15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care este diferența dintre interiorul și designul camerei unui adolescent?

Toți copiii cresc inevitabil, iar nevoile și atitudinile lor se schimbă rapid. Copilul încetează deja să aranjeze o pătură cu rațe, urși pe tapet și iepurași pe rafturi. Adolescentul are nevoie de auto-exprimare și vine un moment în care reparațiile devin necesare..

frumoasa camera pentru copii

Bunul gust va fi util pentru toată lumea din viață. Și este necesar să-l vaccinați din copilărie..

Proiectarea unei camere pentru un adolescent trebuie să țină seama nu numai de dorințele părinților, ci și de preferințele, gusturile, stilul și hobby-urile băiatului. Tema interiorului camerei pentru adolescenți este variată: muzică, sport, tehnologie, cinema, mașini sau oricare alta.

creșă mare în stil mansardă

În adolescență, toată lumea vrea să facă spațiu aproape de el și deseori nu este de acord cu argumentele părinților care reiterează despre funcționalitate..

Minimalismul și funcționalitatea sunt binevenite în mobilier. Un adolescent rar va aprecia soluțiile complexe de design și abundența elementelor decorative. Mobilierul pentru adolescenți este de obicei compact, confortabil, dar suficient de elegant..

Schema de culori este aleasă împreună cu adolescentul. Pentru băieți, acestea sunt de obicei nuanțe neutre de albastru, verde și albastru, pentru fete – roz, liliac, bej. 

Cameră luminoasă

De asemenea, este relevant să decorați camera unui adolescent în tonuri calme de alb sau gri, cu accente strălucitoare..

La alegerea materialelor, trebuie avut în vedere faptul că copiii de această vârstă nu sunt de obicei prea muncitori și nu vor fi deosebit de mulțumiți de curățarea frecventă. Evitați materialele murdare și absorbante de praf.

Să formulăm cerințele de bază pentru proiectarea unei camere pentru un adolescent:

 • Originalitate;
 • Funcționalitate;
 • Stil modern;
 • Practic.

cameră în stil englezesc

Imaginea camerei ideale este complet diferită pentru fiecare copil din adolescență..

Cum să alegi un stil?

Interiorul camerei unui adolescent face ca principala cerință pentru alegerea stilului – respectarea dorințelor copilului. Va trebui să vă decideți asupra stilului împreună cu el..

Camera adolescenților este o lume separată care trăiește după propriile reguli. Această cameră nu trebuie să se suprapună cu restul apartamentului în culori sau decor. Aici adolescentul ar trebui să fie singurul maestru.

amenajare cameră pentru un adolescent

Totul depinde doar de personalitatea adolescentului..

De obicei, fantezia unui copil oferă o idee foarte exactă despre cum ar trebui să arate o cameră de vis. Ei bine, dacă băiatul nu s-a hotărât încă, părinții lui îl pot ajuta cu acest lucru alegând un stil potrivit pentru ea..

Stil Cerc de hobby-uri Caracter Culori Trăsături distinctive Mobila
Avangardă Sport, tehnologie Curajos, îndrăzneț, decisiv Lapte, verde deschis, stacojiu, galben Funcționalitate, aspect non-standard, forme geometrice mari Forme non-standard și soluții de design, modele suspendate și rotative
Loft Muzică, cinema, desen Huligan, autosuficient, creativ Fundal alb sau gri deschis cu accente strălucitoare Spațiu deschis la lumină, structuri metalice și plastice, pereți de cărămidă Cel mai necesar, luminos, contrastant
High Tech Tehnologie, știință Serios, inteligent Alb, gri, albastru, roșu, metalic Forme simple, decor minim, texturi netede, tehnologie modernă Laconic, funcțional, cu elemente metalice
Safari Animale, geografie Original, pașnic Bej, maro, auriu, verde, coral Imagini de animale, amprente de animale Fabricat din materiale naturale, răchită
Nautic Cărți, călătorii Romantic, aventuros Alb, albastru deschis, albastru, auriu Tema marină: frânghii, ancore, hărți, scoici Simplu, din lemn
Kitsch Subculturi, graffiti, anime Vesel, rebel, vesel Strălucitor, țipător, otrăvitor O combinație de stiluri incongruente, de amestecare și culori contrastante Moale, luminos, cu un finisaj neobișnuit (pufos, catifelat)

interior în stil mansardă

La crearea unei camere, părerea copilului trebuie luată în considerare în toate etapele..

Cum să faci o cameră funcțională?

Designul camerei adolescentului ar trebui să fie cât mai funcțional posibil, deoarece băiatul își va petrece cea mai mare parte a timpului aici. În această cameră, el nu doar că va dormi, dar și își va face temele, se va relaxa și va face ceea ce iubește. Prin urmare, această cameră este de obicei zonată.

cameră pentru un adolescent de înaltă tehnologie

Ne vom da seama cum să zonăm corect o cameră și să prevenim greșelile tipice în proiectarea camerei.

Se disting cel mai adesea trei sectoare:

 • Muncitor;
 • Dormit;
 • Zona de odihnă.

Zona de dormit nu este de obicei accentuată și joacă un rol pur funcțional. De obicei, este doar un pat care poate fi amplasat oriunde în cameră: în centru, pe perete și chiar deasupra biroului. Un interes deosebit sunt paturile compacte care alunecă din podium, se desfășoară din dulap sau sunt situate pe al doilea nivel.. 

cameră pentru un adolescent în stil rock

Cu ajutorul lor, puteți economisi foarte mult spațiu alocând mai mult spațiu zonelor pentru odihnă și muncă..

Amenajarea unei zone de recreere este întotdeauna foarte individuală și este asociată cu hobby-urile unui adolescent. Pentru băieți și fete care citesc, acestea sunt biblioteci cu fotoliu și veioză, pentru sportivi – mai multe aparate de exerciții, o bară orizontală sau bare de perete, pentru artiști – un șevalet, pentru muzicieni – un instrument muzical preferat. Cu toate acestea, adulții nu ar trebui să-și facă griji în legătură cu acest lucru, copilul însuși știe foarte bine ce va fi de folos aici..

cameră pentru un adolescent

Camera adolescentului se distinge prin faptul că copilul însuși o completează cu acele elemente care reflectă lumea sa interioară.

Zona de lucru trebuie să fie confortabilă și ușoară. Aici nu este loc pentru distrageri, dar tot ce ai nevoie ar trebui să fie la îndemână. Într-o zonă de lucru proiectată corespunzător, copilul va fi mult mai rapid să facă față temelor fără a experimenta niciun disconfort..

Ce culori ar trebui să fie?

Orice stil permite multe opțiuni de culoare. Prin urmare, în proiectarea unei camere pentru un adolescent, experimentele cu culoarea pot avea loc întotdeauna..

dormitor luminos pentru adolescenți

Dacă copilul este activ și ușor de excitat, atunci este necesar să aleagă culori pastelate și calme în designul camerei..

Este destul de dificil pentru un băiat să aleagă el însuși paleta potrivită pentru interiorul camerei sale, așa că adulții ar trebui să-i vină în ajutor. Adolescentul nu se gândește la efectul culorii asupra psihicului și bunăstării, prin urmare, poate insista asupra utilizării culorilor strălucitoare strălucitoare.. 

cameră pentru un adolescent iubit

În acest caz, vă sfătuim să găsiți un compromis cu acesta, de exemplu, să alegeți o nuanță dezactivată de această culoare sau să nu o utilizați pe toate suprafețele..

Cele mai populare combinații în proiectarea camerelor pentru un adolescent-băiat sunt:

 • Gri și alb;
 • Maro și lăptos;
 • Bej și albastru;
 • Diverse nuanțe de verde sau albastru;
 • Alb-negru;
 • Gri și galben, sau gri și portocaliu;
 • Alb și albastru.

cameră de băieți adolescenți

Pictând unul dintre pereți într-o culoare strălucitoare, veți revigora camera și veți împărți vizual camera în zone funcționale..

În aceleași scopuri, puteți utiliza tapet foto sau finisarea unei alte texturi..

Desenele mari de pe tapet nu sunt cea mai profitabilă soluție pentru proiectarea unei camere pentru un adolescent, deoarece copiii de la această vârstă sunt foarte pasionați să își decoreze camera cu afișe, desene și rame cu fotografii pe cont propriu. Pe fundalul imaginilor mari, detalii atât de mici nu vor arăta prea bine..

afișe în camera adolescentului

În procesul de reparație, este necesar să ghidați în mod competent copilul în direcția corectă, astfel încât să se obțină nu numai o cameră frumoasă, ci și o cameră funcțională.

Există un mic artist care crește în familie? Camera adolescenților este un loc în care își poate găsi libertatea de exprimare. Invitați-l să picteze sau să decoreze unul dintre pereți cu graffiti. O astfel de compoziție este perfectă pentru orice stil, principalul lucru este să veniți cu un desen adecvat. În ultimă instanță, un experiment eșuat poate fi ascuns întotdeauna sub tapet..

Cum se alege iluminatul?

Atunci când planificați iluminarea camerei, merită să acordați o atenție specială locului de muncă al copilului. De obicei este așezat în fața unei ferestre, astfel încât să cadă lumină naturală pe ea. De asemenea, va fi convenabil dacă există o lampă de masă pe ea, pe care adolescentul o va folosi atunci când se întunecă afară..

În plus, spoturile sunt utilizate pentru zonarea încăperilor. Lampă de podea în zona de recreere, lampă de noptieră pe noptieră, lampă de masă pe desktop – camera este împărțită vizual în părți în conformitate cu scopul fiecărei zone.

iluminarea în camera unui adolescent

Nu subestimați importanța designului lămpilor, deoarece, pe lângă funcțiile lor directe, îndeplinesc și decorativ.

Alegerea lămpilor este atât de imensă încât se vor potrivi perfect în orice interior și îi vor accentua stilul. Despre iluminatul general, trebuie spus că ar trebui să fie moale și difuz, răspândit pe întreaga cameră.. 

proiectarea camerei pentru adolescenți

Trebuie să încercăm să nu părăsim colțurile întunecate.

Ce fel de mobilă să pui?

Atunci când alegeți mobilier pentru camera unui adolescent, trebuie acordată o atenție specială sistemelor de depozitare. Băieții adolescenți nu sunt de obicei foarte ordonați, așa că sertarele mici și rafturile cu celule mici sunt mai potrivite pentru ei. Deci lucrurile vor fi depozitate mult mai estetic, iar băiatul va trebui să curețe camera mai rar..

amenajari interioare pentru adolescenti

Apropo, aceleași facilități de depozitare a comorilor băiețești vor veni la locul de muncă, deoarece cerința principală pentru el este ergonomia.

Totul aici ar trebui să fie în ordine și la îndemână. În plus, trebuie să alegeți înălțimea potrivită pentru masă și scaun. Asigurați-vă că faceți o achiziție împreună cu copilul dvs. și invitați-l să testeze modelul care îi place..

Pentru a nu cumpăra un scaun nou pe măsură ce copilul crește, optează pentru un model decapotabil cu spătar reglabil. 

amenajari interioare camere adolescente

Este de dorit ca acest spătar, precum și scaunul, să fie moale, ceea ce va reduce sarcina pe coloana vertebrală a băiatului..

Majoritatea tinerilor vor fi destul de mulțumiți de stilul minimalismului în designul camerei, astfel încât mobilierul poate fi ales în siguranță din modele simple și necomplicate. Dintre materiale, metalul și lemnul sunt cele mai populare și ambele produse au avantajele și dezavantajele:

Atunci când alegeți un pat, nu subestimați importanța saltelei potrivite pentru sănătatea copilului dumneavoastră.. 

interiorul camerei tipului

O saltea ortopedică bună îți va corecta postura, iar somnul pe ea va fi mai puternic și mai bun..

Lemn Metal
pro Minusuri pro Minusuri
Rezistent la coroziune Fragilitate Durabilitate Greutate mare
Suprafață caldă Pericol de foc Putere Suprafață rece
Aspect minunat Rezistent la foc Tendință corozivă
Ușurința de curățare

O zonă mică a camerei nu este deloc un motiv pentru a vă limita zborul imaginației. Dimpotrivă, aici merită să îl extindeți la maximum și să veniți cu o modalitate de a economisi spațiu. În acest caz, există mai multe metode gata făcute:

 • Canapea convertibilă care se desfășoară, formând un loc de dormit confortabil;
 • Patul alunecând din podium;
 • Un pat situat pe podium, în interiorul căruia sunt așezate cutii de depozitare;
 • Pat pliat din dulap;
 • Masă de scris, deasupra căreia se află patul pe al doilea nivel;
 • Dulap încorporat.

garderoba în camera unui adolescent

Funcționalitatea este pe primul loc, deci trebuie să alegeți mobilierul care are posibilități maxime de utilizare..

Cum să încapi doi adolescenți într-o singură cameră?

Poate fi destul de dificil pentru părinții a doi adolescenți să-i așeze în aceeași cameră. Este foarte bine dacă vârsta și cercul de interese ale copiilor sunt aproximativ aceleași, atunci vor exista mult mai puține conflicte la alegerea designului unei camere pentru adolescenți. Cu toate acestea, în orice caz, fiecare copil ar trebui să aibă propriul său colț în care să se simtă singur.. 

cameră luminoasă pentru doi copii

Stilul colțurilor trebuie să fie uniform sau suprapus.

Sarcina este de obicei complicată de faptul că zona camerei este de obicei mică și există prea puțin spațiu pentru ca imaginația designerului să se desfășoare pe deplin. Trebuie să plasați două paturi în cameră, o masă și un scaun pentru fiecare, dulapuri și rafturi și, în același timp, nu uitați să lăsați un loc de odihnă.

Există mai multe moduri de a optimiza spațiul pentru a profita la maximum de spațiul disponibil..

 • Combinați zonele de dormit cu un pat supraetajat. În același timp, fiecare adolescent va avea propriul loc de dormit, dar zona va fi mult mai puțin implicată..
 • Înlocuiți două dulapuri mici cu unul mare, împărțind uniform rafturile și sertarele între ele.
 • Utilizați un birou cu scaune pe părțile opuse. Dacă doriți, îl puteți împărți în jumătate cu o partiție din rafturi..
 • Agățați rafturile de perete în locul rafturilor de podea.
 • Lăsați zona de recreere comună, adaptând-o la hobby-urile ambilor adolescenți.

pepinieră strălucitoare pentru doi

Dacă băieții vor să se simtă mai despărțiți, atunci zona personală a tuturor poate fi evidențiată cu ajutorul culorii, lăsând în același timp stilul de design unificat..

Dacă nu există probleme cu zona camerei, atunci puteți uita de principiile optimizării și echipați camera individual pentru fiecare copil..

Cum să decorați dormitorul unei fete adolescente?

Fetele tind, de asemenea, să crească și, până la adolescență, încep să le placă mult mai puțin arcurile roz și volanele din jurul lor. Tinerele doamne doresc să iasă în evidență din masa roz și încep să își caute în mod activ și exprimarea de sine.

cameră pentru fete adolescente

Camera unei adolescente nu trebuie să fie doar drăguță, ci și elegantă și elegantă și să îndeplinească anumite cerințe..

 • Masa de toaletă va fi foarte utilă în camera fetei, deoarece de-a lungul anilor, fetele dedică tot mai mult timp aspectului și îngrijirii personale. Cu el, fata se va simți ca o adevărată doamnă, iar prietenii ei o vor invidia puțin. În plus, masa de toaletă este practică și convenabilă..
 • Dacă credeți că sticla debarcaderului este inutilă sau dimensiunea camerei nu o permite, atunci asigurați-i fetei cel puțin o oglindă completă. Cu el, orice taxe vor deveni mult mai rapide și mai plăcute..
 • Un alt element important este un dulap spațios sau o comoda pentru depozitarea hainelor, din care orice doamnă are de obicei multe. Un lucru la îndemână sunt cutiile de sub pat. Pot fi folosite pentru îndepărtarea pantofilor și hainelor care nu sunt încă în sezon..
 • Pentru fete, latura estetică a interiorului este mult mai importantă decât practicitatea sa. Vor aprecia formele grațioase ale mobilierului, culorile neobișnuite și multe elemente decorative..
 • Puteți decora pereții din camera unei adolescente cu rame cu fotografii, picturi, ghivece cu flori, ghirlande. Este mai bine să lăsați decorarea decorațiilor proprietarului camerei – va face față mai bine decât orice designer, făcând camera confortabilă special pentru ea.
 • Designerii recomandă utilizarea albului ca culoare principală. Se potrivește bine cu toate culorile fete: roz, liliac, albastru. 

Design de cameră în stil scandinav

Camera poate fi ușor transformată într-un dormitor pentru adulți atunci când fata crește, pur și simplu prin înlocuirea detaliilor roz cu gri sau, de exemplu, măslin.

Interiorul camerei depinde foarte mult de vârsta fetei. La vârsta de 12 ani, uneori își vopsea buzele cu luciu, dar încă nu este împotriva jocului cu păpușile. Dormitorul ei trebuie să se potrivească acestor nevoi. La vârsta de 17 ani, păpușile sunt deja întinse pe margine și sunt folosite doar ca decorațiuni interioare.. 

design interior pentru o fată

Camera fetei ar trebui să arate matură, păstrând o notă de tandrețe și ușurință în fată..

Propria ta cameră decorată elegant, unde poți să te retragi și să primești cu îndrăzneală oaspeții, este visul oricărui adolescent. Este foarte important ca copiii în vârstă de tranziție să simtă o oarecare libertate și să poată să se exprime. O cameră personală pentru copii ajută la satisfacerea acestor nevoi. 

pepinieră modernă

Merită să vă gândiți la designul interior împreună cu copilul, deoarece aceasta este singura modalitate de a lua în considerare pe deplin toate dorințele copilului.

50 de idei pentru proiectarea și decorarea unei camere pentru un adolescent:

cameră pentru adolescent luminos cameră pentru un adolescent cu mobilier colorat cameră pentru o fotografie de adolescent cameră pentru un adolescent cameră pentru adolescenți cameră pentru iubitorul de spațiu pentru adolescenți cameră pentru băiat adolescent cameră pentru adolescent temă auto cameră pentru design adolescent cameră pentru un băiat adolescent cameră pentru o fotografie de adolescent cameră pentru băiat adolescent cameră pentru interiorul unui adolescent cameră pentru o temă nautică pentru adolescenți cameră pentru adolescent temă militară cameră pentru un adolescent cameră pentru fotografie de design adolescent cameră pentru o fotografie de adolescent cameră pentru interiorul unui adolescent cameră pentru interiorul unui adolescent cameră pentru patul adolescentului cameră pentru tema muzicală pentru adolescenți cameră pentru tema sportivă a adolescenților cameră pentru un design ușor pentru adolescenți cameră pentru un mobilier pentru adolescenți cameră pentru un adolescent cu mobilier cameră pentru design adolescent cameră pentru un adolescent în alb și albastru camera pentru un adolescent este frumoasă cameră luminoasă pentru un adolescent mobilier frumos pentru camera unui adolescent cameră mică pentru un adolescent cameră pentru un exemplu de design adolescent cameră pentru un adolescent mic cameră mică pentru un adolescent camera copiilor pentru un adolescent dormitor pentru un adolescent cameră pentru adolescenți cameră pentru adolescenți dormitor pentru adolescenți dormitor pentru adolescenti stil plaja dormitor băiat adolescent dormitor adolescent exemplu design dormitor adolescent cu mobilier ușor dormitor pentru adolescenți luminos dormitor adolescent confortabil dormitor adolescent mic design adolescent dormitor dormitor adolescent verde deschis dormitor pentru adolescent practic

Previous Post
Kökdesign i lantlig stil i en stadslägenhet
Next Post
تصميم غرفة ارتداء الملابس ، مع مراعاة المكان الأمثل للملابس والأحذية الموسمية