15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Creăm un design armonios pentru cameră pentru o fată

Camera unei fete de 12 ani este o lume minusculă în care viitoarea gazdă învață să creeze confort, să mențină curățenia și ordinea. Prin urmare, este foarte important ca domnișoara să se simtă confortabil aici. Camera copiilor ar trebui să reflecte caracterul bebelușului, să-i insufle un sentiment de stil și bun gust..

Dormitorul ideal este un compromis între ceea ce îi place fiicei tale și ceea ce îi convine părinților. Luați-vă timp pentru a lua totul în propriile mâini și lăsați-o pe fată să participe la proiectarea camerei copiilor. Fă-o să simtă că respecti și contează cu părerea ei..

opțiune pentru un dormitor luminos pentru o fată

Majoritatea fetelor preferă rozul.

un exemplu de design neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fată

O cameră pentru o fetiță ar trebui să fie confortabilă și luminoasă.

un exemplu de frumos stil de pepinieră pentru o fată

Atunci când alegeți un design de cameră, țineți cont de preferințele copilului

Alegerea unei palete

Potrivit psihologilor copiilor, schema de culori ideală pentru dormitorul unui copil este colorată, dar în același timp culori calme și deschise. Adică, dacă v-ați oprit la verde, atunci lăsați-l să fie verde deschis sau fistic, dacă este pe violet – lavandă sau liliac deschis.

Accente luminoase pot fi folosite și aici. Este permisă alegerea mobilierului și accesoriilor în culori bogate, dar pereții, podeaua și tavanul sunt lăsate de obicei neutre..

Roz

O cameră roz este o soluție clasică și plictisitoare pentru dormitorul unei fete. Asocierea cu o păpușă Barbie poate părea prea puerilă pentru o fată de 10-12 ani, așa că alegerea unei nuanțe de roz trebuie abordată cu atenție.

O soluție versatilă și foarte elegantă va fi:

 • piersică;
 • cenușă trandafiră;
 • somon;
 • coral.

Astfel de opțiuni sunt potrivite pentru decorarea unei camere pentru copii într-un stil francez, stil glamour, cu tematică Disney sau Hello Kitty.

opțiune pentru un design ușor al unei camere pentru copii pentru o fată

Rozul poate fi combinat cu alte nuanțe

un exemplu de interior neobișnuit al unei creșe pentru o fată

Este mai bine să alegeți culori luminoase și colorate în dormitorul fetei.

Liliac

Calmul și ușurința culorii liliac fac designul camerei unui copil pentru o fată confortabilă și delicată. Psihologii observă că astfel de nuanțe se relaxează și se calmează, se reglează într-o dispoziție pozitivă și au un efect bun asupra sistemului nervos..

Pentru o cameră mică, nuanțele deschise vor fi mai potrivite: lavandă, liliac, lavandă. Dacă camera are suficientă lumină și are o suprafață mare, atunci nuanțele reci mai strălucitoare vor face: violet clasic, violet, ametist.

Pentru a dilua interiorul, puteți folosi culori neutre: alb, gri, bej, ciocolată. Pentru a lumina designul camerei copilului dvs., completați-l cu accesorii și mobilier verde, verde și roz..

un exemplu de interior luminos al unei camere pentru copii pentru o fată

Culoarea liliacă va adăuga confortul și sensibilitatea interiorului camerei.

un exemplu de interior neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fată

Pentru o cameră mică, este mai bine să alegeți nuanțe deschise.

opțiunea unui dormitor în stil ușor pentru o fată

Experții spun că această culoare este capabilă să se relaxeze și să se calmeze

Verde și galben

Combinația perfectă care transformă instantaneu orice cameră. Dormitorul fetei, realizat într-o astfel de schemă de culori, devine un loc energizant și pozitiv. Această combinație se potrivește perfect în orice cameră și va atrage cele mai active și mai distractive fete..

Încercați să nu exagerați cu variegation. Este mai bine să alegeți nuanțe blânde și ușor dezactivate: lămâie, fistic, verde deschis, mentă, paie. De asemenea, puteți dilua cu vanilie sau șampanie..

Nuanțe deschise

Auriu, cremos, caramel, migdale și biscuiți – oricare dintre aceste nuanțe va fi o bază uimitoare pentru crearea interiorului unei camere pentru copii pentru o fată de 10-12 ani. Faptul este că această vârstă este un fel de graniță între copilărie și adolescență, când bebelușul abia începe să simtă că aparține lumii adulților. O cameră solidă pentru fete, realizată în nuanțe deschise neutre, va deveni un loc în care o fată va crește confortabil și va deveni fată.

opțiunea unui stil de dormitor frumos pentru o fată

Atunci când alegeți o culoare, luați în considerare hobby-urile fetei și vârsta ei.

opțiunea unui design frumos al unei creșe pentru o fată

Nuanțele deschise sunt capabile să se încarce cu energie și pozitive

Finisare

Finisajul potrivit face mai mult decât simpla estetică. Cu ajutorul său, puteți rezolva multe alte sarcini:

Sarcină

Soluţie

Extindeți vizual camera

Tapet simplu sau tapet cu ornamente mici

Ridicați plafonul vizual

Tapet cu dungi orizontale

Împărțiți camera în zone funcționale

Utilizați tapet de culori diferite pentru fiecare zonă separată

Concentrați-vă pe orice obiect interior (șemineu, acvariu, canapea)

Așezați tapet luminos cu un model mare sau tapet foto în spatele acestuia

Scurtați vizual lungimea camerei

Vopsiți peretele îndepărtat de o culoare mai bogată

Dă adâncime camerei

Pereți 3D și imagini de fundal 3D

La finisarea tavanului camerei copiilor, este mai bine să rămâneți pe versiunea tradițională ușoară. Tavanul cu imitație de nori va arăta foarte impresionant, iar suprafețele lucioase vor face camera mai luminoasă și mai spațioasă..

Pentru podea, alegeți doar parchet sau laminat de înaltă calitate. Amintiți-vă că covoarele ar trebui așezate numai dacă fata este suficient de responsabilă și ordonată încât să o poată curăța și aspira singură la timp. În caz contrar, fie toate aceste probleme vă vor ajunge, fie praful din casă va provoca alergii la copil..

un exemplu de design de creșă luminos pentru o fată

Când terminați tavanul, trebuie acordată preferință nuanțelor deschise.

un exemplu de stil de pepinieră neobișnuit pentru o fată

Tavanul lucios întins va fi o soluție excelentă

opțiune pentru un dormitor luminos pentru o fată

Pardoseala din cameră trebuie să fie din materiale naturale.

Mobila

Articolele de mobilier cu următoarele proprietăți sunt potrivite pentru proiectarea unei camere pentru copii:

 • compactitate;
 • comoditate;
 • prietenie cu mediul;
 • estetică.

Dacă toate aceste componente sunt la locul lor, mobilierul poate fi achiziționat în siguranță. Cu toate acestea, încercați să nu aglomerați dormitorul cu obiecte inutile, deoarece domnișoara are nevoie de spațiu liber pentru a face ceea ce iubește fără a părăsi camera..

Un alt sfat este să plasați cele mai voluminoase obiecte în fundal și să puneți cele mai ușoare și mai compacte obiecte în față. În același timp, încercați să nu obstrucționați ferestrele care servesc ca surse naturale de lumină. În caz contrar, umbrele aruncate de obiecte vor ascunde vizual câțiva metri pătrați de spațiu liber..

Pat

Locul de dormit pentru o fată de 10-12 ani ar trebui să fie suficient de larg. Patul poate fi un pat de 1,5 sau 2 paturi, dacă spațiul permite. Modele de transformatoare foarte interesante care se ascund în dulapuri, alunecă pe podium sau se transformă în canapele cu o ușoară mișcare a mâinii. Dacă sunt mai multe fete în dormitor, atunci va veni în salvare un pat dublu, pe care adolescenții îl adoră de obicei..

Un alt punct important este salteaua. O saltea ortopedică bună, deși costisitoare, va avea grijă de sănătatea și bunăstarea fiicei dumneavoastră.

Dulapuri și rafturi

Cu cât o fată are mai multe dulapuri în cameră, cu atât îi va fi mai ușor să pună lucrurile în ordine acolo. În același timp, rafturile deschise, deși par mai impresionante, sunt semnificativ inferioare secțiunilor închise din punct de vedere al funcționalității..

Este mai bine să organizați spațiul de stocare cu o marjă, deoarece numărul lucrurilor pentru femeile mici de modă crește exponențial. Întreaga oglindă în înălțime va fi, de asemenea, utilă, iar alternativa sa poate fi un dulap glisant cu uși în oglindă..

un exemplu de design frumos al unei camere pentru copii pentru o fată

Mobilierul multifuncțional compact este perfect pentru camera unui copil

opțiune pentru un interior luminos al unei camere pentru copii pentru o fată

Camera ar trebui să aibă suficient spațiu pentru jocuri și studiu, nu este nevoie să blochezi camera cu obiecte inutile

Hobby-uri și hobby-uri

Nimic nu va încânta un tânăr artist ca un șevalet îngrijit în colțul dormitorului, iar un viitor campion olimpic va aprecia cu siguranță barele de perete instalate aici sau alt simulator sportiv.

O stea rock aspirantă va iubi instrumentele muzicale care vor fi întotdeauna la îndemână, iar un iubitor de literatură va petrece mai mult de o seară într-un fotoliu confortabil lângă o bibliotecă.

Astfel de lucruri plăcute nu numai că vor face camera specială și vor susține interesele copilului tău, dar vor informa și adolescentul că ești pe aceeași lungime de undă cu el..

Stil

Fetele adolescente sunt deosebit de sensibile la mediul înconjurător. La fel ca toate femeile, sunt atrase de frumusețe și numai într-un mediu plăcut se simt cu adevărat acasă. Pentru a decora designul unui dormitor pentru copii, este obișnuit să alegeți un stil specific, care va fi urmărit în toate elementele interiorului..

Stil

Finisare

Mobila

Accesorii

Londra

Imitație de cărămidă, tapet tematic

Forme simple, texturi aspre

Lămpi avangardiste, textile cu autobuze cu etaj, cabine telefonice, steagul Regatului Unit

limba franceza

Pereți solizi în nuanțe pastelate

Mobilier elegant în stil clasic: măsuță de toaletă, pat cu baldachin, dulapuri cu picioare sculptate

Vaze de porțelan, articole forjate, cutii, păpuși, rame foto, picturi în acuarelă

Tropical

Culori strălucitoare pure: galben, verde, roz, turcoaz

Mobilier din lemn ușor, modele de răchită

Flori de interior, acvarii, colivie

High Tech

Tavanele întinse, suprafețele lucioase, utilizarea metalului și a sticlei

Doar mobilierul cel mai necesar, nimic inutil: modele compacte, ergonomice, moderne, cu transformatoare.

Decor minim, accesorii futuriste

Boem

Culori strălucitoare, diverse texturi, serigrafie

Mobilierul este în mare parte moale. Schimbați fotoliile obișnuite pentru fotolii și pufuri din pere. Un pat cu baldachin va fi, de asemenea, util..

Abundența de textile: covoare, perne, perdele. Rafturile și dulapurile pot fi realizate cu suveniruri.

un exemplu de design de dormitor frumos pentru o fată

Atunci când alegeți un stil de cameră, merită să luați în considerare hobby-urile fetei

opțiune pentru un stil neobișnuit de pepinieră pentru o fată

Orice lucru mic poate face o cameră specială și poate susține hobby-urile unui copil.

un exemplu de stil luminos al unei camere pentru copii pentru o fată

Stilul camerei ar trebui să reflecte caracterul gazdei

Design DIY

Elementele lucrate manual vă vor ajuta adolescentul să-și exprime personalitatea și să facă dormitorul unic. Spune-i fetei cum poți decora camera cu propriile mâini și, probabil, abilitățile de design ascunse se vor deschide în ea..

 • Decor perete cu decalcomanii din vinil. Imagini de plante și animale, siluete de oraș sau oameni – cu ajutorul lor puteți crea un interior unic în orice temă, iar fata va deveni foarte mândră de participarea directă la procesul de renovare.
 • Colaje, cărți de dorințe, galerie cu poze. Aceste articole drăguțe sunt o amintire frumoasă a momentelor minunate care s-au întâmplat deja și a viselor amețitoare ale fetei, care sunt destinate doar să se împlinească..
 • Ghirlande. Nu vorbim de bijuterii electrice cumpărate de la magazin, ci de un decor de casă cu felinare, inimi și pom-pomi atașați la un șir. Ghirlandele japoneze de bile și fotografiile pe șnururi mici sunt considerate la modă acum în mod special..
 • Cutii decupaj, cutii și vaze care sunt perfecte pentru o grădiniță în stil Provence. Arată elegant și sunt foarte simplu de făcut. Pentru decor, fata are nevoie doar de șervețele, o perie, lipici și lac.

De fapt, există infinit de multe opțiuni pentru decor cu propriile mâini: puteți coase o pătură patchwork, puteți decora o pernă cu paiete, puteți modela o oală originală de lut, puteți picta pereții sau puteți face o lampă de podea din hârtie. Trebuie doar să o împingi pe fată să își manifeste imaginația și să o înveți să nu se teamă de experimente..

opțiune pentru un design neobișnuit al unei creșe pentru o fată

Pereții din cameră pot fi lipiți cu autocolante

opțiune pentru un design ușor de dormitor pentru o fată

Puteți veni singur cu un design de cameră

Zonarea camerei

O cameră în care toate mobilierele sunt aranjate aleatoriu nu dispune nici să se odihnească, nici să lucreze. În el, trebuie să vă grăbiți constant dintr-un colț în altul pentru a lua lucrurile necesare situate la diferite capete ale camerei. Este mult mai convenabil dacă tot ce aveți nevoie este la îndemână, iar aspectul este gândit astfel încât o parte a camerei să fie pentru dormit, a doua este pentru odihnă, iar a treia este pentru studiu. Aici intervine zonarea..

Desigur, nu este nevoie să ridici pereți și să aglomerați camera cu ecrane. Există mai multe tehnici pentru împărțirea unei camere în zone funcționale fără a compromite spațiul liber..

 1. Tapet de diferite culori.
 2. Podea în diferite culori.
 3. Iluminat.
 4. Partiții glisante.
 5. Amplasarea mobilierului.

Acum merită să ne dăm seama de ce zone are nevoie fata și ce este mai bine să le așezăm..

Zona

Elemente

Dormit

Pat, noptiere, lampă sau lampă de podea, covor mic de noptieră

Lucru

Masă pentru computer, scaun, dulap, câteva rafturi

Camera de joacă

Cutie de jucărie, covor, TV, canapea mică

Depozitare

Dulapuri, rafturi, comode, rafturi, oglindă

un exemplu de stil ușor al unei camere pentru copii pentru o fată

Trebuie să existe un loc în cameră pentru jocuri și studiu.

opțiunea unui design de dormitor frumos pentru o fată

Puteți zonifica o cameră folosind culori, obiecte de decor sau partiții.

opțiune pentru un interior luminos al unei creșe pentru o fată

Încercați să nu înfundați camera cu obiecte inutile, fata ar trebui să aibă libertate de acțiune

Iluminat

Iluminarea corectă joacă un rol uriaș: nu numai că protejează vederea adolescentului, ci și extinde vizual spațiul. Se recomandă distribuirea uniformă a lămpilor pe întreaga zonă a dormitorului, concentrându-vă în același timp pe zona de lucru. De asemenea, o lumină suplimentară nu va interfera în zona de recreere și lângă pat..

Puteți completa interiorul unei camere pentru copii pentru o fată cu modele originale și elegante de corpuri de iluminat.

 • Candelabre de forme neobișnuite – sub formă de umbrelă, păsări, fluturi, nori, crenguțe și orice alte obiecte ale lumii înconjurătoare.
 • Cu imitații de bijuterii și lumânări în spiritul desene animate Disney despre prințese.
 • Lămpile de plafon în cascadă sunt excelente pentru adolescenții mai în vârstă.
 • Spoturi încastrate în tavan și perete – o opțiune versatilă și extrem de funcțională.

Elemente neobișnuite de decor

Puteți adăuga o notă de originalitate dormitorului copiilor adăugându-i câteva elemente nestandardizate.

Copertina peste patul fetei este o temă care a fost jucată de o mie de ori, care este prezentă în multe poze frumoase de pe Internet. Cu toate acestea, în viață, un astfel de lux este, din păcate, destul de rar. Prin urmare, prietenele fiicei tale vor fi cu siguranță gelos..

Covorul cu aplicație nu te obligă la nimic și este potrivit în orice stil al camerei, cu toate acestea, decorează și joacă interesant chiar și decorul cel mai banal..

Un leagăn agățat pe un lanț este visul oricărei fete și un plus fermecător în dormitor, aducând confortul unei case de țară la ea. Acestea nu vor servi doar ca loc pentru jocuri și recreere, ci vor deveni și un „punct culminant” al interiorului.

un exemplu de stil neobișnuit de dormitor pentru o fată

În timpul zilei, camera ar trebui să fie umplută cu lumină naturală.

versiunea stilului ușor al unei camere pentru copii pentru o fată

Copertina peste pat va fi un plus excelent pentru interiorul camerei copiilor

Picturile murale nu sunt doar o soluție eficientă și versatilă, ci și practice. În comparație cu concurenții lor pe hârtie, acestea sunt mai durabile și ușor de curățat. Este foarte convenabil să puteți comanda acum tapet cu absolut orice model, fie că este un peisaj superb sau o fotografie a câinelui dvs. iubit.

Șemineul este o piesă de mobilier demnă de regi și aristocrați. Cu toate acestea, chiar și ei ar fi plăcut surprinși de comoditatea și frumusețea modelelor moderne. Pentru camera unui copil, este mai bine să stați pe șeminee electrice și bio. De asemenea, puteți instala un șemineu fals decorativ, ușor de creat cu propriile mâini..

Aspectul corect, decorarea, iluminarea și selecția mobilierului sunt, desigur, importante. Cu toate acestea, regula principală pentru crearea designului perfect pentru camera unui copil este să nu excludeți proprietarul dormitorului de la reparații. Încercați să o implicați cât mai mult pe fată în dezvoltarea proiectului, consultați-o, ascultați-i părerea, nu respingeți ideile îndrăznețe ale copilului și atunci interiorul dormitorului fetei va fi sortit succesului.

50 de fotografii cu exemple de proiectare a unei camere pentru copii pentru o fată:

un exemplu de design neobișnuit al dormitorului pentru o fotografie de fată versiune a interiorului luminos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată exemplu de stil frumos de creșă pentru o imagine de fată opțiunea unui interior luminos al unei creșe pentru o fotografie de fată un exemplu de dormitor în stil luminos pentru o fotografie de fată opțiune pentru un design neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată exemplu de design luminos al dormitorului pentru o imagine de fată opțiunea unui interior frumos al unei creșe pentru o fotografie de fată exemplu de stil frumos de cameră pentru copii pentru o fotografie de fată opțiune pentru un stil neobișnuit de cameră pentru copii pentru o imagine de fată opțiune pentru un dormitor luminos interior pentru o imagine de fată exemplu de design ușor al unei grădinițe pentru o fotografie de fată opțiunea unui design frumos al unei creșe pentru o fotografie de fată un exemplu de interior luminos al dormitorului pentru o imagine de fată versiunea stilului luminos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată un exemplu de interior neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată opțiunea unui design de dormitor luminos pentru o fotografie de fată un exemplu de grădiniță în stil ușor pentru o imagine de fată un exemplu de stil neobișnuit de dormitor pentru o fotografie de fată opțiunea unui design frumos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată un exemplu de dormitor în stil ușor pentru o imagine de fată opțiunea unui interior luminos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată un exemplu de design neobișnuit al unei creșe pentru o fotografie de fată opțiune pentru un interior neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată un exemplu de design ușor al dormitorului pentru o imagine de fată un exemplu de frumos stil de pepinieră pentru o fotografie de fată opțiune pentru un design luminos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată versiunea stilului ușor al unei creșe pentru o imagine de fată exemplu de interior frumos de dormitor pentru o fotografie de fată opțiune pentru un design neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată un exemplu de stil luminos de dormitor pentru o imagine de fată un exemplu de interior frumos al unei creșe pentru o imagine de fată opțiunea stilului ușor al dormitorului pentru fotografia fetei opțiunea unui interior luminos pentru imaginea creșei unei fete un exemplu de design neobișnuit al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată un exemplu de interior neobișnuit al dormitorului pentru o fotografie de fată un exemplu de design frumos al unei creșe pentru o imagine de fată versiune a interiorului luminos al unei creșe pentru o fotografie de fată opțiunea unui stil frumos de cameră pentru copii pentru o fotografie de fată versiune a interiorului luminos al dormitorului pentru o imagine de fată un exemplu de stil neobișnuit de grădiniță pentru o fotografie de fată exemplu de design luminos al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată versiunea stilului ușor al dormitorului pentru imaginea fetei opțiune pentru un design neobișnuit al unei creșe pentru o imagine de fată exemplu de interior frumos al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată opțiune pentru un design luminos al dormitorului pentru o imagine de fată versiune a interiorului luminos al unei camere pentru copii pentru o fotografie de fată un exemplu de design de dormitor frumos pentru o imagine de fată opțiunea unui stil frumos de grădiniță pentru o fotografie de fată un exemplu de interior luminos al unei camere pentru copii pentru o imagine de fată

Previous Post
Kökdesign i lantlig stil i en stadslägenhet
Next Post
تصميم غرفة ارتداء الملابس ، مع مراعاة المكان الأمثل للملابس والأحذية الموسمية