15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Škôlka v škandinávskom štýle – nový trend v móde

Škandinávsky štýl – štýl, ktorý v sebe nesie strohú krásu rozľahlosti ďalekých severných krajín a ktorý neakceptuje luxus – pravdepodobne nezostane bez povšimnutia. Kombinácia jednoduchosti, ľahkosti a prirodzenosti s prírodnými, prírodnými materiálmi, celoplošnými oknami a mnohými ďalšími svetelnými zdrojmi vytvorí útulnú a teplú atmosféru – takto to je – deti, popravený v škandinávskom štýle.

Aký je tento štýl, jeho vlastnosti:

17

17

  • Prevládajúce farby sú biele a mliečne;
  • Používajú sa predovšetkým prírodné materiály;
  • Používajú sa etnické, ľudové motívy a tlače;
  • Veľa okien a slnečné svetlo cez ne;
  • Použitie jasných prvkov v dekorácii (knihy, kresby, plagáty);
  • Praktickosť a všestrannosť dizajnu, ktorý môže „rásť“ s dieťaťom;
  • Nie sú potrebné žiadne veľké investície a jednoduché vykonanie.

Škôlka v škandinávskom štýle - nový trend v móde

Škôlka v škandinávskom štýle

Severské základy

Detská izba v škandinávskom štýle je praktická a vďaka svojmu minimalizmu je úplne bezpečná aj pre batoľa. Dáva prúd fantázie a rozvíja kreatívne myslenie.

Poschodie

16

16

Na podlahu sa tu používa prírodné drevo svetlých farieb: podlaha alebo parketová doska. Rozpočtovou možnosťou je vysokokvalitné linoleum alebo laminát, ktoré nie sú prírodnými materiálmi, ale vyzerajú podobne. Farebné riešenia, rovnako ako celý interiér miestnosti, musia byť udržiavané vo svetlých farbách. Vhodná je farba jemnej mäty – deti milujú odtiene zelenej.

15

15

Odporúčanie dizajnéra: Pri výbere laminátovej alebo parketovej podlahy hľadajte jednostranné pohľady so skosenými hranami. Pri správnom spracovaní a servírovaní bude vyzerať ako drahá podlahová doska..

Strop

Hlavná časť interiéru – strop – môže byť iba dokonale plochá a biela, natretá farbou alebo pokrytá bielením. To miestnosť opticky rozšíri, zvýši jej výšku a veľkosť a urobí ju priestornejšou. Škandinávsky štýl dodržiava minimalizmus a netoleruje excesy, preto okamžite vylučujeme dekorácie, štukovanie a akékoľvek dekoratívne prvky.

Severské základy

Hlavná časť interiéru – strop – môže byť iba dokonale plochá a biela, natretá farbou alebo pokrytá bielením.

Steny

Ak na niečo myslíte pri plnení svetla a vytrvalosti v škandinávskom interiéri, podlahy a stropu, potom sú steny príležitosťou ukázať vašu individualitu a predstavivosť..

štrnásť

štrnásť

Svetlé farby detskú izbu opticky rozšíria, odľahčia a tiež poslúžia ako dobré zázemie pre svetlé dekoratívne prvky. Bolo by najvhodnejšie jednoducho natrieť steny bielou alebo mliečnou farbou, prikryť svetlými monochromatickými tapetami alebo opláštiť drevenými panelmi. Jedná sa o klasický štýl, ale detský, nie o miesto pre nudné tóny. Buďte kreatívni, experimentujte, pridajte odtiene a textúry.

13

13

Vodotesná farba sa nebojí nečistôt – umyje sa teplou vodou a práškom.

Drevené panely a tapety vytvárajú určitú útulnosť.

Tieto rozhodnutia sa vysvetľujú drsným podnebím a typickými obydliami so stiesnenými bytmi, v ktorých sa ľudia musia tlačiť..

12

12

Odporúčanie dizajnéra: Netkaná detská tapeta, ktorá je vo svete taká populárna, pochádza zo Švédska. Vyrábajú sa pre deti všetkých vekových skupín: dievčatá, chlapci. Remeselníci kombinujú niekoľko farieb a získavajú interiérové ​​body: obyčajné, neutrálne farby, tapety sa riedia jasnými obrázkami alebo geometrickými tvarmi. Kriedové tapety, ktoré práve prichádzajú do módy, umožnia vášmu dieťaťu a vám predviesť umelecké schopnosti. Materiál vám umožňuje kresliť kriedou bez toho, aby bol dotknutý interiér, a potom vymazať nudné staré kresby.

Steny

Módny škandinávsky štýl do škôlky

Nábytok

Poskytuje vnútornú ľahkosť v škandinávskom štýle – nábytok je funkčný a lakonický s jemnými rezbami, kaligrafickými nápismi alebo kovanými prvkami.

jedenásť

jedenásť

Pretože nábytok by mal byť funkčný, nemal by preplňovať priestor (pamätajte, že v miestnosti je málo miesta), potom obsahuje modulárne alebo skladacie prvky s veľkým počtom zásuviek a dekoratívnych boxov.

V tomto štýle sa namiesto objemných prevedení, ktoré sú nám známejšie, používajú komody s otvorenými policami. Sú na nich umiestnené knihy, hračky a suveníry. Drobnosti sú uložené v košíkoch, truhliciach alebo farebných nástenných paneloch s mnohými vreckami, upletené z prírodnej slamy.

Nábytok

nábytok – funkčný a lakonický s elegantnými rezbami, kaligrafickými nápismi alebo kovanými prvkami

V škandinávskych krajinách je obľúbený detský nábytok v tvare domu. Môže to byť posteľ, skriňa alebo stojan na hračky..

Odporúčanie dizajnéra: Venujte osobitnú pozornosť nábytku v detskej izbe – mal by byť multifunkčný a samozrejme trvanlivý. Keďže deti rýchlo rastú, je potrebné, aby nábytok „rástol“ s nimi a nepotreboval častú výmenu. Za týmto účelom vyberte praktický nábytok z prírodného dreva: borovica, buk, smrek.

desať

desať

Hlavné akcenty dekoru

Ethnos v škandinávskom štýle má osobitné miesto. Bude klásť dôraz na neobvyklý interiér miestnosti, pomôže stelesniť odvážne a neobvyklé nápady..

Bez ohľadu na to, ako nudná je škôlka – na ozdobu stien sa používa aplikácia jasných obrázkov a umiestnenie samolepiek mrakov, dažďových kvapiek a rýb. Bežná miestnosť sa zároveň výrazne premení a vyzerá ľahko a zábavne. Nechajte svoje dieťa vyplniť a vymaľovať si izbu samo.

deväť

deväť

Odporúčanie dizajnéra: Interiér doplní posteľná bielizeň, neobvyklé vankúše, koberec s etnickými vzormi alebo svetlý koberec s geometrickými tvarmi. Hra farieb. Rozptýlené svetlé hračky dobre doplnia interiér miestnosti. Umiestnite ich kdekoľvek: na poličku, podlahu a parapet – a na pozadí hlavných neutrálnych miest bude skutočná oslava farby. Deti stavajú domy zo všetkého, čo im príde pod ruky: deky, vankúše a stoličky. Postavte vigvam z palíc, hmota – nech je pýchou majiteľa. Ukážte vynaliezavosť a predstavivosť, vymyslite jeho dizajn a navrhnite ho sami.

Hlavné akcenty dekoru

Bez ohľadu na to, čo sa škôlka stane nudnou – na ozdobenie stien naneste svetlé obrázky a umiestnite nálepky mrakov, dažďových kvapiek, rýb

Hlavou všetkého je osvetlenie

Hlavný význam pre detskú izbu je daný osvetlením. Podľa plánu: okná sú vyrobené z dreva, zodpovedajú tónu podlahy, musia mať obrovské krídla a nesmú brániť prechodu svetla a tepla. Okenné závesy nie sú zavesené.

osem

osem

V interiéri pôsobia výhodne vázy, zrkadlá rôznych tvarov a veľkostí, umiestnené v jedinom správnom uhle, aby v týchto častiach odrážali lúče vzácneho slnka a osvetľovali miestnosť rôznymi farbami.

Miestnosť je spravidla vybavená niekoľkými druhmi osvetlenia, okrem hlavného. V každej zóne je umiestnený samostatný svetelný zdroj: nad posteľou, nad pracovným stolom, v hracom rohu a v kútiku na čítanie. Existuje aj niekoľko prenosných žiaroviek – na osvetlenie jednotlivých neosvetlených oblastí. Aby boli žiarovky a lustre v súlade s celkovým štýlom miestnosti, sú lakonické a nenápadné, ako všetko, čo súvisí so Škandinávcami.

Hlavou všetkého je osvetlenie

Hlavný význam pre detskú izbu je daný osvetlením..

Škandinávske koberce

1

1

Pretože každé dieťa miluje hru na podlahe, dobrým riešením sú svetlé podložky a veľa vankúšov rôznych tvarov roztrúsených po podlahe s jasnými ozdobami alebo obrázkami rozprávkových postáv a zvierat. Koberec, podľa stanovených pravidiel štýlu, sa môže zlúčiť so všeobecným interiérom alebo vyniknúť ako svetlé miesto. Tu však musíte vedieť, kedy prestať. Nemôžete to preháňať, inak útulná detská izba, plná farieb, prestane byť taká. Používajte jemné odtiene zelenej, modrej a červenej.

7

7

Koberec môže byť aj s dlhou hromadou. Je to praktickejšie a vhodné pre dlhodobú prítomnosť a hru dieťaťa na podlahe..

Textil

2

2

Ako už bolo uvedené, v detskej izbe nemusia byť žiadne záclony. Ak si však bez nich neviete predstaviť pohodlie, látka by mala byť prirodzená, neutrálnej farby alebo naopak jasným bodom..

Textil

Ako už bolo uvedené, v detskej izbe nemusia byť závesy.

Ak chcete urobiť posteľ škandinávskym spôsobom – vyberte si jednoduché, monochromatické textílie, ale s rôznymi textúrami alebo svetlé, kontrastné s báječnými predmetmi. Dobrým riešením napríklad v severnom štýle by bol prešívaný prehoz na posteľ alebo robustná pletená deka. A vankúše priaznivo doplnia interiér miestnosti a vytvoria dodatočnú chuť..

6

6

Okrem toho sa dobre hodí aj látkový baldachýn, vigvam a samozrejme hračky. Kde je bez nich v škôlke? Tu môžete začať kreatívne a prechádzať farbami. Pestrofarebné hračky, umiestnené správne, upútajú pozornosť a skryjú niektoré kazy a neporiadok..

3

3

Príslušenstvo

Farebné dekorácie – vlajky, obrázky a plagáty, rodinné fotografie v špeciálnych rámoch, ozdobné domčeky, hlavy jeleňov a iných zvierat – dokonale dotvoria kompozíciu. A nebojte sa, tu je ťažké to preháňať. Budú to neobvyklé drobnosti, ktoré zapadajú do všeobecného škandinávskeho štýlu a potešia vás aj vaše dieťa..

Príslušenstvo

Farebné dekorácie dokonale dotvoria kompozíciu – vlajky, obrázky a plagáty, rodinné fotografie v špeciálnych rámoch, ozdobné domčeky, hlavy jeleňov a ďalšie zvieratá.

Teraz si povedzme, ako sa neopakovať

Aby sa zabránilo podobnosti detskej izby s izbami ostatných detí, a čo je najdôležitejšie, s expozíciou obchodu, matky používajú tieto triky:

5

5

  • Hlavným zdrojom škandinávskeho štýlu pre krajinu je IKEA. Ak chcete priniesť nový trend a nebyť ako ostatní – rozrieďte súbor tejto spoločnosti iným – vyrezávaným, prelamovaným nábytkom. Skombinujte ich.
  • Rozmanitosť štandardných modelov. Vymeňte úchytky v bežnej skrini, čo už. Farba, vzor na poličke, vylepšenie dizajnu. Nalepte obtlačok, uviažte stužku alebo vymaľujte pastelkami. Nech sa odlišujú od ostatných.

    4

    4

Elegantná jednoduchosť je vždy veľmi cenená, a preto si drsný vikingský štýl získava na obľube medzi rodičmi. Tento štýl je vhodný do detskej izby – má všetko pre rozvoj dieťaťa, veľa priestoru pre hry vonku a svetlé farby majú priaznivý vplyv na jeho stav a dodávajú dôveru v bezpečie, mier a pokoj. Nábytok z prírodných materiálov nemôže pôsobiť nudne a neosobne. Interiér dýcha láskavosťou, ľahkosťou a detský smiech do neho dokonale zapadne.

Detská izba v škandinávskom štýle

https://youtu.be/qNzwEZjl_RU

Škandinávska škôlka 39 nápadov na fotografie:

Previous Post
DIY tresnitt for interiøret
Next Post
مثل هذا النمط السوفياتي الداخلي المختلف