15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Consumul de energie electrică al aragazului electric

Soba electrică devine din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor. Dacă nu este posibil să conduceți o conductă de gaz către bucătărie sau dacă electricitatea este mai ieftină decât gazul, atunci locuitorii casei preferă sobe electrice.

Soba electrică devine din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor.

Soba electrică devine din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor..

Există sobe electrice în care numai cuptorul este alimentat de electricitate, iar patru arzătoare funcționează în mod obișnuit. Dar există și plăci complet electrice. Arată destul de elegant, deoarece nu există arzătoare obișnuite, ci doar o suprafață solidă care se încălzește la gătit.

Există sobe electrice în care numai cuptorul este alimentat de electricitate, iar patru arzătoare funcționează în mod obișnuit.

Există sobe electrice în care numai cuptorul este alimentat de electricitate, iar patru arzătoare funcționează în mod obișnuit..

În acest articol, vom afla cât consumă o sobă electrică, dacă este profitabil să o utilizați, care este puterea sobei și alte caracteristici ale produsului.

Folosirea aragazelor electrice

O sobă electrică este considerată a fi mai profitabilă pentru gătit. Nu arde gaz, ceea ce înseamnă că este mult mai sigur pentru sănătatea și viața umană. Chiar dacă utilizați o plită combinată cu arzătoare conectate la o conductă de gaz, gătitul devine mai ușor..

O sobă electrică este considerată a fi mai profitabilă pentru gătit.

Soba electrică este considerată a fi mai profitabilă pentru gătit..

Controlul temperaturii este mai convenabil, alimentele se încălzesc uniform, nu există nicio problemă atunci când partea superioară arde și partea inferioară rămâne palidă. Și dacă arzătoarele sunt, de asemenea, alimentate cu energie electrică, atunci timpul de gătit este de obicei mai scurt..

Controlul temperaturii este mai convenabil, alimentele se încălzesc uniform, nu există nicio problemă atunci când partea superioară arde și partea inferioară rămâne palidă.

Reglarea temperaturii este mai convenabilă, alimentele se încălzesc uniform, nu există nicio problemă atunci când partea superioară arde și partea inferioară rămâne palidă.

Dar există câteva reguli pentru utilizarea unei suprafețe electrice, altfel dispozitivul va eșua rapid. Există asemenea.

  • Gatiti numai in tigai cu fundul perfect plat..
  • Încercați să evitați vasele prea grele, așezați-le cu atenție pe suprafața aragazului electric, astfel încât să nu apară deformări din cauza impacturilor.
  • Ștergeți întotdeauna fundul vaselor de gătit, suprafața plitei trebuie să fie uscată.
  • Încercați să păstrați umezeala sau lichidul (uleiul) departe de plita electrică în timpul gătitului. Scăderea temperaturii poate provoca distrugerea suprafeței.

Notă! Nu așezați ustensile care nu sunt destinate gătitului pe o sobă electrică pe suprafața aparatului. Dacă porniți accidental arzătorul greșit, de exemplu, nu va mai rămâne nimic din recipientul de plastic, cu excepția unei bălți de plastic. Și atunci va trebui să-l curățați de la suprafață.

Putere aragaz electric

Puterea aragazului electric depinde de numărul de arzătoare, de material și de alți parametri. De exemplu, o sobă electrică din fontă cu două arzătoare are de obicei o putere de 2000 de wați. Iar puterea aragazului electric este de 4.000 de wați. Dacă acesta este un aragaz cu inducție, atunci un astfel de aragaz electric are un consum de energie de până la 10.000 W – aceasta este pentru 4 discuri.

Puterea aragazului electric depinde de numărul de arzătoare, de material și de alți parametri.

Puterea aragazului electric depinde de numărul de arzătoare, de material și de alți parametri..

Puterea depinde de elemente suplimentare care încălzesc suprafața. Cu cât sunt mai mulți, cu atât este mai mare puterea și, în consecință, consumul de energie în kilowați. Dacă dispozitivul este utilizat des, atunci o sumă ordonată pentru consumul de energie electrică poate rula într-o lună. Dar numai dacă porniți aragazul tot timpul..

Puterea depinde de elemente suplimentare care încălzesc suprafața.

Puterea depinde de elemente suplimentare care încălzesc suprafața.

Consumul mediu de energie este de la 4 la 8 kW pe oră, iar acest lucru este valabil pentru cele patru discuri incluse.

Consumul de energie al aragazului electric

Producătorii înțeleg dorința locuitorilor casei de a economisi consumul de energie electrică, prin urmare, produc modele cu un nivel ridicat de eficiență energetică. Există șapte niveluri standard de eficiență energetică de la A la G. Plăcile de nivel A consumă cea mai mică energie electrică atunci când aparatele de clasă G „consumă” electricitate.

Producătorii înțeleg dorința locuitorilor casei de a economisi consumul de energie electrică, prin urmare, produc modele cu un nivel ridicat de eficiență energetică.

Producătorii înțeleg dorința locuitorilor casei de a economisi consumul de energie electrică, prin urmare, produc modele cu un nivel ridicat de eficiență energetică..

De asemenea, există niveluri precum „A +” și „A ++” – aparate electrice și mai economice. Consumul de energie electrică depinde de volum, de exemplu, un cuptor mic din clasa „A” consumă până la 0,60 kW / h, dar aceeași clasă mare va consuma aproape de două ori mai mult – până la 1 kW / h.

De asemenea, există niveluri precum „A +” și „A ++” - aparate electrice și mai economice.

De asemenea, există niveluri precum „A +” și „A ++” – aparate electrice și mai economice.

Dependența de energie și consumul de energie

Înainte de a cumpăra, orice proprietar va dori să știe câtă energie electrică va consuma dispozitivul în condiții de viață. O plită standard cu 4 arzătoare folosește minimum 4KW pe oră, dar acest calcul se bazează pe condițiile în care funcționează toți cei patru. Dacă includeți doar unul, indicatorul va scădea semnificativ..

Înainte de a cumpăra, orice proprietar va dori să știe câtă energie electrică va consuma dispozitivul în condiții de viață.

Înainte de a cumpăra, orice proprietar va dori să știe câtă energie electrică va consuma dispozitivul în condiții de viață.

Amintiți-vă, unitățile mai mari utilizează mai multă energie electrică. Există o regulă generală conform căreia cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare consumul de energie electrică. Un disc mare consumă aproximativ 1 kW pe oră. Încercați să nu utilizați celule de mare putere decât dacă este necesar. Dar amintiți-vă, mai multă putere înseamnă gătit mai rapid. Dacă pregătiți un fel de mâncare mare, cel mai bine este să-l gătiți mai repede, așa că un disc mare va funcționa..

Amintiți-vă, unitățile mai mari utilizează mai multă energie electrică.

Amintiți-vă, unitățile mai mari utilizează mai multă energie electrică..

Mulți proprietari sunt interesați de capacitatea de conectare a aragazului electric – ce este? Acest parametru este indicat în pașaportul de țiglă, denotă puterea totală a tuturor elementelor. Acest indicator trebuie să fie aflat înainte de instalare pentru a înțelege dacă rețeaua de domiciliu va rezista la sarcină..

Mulți proprietari sunt interesați de capacitatea de conectare a aragazului electric - ce este?

Mulți proprietari sunt interesați de puterea de conectare a aragazului electric – ce este?

Metode de economisire simple și testate în timp

Pentru a consuma un minim de energie electrică la o putere energetică ridicată a dispozitivului, respectați aceste reguli.

  • Alegeți ustensilele de gătit care se potrivesc cât mai mult cu diametrul plitei..
  • Folosiți numai oale, cratițe, cratițe cu fundul perfect plat – acest lucru mărește transferul de căldură, iar gătitul este mai rapid.
  • Dacă discurile sunt din fontă, opriți aparatul până când alimentele sunt gătite complet – fonta menține căldura mult timp, alimentele vor avea timp să gătească.
  • Pregătiți alimentele folosind plitele în mod corect. De exemplu, pregătiți un vas mare – porniți arzătorul mare. Ea „mănâncă” mai multe alimente, dar gătește mai repede. Mâncarea va fi gata în mai puțin timp, ceea ce înseamnă că cheltuiți mai puțin electricitate. Dacă gătiți o porție mare pe un arzător mic, va dura mai mult timp și, prin urmare, mâncare..
  • Nu gătiți mese mici folosind discuri mari. De exemplu, dacă preferați să preparați cafea într-un turc, nu o puneți pe un disc mare – acest lucru nu este practic.
  • Încercați să puneți vasele pentru gătit și apoi porniți încălzirea. Dacă nu aveți nevoie de o tigaie fierbinte conform rețetei, atunci este indicat să porniți arzătorul după plasarea vaselor. De exemplu, trebuie să fierbeți o pastă, doriți să fierbeți apă. Se toarnă apă într-o cratiță, se pune pe un disc, apoi se aprinde. Deci, nu numai că veți economisi bani, dar veți prelungi și „durata de viață” a dispozitivului – nu îi plac scăderile de temperatură.

Aceste reguli simple vă vor economisi economiile..

Concluzie

Dacă este oportun să utilizați dispozitivul, încercați să economisiți bani, atunci facturile de energie electrică nu vor șoca în fiecare lună.

Dacă este recomandabil să utilizați dispozitivul, încercați să economisiți bani, atunci facturile de energie electrică nu vor șoca în fiecare lună.

Dacă este oportun să utilizați dispozitivul, încercați să economisiți bani, atunci facturile de energie electrică nu vor șoca în fiecare lună.

Video: Cât consumă aragazul electric?

Previous Post
Fällbara soffor i köket: typer, urvalskriterier och användbara tips
Next Post
إذا قررت تنفيذ مشروع تصميم بيديك