15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Canapele pliante în bucătărie: tipuri, criterii de selecție și sfaturi utile

Punctul focal din apartament este bucătăria. Membrii familiei se adună întotdeauna aici. Beau ceai, iau cina, discută ultimele știri. Un astfel de loc ar trebui să corespundă confortului, confortului, căldurii și comodității. Și când rudele îndepărtate vin în vizită sau prietenii vor să rămână noaptea, bucătăria ar trebui să găzduiască toti aici. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l echipați cu o dana separată, cu drepturi depline. Atât de mult încât era confortabil să stai și să te culci fără probleme noaptea. Pentru a rezolva această problemă, este potrivită o canapea pliantă în bucătărie. Și pentru a o alege corect și a nu vă înșela, citiți articolul nostru.

Canapea pliantă în bucătărie.

O canapea pliabilă vă permite să adăugați o cușetă datorită zonei de bucătărie.

Soiuri de canapele pentru bucătărie

Imediat, observăm că alegerea este mare. Totul depinde de mai mulți parametri. Sunt câteva.

Iată ce trebuie să aveți în vedere:

 1. Materialul cadrului. Acesta este parametrul principal care afectează în mod direct durata de viață a produsului..
 2. Sistem pliabil, extensibil.
 3. Umplutură moale. Și acest lucru determină ușurința în utilizare, confortul, confortul.
 4. Material tapițerie. Afectează durabilitatea și calitățile vizuale.
 5. Dimensiuni. Dimensiunea spațiului din bucătărie limitează acest parametru. Este important să măsurați mai întâi toate valorile..
 6. Funcții suplimentare. Sertare, rafturi deschise la capete, alte caracteristici funcționale, utile și convenabile.
 7. Ornamente decorative. Atmosfera vizuală a bucătăriei depinde în mare măsură de aspectul canapelei pliante. Fire colorate, inserții, volane, elemente de finisaje scumpe din lemn sau metal – toate acestea transformă spațiul de mai multe ori.

Material pliabil pentru canapea.

Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție materialului cadrului.

Toate dimensiunile trebuie măsurate înainte de cumpărare. De asemenea, decideți cu privire la scopul funcțional, comparați zona bucătăriei. Dacă camera nu depășește 5-7 metri pătrați, nu are sens să cumperi un pat dublu complet. Dar peste 7 este deja logic.

Există canapele extensibile de o persoană pentru o chicinetă mică. Se numesc canapele. Pentru a găzdui o persoană pe timp de noapte, acestea sunt foarte convenabile. Acestea sunt completate de sertare, precum și de un spate confortabil, care servește drept suport sub spate pentru persoanele așezate.

O canapea cu un loc de dormit.

Canapea din piele roșie cu pat de dormit.

Sisteme de pliere

La vânzare există o mulțime de soiuri în funcție de tipul de transformare dintr-o poziție așezată în poziție culcată. Fiecare opțiune are propriile avantaje și dezavantaje, geometria mișcării, armăturile glisante.

Iată câteva dintre ele:

 • Paturi pliante franceză / americană.
 • Sistem de carte.
 • Click-gag (nume comun).
 • Lansare, lansare.
 • Eurobook.
 • Pat de zi (single).
 • Delfin (cel mai incapator).
 • Puma, Konrad și alții.

Carte de canapea.

Sistem de carte al unei canapele extensibile în bucătărie.

Pentru a înțelege care dintre acestea are dreptate, răspundeți la întrebarea: câți oameni vor petrece noaptea, cât de des? Atunci va deveni imediat clar ce este mai bine să cumperi. Dar nu uitați să vă potriviți.

După tipul de material al ramei, canapeaua pentru bucătărie poate fi din lemn, metal sau plastic. Nu vă fie frică de aceasta din urmă. Tehnologiile de fabricație au mers atât de departe încât plasticul este produs puternic. Dar, desigur, nu mai puternic decât structurile metalice.

Cadrul din lemn are varietăți. Este realizat din placaj, PAL, MDF sau lemn natural. Desigur, acesta din urmă este cel mai fiabil și ecologic. Dar va costa mai mult decât înlocuitorii lemnului. Alternativ, placajul și MDF funcționează bine.

Cadru pliabil al canapelei.

Cele mai rezistente canapele sunt considerate a fi cu un cadru metalic..

Dacă decideți să luați cu un cadru din lemn, acordați preferință pinului, bradului, stejarului. Dar nu este nevoie să luați mesteacăn și salcâm. Aceste tipuri de lemn sunt predispuse la răsuciri și fisuri excesive..

Alegerea unui material de umplutură

Ușurința de utilizare, durata de viață și confortul depind de alegerea corectă a umpluturii canapelei. Iată tipurile:

 • Comforl, holofibră.
 • Spuma poliuretanica.
 • Polistiren expandat.
 • Spuma de cauciuc.
 • Latex.
 • Mecanism de arc.
 • Umpluturi cu gel.

Umplut pentru canapea.

Cele mai scumpe materiale pentru umplerea canapelelor sunt materialele de umplutură din latex și gel..

Dintre cele descrise, am dori să evidențiem latexul, precum și un material de umplutură cu gel. Aceste două materiale sunt cele mai scumpe. Dar prețul lor ridicat este compensat de performanța încântătoare, durata de viață, precum și utilitatea aplicației pentru sistemul musculo-scheletic uman. O alternativă ieftină este o combinație de poliuretan și mecanisme cu arc. Pernele ușoare care vin împreună cu produsul pot fi umplute cu confort, holofibre sau poliester de căptușeală.

O canapea din arcuri.

Sistemele de umplere cu arc sunt cele mai ieftine.

Fapt. Avantajul incomparabil al latexului este originea sa naturală. Este fabricat din sucul unei plante exotice folosind o tehnologie specială de prelucrare. Acest lucru diferențiază materialul de toți ceilalți..

Alegerea unei mici canapele pliante în bucătărie prin umplutură depinde pur și simplu de economiile financiare.

Canapea spre bucătărie.

Canapea mică în bucătărie cu un loc de dormit.

Cum să alegi o canapea: sfaturi practice

În primul rând, asigurați-vă că canapeaua este confortabilă pentru dvs. și familia dumneavoastră. La sosirea la magazin, stați pe produs, încercați să stați o vreme. Acordați atenție designului. Acesta trebuie să se potrivească cu designul existent în apartamentul dvs..

Întrebați vânzătorul sau, mai bine, cereți-i să arate, dacă este posibil, din ce sunt realizate tapițeria interioară, materialul de umplutură și, de asemenea, cadrul produsului. Dacă alegeți o canapea cu inserții din lemn realizate din lemn scump, asigurați-vă că inspectați suprafața lăcuită. Ar trebui să fie netedă, uniformă, fără zgârieturi, pătare, decolorare..

Canapele din lemn.

Canapelele din lemn natural sunt cele mai ecologice.

Asigurați-vă că încercați să pliați mecanismul de pliere pentru a se deplia, plia. Deci, veți înțelege principiul de funcționare și calitatea accesoriilor de mobilier. Inspectați cu atenție țesătura sau suprafața din piele a produsului pentru găuri, zgârieturi, fire excesiv proeminente, cusături libere, urme de lipici, vopsea și alte pete.

Dacă doriți să achiziționați un produs din piele la un preț rezonabil, acordați atenție piele ecologică, piele și arpatek. ultima este cea mai asemănătoare, dar cea mai scumpă. Din țesături, velur, jacquard, turmă sunt potrivite. De asemenea, puteți cumpăra canapele și covoare tapiserie. Acesta din urmă se distinge prin ieftinitatea sa comparativă, rezistența la spălarea chimică, pulberile și, de asemenea, la murdărie. Singurul dezavantaj este că cel extern nu este scump. Materialul în sine este ieftin.

Canapea extensibilă din piele.

Canapea extensibilă cu tapițerie din piele bej.

Design bucătărie cu canapea

O canapea moale se va potrivi în orice stil interior. Spațiul din bucătărie nu face excepție. Obțineți o bucată interesantă de covor verde cu o ramă din lemn de nuc închis. Acest design implică un accent pe mobilierul tapițat. Apoi, pardoseala este bej și galbenă, realizată din plăci ceramice..

Bucătărie cu canapea.

Design bucătărie cu o canapea extensibilă.

Faceți pereții combinați. Culoarea principală este galben-portocaliu. Puteți realiza decorațiuni din lemn în colțurile camerei. Selectați colțul care este utilizat de setul de bucătărie cu o ceramică modelată de un format mic. Acesta este un fel de accent. Finalizați restul părții adiacente cu șorțul cu plăci ceramice de culoare similară cu peretele principal.

Canapea în interiorul bucătăriei.

O canapea mică se va potrivi în orice design interior de bucătărie.

Alegeți un set de bucătărie în culori naturale din lemn. Finalizați blatul cu piatră artificială. Din fericire, tehnologiile de postformare permit imitarea oricărui material natural scump..

Video: canapea pentru bucătărie cu loc de dormit

50 de idei foto pentru proiectarea canapelelor de bucătărie

Previous Post
Tips för att dekorera din sänggavel i sovrummet
Next Post
التصميم الداخلي السويدي: 10 قواعد للأثاث السويدي