15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ce trebuie făcut dacă apa se acumulează în frigider sub sertare

Acumularea excesului de lichid în compartimentul frigiderului provoacă mirosuri neplăcute și bacterii inutile. Mulți experți compară această circumstanță cu o defecțiune, totuși, după cum a arătat practica, poate fi corectată singură. Astăzi trebuie să aflăm de ce se colectează apa în frigider și cum să rezolvăm această problemă..

Acumularea excesului de lichid în compartimentul frigiderului provoacă mirosuri neplăcute și bacterii inutile.

Acumularea excesului de lichid în compartimentul frigiderului provoacă mirosuri neplăcute și bacterii inutile.

Apă în frigiderele cu picurare

În acest tip de frigider, sistemul evaporativ trebuie căutat în spatele peretelui din spate. Când se produce răcirea, peretele din spate poate începe să fie acoperit cu o peliculă subțire de îngheț. De ce se acumulează apa în frigider sub sertare pentru legume – când intră aer cald, acesta începe să se topească, picăturile se rostogolesc în sertare cu legume și fructe.

De ce apa se acumulează în frigider sub sertare pentru legume - când intră aer cald, acesta începe să se topească, picăturile se rostogolesc în sertare cu legume și fructe.

De ce se acumulează apa în frigider sub sertare pentru legume – când intră aer cald, acesta începe să se topească, picăturile se rostogolesc în sertare cu legume și fructe.

În ciuda explicației simple, există momente în care există prea multă apă. Prin urmare, întrebarea necesită un studiu mai detaliat. La urma urmei, cel mai important lucru este să găsiți problema în timp util și să o remediați..

În ciuda explicației simple, există momente în care există prea multă apă.

În ciuda explicației simple, există momente în care există prea multă apă.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să acordați atenție acestui lucru..

1. Umezeala excesivă din interior contribuie la dezvoltarea bacteriilor.

2. Apare mai multă murdărie.

3. Se formează o acoperire galbenă.

4. Apare mucegaiul.

5. Produsele se deteriorează mai repede.

Separat, merită subliniat aspectul unui miros neplăcut, de care este foarte greu de scăpat. Înainte de a începe să lupți împotriva umezelii, este mai bine să elimini sursa însăși..

Găsirea cauzei defecțiunii

Astăzi, există mai multe motive și soluții principale care îl vor ajuta pe proprietar să-și dea seama singur de defect. Ar trebui să acordați atenție nuanțelor descrise mai jos..

Astăzi, există mai multe motive și soluții principale care îl vor ajuta pe proprietar să-și dea seama defectul singur.

Astăzi, există mai multe motive și soluții principale care îl vor ajuta pe proprietar să-și dea seama singur de defect..

Scurgerea de freon și ulei de lubrifiere

Supraîncălzirea normală a peretelui poate provoca, de asemenea, o scurgere de freon. În cele din urmă, acest lucru determină, de asemenea, o scădere a eficienței conductei și a presiunii în condensator. Mai mulți factori pot provoca o scurgere..

1. Fisuri mici pe unitate.

2. Conexiune slabă a conductelor – mai ales dacă recent a avut loc o reparație.

3. Îndoire excesivă.

Înainte de a începe repararea frigiderului, ar trebui să determinați sursa scurgerii. Același lucru este valabil și pentru ulei, deoarece dacă condensatorul funcționează inactiv, totul poate duce la probleme mai globale..

Înainte de a începe repararea frigiderului, ar trebui să determinați sursa scurgerii.

Înainte de a începe repararea frigiderului, ar trebui să determinați sursa scurgerii..

Gaura de drenaj înfundată

În timpul perioadei de răcire, orificiul poate începe să înghețe. Acest lucru va face ca picăturile să se așeze pe fundul frigiderului. În primul rând, trebuie să determinați din ce motiv nu își îndeplinește funcția principală..

Se înfundă cel mai adesea datorită pătrunderii firimiturilor și a elementelor mici. Poate fi ca niște coji, fructe de pădure, bucăți mici de hârtie etc..

Se înfundă cel mai adesea datorită pătrunderii firimiturilor și a elementelor mici. Poate fi ca niște coji, fructe de pădure, bucăți mici de hârtie etc.

Se înfundă cel mai adesea datorită pătrunderii firimiturilor și a elementelor mici. Poate fi ca niște coji, fructe de pădure, bucăți mici de hârtie etc..

Folosind dușuri

Puteți rezolva singuri problema dacă apa nu intră în gaura specială din frigider.

Ce sa fac?

1. Echipamentul este deconectat de la sursa de alimentare.

2. Se desfășoară cu partea din spate.

3. Gura de scurgere este curățată cu un obiect care nu este ascuțit. Puteți lua chiar și o paie de plastic pentru băuturi.

4. Puțină apă caldă poate fi injectată în gaura înfundată cu o clismă..

Video: Curățarea orificiului de scurgere al frigiderului

Dacă de cealaltă parte apa trece normal, atunci blocajul este fix. Dacă apa revine, întregul frigider ar trebui să fie dezghețat. Apoi scurgerea este curățată din nou cu o clismă. Dacă nu a fost posibil să se rezolve – trebuie să apelați expertul.

Folosind o frânghie

Dacă nu doriți să apelați ajutor din exterior, puteți utiliza metoda de curățare mai grea. De exemplu, folosind un cablu flexibil special.

Introduceți un capăt în orificiul de scurgere și asigurați-vă că acesta iese pe cealaltă parte. Cu toate acestea, este recomandabil să efectuați procedura după dezghețarea frigiderului..

Dacă nu doriți să apelați ajutor din exterior, puteți utiliza metoda de curățare mai grea.

Dacă nu doriți să solicitați ajutor din exterior, puteți utiliza metoda de curățare mai grea..

Instalare incorectă

Deseori apa decongelată se acumulează în frigider dacă nu poate intra în orificiul de scurgere datorită faptului că echipamentul este înclinat. Nu este nimic dificil în ajustarea noilor modele. Picioarele pot fi instalate chiar și cu o podea turnată incorect cu mâna. Este recomandabil să utilizați un nivel de clădire pentru acest lucru..

La modelele mai vechi, picioarele nu au această funcție. Puteți pune o bucată mică de hârtie dedesubt. De asemenea, ar trebui să utilizați nivelul clădirii..

Deseori apa decongelată se acumulează în frigider dacă nu poate intra în orificiul de scurgere datorită faptului că echipamentul este înclinat.

Deseori apa decongelată se acumulează în frigider dacă nu poate intra în orificiul de scurgere din cauza faptului că echipamentul este înclinat.

Sigiliul uzat

O ușă a frigiderului care nu se închide poate fi, de asemenea, o sursă potențială de apă. Răcitorul poate pur și simplu să nu poată face față sarcinii de căldură care vine constant din exterior. Această problemă apare mai ales vara. Această situație se poate întâmpla și cu un frigider nou. Etanșarea poate fi deformată elementar. Prin urmare, în timpul livrării, este imperativ să inspectăm chiar și acest mic detaliu..

O ușă de închidere a frigiderului poate fi, de asemenea, o posibilă sursă de apă.

O ușă de închidere a frigiderului poate fi, de asemenea, o cauză potențială a apei.

Există mai multe soluții posibile.

1. Inspectați sigiliul, curățați-l de resturi și firimituri. Chiar și această simplă acțiune poate îmbunătăți semnificativ etanșarea..

2. Înlocuiți sigiliul. Procedura nu este complicată, o puteți cumpăra de la orice hipermarket din clădire.

În cel mai rău caz, puteți apela maestrul, serviciul nu este scump și nu va dura mai mult de 10 minute.

Defecțiune a senzorului termic

De fapt, senzorul termic poate informa incorect proprietarul cu privire la temperatura setată. Mai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar de tehnologie se va confrunta cu acest lucru. Apa se acumulează în frigider, ceea ce contribuie la creșterea mucegaiului și a mucegaiului.

Dacă luăm în considerare această problemă din punct de vedere tehnologic, se poate observa că motorul se oprește la momentul nepotrivit, ceea ce duce la dezghețarea prematură. După aceea, el poate câștiga din nou numai cu o forță mai mare, ceea ce duce la formarea de gheață.

De fapt, senzorul termic poate informa incorect proprietarul cu privire la temperatura setată.

De fapt, senzorul termic poate informa incorect proprietarul cu privire la temperatura setată..

Este destul de simplu să recunoașteți o defecțiune, trebuie să acordați atenție stării produselor. Dacă din când în când par înghețate sau încep să se deterioreze mai devreme, atunci problema se află în senzorul de temperatură, apa nu dispare, deoarece este prea multă..

Este destul de simplu să recunoașteți o defecțiune, trebuie să acordați atenție stării produselor.

Este destul de simplu să recunoașteți o defecțiune, trebuie să acordați atenție stării produselor.

Înlocuirea necesită intervenție de specialitate. Mai ales când vine vorba de modele noi, deoarece majoritatea se bazează pe electronică. Problema poate fi legată și de congelator..

Înlocuirea necesită intervenție de specialitate. Mai ales când vine vorba de modele noi, deoarece majoritatea se bazează pe electronică.

Înlocuirea necesită intervenție de specialitate. Mai ales când vine vorba de modele noi, deoarece majoritatea se bazează pe electronică.

Pentru ca frigiderul să reziste mai mult, este necesar să îl diagnosticați în mod regulat. Faceți-o singur sau sunați un maestru, fiecare proprietar decide pentru sine. Apa se acumulează în frigider sub sertare – acesta este deja un motiv de gândire.

Previous Post
Vi dekorerar byrån med egna händer
Next Post
كيف تزين جرة زجاجية عادية بيديك